Makaron pappardelle z sosem serowo-pieczarkowym z klopsikami

Makaron pappardelle z sosem serowo-pieczarkowym z klopsikami

Makaron pappardelle z sosem serowo-pieczarkowym z klopsikami

Przepis na : obiad

Makaron pappardelle świetnie łączy się z sosami. Moja dzisiejsza propozycja do makaronu to sos serowo-pieczarkowy z klopsikami.  400g makaronu pappardelle 500g mięsa mielonego z indyka 400ml śmietanki 30% 1 duża cebula 4 ząbki czosnku 300g pieczarek sól, pieprz, gałka muszkatołowa 150g serka topionego olej 100g startego żółtego sera do posypania 1. Mięso doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy małe kulki (jeśli mięso będzie zbyt rzadkie możemy dodać bułkę tartą i jajko i dopiero wtedy formować pulpety).... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.