sosy - 72234 przepisów (strona:1193/4816)

Gnocchi zapiekane ze szpinakiem, wędzonym łososiem i beszamelem (Gratin di gnocchi con spinaci e salmone affumicato) 158

Jeżeli pozosta ł y Wam kopytka lub gnocchi z obiadu, możecie wykorzysta ć  je do przygotowania dzisiejszej zapiekanki. Ugotowane kluseczki z kremowym sosem beszamelowym z dodatkiem szpinaku i wędzonego  ł ososia po upieczeniu stają się wyśmienitą zapiekanką, która powinna zachwyci ć  niejednego smakosza.   Polecam Wam równie ż  mój wcze ś niejszy przepis na zapiekane(...)SKŁADNIKI 500 g kluseczek typu gnocchi 300 g szpinaku 100 g wędzonego łososia 50 g parmezanu 1-2 ząbki czosnku s ó l, pieprz   oliwa z oliwek Sos beszamelowy 250 ml mleka 25 g masła 25 g m ą ki pszennej   ga ł ka muszkata ł owa s ó l, pieprz **** INGREDIENTI 500 g di gnocchi

La grande e la piccola cuoca
Keto paluszki ptysiowe (Paleo, LowCarb) 167

nawet niezbyt udany – kuchenny eksperyment jest początkiem nowej kulinarnej przygody Jednak nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło – paluszki zostały skonsumowane w towarzystwie sosu czekoladowego. Powstał on w wyniku niewielkiej modyfikacji przepisu na keto gorącą czekoladę (z połowy porcji mleka kokosowego, reszta składników bez zmian). I nikomu nie przeszkadzał fakt, że nie można ich określić(...)morskiej 2 jajka małe (u mnie 1 jajko i 1 żółtko) 1 łyżeczka cream of tartar inaczej kwaśny winian potasu lub kamień winny 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Sos czekoladowy 0,5 szklanki gęstego mleka kokosowego 1 łyżka kakao dobrej jakości 2 kostki czekolady gorzkiej lub niskowęglowodanowej (u mnie czekolada gorzka 99% kakao) 1 łyżka erytrytolu lub 4-6 kropli

Modern Cave Girl
Pręga wołowa wolno warzona. 119

Suską sechlońską o lekko wędzonym aromacie. Pręga wołowa  z suską sechlońską. 1 kg pręgi wołowej bez kości 2 cebule 8-10 suszonych śliwek sól i pieprz do smaku sos sojowy do skropienia Mięso umyłam, skropiłam sosem sojowym, oprószyłam odrobiną soli ( sos sojowy już jest słony) oraz pieprzem. Obrałam i pokroiłam cebulę w piórka. Do misy wolnowara włożyłam mięso przekładając

Gotuj Sam!
Dworek Koper 94

wątróbka z jabłkiem i kopytkami – delikatna, krucha z aromatyczną żurawiną i zeszkloną cebulką. Mąż zdecydował się na zawijak z szynki wieprzowej faszerowany kaszą i świeżymi borowikami, podawany z sosem oraz pieczonymi ziemniaczkami. Mięso było kruche, soczyste, a mariaż kaszy i grzybów tak aromatyczny, że na myśl przyszły mi zapachy lasu i grzybobrania! Jak dowiedzieliśmy się od pani Anny, składniki(...)ogórków. W karcie zaintrygował mnie przepis (naprawdę cały przepis) na danie sezonu – gęsia pierś na śliwowicy . Potrawa ujęła mnie niezwykłą jakością, soczystością, rozpływała się w ustach, a wspaniały sos śliwkowy z podsmażanymi na maśle kopytkami sprawiał, że danie to można określić jednym słowem: poezja. Czerwona kapusta z wyraźnie wyczuwalnym aromatem goździków, zaskoczyła mnie swoim niepowtarzalnym smakiem. Objedzeni do granic

Szybko Tanio Smacznie
Jajka w sosie musztardowym 80

Pomysłów na przygotowanie jajek jest wiele. Kulinarna elastyczność jajek jest po prostu niesamowita! Jednym z ulubionych sposobów ich serwowania są jajka w sosie musztardowym. Mnie to bardzo odpowiada, bo to wdzięczny i łatwy w realizacji przepis. Kiedy więc namawia mnie na przygotowanie jajek w tej wersji, nie musi długo czekać na gotowe danie. Do przygotowania 2 porcji przekąski potrzebujemy(...)też dać z ziołami czy na przykład pikantnej rosyjskiej) – sól, pieprz – cukier do smaku Jajka gotujemy na twardo ok 10 minut. W tym czasie w misce przygotowujemy sos – mieszamy jogurt z musztardą. Przyprawiamy solą, pieprzem i odrobiną cukru. Do miseczki lub na półmisek wlewamy sos i na wierzch kładziemy obrane jajka, przekrojone na połówki. Gotowe! Życzę

Szybko Tanio Smacznie
Sos brokułowo – serowy 69

niezbyt dobry wydźwięk, ale przecież szybkie jedzenie w cale nie musi być niezdrowe. Jeżeli dopada Was chandra, dołek i chcecie sobie podmaślić to zróbcie sobie makaron w sosie brokułowym. Chodźcie ze mną do kuchni, pokaże Wam jakie to proste!   Do przygotowania wegańskiego sosu brokułowo – serowego potrzebujemy: 500 g świeżych brokułów 1 cebulę, drobno posiekaną 3 czubate łyżki płatków(...)drożdżoweych ok 350 ml śmietanki roślinnej sól, pieprz do smaku ewentualnie wodę/bulion roślinny do podlania sosu, otrzymania pożądanej konsystencji Brokuły obieramy, dzielimy na mniejsze różyczki, myjemy i osuszamy. Porcjami umieszczamy w robocie kuchenny i miksujemy. Jeżeli nie macie takich maszyn w domu to pokrójcie drobno brokuły ostrym nożem. Na rozgrzanej patelni podgrzejcie łyżkę tłuszczu roślinnego i podsmażcie drobno posiekaną

Szybko Tanio Smacznie

Proponowane wyszukiwania