Kurczak po chińsku

Kurczak po chińsku

Przepis na : obiad

Tzw. chińszczyznę jadłam kilka razy w budkach nad morzem i muszę przyznać, że zasmakowało mi to danie, ponieważ w moim miasteczku nie ma knajpy chińskiej. Spróbowałam zrobić tę potrawę w domu i wyszła całkiem smaczna. Spróbujcie zrobić i oceńcie sami! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 250 g makaronu Mie 1 podwójny filet z kurczaka 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 1 marchewka 5-6 pieczarek 1 słoiczek pędów bambusa (170 g) 3 ząbki czosnku 2 szklanki bulionu 6 łyżek sosu sojowego ok...

Czytaj dalej na blogu Danka Pichci

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

Danka PichciDanka Pichci

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

makaron, sosy, pieczarki, mięso, kurczak, chińszczyzna, filet z kurczaka, obiad, kurczak z makaronem, kurczak z pieczarkami, kurczak po chińsku, makaron po chińsku, dania z makaronem, kurczak z warzywami

Inne przepisy z Danka Pichci

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.