sos paprykowy - 886 przepisów (strona:39/60)

MINITARTALERKI Z BOTWINKĄ/ SAŁATKA WŁOSKA Z PŁATKAMI MIGDAŁOWYMI 158

Minitartaletki z młodą botwinką, podane z sałatką pomidorowo-paprykową z prażonymi płatkami migdałowymi. Smakowite i pięknie się prezentujące danie, dość proste w wykonaniu, stworzone z sezonowych warzyw. Świeża botwinka, z dodatkiem czosnku i serka, na kruchym cieście, pyszne połączenie. Chrupiąca sałatka ze świeżej papryki, pomidorka, oliwek, w sosie włoskim i do tego chrupiące płatki migdałowe. Pyszności! Zapraszam! SKŁADNIKI: NA CIASTO

SMYKWKUCHNI
Papryka faszerowana ryżem i warzywami. 132

Paprykowy sezon jeszcze trwa, więc postanowiliśmy przygotować dla Was papryczki faszerowane ryżem z dodatkiem warzyw. Preferujemy białe papryczki, ponieważ mają niezwykły zapach i zdecydowanie lepszy smak niż klasyczne czerwone czy zielone. Jako dodatek nasze ulubione grzanki z pomidorami, sałatka i sos czosnkowy z siekanymi liśćmi selera naciowego. Przepyszne danie, które szczerze Wam polecamy.   Faszerowana biała papryka (4 osoby

vegetanie
Gulasz Paprykowy 105

Gulasz Paprykowy Tak niewiele nam potrzeba na pyszny obiadek. Składniki: ·        1 kg szynki wieprzowej ·        Pomysł na gulasz paprykowy ·        4 papryki czerwone ·        Sól ·        Pieprz ·        Olej(...)rozgrzanym oleju. 2.    Doprawiamy pieprzem oraz solą, podlewamy wodą. 3.    Kiedy mięso jest już prawie miękkie, dodajemy pokrojone papryki. 4.    Na koniec rozgrabimy sos w ½ szk. wody. 5.    Hartując wlewamy do mięsa, chwilę gotujemy. 6.    Danie gotowe. 7.    Smacznego

Kulinarna Chwila
Papryki faszerowane kuskusem i warzywami. 124

kroimy na cztery części, wydrążamy gniazda nasienne i nadziewamy paprykowe krążki. Układamy papryczki w blaszce na papierze do pieczenia. Polewamy delikatnie oliwą z oliwek, układamy gałązki tymianku lub posypujemy tymiankiem i wstawiamy na ok. 25 min. do piekarnika nagrzanego do 180 C. Papryczki podajemy z ryżem basmati i słodkim tajskim sosem chili. Polecamy wypróbowanie tego przepisu. Papryczki wyszły naprawdę wyśmienite

vegetanie
Cafe Furkot | Warszawa 149

ustach czy pasty do pieczywa – bakłażanowa, paprykowa oraz hummus. Jako pierwsze danie zaserwowano nam krem warzywny z makaronem i mleczkiem kokosowym – nietypowe połączenie, które mi smakowało. Ciekawym doświadczeniem również były dla mnie żołądki (które uwielbiam!) w dwóch odsłonach – jedne zapiekane z pomidorami i serem, a drugie podane z sosem śmietanowym z marchewką. Oprócz podrobów podano nam także

Kuchnia Bazylii
Kiełbasa chorizo smażona z papryką i cebulką 216

swojej paprykowej dobroci innym składnikom. Ma złożony, wyrazisty smak, który dobrze prezentuje się w prostych daniach. Trochę cebuli, paseczki słodkiej papryki i drobinki papryki chilli, ot, to wszystko czego potrzeba, aby wyczarować z jej udziałem wspaniały posiłek. Chętnie przygotowujemy z Mężem takie danie na śniadanie lub kolację. Koniecznie podaję je z chlebem, gdyż wycieranie talerza z pomarańczowego sosu to mój(...)jego pikantność zależy już od Waszych preferencji.  Ja preferuję mocno pikantne i mięsiste dojrzewające Chorizo Sarta , które widzicie na dzisiejszych zdjęciach. Świetnie się smaży, wytapiając przy tym apetyczny paprykowy tłuszczyk, ale uwielbiam je także na surowo. Zamawiam je w sklepie internetowym www.hiszpania-portal.pl , który specjalizuje się w hiszpańskich produktach regionalnych. Sprzedawane w nim chorizo jest naprawdę wysokiej jakości. Chorizo można

Chilli Czosnek i Oliwa
Cukinia faszerowana mięsem z papryką 226

worcestershire oraz sos madziarów . Nie przesadzać tu z sosem madziarów , gdyż jest on dość ostry z dodatkiem papryczki chilli . Całość dokładnie wymieszać i dusić przez co najmniej 5 minut dokładnego do połączenia wszystkich smaków. Blaszkę do zapiekania wysmarować olejem. Ułożyć w niej łódeczki cukinii. Wnętrze warzywa nadziać przygotowanym farszem mięsno-paprykowym. Z wierzchu posypac całość startym na tarce o grubych

Grunt to przepis!
Krem z papryki z chorizo 128

oliwek do smażenia sól 1 kawałek chorizo (paprykowa hiszpańska kiełbasa) Wykonanie: Papryki myjemy, usuwamy z nich gniazda nasienne i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 40 minut. Gdy warzywa zbrązowieją, przekładamy je do miski, przykrywamy folią i odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Następnie zdejmujemy skórkę, staramy się zachować sos, który pojawił się w misce. Do garnka wlewamy bulion

Kulinarne przygody Gatity
Śliwkowo-paprykowe pałki z kaszą gryczaną 112

słodką skórkę, a mięso w środku ma delikatnie paprykowy posmak. Szczerze mówiąc - zaskoczyły mnie smakiem :) robiłam podobne w powidłach morelowych, a te są równie pyszne. I z wielką przyjemnością ogryzałam kosteczki :) Składniki: 4 pałki kurczaka 2 łyżki powideł śliwkowych (przepis tutaj ) 1 torebka kaszy gryczanej 1 papryka czerwona 3 łyżki ciemnego sosu sojowego 2 łyżeczki słodkiej papryki mielonej 1 płaska

Kolorowy Przepisownik
Leczo z dynią 141

Składniki: 2 laski kiełbasy 2 cebule 3 papryki ok. 1 kg dyni 1 bakłażan 1 koncentrat pomidorowy (200 g) 1 łyżeczka ostrej pasty paprykowej sól, pieprz

czarrna od kuchni
Leczo z dynią 191

Składniki: 2 laski kiełbasy 2 cebule 3 papryki ok. 1 kg dyni 1 bakłażan 1 koncentrat pomidorowy (200 g) 1 łyżeczka ostrej pasty paprykowej sól, pieprz

czarrna od kuchni
Szparagi z wody z jajkiem w koszulce, tosty i ajvar 141

Dzień dobry poniedziałkowo ;) Mam nadzieję, że uda Wam się dostać gdzieś jeszcze szparagi, bo w końcu udało mi się zebrać dla Was w całość inspirację na

Życie zaczyna się w kuchni
Co w maju do lunchboxa? - Proste obiady na 7 dni #3 (PDF do pobrania) 277

odcedź i jeszcze ciepły wymieszaj z sosem salsa verde. Pomidorki przekrój na pół, marchewkę pokrój we wstążki przy pomocy obieraczki. Ogórek i paprykę pokrój w kostkę.  Warzywa dodaj do makaronu, dorzuć jeszcze oliwki i pokrojoną w kostkę fetę. Wymieszaj i przełóż do lunchboxów. Środa - Placki z cukinii i sera halloumi z salsą paprykową Uwielbiam warzywne placuszki, dlatego na blogu

Chilli Czosnek i Oliwa
Domowe paprykowe nachosy z serowym dipem 105

wieczór ze znajomymi :) Duża ilość paprykowych nachosów z jeszcze większą ilością serowego dipu :D Przygotowałam je z 6 placków pomidorowych tortilli. Domowe nachosy to na pewno zdrowsza alternatywa dla tych kupnych, a może być jeszcze lepiej, jeśli tortille przygotujecie własnoręcznie (przepis na nie jest już na blogu). Do tego aksamitny serowy sos na bazie mleka i topionych serków z dodatkiem

MyCookBook.pl
Tortille z kurczakiem w krakersach z sałatką z kapusty 269

tortillach, a zamiast sałaty i sosów dołożyłam surówkę ze świeżej kapusty z warzywami. Kurczak: 2 filety z kurczaka 2 małe jogurty naturalne, kefiry lub maślanki ulubione przyprawy - u mnie suszony czosnek, sól, pieprz, zioła do pizzy, słodka i ostra papryka, curry sól i pieprz 1,5 dużego opakowania krakersów (naturalnych lub paprykowych) kilka placków tortilli Surówka: 1/3 główki białej kapusty

Czerwień i błękit