sos paprykowy - 886 przepisów (strona:37/60)

Dynia makaronowa z kaszą gryczaną i suszonymi grzybami 149

piżmowe garść suszonych grzybów (namoczonych przez noc w wodzie) 10 dag ostrego salami (najlepiej paprykowe) 1 duża czerwona cebula słoik zielonych oliwek słoik suszonych pomidorów 15 dag kaszy gryczanej 10 dag tartej mozarelli oliwa z oliwek sól ziołowa RAFEX pieprz tłuszcz do smażenia sos: 6 łyżek zalewy z pomidorów 3-4 ząbki czosnku   łyżeczka ziół prowansalskich   łyżeczka oregano

Pobite gary Barbary
Zdrowy fast food czyli hamburger drobiowy 139

coś co chyba każdy lubi czyli hamburgera ale w zdrowszym wydaniu. W smaku REWELACJA! A jako dodatek polecam paprykowe frytki domowej roboty .  No cóż tu więcej pisać, mój syn jest zachwycony gdy dostanie takiego hamburgera, mam nadzieję, że Wam również przypadnie do gustu. Składniki na ok 5 hamburgerów: pierś z kurczaka 1 szt. (czyli dwie połówki :) ) cebula(...)jajko 1 szt. bułka namoczona w mleku lub bułka tarta ok 2 łyżek  ser topiony w plastrach 5 szt. ogórek świeży pomidor  majonez keczup sos czosnkowy przepis sałata 5 liści  sól i pieprz bułka do hamburgera (u mnie z sezamem) 5 szt. Zaczynam od zmielenia piersi z kurczaka oraz cebuli. Do zmielonego mięsa z cebulą dodaję jedno

Kuchnia Viki
Zupa krem z pieczonego kalafiora 142

ostre serowe lub paprykowe mini krakersy, prażona cebulka – ta zupa wręcz wymaga dodatków, sama może wydać się za słodka i bezbarwna. Jeśli chcecie jeszcze bardziej podbić smak pieczonego kalafiora, po usmażeniu cebulki warto dodać do rondla pokrojony drobno korzeń dużej pietruszki. Do podania – na totalne zaostrzenie smaku i przy okazji dodanie koloru – perfekcyjnie pasuje tu też sos chimichurri . SKŁADNIKI(...)800ml mocnego, esencjonalnego rosołu, najlepiej drobiowego 200ml mleka 130g ostrego, sezonowanego cheddara 80g bekonu sól pieprz SKŁADNIKI DO PODANIA różyczki pieczonego kalafiora plastry bekonu wysmażone na chrupko groszek ptysiowy , paprykowe albo serowe mini krakersy posiekana natka pietruszki posiekany szczypior prażona cebulka opcjonalnie: oliwa truflowa

Karo in the Kitchen
Przepisy sylwestrowe. Ponad 60 przepisów na Sylwestra. 948

kabanosem, kwaszonym ogórkiem i sosem kebab-gyros Grillowane tortille z kiełkami, wędliną i sosem czosnkowym Tradycyjne zapiekanki na bagietkach Szybka zapiekanka chlebowa z boczkiem Inne przepisy na pizze i zapiekanki znajdziecie tutaj (klik) Dodatki – ziemniaczki: Chrupiące pikantne ziemniaczki z piekarnika Ekspresowe chrupiące ziemniaczki paprykowe Sałatki: Szybka sałatka (z kiełbasą krakowską) Kolorowa sałatka z kabanosem Sałatka jarzynowa z groszkiem

Słodkie okruszki
Poniedziałkowy "fit" - krem pomidorowo-paprykowy 129

Krem pomidorowo-paprykowy  SKŁADNIKI : Koncentrat Pudliszki - 3 łyżeczki 1 cebula czerwona 3 ząbki czosnku 1 papryczka chilli 1 puszka pomidorów krojonych 1 pomidor świeży 1 papryka czerwona 1/2 papryki żółtej 2 łyżeczki sosu chili słodko- kwaśnego 1 łyżeczka ketchupu 4 łyżeczki papryki słodkiej 1 łyżeczka papryki ostrej 1 łyżeczka tymianku 2 łyżeczki bazylii 1 łyżeczka oregano 500 ml wody

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Paprykowa potrawka z marynowanym patisonem 103

patisonów, ugotowana została z dodatkiem mięsa z udka kurczaka i przyprawiona na pikantnie. Paprykowa potrawka z marynowanym  patisonem  SKŁADNIKI:  mięso z 1 udka kurczaka 1 duża lub 2 małe cebule 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 1 papryka żółta patisony marynowane 6 szt sos pomidorowy 250 ml natka pietruszki 0,5 pęczka 1 łyżeczka papryki ostrej

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Rojoes. Wieprzowina po portugalsku. 198

koniecznym dopełnieniem dania. Ja moje zwyczajnie ugotowałem, ale dobrze jest odlać nieco winnego sosu i poddusić je w nim dodatkowo. Składniki: 1 kg łopatki wieprzowej (możliwie najtłustszej) 300 ml białego wytrawnego wina 1 łyżeczka kuminu 2 duże ząbki czosnku 2 listki laurowe 1 łyżeczka pasty paprykowej 1 łyżeczka soli (najlepiej morskiej) oliwa do smażenia Wykonanie: Mięso pokroić w około

zadanie-gotowanie
Buła z parówką na drugie śniadanie 171

pieczenią mięsną i papryczką pepperoni Bułki pszenno-żytnie z parówką i farszem pieczarkowo-paprykowym Mini-chlebki nadziane salcesonem Dziś prezentuję drożdżowe bułki z mieszaniny mąk pszennej i żytniej , nadziane nieśmiertelną parówką , pieczarkami oraz żółtym serem . Intrygującego posmaku dodają im kawałki ananasa oraz solidny chlup Sosu madziarów od Folwark . I oto pożywna doza nadzianego szczęścia na drugie śniadanie podana! Pan Mąż

Grunt to przepis!
Pomidorowa po faszerowanych paprykach ( z wermiszelem) 177

zamrozić i podać potem np. z pulpetami , kluskami itp. Drugi - to podać ten sos jako zupę np. z makaronem.Ja gotuję w takim przypadku wermiszel bo nadaje się do zupy typu pomidorowa ( lub rosół ) , a do tego błyskawicznie się gotuje.Wczoraj zrobiłam ,,Papryki faszerowane poczwórnie paprykowe

Buniabaje w kuchni
Paprykowe risotto 135

Składniki (2 porcje): 200g ryżu Arborio do risotto (u mnie  Kupiec ) 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 cebula 1 łyżka przecieru pomidorowego olej do

Ze smakiem i z pasją
POLĘDWICZKI Z KURCZAKA Z CHIPSAMI W TOWARZYSTWIE MIODOWO MUSZTARDOWEGO SOSU 127

polędwiczki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 opakowanie sunbites paprykowych   250 ml maślanki chipsy: 3 duże ziemniaki olej do smażenia słodka papryka w proszku sól surówka z marchewki: 2 duże marchewki 1/4 szklanki rodzynek 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% 1 łyżeczka cukru sos miodowo musztardowy: 2 łyżeczki musztardy sarepskiej 1 łyżeczka miodu 1 mały ząbek czosnku 2-3 łyżki

KuchcikoweLove
Placki z cukinii i sera halloumi z salsą paprykową 161

pietruszki, która świetnie się z nimi skomponowała. Alternatywnie możecie do nich zrobić sos tzatziki . Placuszki z cukinii możecie jeść na ciepło, jak i na zimno. Możecie je także zapakować do swoich lunch boksów i zabrać do pracy.   Placki z cukinii i sera halloumi z salsą paprykową przepis z książki "Bitesize savoury" Składniki: 1 czerwona papryka 1 łyżka posiekanej natki

Chilli Czosnek i Oliwa
Koreczki z salami 127

Składniki: 25 dag paprykowego salami, pół świeżego zielonego ogórka, 12 czarnych oliwek, natka pietruszki, 1 łyżka majonezu, mały ząbek czosnku, sól, pieprz, słodka papryka. Sposób przygotowania : Salami i ogórek (obrany) kroimy w plasterki. Oliwki odsączamy. Robimy sos majonezowo-czosnkowy. Łyżkę majonezu mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawiamy do smaku słodką papryką, solą i pieprzem. Na wykałaczki nadziewamy plasterek salami

Pobite gary Barbary
Kofty 187

śmietaną. Można też podawać polane sosem pomidorowym lub pieczeniowym - moim zdaniem opcje dyktują osobiste preferencje smakowe - jedzcie z czym lubicie. ;) I tak smakuję każdemu, niezależnie od towarzystwa, w którym wystąpią.                 Ja podałam z harrisą (baaaardzo ostra arabska pasta paprykowa) dipem miętowym, sałatką z sałaty lodowej

Kuchnia Prezydentowej
Kapusta pak choi w koreańskim sosie 128

przyrządzoną w ostrym słono-słodkim koreańskim sosie, który dzięki prażonym ziarnom sezamu ma lekko orzechowy posmak. Proste i pyszne danie Polecam! Składniki: 2 sztuki kapusty pak choi (zwanej też bok choy) (około 500 g) 1 ząbek czosnku 1 cebulka dymka (lub mała cebula) 2 łyżki pasty sojowej doenjang 1 łyżeczka pasty sojowo-paprykowej gochujang szczypta cukru 1/4 szklanki wody(...)cukier aż się rozpuszczą. Na patelni rozgrzewamy olej sezamowy, wrzucamy cebulkę i czosnek i smażymy przez około minutę. Dodajemy zwartość miseczki, mieszamy i gotujemy na wolnym ogniu aż sos zgęstnieje. Następnie, ugotowaną na parze kapustę przekładamy do dużej miski. Zalewamy koreańskim sosem i mieszamy. Możliwości podania jest bez liku Bardzo lubimy ją z samym ryżem. Świetnie też komponuje się

Lamarida.pl