sos paprykowy - 886 przepisów (strona:34/60)

8 przepisów dla kibica na mecz Polska-Niemcy 152

krótkie zestawienie 8 przepisów (na blogu znajdziecie ich o wiele więcej): Pieczarki w chrupiącej panierce z czosnkową nutą Domowe chipsy paprykowe (z tortilli) Chrupiące kawałki kurczaka w musztardowo-ziołowej panierce Tosty z patelni Grillowana tortilla z wędliną, sosem czosnkowym i dodatkami Tradycyjne zapiekanki na bagietkach Francuskie poduszeczki nadziane pieczarkami Pizza na ziołowym cieście z sosem bolognese Pozdrawiam i… 3MAM

Słodkie okruszki
Kurczak w panierce z krakersów 139

jogurtem. Przykryć folią spożywczą i włożyć na 2 godziny do lodówki.Krakersy drobno pokruszyć (ja użylam paprykowych firmy TUC) i obtoczyć w nich każdy kawałek kurczaka. Ułożyć na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 30 minut w temperaturze 200ºC.Podawać z sosem czosnkowym. Ja jeszcze dodatkowo do wypełnienia całości zaserwowałam frytki. Pychotka

Świat Domowej Kuchni
Zupa krem z soczewicy z paprykowymi grzankami 89

stąd chciałabym zaproponować Wam przepis na zupę krem z soczewicy z paprykowymi grzankami. Do dzieła! Składniki: – 1,25 l bulionu warzywnego – opakowanie włoszczyzny (2 marchewki, 1 pietruszka, 1/4 selera, 1/2 pora) – 150g czerwonej soczewicy – 100g zielonej soczewicy – 1 cebula – 1 łyżka sosu sojowego – 1 łyżka oliwy – 2 liście laurowe – 2 ziela(...)liście laurowe, ziele angielskie i pieprz, zmniejszamy ogień. Nieobraną cebulę kładziemy na palniku kuchenki i opalamy ją ogniem (ok. 1 – 2 minuty), wkładamy do garnka z warzywami. Dodajemy sos sojowy i oliwę. Gotujemy pod uchylonym przykryciem przez 40 minut. Soczewicę płuczemy i dodajemy do bulionu , gotujemy około 20 minut, co jakiś czas mieszając. W tym czasie zabieramy się

Be Fit Be Strong
koperty z pikantnym farszem węgierskim 218

tamtejszą kuchnią tradycyjną ale ma to, o co mi najbardziej chodziło: paprykę, pastę paprykową i zioła. I było o niebo lepsze niż jedzenie w wakacyjnych budkach. Koperty były przepyszne na ciepło a na zimno też dobrze się sprawdziły na imprezie jako paszteciki. Podałam z sosem czosnkowym.  Składniki: na ciasto: 450 g mąki 270 ml letniej wody 30 g drożdży

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ajwar 124

Można stosować ją do wielu potraw - jako pastę do przystawki, dodatek do mięsa czy sosu. Ja dodałam ostatnio troszkę do sosu do makaronu i znacznie podniósł on jego walory smakowe. W smaku jest delikatna, ze słodką nutą i zdecydowanym, paprykowym akcentem. Składniki na 6 małych słoików: 6 czerwonych papryk 2 duże bakłażany (u mnie 3 mniejsze) 2 duże pomidory

My simple kitchen
Dania z jajem na codzień- czyli 23 jajeczne przepisy 170

Kotlety jajeczne z ryżem i szczypiorkiem 11. Zupa chlebowa z jajkiem w koszulce 12. Zapiekanka jajeczna 13. Jajka zapiekane w sosie chrzanowym 14. Muchomory- jajka nadziewane 15. Pierożki greckie z jajkiem smażone na głębokim tłuszczu 16. Jajko sadzone w paprykowych obręczach 20. Jaja w marynacie 21. Jajko po karpacku 22. Jajo z rybką 23. Jajka faszerowane sardynkami, oliwkami i pomidorami

Tradycyjna Kuchnia
SZASZŁYKI KOFTA Z PLACKAMI PITA + FILMIK 129

Szaszłyki są bardzo smaczne w polączeniu z warzywami i sosami to po prostu pycha, polecam.  SKŁADNIKI :  1 kg mięsa mielonego wieprzowego 3 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku kmin mielony odrobina, do smaku  1 łyżka słodkiej papryki, ostra do smaku 1/2 pęczka posiekanej natki 2 łyżki pasty paprykowej ( samba oelek ) 1 jajko PLACKI PITA(...)DODATKOWO :   krojone warzywa (pomidor, czerwona cebula, kapusta, ogórek ) sos czosnkowy ketchup                                                             PRZYGOTOWANIE :  Mięso- przekładamy do miski z jajkiem i przyprawami, dokładnie mieszamy i odkładamy na 2 godziny

Kulinarne Fantazje Marioli
Jeszcze raz SER Z ZIEMNIAKA, sprawdzona prosta BAZA z 3 składników 158

składników, posolonych ziemniaków, cebuli z patelni i płatków drożdżowych. Można zrobić ser ziołowy, dodając ziół prowansalskich. Można zrobić ser paprykowy, dodając sproszkowanej słodkiej papryki, przy okazji zyskując fajny kolor. Kolor można też podkręcić dodając odrobinę kurkumy. Można dodać curry. Sosu sojowego, pieprzu, papryki ostrej. Można dodać co się chce i co kto lubi, do tego służy dobra baza, żeby można

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Francuski dip cebulowy na jogurcie greckim – nie tylko do chipsów i krakersów 196

nawet nie patrz). Z czasem smaków chipsów – poza nieśmiertelnymi solonymi i paprykowymi –zrobiło się u nas multum, sprowadzanych do Polski warzyw też mamy niemało, a moda na jedzenie dipów jak szybko się pojawiła, tak samo szybko zniknęła. Zastąpiły je gotowe produkty w słoikach czy puszkach, przeróżne butelkowane sosy, saszetki z gotowymi mieszankami przypraw do wsypania w śmietanę czy majonez

Karo in the Kitchen
Kurczak w sosie serowym o smaku papryki 103

Kurczak inaczej, zrobiony w sosie serowym z warzywami. Szybko i smacznie. Pałki kurze przekroić na pół. Doprawić mięso solą, pieprzem, papryką słodką. Obsypać oregano. Na patelni

Kuchnia Pokoleń
Jajka faszerowane suszonymi pomidorami, fetą i marchewką 183

przekrawamy na połówki i wydrążamy żółtka, które mieszamy na gładką masę z ugotowaną marchewką, fetą oraz majonezem i pastą paprykową. Doprawiamy pieprzem. Wypełniamy białka. Pomidorki suszone drobno siekamy i układamy na wierzch każdego jajka. Z majonezu i jogurtu robimy sos do polania jajek. Dekorujemy szczypiorkiem.jajka faszerowane suszonymi pomidorami, fetą i marchwią

Bon Appetit Małgorzaty
Przepisy na sałatki 1078

pomidorami siostry AnastazjiSałatka brokułowa z surimi Sałatka brokułowa z szynką i domową fetą Sałatka grecka Sałatka gyrosSałatka gyros z sosem czosnkowymSałatka jarzynowa tradycyjna Sałatka jarzynowa z pieczarkami Sałatka makaronowa z warzywami i wędlinąSałatka pieczarkowa Sałatka pieczarkowo-paprykowa z szynkąSałatka ryżowa z kurczakiem Sałatka szynkowa siostry Anastazji Sałatka śledziowa z buraczkamiSałatka śledziowa z jabłkiem Sałatka śledziowa z pieczarkamiSałatka

Kuchnia domowa Ani
Pasta z chilli 247

zużyłam wszystkich zakupionych. Postanowiłam więc je wykorzystać do zrobienia ostrej paprykowej pasty. Według mnie wyszła rewelacyjna, nie jest ognista, jednak ostra. Korzystałam z papryczek chilli oraz ostrych papryczek czereśniowych, które pozostały po przetworach. Pasta jest bardzo łatwa w przygotowaniu, idealna jako dodatek smakowy do kanapek, makaronu, sosów czy zup. Składniki (na dwa małe słoiczki): ½kg papryczek chilli (lub innych ostrych

PastelFood