sos paprykowy - 886 przepisów (strona:27/60)

Makaron z kurczakiem w sosie pomidorowo-paprykowym 281

Bardzo lubimy makarony dlatego staramy się je jeść z różnymi dodatkami – tym razem makaron w towarzystwie kurczaka, pomidorów i papryki Składniki: - 2 filety z kurczaka

Kuchenne Wariacje
Kolorowy tort makaronowy 244

sobie przechylając tortownicę. Każdy rząd makaronu posypujemy delikatnie startym serem, aby rurki się ze sobą kleiły.  Wykładamy na wierzch pozostałą ilość mięsa mielonego . Zalewamy wszystko sosem, u mnie mój ulubiony pomidorowo - paprykowy. Tak przygotowane danie wstawiamy do nagrzanego piekarnika 170- 180 st i zapiekamy ok 20-30 min. Po upływie tego czasu rozsypujemy resztę sera na wierzchu i zapiekamy

Malinowe Pocałunki
Warzywne burrito, czyli lekki powiew Meksyku :) 141

słonecznych rejonów świata. Najbardziej spodobał nam się pomysł na meksykańskie burrito w wersji wegetariańskiej.  Co Wy na to ? Zapewniamy, że wyszło wyśmienite :) Burrito z warzywami i salsą oraz paprykowym hummusem (4 osoby) Składniki na farsz: 8 naleśników (zrobionych z mąki kukurydzianej i pszennej pół na pół i dodatkiem ziół) 1 duża czerwona papryka 8 połówek liści sałaty lodowej fasola(...)wolicie bardziej miękkie warzywa, to przed włożeniem do naleśników, paprykę i cebulę możecie lekko przesmażyć na oliwie i dopiero wtedy dodać do naleśników.  Podajemy z sosem salsa i w naszej wersji z paprykowym hummusem :) Salsa : 2 świeże pomidory (czerwony i czarny),  1 żółta lub biała papryka,  1 czerwona cebula lub szalotka,  jalapeno konserwowe,  kukurydza

vegetanie
Gotowane krewetki argentyńskie z awokado i sosem balsamicznym 140

krewetek 1 łyżka soli morskiej/ na 1 l wody sos 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka octu balsamicznego 1/2 łyżeczki sosu  worcester lub do smaku sól,pieprz dodatki 1 jajko 1/2 awokado 1/2 papryczki jalapeno - opcjonalnie ew płatki paprykowe do posypania przygotowanie Krewetki rozmrozić  wkładając je do  zimnej wody  lub, jeżeli mamy czas, w lodówce. W głębokiej(...)Składniki sosu wymieszać, doprawić solą, pieprzem. Jajko ugotować na  twardo, obrać przekroić na ćwiartki. W miseczkach odpowiedniej wielkości układać awokado, krewetki, jajko, polać sosem. Można przybrać jalapeno pokrojoną w cienkie plasterki lub posypać płatkami paprykowymi. Smacznego

Stare Gary
Czwartek: Zupa pomidorowo-paprykowa z grzanką 155

Słodycz pieczonej papryki i kwaskowatość sosu pomidorowego – to doskonałe małżeństwo przeciwieństw. Aby był to związek idealny potrzebna była już tylko wyjątkowa grzanka. Czas: 30-35 minut Poziom trudności: łatwy Szacowany koszt dla dwóch osób: ok. 23 zł Polecamy Wam ten przepis na pomidorowo-paprykowy krem – lekko słodki z delikatną nutą kwaskowych pomidorów, zagryziony chrupiącą, podpieczoną ciabattą, udekorowaną jabłkiem pokrojonym(...)sojowy. Zamieszaj, przykryj i duś co najmniej 15 minut. Po tym czasie całość zmiksuj mikserem na gładką masę. Zobacz jak zrobić domowy sos pomidorowy, który wykorzystaliśmy w tym przepisie. Artykuł Czwartek: Zupa pomidorowo-paprykowa z grzanką pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Sałatka na bazie kaszy jęczmiennej z tuńczykiem, kukurydzą, papryką i pomidorkami paprykowymi. 187

paprykowymi. Do tego odrobina zieleni i… jest pysznie. Polecam Wam tą sałatkę! Składniki: 1 woreczek kaszy jęczmiennej perłowej (100 g) 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (185 g) 1/2 czerwonej papryki 8 pomidorków paprykowych – miks czerwonych i żółtych 1/2 puszki kukurydzy złocistej Bonduelle 1 łyżka posiekanego koperku + do ozdoby 1/2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki + do ozdoby sól

Słodkie okruszki
Bezmleczne dania i przekąski na Sylwestra 242

także w chipsach, orzeszkach i słonych przekąskach. Jednak przygotowanie doskonałych bezmlecznych dań i przekąsek na imprezę wcale nie jest skomplikowane. Poniżej znajdziecie przepisy na nuggetsy z sosem tysiąca wysp, pizzę, sałatki czy chrupki paprykowe bez mleka. Błyskawiczna sałatka ze szpinakiem Sałatka ze szpinakiem i szynką parmeńską jest lekka, a jej przygotowanie zajmuje tylko kilka chwil. Składniki świetnie się ze sobą(...)dużych. Można je podawać zarówno na ciepło jak i na zimno. Nuggesy są pieczone całkowicie bez tłuszczu, dlatego mogą po nie sięgać maluchy już od 1 roku życia. Sos tysiąca wysp Doskonałym dodatkiem do nuggetsów będzie sos tysiąca wysp . W kupowanych w sklepach sosach i dodatkach do potraw często natknąć się możemy na mleko. Jednak nic straconego! Przygotowanie własnego sosu

Dieta bez mleka
Mintaj pod pierzynką z potrawką pomidorowo - paprykową 163

zdrowa i bardzo ładnie prezentująca się na talerzu. składniki: - opakowanie kostek z mintaja ( 6 kostek) - masło, oliwa z oliwek - świeży tymianek - sól morska - pieprz cytrynowy sos: 200 ml śmietanki kremówki 2 jajka potrawka pomidorowo- paprykowa: opakowanie pomidorków koktajlowych czerwona papryka pól szkl. kolorowego ryżu 1 łyżka masła (do wysmarowania formy) pół kostki bulionu warzywnego 2 łyżki oliwy z oliwek pól(...)masła, przykrywamy świeżym tymiankiem, skrapiamy oliwą z oliwek. Pieczemy około 20 minut. Zdejmujemy tymianek, listki które przyschną możecie zostawić na rybie, będzie bardziej aromatyczna. Po tym czasie zalewamy sosem, przygotowanym w następujący sposób: śmietankę mieszamy za pomocą trzepaczki (tzw. rózgi) z jajkami, na jednolitą masę, dodajemy pieprz cytrynowy, i doprawiamy solą. Zapiekamy kolejne 20 minut (180-200 stopni

SMYKWKUCHNI
Gołąbki z mięsem i papryką 123

można też zrobić bulion z kostki jeśli ktoś używa) przykrywamy pokrywką i dusimy ok. 30 minut, aż gołąbki będą miękkie. Do garnka dodajemy 2 łyżki pasty paprykowej lub koncentratu pomidorowego, mieszamy. Zagotowujemy. Doprawiamy sos do smaku solą i ewentualnie cukrem. Gołąbki dusimy jeszcze kilka minut. Z reszty kapusty zrobiłam Młodą kapustę z pieczarkami . Moje dobre rady: Sos można zabielić dodatkowo

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Żeberka anyżowo-czosnkowe 107

pokrojonych na pojedyncze kawałki żeberek mąka do obtoczenia olej do smażenia 120 g świeżego imbiru 10 ząbków czosnku 70 g anyżu gwiazdkowego 1 łyżeczka ostrej paprykowej pasty sambal oelek 400 ml jasnego sosu sojowego 450 g cukru 2 l wody 300 ml ciemnego octu ryżowego     Przygotowanie   Rozgrzałem olej, usmażyłem obtoczone w mące paski żeberek na złoty kolor

R'n'G Kitchen
Kuchnia Polska z Karolem Okrasą i Lidlem 140

Miedzy innymi przygotowaliśmy tatar wołowy, z jelenia, śledzia i sandacza, podawane z grzankami lub placuszkami ziemniaczanymi. Smakowaliśmy wędzonej pierś z kaczki podanej z wędzonym sosem czekoladowym i polędwicę wołową z salsą paprykową. Zwieńczeniem warsztatów i wspólnego gotowania była zupa grzybowa z białymi warzywami.  Wszystkie te przepisy dostępne są własnie w tej książce, którą możecie już mieć

Niezły Młynek
Kuchnia Polska wg Karola Okrasy - prezentacja nowej książki 139

tatarów, wędlin i innych smakowitych dań, które nawiązują do historii kuchni polskiej. Karol Okrasa przygotowałam dla uczestników warsztatów pyszną, wędzoną pierś z kaczki podaną z wędzonym sosem czekoladowym i polędwicę wołową z salsą paprykową.  Uczestnicy warsztatów przygotowywali tatary: wołowy, z jelenia, z sandacza, ze śledzia i z łososia.  Wszystkie pyszne, wędzone i zaskakujące w smaku. Dodatkowo podano zupę

Kuchnia Bon Appetit
Filet miodowy 200

Szybki i smaczny :) Składniki 1 filet z kurczaka marynata: 2 łyżeczki miodu płynnego 1 łyżeczka sosu piri-piri 1 łyżeczka pasty paprykowej łagodniej 1 łyżeczka ketchupu 1/2 łyżeczki soli Sposób … Czytaj dalej Filet miodowy

czarrna od kuchni
Muszle z mięsnym nadzieniem 336

mielone, posypujemy przyprawą do mielonego i smażymy aż nie będzie surowe. Otwieramy puszkę z pomidorami, pomidory kroimy na małe kawałki i dodajemy do mięsa. Dodajemy pastę paprykową, mieszamy i podsmażamy ok 10 minut. Sos z puszki mieszamy z bazylią, doprawiamy solą i pieprzem i wylewamy na dno naczynia żaroodpornego. Muszle nadziewamy przygotowanym farszem mięsnym i układamy w naczyniu

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kąski schabowe w sosie z wędzonej papryki 253

Kolejny pomysł na przyrządzenie schabu by uniknąć na talerzu tradycyjnego kotleta w panierce:) Tym razem jest to schab w sosie z dodatkiem wędzonej papryki, która nadaje potrawom smaku charakterystycznego dla paprykowych chipsów.  Mięso i marynata: 500g schabu 250g jogurtu naturalnego 3 łyżeczki wędzonej papryki 1/2 łyżeczki curry sól, pieprz olej  Sos: 500ml przecieru pomidorowego 2 ząbki czosnku

Szefowa kuchni

Proponowane wyszukiwania