duża marchewka 1 duża pietruszka 1 por 1-2 ząbki czosnku 1 puszka białej fasoli (możliwie dużej) 2 łyżeczki majeranku 1 łyżka (z górką) koncentratu pomidorowego 1 łyżka miodu 1 łyżeczka soku z cytryny listek laurowy po kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego 2 litry bulionu 70 ml słodkiej śmietanki oliwa sól koperek Wykonanie: Pora pokroić w plasterki, oprószyć
zadanie-gotowaniemiazga sezamowa , ocet jabłkowy, czosnek suszony, sól. Skład hummusu z suszonymi pomidorami – woda, cieciorka 32%, olej rzepakowy, pomidory suszone** 16% (pomidory, sól), miazga sezamowa , 100% sok z cytryny**, czosnek suszony, koncentrat pomidorowy, sól morska. ** – surowiec ekologiczny A teraz kilka słów o produktach, których smak i konsystencja najbardziej mnie zdziwiły i miło zaskoczyły Tak jak wspominałam nie jestem wegetarianką, dlatego
Słodkie okruszkiSezon pomidorowy zbliża się wielkimi krokami do mety. W wielu miejscach można kupić przejrzałe owoce ( II gatunek ). Te są najlepsze do sosu. Przetworzone pomidory trafiają do
Smaki Ewyorzechy pokrywają zalecane dzienne zapotrzebowanie na kwasy omega 3). Składniki: 1 ½ szklanki orzechów włoskich ½ słoika suszonych pomidorów (+ opcjonalnie: kilka łyżek oleju z pomidorów) 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego po 2 łyżki: sosu sojowego, soku z cytryny sól, pieprz Podpraż orzechy na suchej patelni. Przełóż do miski, dodaj pozostałe składniki i zblenduj/zmiksuj na gładką pastę. Jeśli trzeba, dopraw jeszcze do smaku. Najlepsza
Qlinarnie i Qlinarniesię rzucą. Więc może mój przepis komuś się przyda? Więc połączywszy interes prywatny z publicznym wziąłem się do roboty :) 6 jajek 2 łyżki majonezu 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka przecieru pomidorowego 1 łyżka drobno pokrojonego koperku 1 plasterek szynki 1 malutki ząbek czosnku (lub pół większego) czerwony kawior (czarny też może być) 1 łyżka parmezanu 1 łyżka serka
Marder&Marder Manufacturekupuję w Biedronce ser wiejski lekki 200g naturalny i ze szczypiorkiem - Biedronka Serki homogenizowane: serki smakowe i naturalne TUTTI - Biedronka serki naturalne 500g PILOS - Lidl Koncentrat pomidorowy najlepszy w NETTO Ananasy w soku własnym -NETTO Kiełbaski drobiowe 500g - NETTO Szynki drobiowe - Intermarche, tu są najtańsze, polecam wędzoną Jogurty naturalne 0% - Biedronka Kostki sojowe - Kaufland Kakao odtłuszczone - NETTO Makaron żytni, ostatnio
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćpłatów z dorsza, sos: 250 g marchewki, 150 g pietruszki, 150 g selera, 300 g cebuli, 300 ml przecieru pomidorowego, 2 listki laurowe, sól, cukier, sok z cytryny, pepperoni masło i oliwa lub olej do smażenia, Jeżeli mamy całą rybę należy ją oczyścić, wypatroszyć, usunąć błonę z jamy brzusznej, opłukać, odfiletować – dokładnie usunąć ości. Zostawić skórę. Oczyszczone, umyte płaty ryby
królestwo garówFilety z kurczaka sa uniwersalne,mozna z nich wyczarowac wiele smakowitych dan.Dzis bardzo prosto,bardzo szybko,a cale clou dania to przyprawy miedzy innymi :garam-masala
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Połowa listopada więc zaczęło się przedświąteczne odkurzanie przepisów sprawdzonych i poszukiwanie nowych… Oczywiście jednym z obowiązkowych składników na świątecznym stole są śledzie, które można podawać
UgotujmyTo.plSkładniki na salsę pomidorową:1 duży pomidor1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka oliwy2 łyżki posiekanej kolendry8 kropli tabasco1 łyżka drobno posiekanej cebuliPrzygotowanie: Pomidor obieramy, kroimy na pół i zgniatamy, żeby wycisnąć cały sok i pestki - nie będą nam potrzebne. Kroimy w kostkę, dodajemy resztę składników, dokładnie mieszamy i odstawiamy na bok, żeby salsa się "przegryzła". Po tym czasie
My Culinary ArtSkładniki na salsę pomidorową:1 duży pomidor1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka oliwy2 łyżki posiekanej kolendry8 kropli tabasco1 łyżka drobno posiekanej cebuliPrzygotowanie: Pomidor obieramy, kroimy na pół i zgniatamy, żeby wycisnąć cały sok i pestki - nie będą nam potrzebne. Kroimy w kostkę, dodajemy resztę składników, dokładnie mieszamy i odstawiamy na bok, żeby salsa się "przegryzła". Po tym czasie
My Culinary Artwymieszaj w misce na gęstą masę. Smaż na gorącym oleju. Rybę oprósz solą. Ułóż w naczyniu wysmarowanym masłem, polej 1 łyżką klarowanego masła, 1 łyżką pasty pomidorowej, 3 łyżkami wody, 1 łyżeczką soku z cytryny, 1 łyżką miodu, posyp garścią żurawin, przykryj szczelnie folią aluminiową. Piecz 20-25 minut w nagrzanym piecu. Pięć minut przed końcem pieczenia ściągnij folię
SMYKWKUCHNICzas przygotowania: 30 minutSkładniki (4 porcje): 700g piersi kurczaka marynata: łyżka przecieru pomidorowego 2 łyżki oliwy 2 łyżki soku z cytryny 2 roztarte ząbki czosnku 1 starta mała cebula sól i świeżo zmielony pieprz sos jogurtowy: 250ml jogurtu greckiego 1 duży ząbek czosnku 1 świeży ogórek Wykonanie:Składniki marynaty dokładnie wymieszać z pokrojonym w kostki kurczakiem (kostki ok.3-4cm
Gorący kąsekCzas przygotowania: 30 minutSkładniki (4 porcje): 700g piersi kurczaka marynata: łyżka przecieru pomidorowego 2 łyżki oliwy 2 łyżki soku z cytryny 2 roztarte ząbki czosnku 1 starta mała cebula sól i świeżo zmielony pieprz sos jogurtowy: 250ml jogurtu greckiego 1 duży ząbek czosnku 1 świeży ogórek Wykonanie:Składniki marynaty dokładnie wymieszać z pokrojonym w kostki kurczakiem (kostki ok.3-4cm
Gorący kąsektylko lodowa byłaby idealnym dopełnieniem smaku. Sałatka z awokado i krewetek Składniki 3 awokado 250 g mrożonych krewetek 100 g różnych sałat 1 łyżka soku z cytryny Sos 100 ml śmietany 1 łyżka sosu pomidorowego lun ketchupu 1 ząbek czosnku (dałam dwa) sól, pieprz Według oryginalnej receptury rozmrożone krewetki powinnam podgotować, ja jednak je podsmażyłam, bo takie bardziej mi smakują(...)Awokado przekrawamy na pół, wyjmujemy pestki, kroimy w drobną kostkę i polewamy sokiem z cytryny, aby nie ściemniały. Sałaty, jeżeli trzeba, rwiemy na mniejsze kawałki. Na talerzu układamy sałatę, awokado i posypujemy krewetkami. Śmietanę łączymy z sosem pomidorowym lub ketchupem, posiekanym czosnkiem, doprawiamy solą i pieprzem i tak powstałym sosem polewamy naszą sałatkę. Serwujemy natychmiast. Smacznego ! Artykuł Sałatka z awokado
Pieguskowa Kuchnia