Musaka – grecka zapiekanka

Musaka – grecka zapiekanka

Przepis na : kolacja

Musaka to popularna grecka zapiekanka przygotowywana na bazie bakłażana, pomidorów oraz mielonego mięsa . Górną warstwę dania stanowi sos beszamelowy zapiekany z żółtym serem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki bakłażan, 1 szt. (duży) cukinia, 1 szt. (duża) cebula, 2 duże szt. czosnek, 2 ząbki ziemniaki, ok 1 kg mięso mielone, 0,5 kg (najlepiej z łopatki wieprzowej) pomidory krojone, 1 puszka koncentrat pomidorowy, 5 łyżeczek świeży koperek, ok 2 łyżek pokrojonego pieprz, 0,5 łyżeczki sól...

Czytaj dalej na blogu iMadzik.pl

Warto przeczytać

Najlepszy sos czosnkowy!

Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Jak zrobić sos holenderski

Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.

Czytaj dalej...

Autor

Magdalena Chojnacka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, mielone, sosy, mięso mielone, mięso, sos beszamelowy, cukinia, ziemniaki, zapiekanka, zapiekanki, bułki, dania obiadowe, obiad, kolacja, zapiekanka z mięsem , zapiekanka z cukinii, bez pieczenia, sos pomidorowy, ziemniaki zapiekane, bułka pszenna, zapiekanka z ziemniakami, pieczone ziemniaki

Inne przepisy z iMadzik.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.