sok pomidorowy - 3097 przepisów (strona:62/207)

Tacos z wędzoną ciecierzycą i salsą pomidorową 132

Cześć. Dziś mam dla Ciebie tacos w wersji wege – z wędzoną ciecierzycą, salsą pomidorową, czerwoną fasolą i łagodnym sosem śmietanowym z sokiem z cytryny i świeżą kolendrą. Lubisz dobre przekąski ? Masz dosyć chipsów i paluszków ? Zrób tacos ! Dawno, dawno temu oglądając kuchnię +, widziałam jak Marta Dymek robi wędzoną ciecierzycę. Nie spisałam wtedy przepisu i swoją zrobiłam na wyczucie(...)świeżo zmielonym pieprzem. Sos. W miseczce wymieszaj śmietanę z liśćmi kolendry, dopraw świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny, solą i świeżo zmielonym pieprzem. Czerwoną fasolę odsącz na sitku. Masz już wszystkie elementy niezbędne do złożenia dania. Do ‚muszli’ tacos wyłóż wędzoną ciecierzycę, dodaj salsę pomidorową, czerwoną fasolę. Całość polej sosem i udekoruj świeżą kolendrą. Smacznego

Moja pasja smaku
Słodko – kwaśny stir-fry 138

nasz klimat, ale dobre! I dołożyliśmy sobie dokładkę. Nie pomijajcie przyprawy “5 smaków”. Ona nadaje smak całemu daniu. Ilość porcji: 4 porcje Czas przygotowania: 30 minut Składniki: przecier pomidorowy – 1 łyżka skrobia – 1 łyżka ocet winny – 1 łyżka sos sojowy – 3 łyżki przyprawa chińska 5 smaków – 1 łyżeczka brzoskwinie w puszce – 1 puszka (410g(...)ostra papryka – ½ łyżeczki mrożony zielony groszek – 150g kapusta pak choi – 1 sztuka makaron ryżowy – 200g olej do smażenia – 1 łyżka Przygotowanie: Sok z brzoskwiń wymieszaj z przecierem pomidorowym, skrobią, sosem sojowym, przyprawą 5 smaków i mieloną papryką. Odstaw na bok. Marchewkę, paprykę, cebulę i kapustę pokrój w cienkie paski. Imbir i czosnek zetrzyj na tarce

wiecejwarzyw.pl
Ekologiczne produkty Symbio. 142

wątpienia jest to najbardziej rozpowszechniona marka produktów bio, które jednocześnie mają bardzo przystępną cenę. W ofercie marki znajdziecie jedynie naturalne produkty:  * dżemy i konfitury;  * koncentraty pomidorowe i ketchupy; * napoje i soki; * płatki, kasze, ziarna (również ekspandowane) i nasiona; * ryż i otręby; * makarony i mąki; * musli i ciastka; * bakalie; * kakao; * nasiona strączkowe * cukier brązowy i sól; * oleje; * susze warzywne(...)suszony burak * suszona papryka Soki są w 100% wyciskane z owoców, dlatego też możemy mieć pewność, że dostajemy to, co z nich najlepsze. Z całej serii najbardziej zaciekawił mnie sok z jagód acai, który ma niespotykaną, lekko tłustą konsystencję. Jak dla mnie idealny jako polewa do placków, a do tego bogaty w kwasy tłuszczowe i witaminy. Przecier z mango również

Poranek na słodko
Pieczone fajitas z warzywami 140

mnie pełnoziarniste) - 1 puszkę czerwonej fasoli (400 g/240 g po odsączeniu) - 1 puszkę soczewicy - 2 czerwone papryki - 1 opakowanie pieczarek (500 g) - 300 g przecieru pomidorowego - 250 g tartego sera mozzarella - 3 ząbki czosnku - sok z połowy limonki - 1 łyżeczkę słodkiej wędzonej papryki - po pół łyżeczki kuminu oraz ostrej papryki - szczyptę chili - sól i pieprz do smaku - 1 łyżkę masła(...)podsmażamy jeszcze przez 10-15 min, aby papryka zmiękła (w razie potrzeby należy dolać pół szklanki wody). 4. Następnie dodajemy odsączoną czerwoną fasolę, soczewicę, sok z limonki oraz przyprawy. 5. Ostatni na patelni ląduje przecier pomidorowy. Całość dokładnie mieszamy i podsmażamy jeszcze przez kilka minut, aż sos zgęstnieje. 6. Gotowy sos próbujemy i jeśli potrzeba ponownie doprawiamy. 7. Na połowie

Bez Cebuli
Makaron w sosie pomidorowo-fasolowym z nutą pomarańczy 172

Miśka była obiadem zachwycona, a Gabi lubi wszystko   Składniki na 4 duże porcje porcje: opakowanie makaronu 200 g koncentratu pomidorowego puszka 400 ml czerwonej fasoli 1 cebula 2-3 ząbki czosnku łyżka suszonej bazylii 200 ml soku pomarańczowego lub 1 pomarańcza obrana i pokrojona w drobną kostkę łyżeczka soli 2-3 łyżki oleju roślinnego około 50 g sera wegańskiego(...)rozgrzany olej wrzuć drobno posiekaną cebulę z czosnkiem. Podsmaż przez 3 minuty aż się zezłoci, dorzuć suszoną bazylię, wymieszaj i podsmaż przez kolejna minutę. Dolej sok pomarańczowy, przepłukaną i odsączoną fasolę, koncentrat pomidorowy. Wymieszaj i zagotuj. Na samym końcu dodaj starty ser. Zdejmij z ognia. Dodaj sos do makaronu i dokładnie wymieszaj. Tak, jak nigdy nie gotuję „w wodzie

greenscarf
Potrawka z czerwonej soczewicy 172

się coraz bardziej przekonuję do roślinek ✋🌿 A Wy? Spróbujecie? 😋 Składniki: 100 g czerwonej soczewicy 2 marchewki 1/2 puszki pomidorów  1/2 cebuli 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki oleju roślinnego odrobina soku z cytryny sól, pieprz, ostra i łagodna papryka, szczypta kurkumy ryż basmati natka pietruszki Obie marchewki umyć i obrać. Jedną z nich pokroić w drobną kostkę, a drugą(...)zetrzeć na tarce o małych oczkach. Na oleju podsmażyć drobno posiekaną cebulkę, posolić i podlać niewielką ilością wody. Wrzucić pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy, kawałeczki marchewki i przepłukaną soczewicę. Całość zagotować i przemieszać, dolewając w międzyczasie odpowiednią ilość wody (powinna delikatnie przykrywać warzywa). Odpowiednio doprawić solą, pieprzem, ostrą i słodką papryką, a także kurkumą - nada ładnego koloru i aromatu

Kuchnia Ellie
BARSZCZ UKRAIŃSKI 117

kapusty ) 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 1/2 puszki białej lub czerwonej fasoli 2 ziemniaki, pokrojone liść laurowy, ziele angielskie, kilka kulek pieprzu 1 łyżka przecieru pomidorowego 100 ml gęstej śmietany 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka mąki sól, pieprz , magi do smaku posiekana natka pietruszki(...)zupy, obieramy od kości. dodajemy z  poszatkowaną kapustą.  Zupę doprawiamy do smaku, dodajemy przecier pomidorowy i w razie konieczności dolewamy wody.  Na koniec dodajemy śmietanę wymieszaną z mąką i barszcz zagotowujemy. Zupę zdejmujemy z ognia.  Teraz wlewamy sok z cytryny, wsypujemy odcedzoną fasolkę i dodajemy natkę pietruszki, można jeszcze doprawić ją do smaku. Barszcz ukraiński podajemy

Kulinarne Fantazje Marioli
Kotlety zapiekane w sosie 91

dzień wcześniej) 6 cebul pokroić w kostkę oraz 15 dag pieczarek oczyścić i pokroić w plastry ,Cebulę przyrumienić i dodać pieczarki ,przysmażyć. Potrzebne jeszcze 280 ml pasaty pomidorowej 1 łyżeczka czosnku sproszkowanego sok z jednej cytryny 2 łyżeczki papryki mielonej łagodnej lub ostrej ,taką jaką lubicie 3 łyżki musztardy miodowej lub innej 5 łyżek cukru 1 liść laurowy ,2 ziela

Moje Wyroby
Wygraj zestaw produktów od Moryń 179

Każda osoba może udzielić maksymalnie 3 odpowiedzi . Każdą należy umieścić w osobnym komentarzu. Nagroda: Zestaw produktów Moryń w skład, którego wchodzą: maliny w syropie, sałatka firmowa, sok z buraka kiszonego, koncentrat pomidorowy, buraczki plastry i chrzan. Wygrywa 1 osoba. Sponsorem nagród jest Moryń. Uwaga! Biorąc udział w konkursie polub fanpage sponsora Moryń. Tradycja smaku polskiej kuchni oraz fanpage Słodkie okruszk

Słodkie okruszki
Moja rybka nie tylko świąteczna 116

filetów białej ryby 5 marchewek 2 pietruszki połowa selera cebula ziele angielskie liść laurowy sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy papryka ostra 3-4 łyżki koncentratu pomidorowego bułka tarta  jajko trochę soku z cytryny olej Filety skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą i pierzem ziołowym odstawiamy do lodówki. Marchewkę, pietruszkę i seler ścieramy na tartce,cebulę kroimy w piórka. Rybę

Na moim talerzu
Pasztet warzywny z selera i marchewki 189

średni por w całości, biała i zielona część - 4 średnie marchewki - 4 ząbki czosnku - 2 cebule - 3 jaja, najlepiej wiejskie - 4 łyżki passaty pomidorowej lub 2 łyżki koncentratu - sok z połowy cytryny - 1/2 szklanki wody - 1 szklanka bułki tartej - 1 łyżeczka słodkiej wędzonej papryki  - 1/2 łyżeczki ostrej wędzonej papryki - sól wędzona lub himalajska (opcjonalnie) - pieprz - olej 1. Seler

Apetyczna babeczka
Cukinia po grecku – dieta dr Dąbrowskiej 230

duża odmiana podczas diety dr Dąbrowskiej. Składniki: – 3 małe cukinie – 3 marchewki – 2 małe pietruszki – 1 mały seler – 2 cebule – 2 łyżki koncentratu pomidorowego – sól, pieprz, papryka słodka – sok z 1 cytryny   Wykonanie: – Cebulę pokroić w drobną kostkę, zrumienić na odrobinie wody. – Dodać startą na tarce marchewkę, pietruszkę i seler, poddusić dolewając

To co kocham
Zupa z dyni, marchewki i soczewicy 160

łyżeczki kurkumy opcjonalnie ( jak nie dla dzieci albo dzieci lubią) ½ łyżeczki chilli 1i ½ litra wywaru warzywnego ⅔ szklanki czerwonej soczewicy 250 ml mleczka kokosowego 2 łyżki przecieru pomidorowego sól, pieprz do smaku sok z połowy limonki do posypania: ½ łyżki oleju kokosowego posiekane nerkowce i pestki dyni (spora garść) ½ łyżeczki papryki kolendra Instructions Rozgrzać piekarnik do 190 stopni. Marchewki pokroić

Cooking for Emily
Pizza margherita 237

rozciągnąć dłońmi lub rozwałkować (na oprószonym mąką blacie) na okrągły, w miarę cienki placek (około 0,5 cm grubości) z nieco grubszymi rantami. Pomidory osączyć z soku (sok można dodać do zupy pomidorowej, sosów lub po prostu wypić), przekroić wzdłuż na pół, wyjąć pestki, pokroić w kostkę.  Mozzarellę pokroić w plasterki. Placki przełożyć na blachy wyłożone papierem do pieczenia

królestwo garów
Barszcz ukraiński 117

średniej wielkości 1 cebula 4 marchewki 1 pietruszka 1 mały kawałek selera 1 puszka białej fasoli 250 g mięsa wołowego (np. z udźca) 1 czubata łyżka koncentratu pomidorowego 1 jabłko (najlepiej kwaśne) sok z połowy cytryny 150-200 ml koncentratu buraczanego (dla lepszego smaku i koloru) 1-2 łyżki Vegety sól pieprz cukier Wykonanie: Do dużego garnka wlewamy wodę. Wkładamy

MyCookBook.pl