sok pomidorowy - 3097 przepisów (strona:70/207)

Lasagne z Mięsem, Sosem Pomidorowym i Beszamelowym 302

mleka   2 czubate łyżki mąki   50 g masła   1 łyżka soku z cytryny   gałka muszkatołowa w proszku   biały pieprz   pieprz kolorowy   sól Lasagne z Mięsem, Sosem Pomidorowym i Beszamelowym - Sposób przygotowania:Sos pomidorowy z mięsem:Cebulę i czosnek kroimy w kostkę(...)doprowadzamy do wrzenia, następnie dodajemy masło, sok cytrynowy i gotujemy do momentu zgęstnienia sosu. Doprawiamy, solą, gałką muszkatołową, białym i kolorowym pieprzem. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie z dodatkiem 3 łyżek oleju lub oliwy.Formę do lasagne smarujemy tłuszczem i układamy warstwy: makaron, sos pomidorowy, sos beszamelowy, makaron itd. w zależności ile warstw

Słodka Strona
Gulasz cebulowy 80

podstawowych składników, które już same w sobie zagwarantują świetny smak gulaszu. Reszta zależy od tego, co akurat posiadacie w lodówce. W roli płynu idealnie sprawdzi się wino połączone z sokiem jabłkowym (klasyczny dodatek do wieprzowiny) ale też nada się bulion lub po prostu woda. Do tego jeszcze kilka przypraw i cała robota za wami. W przypadku gulaszu dobrze jest stosować(...)Składniki podstawowe: 800 g wieprzowiny gulaszowej (np. łopatki lub szynki) 2 dojrzałe jabłka 2 duże cebule Dodatkowo: olej do smażenia 150 ml czerwonego wina 250 ml soku jabłkowego łyżka musztardy sarepskiej łyżka koncentratu pomidorowego łyżeczka mielonej papryki Sól, pieprz Jak zrobić gulasz cebulowy? Wieprzowinę pokrój na w miarę równą, sporą kostkę o boku około 2 cm. Jabłka zetrzyj na tarce

okolicepalnika.pl
Czwartek: Pizza margheritta… na cieście z kurczaka 136

łyżki sosu pomidorowego (przepis na błyskawiczny sos poniżej) Kulka mozzarelli ½ szklanki tartego parmezanu ½ pokrojonej w kostkę papryki Garść liści bazylii Sos pomidorowy 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka soku z cytryny lub octu winnego 1/2 łyżeczki miodu 1/2 łyżeczki suszonego czosnku 1/2 łyżeczki suszonej cebuli Szczypta soli Przygotowanie: Krok 1 Rozgrzej piekarnik do 220 stopni. Włóż

Niedzielny kucharz
ŚLEDZIE PO KASZUBSKU (keto, LCHF, optymalne, paleo) 433

koncentrację. Składniki: 10 filetów śledziowych (matias) – ok 800 g 3 cebule – ok 270 g 1 łyżka cukru – 10 g 150 g przecieru pomidorowego 100% sól do smaku 2 łyżki soku z cytryny 1/2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka majeranku 1/2 łyżeczki pieprzu kolorowego w ziarenkach 1/2 łyżeczki ziarenek gorczycy ziele angielskie – 3 ziarenka liście laurowe

Ola la LCHF
BURRITO Z CHILI CON CARNE 222

szklanka tartego sera / cheddar lub gouda 1i 1/2 szklanki  UGOTOWANEGO RYŻU DODATKOWO: awokado rozgniecione widelcem i wymieszane z 2 łyżkami jogurtu naturalnego, 2 łyżkami soku z limonki, solą i pieprzem;  SALSA POMIDOROWA WYKONANIE Placki tortilli rozkładamy na blacie. Na środek każdego kładziemy po ok. 2-3 łyżki sosu chili con carne i 1-2 łyżki ryżu.  Posypujemy

cool and minty
BARSZCZ UKRAIŃSKI Z BOTWINKI I MŁODEJ WŁOSZCZYZNY 151

porcja mięsa na rosół 2 pęczki botwinki młoda włoszczyzna 3 ziemniaki puszka czerwonej fasoli 1/2 pęczka koperku 3 łyżki koncentratu pomidorowego 100 ml śmietanki 30 % 3 łyżki soku z cytryny 4 ziela angielskie 4 liście laurowe  cukier sól pieprz Porcję mięsa na rosół wrzucamy do zimnej wody i wstawiamy na ogień. Wrzucamy ziele angielskie, liść laurowy, łyżkę soli oraz

KuchcikoweLove
Cebula z koncentratem 163

dużych ilościach.  Jemy ją zatem bardzo często, ale tylko na kolację... :D  Składniki: - 1 cebula pokrojona w kostkę - natka pietruszki - 3 łyżki koncentratu pomidorowego - 1 łyżka oliwy/oleju - ew. 1 łyżka soku z cytryny - sól, pieprz do smaku Uwaga! Proporcje tak naprawdę zależą od Waszych preferencji. Jeśli lubicie bardziej ostre, dajcie więcej cebuli, jeśli łagodne, zwiększcie ilość koncentratu

Smakuje zdrowo
Kanapkowa pasta z cieciorką i soczewicą 194

grubych oczkach 1 ząbek czosnku, drobno posiekany 1 kopiasta łyżeczka mielonej słodkiej papryki 1/2 łyżeczki lubczyku  4 suszone pomidory w oliwie (lub 1 łyżka koncentratu pomidorowego) 2 łyżki posiekanego koperku 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka sosu sojowego sól i pieprz  Do dużej miski przełóż ugotowaną soczewicę i ciecierzycę. Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć cebulę, marchewkę oraz

Roślinna - blog wegański
Steki z indyka z sambal oelek 220

podamy go z ryżem. Steki z indyka z sambal oelek: 4 grube plastry piersi z indyka 4 łyżki syropu klonowego 1 ząbek czosnku 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki sosu Worcestershire 3 łyżki soku z limonki 1 łyżeczka sambal oelek (dla fanów bardzo ostrego – 1,5) 1-2 łyżki oliwy z oliwek sól morska, świeżo mielony pieprz posiekana natka

Poezja smaku
Śledzie po kaszubsku 168

już ich nie marynować. Składniki: 6 filetów śledziowych typu matias 1/2 szklanki marynowanych grzybów (np. pieczarek) 3 cebule szklanka suszonych śliwek garść rodzynek słoiczek przecieru pomidorowego (100-150 ml) sól, pieprz, majeranek, sok z połowy plasterka cytryny Marynata do śledzi: 100 ml octu 1,5 szklanki zimnej wody 1 łyżka cukru 2 listki laurowe kilka ziaren ziela angielskiego 1 łyżeczka

Trzeci talerz
Śledzie z żurawiną i rodzynkami 163

Przepis dla lubiących śledzie na słodko. Składniki 500 g płatów śledziowych matiasów 3 duże czerwone cebule pół szklanki żurawiny pół szklanki rodzynek 300 ml pomidorowej passaty pół łyżeczki tabasco 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka cukru pół łyżeczki soli pół łyżeczki pieprzu 3 łyżki oleju rzepakowego Przygotowanie   Śledzie włożyłem do miski, zalałem wodą i moczyłem 2 godziny

R'n'G Kitchen
50 twarzy żeberek z grilla 130

goździki 1 gwiazdkę anyżu ½ łyżeczki cynamonu ½ łyżeczki gałki muszkatołowej 2 łyżki soli kilkanaście ziarenek pieprzu cytryna pokrojona w grube plastry Na glazurę: 3 łyżki koncentratu pomidorowego 3 łyżki miodu 3 łyżki oleju sok z cytryny Żeberka kroimy na mniejsze porcje. W wielkim garze gotujemy wodę. Do gotującej wody wrzucamy wszystkie składniki (żeberek nie wrzucamy). I gotujemy na mocnym ogniu przez

ladykitchen
Ryba po grecku 107

pietruszka1 maly seler1 spora cebula 1/2 pora2 listki laurowe4-5 ziaren ziela angielskiego 1 lyzeczka soli2 spore szczypty cukru1 lyzka octupieprz ,slodka paparyka150 g koncentratu pomidorowego 1 jajko,bulka tarta,olej do smazenia,sok z cytrynyWykonanie:Rybe umyc,poporcjowac, osuszyc,spryskac sokiem z cytryny.posolic,odstawic.Warzywa umyc,obrac i zetrzec na tarce o duzych oczkach.Pora pokroic w polkrazki.Cebule pokroic

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!