DUŻY KABACZEK I KG MIELONEGO MIĘSA. 500 G WOŁOWEGO + 500 G WIEPRZOWEGO. 1 CEBULA 2 POMIDORY 2 ZĄBKI CZOSNKU 150 ML ŚMIETANY 18 LUB 30 % 2 ŁYŻKI KONCENTRATU POMIDOROWEGO 3 JAJKA 150 G STARTEGO ŻÓŁTEGO SERA SOL I PIEPRZ DO SMAKU OLEJ DO SMAŻENIA 2 ŁYŻECZKI TYMIANKU 2 ŁYŻECZKI SŁODKIEJ PAPRYKI ŁYŻECZKA KOPRU WŁOSKIEGO ZAPRASZAM RÓWNIEŻ DO OBEJRZENIA FILMU WYKONANIE(...)GORĄCYM ZBRĄZOWIĆ MIĘSO. DO LEKKO PODSMAŻONEGO MIĘSA DODAĆ CEBULE I CZOSNEK, SMAŻYĆ DO MOMENTU AZ CEBULKA SIĘ ZESZKLI. NASTĘPNIE DODAĆ PRZYPRAWY I KONCENTRAT POMIDOROWY. DOBRZE WYMIESZAĆ I PODSMAŻYĆ PRZEZ NASTĘPNE 5- 10 MINUT. KIEDY KABACZEK WYPUŚCI SOK, WYCISNĄĆ GO ZA POMOCĄ ŚCIERECZKI LUB REKI. POLOWE KABACZKA WYŁOŻYĆ NA DNIE NACZYNIA ŻAROODPORNEGO, NA WARSTWĘ KABACZKA WYŁOŻYĆ CALE PODSMAŻONE MIĘSO I PRZYKRYĆ
Pani M - kuchnia smakowitacieszący oko aspekt estetyczny: kolorowa mozaika czerwieni pomidorków i zieleni groszku połączona z kremową bielą kokosowego ryżu przełamanego czernią ziaren prezentuje się bardzo efektownie. Składniki na 4 porcje: Pomidorowe curry: 2 łyżki oleju ryżowego lub rzepakowego 2 duże cebule, posiekane ½ łyżeczki soli 4 ząbki czosnku, posiekane 1 kg pomidorków koktajlowych, przekrojonych na połówki(...)doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz ognień i przykryj patelnię pokrywką. Gotuj całość 15 minut – ryż powinien wchłonąć cały płyn. Zdejmij z ognia, wlej sok z limonki i roztrzep ryż widelcem. Podawaj wraz z pomidorowym curry. Smacznego
Roślinna - blog wegańskidymka 3 ząbki czosnku 5 pomidorków koktajlowych 4 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki oregano 3 łyżki oliwy sól pieprz Pozostałe składniki: 250g świeżego ananasa 200g krewetek tygrysich 1 czerwona cebula 3-4 łyżki kukurydzy konserwowej 150g żółtego sera gouda pokrojonego w słupki 130g mozzarelli 1 łyżeczka ziół prowansalskich sok z cytryny sól pieprz Wykonanie: 1. Ciasto: Drożdże pokruszyć, dodać cukier(...)wymieszać, doprawić solą i pieprzem. 3. Ananasa obrać i pokroić w kostkę, a mozzarellę pokroić w plasterki. Krewetki oczyścić, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem, a cebulę pokroić w piórka. 4. Ciasto z serowym brzegiem wysmarować sosem pomidorowym, posypać ziołami, ułożyć ananasa, cebulę, krewetki, kukurydzę i mozzarellę. Gotową pizzę oprószyć solą, pieprzem i wstawić do piekarnika nagrzanego
Szalona Kuchnia Ewelinymąki orkiszowej - 25 g skrobi kukurydzianej - 20 g oliwy z oliwek - 50 g pietruszki - 1 szczypta sody oczyszczonej - komórki Farsz - 1 pudełko sardynek w sosie pomidorowym ,lub kawałek łososia wędzonego - 170 g serka ricotta sok z 1 cytryny - Sól i pieprz do smaku Wykonanie Rozgrzać piekarnik do . 180 ° C . Oddzielić białka od żółtek. Ubić białka ze szczyptą soli. W osobnej
w mojej kuchninajlepiej w różnych kolorach) 1/2 czerwonej cebuli 3 łyżki kukurydzy z puszki garść oliwek zielenina do przybrania, np. bazylia, natka pietruszki Sos 1/2 szklanki passaty pomidorowej 2 łyżki pasty sezamowej tahini 1/4 szklanki wody sok z 2 limonek 1 łyżeczka syropu klonowego szczypta ostrej papryki sól, pieprz Przygotowanie Ugotuj kaszę jaglaną, następnie odstaw do przestygnięcia. Przygotuj farsz - pokrój paprykę
Powiedz dietom niekonserwantów sprawdziły się znakomicie. Składniki: 1 batat 1 - 2 łyżeczki posiekanej papryczki jalapeno (lub chili) 1 łyżka sosu barbecue 1 łyżka ostrego sosu pomidorowego (lub keczupu) 1 puszka czerwonej lub czarnej fasoli sok z 1/2 limonki sól kilka plasterków mozzarelli 4 tortille Wykonanie: Batata wysmarować oliwą i obficie posolić. Nakłuć skórkę widelcem, zawinąć dokładnie w folię aluminiową, umieścić
zadanie-gotowanieSkładniki: szpinak pomidory lub przecier pomidorowy czosnek pieprz Na patelni teflonowej ułożyć posiekane liście szpinaku,na wierzch drobno ułożyć posiekanego pomidora lub przecier pomidorowy - dusić w sosie własnym.Gdy pomidor da mało soku można dodać łyżkę wody.Doprawić pieprzem i czosnkiem i gotowe
Niespełnione zdolności kulinarneSkładniki (na 5 porcji) - 50 g łososia, - ½ cebuli (ok. 40g), - ½ papryki (ok. 100g), - łyżka koncentratu pomidorowego (ok. 25g), - łyżka oliwy z oliwek (ok. 10g), - sok z cytryny, - ząbek czosnku, - sól i pieprz. Sposób przygotowania 1. Pieczemy łososia, kawałki papryki, cebuli i czosnek w piekarniku przez ok. 15 min. 2. Po wystudzeniu składników, miksujemy je. 3. Do pasty dodajemy
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachplasterki świeżego kłącza galangi (albo świeżego imbiru) • 1 łyżeczka czerwonej pasty curry • 1 łyżka smabal oelek • 2 łyżki koncentratu pomidorowego • 0,2 l mleczka kokosowego • 2-3 łyżki soku z cytryny • 1 łyżka cukru palmowego lub trzcinowego • 2 łyżki sosu rybnego lub ostrygowego • 1 papryczka chili • kilkanaście gałązek grubo posiekanej kolendry Grzyby
Kuchnia Prezydentowejpyszne, a kto nie robił, koniecznie musi je sobie przygotować:) Polecam!!! Składniki: 1 kg solonych śledzi 2-3 cebule 1/2 szklanki oleju 1 słoik koncentratu pomidorowego 4 łyżki ketchupu pikantnego 1/2 szklanki rodzynek cukier sok z 1/2 cytryny Wykonanie: Śledzie namaczam, osaczam i kroję w dzwonka. Rodzynki namaczam w gorącej wodzie, gdy spęcznieją osączam na sicie. Cebulę kroję
Bea(u)ty kitchenmięsożercy stwierdzili, że bardzo dobre… Składniki: 1 kostka tofu kilka łyżek oleju 400 g pokrojonych pieczarek 1 kg kiszonej kapusty z marchew ką, po odciśnięciu soku 150 g pokrojonych suszonych śliwek 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 3 łyżki miodu sztucznego lub cukru 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka suszonego majeranku kilka ziaren ziela angielskiego 2-3 liście laurowe sól, pieprz
Qlinarnie i Qlinarnieśrednia marchewka ½ niewielkiej cukinii ½ małego bakłażana 5 plastrów ananasa 200 ml mleka kokosowego ½ papryczki chili (opcjonalnie) 1 mała czerwona cebula 2 łyżki koncentratu pomidorowego 400 g pomidorów z puszki 1 ząbek czosnku sok oraz skórka z ½ limonki ½ łyżeczki trawy cytrynowej naturalnej lub w proszku (opcjonalnie) 1 łyżeczka curry w proszku 3-4 łyżki zielnej lub czerwonej pasty
Mania Gotowaniałyżka oregano Warstwa z tuńczykiem 40 dag sera twarogowego 4 łyżki śmietany 30 dag tuńczyka w oleju z puszki sol, pieprz, sok z cytryny do smaku 4 łyżeczki żelatyny Warstwa pomidorowa 500 ml przecieru z pomidorów sól, pieprz, chilli , cynamon 5 łyżeczek żelatyny Do dekoracji oliwki bazylia Wykonanie. Krakersy rozdrobnić blenderem ,dodać stopione masło i wszystko dobrze
Kulinarny karnet Christopherawody • 1 szklanka cukru • 1/2 szklanki oleju • 1/4 szklanki octu • 1 łyżeczka soli • 200 g keczupu – 1 mały słoiczek • 200 g koncentratu pomidorowego – 1 mały słoiczek Wykonanie: • Rybę pokroić na małe kawałki, skropić sokiem z cytryny, posypać solą i pieprzem. • Roztrzepać jajka z mąką i majonezem. • Kawałki ryby maczać w mokrej panierce
To co kocham