sok pomidorowy - 3097 przepisów (strona:78/207)

Pomidorowe curry z kokosowym ryżem 147

cieszący oko aspekt estetyczny: kolorowa mozaika czerwieni pomidorków i zieleni groszku połączona z kremową bielą kokosowego ryżu przełamanego czernią ziaren prezentuje się bardzo efektownie.  Składniki na 4 porcje: Pomidorowe curry:  2 łyżki oleju ryżowego lub rzepakowego  2 duże cebule, posiekane  ½ łyżeczki soli  4 ząbki czosnku, posiekane  1 kg pomidorków koktajlowych, przekrojonych na połówki(...)doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz ognień i przykryj patelnię pokrywką. Gotuj całość 15 minut – ryż powinien wchłonąć cały płyn. Zdejmij z ognia, wlej sok z limonki i roztrzep ryż widelcem. Podawaj wraz z pomidorowym curry.  Smacznego

Roślinna - blog wegański
Egzotyczna pizza z serowym brzegiem 135

dymka 3 ząbki czosnku 5 pomidorków koktajlowych 4 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki oregano 3 łyżki oliwy sól pieprz Pozostałe składniki: 250g świeżego ananasa 200g krewetek tygrysich 1 czerwona cebula 3-4 łyżki kukurydzy konserwowej 150g żółtego sera gouda pokrojonego w słupki 130g mozzarelli 1 łyżeczka ziół prowansalskich sok z cytryny sól pieprz Wykonanie: 1. Ciasto: Drożdże pokruszyć, dodać cukier(...)wymieszać, doprawić solą i pieprzem. 3. Ananasa obrać i pokroić w kostkę, a mozzarellę pokroić w plasterki. Krewetki oczyścić, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem, a cebulę pokroić w piórka. 4. Ciasto z serowym brzegiem wysmarować sosem pomidorowym, posypać ziołami, ułożyć ananasa, cebulę, krewetki, kukurydzę i mozzarellę. Gotową pizzę oprószyć solą, pieprzem i wstawić do piekarnika nagrzanego

Szalona Kuchnia Eweliny
rolada sardynkowa 182

mąki orkiszowej - 25 g skrobi kukurydzianej - 20 g oliwy z oliwek - 50 g pietruszki - 1 szczypta sody oczyszczonej - komórki Farsz - 1 pudełko sardynek w sosie pomidorowym ,lub kawałek łososia wędzonego - 170 g serka ricotta sok z 1 cytryny - Sól i pieprz do smaku Wykonanie Rozgrzać piekarnik do . 180 ° C . Oddzielić białka od żółtek. Ubić białka ze szczyptą soli. W osobnej

w mojej kuchni
Dietetyczne cukinie faszerowane warzywami 205

najlepiej w różnych kolorach) 1/2 czerwonej cebuli 3 łyżki kukurydzy z puszki garść oliwek zielenina do przybrania, np. bazylia, natka pietruszki Sos 1/2 szklanki passaty pomidorowej 2 łyżki pasty sezamowej tahini 1/4 szklanki wody sok z 2 limonek 1 łyżeczka syropu klonowego szczypta ostrej papryki sól, pieprz Przygotowanie Ugotuj kaszę jaglaną, następnie odstaw do przestygnięcia. Przygotuj farsz - pokrój paprykę

Powiedz dietom nie
Tortille kowbojskie. 215

konserwantów sprawdziły się znakomicie.  Składniki: 1 batat 1 - 2 łyżeczki posiekanej papryczki jalapeno (lub chili) 1 łyżka sosu barbecue 1 łyżka ostrego sosu pomidorowego (lub keczupu) 1 puszka czerwonej lub czarnej fasoli sok z 1/2 limonki sól kilka plasterków mozzarelli 4 tortille Wykonanie: Batata wysmarować oliwą i obficie posolić. Nakłuć skórkę widelcem, zawinąć dokładnie w folię aluminiową, umieścić

zadanie-gotowanie
SZPINAK DUSZONY Z POMIDORAMI 157

Składniki:   szpinak pomidory lub przecier pomidorowy czosnek pieprz  Na patelni teflonowej ułożyć posiekane liście szpinaku,na wierzch drobno ułożyć posiekanego pomidora lub przecier pomidorowy - dusić w sosie własnym.Gdy pomidor da mało soku można dodać łyżkę wody.Doprawić pieprzem i czosnkiem i gotowe

Niespełnione zdolności kulinarne
Pasta z łososia 83

Składniki (na 5 porcji) - 50 g łososia, - ½ cebuli (ok. 40g), - ½ papryki (ok. 100g), - łyżka koncentratu pomidorowego (ok. 25g), - łyżka oliwy z oliwek (ok. 10g), - sok z cytryny, - ząbek czosnku, - sól i pieprz. Sposób przygotowania 1. Pieczemy łososia, kawałki papryki, cebuli i czosnek w piekarniku przez ok. 15 min. 2. Po wystudzeniu składników, miksujemy je. 3. Do pasty dodajemy

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Tom Kha Gai 155

plasterki świeżego kłącza galangi     (albo świeżego imbiru) • 1 łyżeczka czerwonej pasty curry •  1 łyżka smabal oelek • 2 łyżki koncentratu pomidorowego     • 0,2 l mleczka kokosowego • 2-3 łyżki soku z cytryny • 1 łyżka cukru palmowego lub trzcinowego • 2 łyżki sosu rybnego lub ostrygowego • 1 papryczka chili   • kilkanaście gałązek grubo posiekanej kolendry Grzyby

Kuchnia Prezydentowej
Śledzie z rodzynkami w zalewie pomidorowej 177

pyszne, a kto nie robił, koniecznie musi je sobie przygotować:) Polecam!!! Składniki: 1 kg solonych śledzi 2-3 cebule 1/2 szklanki oleju 1 słoik koncentratu pomidorowego 4 łyżki ketchupu pikantnego 1/2 szklanki rodzynek cukier sok z 1/2 cytryny Wykonanie: Śledzie namaczam, osaczam i kroję w dzwonka.  Rodzynki namaczam w gorącej wodzie, gdy spęcznieją osączam na sicie. Cebulę kroję

Bea(u)ty kitchen
Bigos, Kapitan Philips 155

mięsożercy stwierdzili, że bardzo dobre… Składniki: 1 kostka tofu kilka łyżek oleju 400 g pokrojonych pieczarek 1 kg kiszonej kapusty z marchew ką, po odciśnięciu soku 150 g pokrojonych suszonych śliwek 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 3 łyżki miodu sztucznego lub cukru 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka suszonego majeranku kilka ziaren ziela angielskiego 2-3 liście laurowe sól, pieprz

Qlinarnie i Qlinarnie
Curry z kurczakiem, cukinią i bakłażanem 317

średnia marchewka ½ niewielkiej cukinii ½ małego bakłażana 5 plastrów ananasa  200 ml mleka kokosowego ½ papryczki chili (opcjonalnie) 1 mała czerwona cebula 2 łyżki koncentratu pomidorowego 400 g pomidorów z puszki 1 ząbek czosnku sok oraz skórka z ½  limonki ½ łyżeczki trawy cytrynowej naturalnej lub w proszku (opcjonalnie) 1 łyżeczka curry w proszku 3-4 łyżki zielnej lub czerwonej pasty

Mania Gotowania
Sernik z tuńczykiem i pomidorami. 189

łyżka oregano Warstwa z tuńczykiem 40 dag sera twarogowego 4 łyżki śmietany  30 dag tuńczyka w oleju  z puszki  sol, pieprz, sok z cytryny do smaku 4 łyżeczki żelatyny Warstwa pomidorowa 500 ml przecieru z pomidorów sól, pieprz, chilli , cynamon 5 łyżeczek żelatyny Do dekoracji oliwki bazylia Wykonanie. Krakersy rozdrobnić blenderem ,dodać stopione masło i wszystko dobrze

Kulinarny karnet Christophera
Marynowany mintaj w sosie słodko-kwaśnym 131

wody • 1 szklanka cukru • 1/2 szklanki oleju • 1/4 szklanki octu • 1 łyżeczka soli • 200 g keczupu – 1 mały słoiczek • 200 g koncentratu pomidorowego – 1 mały słoiczek Wykonanie: • Rybę pokroić na małe kawałki, skropić sokiem z cytryny, posypać solą i pieprzem. • Roztrzepać jajka z mąką i majonezem. • Kawałki ryby maczać w mokrej panierce

To co kocham
Kurczak słodko-kwaśny 377

szklanki pędów bambusa 5 plastrów ananasa z puszki olej do smażenia Na sos: 12 łyżek cukru 6 łyżek octu 10% 2 łyżki soku z pomarańczy (opcjonalnie), ja używam zalewy z ananasa 2 łyżki koncentratu pomidorowego 3 łyżki sosu sojowego 2 kopiaste łyżeczki mąki ziemniaczanej  Wykonanie: Mięso kroimy w kostki 2-3 cm, wkładamy do miski i mieszamy

Kulinarne przygody Gatity