sok pomidorowy - 3097 przepisów (strona:81/207)

Mroczne tacos z fioletowej marchwi z warzywami i Pudliszkową salsą 156

padano 1 ząbek czosnku 1 średnie jajko (M) 3 łyżki mąki gryczanej  Dodatki :  Na Pudliszkową   salsę :  4 łyżki koncentratu pomidorowego #Pudliszki  1 mała papryczka chili bez nasion 1 łyżeczka soku z limonki  1/2 cebulki szalotki  szczypta soli morskiej  1 łyżeczka oliwy z oliwek  Przybranie :  Świeża sałata czerwona Radicchio

vaniliowoczekoladowa
Frytki z dyni piżmowej (dieta dr Dąbrowskiej) 204

przypraw. Rewelacja! Na blogu znajdziecie też inne przepisy diety dr Dąbrowskiej: leczo wegańskie sałatka z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków   zielony koktajl z grejpfrutem Frytki z dyni piżmowej (dieta dr Dąbrowskiej) Czas przygotowania

Kulinarne przygody Gatity
Wegańska sałatka warzywna z tofu i ciecierzycą, Boski porządek 207

Można użyć dowolnych warzyw, u mnie były: 1 duża czerwona papryka, ½ puszki kukurydzy, 5 pomidorów, 4 ogórki kiszone, 1 duża czerwona cebula, 4 miechunki pomidorowe, 1 szklanka czarnych oliwek. Sos: 1/3 szklanki oliwy + odrobina soku z cytryny lub octu winnego + sól + pieprz + drobno posiekana natka pietruszki. Boski porządek  (2017, Petra Volpe): Nora mieszka w spokojnej, szwajcarskiej wiosce

Qlinarnie i Qlinarnie
Tacos bez mięsa 153

przepis Porcji: 4 Czas przygotowania: 30 minut Potrzebujesz: 500g marchewki 100g pestek dyni 100g nasion słonecznika 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 2 łyżki soku z limonki 1 puszka pomidorów 2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 łyżka chilli w proszku 1 łyżka wędzonej papryki 1 łyżka papryki słodkiej 1 łyżka kuminu (nasiona lub mielony) *opcjonalnie 3 łyżki sosu sojowego sól

Blendman
Dolma - faszerowana papryka 214

łyżeczki soli 0,5 łyżeczki mielonego pieprzu 2 łyżki cukru 0,25 łyżeczki mielonego cynamonu 0,5 łyżeczki kurkumy Sos : 200ml przecieru pomidorowego 200ml wody 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka soku z cytryny Przygotowanie : Na głębokiej patelni rozgrzać oliwę do smażenia i zeszklić na niej cebulę pokrojoną w drobną kostkę, razem z czosnkiem wyciśniętym przez praskę. Gdy cebula

Codzienne Gotowanie
Udziec z indyka 162

pieprzem. Zostawić na kilkanaście minut. Patelnię (najlepiej grillową) posmarować olejem i rozgrzać. Obsmażyć mięso ze wszystkich stron. Sos bbq: 4 łyżki przecieru pomidorowego 1 czubata łyżka wędzonej słodkiej papryki 2 łyżki miodu sok z 1/2 cytryny 1 łyżeczka soli W miseczce dokładnie wymieszać wszystkie składniki sosu. Do naczynia żaroodpornego przełożyć obsmażone mięso i natrzeć je dokładnie sosem. Wstawić

Moja Galeria Smaku
Parowce 123

   Parowce, lub jak kto woli białe pączki można podawać na wiele sposobów.Dobre są w wersji obiadowej, ale również świetnie smakują jako deser. 

Maminek kulinarny
Sandacz po polsku z wody. 172

Wymieszać je z cebulką, kminem , kolendrą i tabasco. Stopić masło i połączyć z sokiem cytrynowym i pieprzem. Naczynie żaroodporne natłuścić i ułożyć rybę posmarowaną sokiem cytrynowym z masłem i pieprzem. Na wierzchu ułożyć masę pomidorową i posypać serem wymieszanym z drobno posiekanym miękiszem chlebowym. Wstawić do pieca ,temp.180stop. i piec 15 min. Podawać z cytryną

Kulinarny karnet Christophera
Sniadanie mistrzów ;) 118

Składniki 4 kromki chleba 100 gram startego sera żółtego maslo do posmarowania 2 jajka 4 różyczki brokułów 1łyżeczka octu ząbek czosnku 2 łyżki przecieru pomidorowego Na sos holenderski: 1/2 kostki masła 3-4 żółtka sok z 1/2 cytryny sól i pieprz Sandwicze..Smarujemy przecierem i czosnkiem i nadziewamy serem i pokrojonymi  brokułami...podpiekamy w piekarniku lub opiekaczu... w rondlu

NaKońcuJęzyka
Bigos z cukinii 220

razem duszę. (Początkowo wydaje się, że cukinii jest za dużo w stosunku do kiełbasy i że wody jest zbyt mało, jednak cukinia szybko puszcza sok i zmniejsza swoją objętość. ) Gdy cukinia zmięknie, dodaję przecier pomidorowy, chwilę jeszcze gotuję, później wbijam do garnka z bigosem jajko i mieszam. Jajko po ścięciu się tworzy takie białe kłaczki w bigosie. Całość przyprawiam solą

Co w głowie piszczy
Barszcz ukraiński 312

wody1/4 główki małej białej kapusty3 średnie ziemniaki1 marchewka1 malutka pietruszka3 buraczki1 cebula4 ząbki czosnku2 łyżki koncentratu pomidorowego1 płaska łyżka mąki 2 liście laurowe4 ziarenka ziela angielskiego2 łyżki soku z cytrynyoliwaplasterek masłasólpieprzDodatkowo:natka pietruszki do dekoracjigęsta śmietana 18%pampuszkiPrzygotowanie:Do dużego garnka włożyć umyte żeberko, wlać wodę i lekko posolić. Gotować na wolnym ogniu, do miękkości. Ugotowane wyjąć, obrać z mięska(...)pomidorowy i podlać kilkoma chochelkami bulionu z ugotowanych żeberek. Dusić około 5 minut.Do garnka z bulionem dodać obrane i pokrojone w kosteczkę ziemniaki, poszatkowaną kapustę, liście laurowe, ziele angielskie, przeciśnięty przez praskę czosnek  i szczyptę soli. Gotować do miękkości. Mąkę dokładnie wymieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody i mieszając wlać do zupy. Następnie dodać zawartość patelni, pokrojone mięsko i sok

Oryginalny smak
Polędwiczki z warzywami i kaszą jaglaną 185

soczewicą lub inną kaszą, które gotować należy na bieżąco. Polecam na jesienny obiad. Składniki : polędwiczka wieprzowa 2 marchewki papryka czerwona cebula kawałek selera korzeniowego kilka grzybów suszonych łyżka koncentratu pomidorowego 2 liście laurowe sól pieprz olej kasza jaglana Marchew i seler zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę lub pora pokroić w kostkę lub półtalarki. Paprykę pokroić w kostkę. Warzywa(...)deglasować (z patelni zebrać łopatką smak i przypieczone mięso z przyprawami). Dolać płyn do warzyw. Gdy warzywa się zagotują, dodać do nich polędwiczki z sokiem, który puściły. Gotując całość do miękkości. Doprawić do smaku koncentratem pomidorowym, solą i pieprzem. Podawać z ugotowaną na sypko kaszą jaglaną. --------- Podobne: Szafranowa potrawka z kasztanami Kurczak po portugalsku Penne z dynią i toy choi

Weekendy w domu i ogrodzie
Lasagne bożonarodzeniowa 652

łyżeczki czarnego pieprzu 1/2 łyżeczki płatków chilli (lub ostrej papryki) 1/4 łyżeczki nasion kopru włoskiego 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich 1 l. sosu pomidorowego (mojego prostego sosu pomidorowego, gotowej passaty pomidorowej lub sosu ze słoika) na sos serowy: 2 jajka 0,5-1 kg ricotty (patrz uwagi) 125 g sera mozzarella, posiekanego 2/3 szklanki świeżo startego parmezanu 1 łyżeczka soli(...)podlej trochę oliwą. Pamiętaj, aby rozbijać grudki mięsa łyżką. Wmieszaj posiekane pieczarki i przyprawy. Smaż dalej mieszając od czasu do czasu, pieczarki puszczą swój sok, a ty poczekaj, aż prawie cały odparuje. Wtedy wlej sos pomidorowy i wszystko wymieszaj. Ewentualnie możesz rozrzedzić kilkoma łyżkami wody. Zmniejsz ogień do małego i duś całość przez około 2 godziny - mięso stanie się bardzo

Chilli Czosnek i Oliwa
Gulasz z udźca indyka po kreolsku 212

łyżeczka musztardy Dijon 1 ostra czerwona papryczka 3 gałązki selera naciowego 2 łyżki oleju pęczek dymki 100 ml passaty pomidorowej 2 łyżki octu jabłkowego Wykonanie: z udźca zdjąć skórę, usunąć kość (wykorzystać do przygotowania rosołu), pokroić mięso. Skropić sokiem z pomarańczy, wymieszać z czosnkiem, posolić, dodać zioła i goździki. Przykryć i odstawić przynajmniej na 1 godzinę przełożyć do rondla, zalać(...)Dusić na małym ogniu prawie do miękkości. Gdy odparuje woda dolać około 150 ml w międzyczasie na oleju podsmażyć posiekane cebulki dymki. Dołożyć do garnka z mięsem. Dolać passatę pomidorową i ocet, wymieszać i poddusić razem przez następne 10 minut podawać z jaśminowym ryżem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ryba po japońsku 119

ogórki konserwowe średniej wielkości 1,5 cebuli 2-3 jajka bułka tarta do panierowania sól, pieprz przyprawa do ryby sok z cytryny (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zalewa: 1szkl. wody 0,5szkl. cukru 150ml ketchupu (użyłam z cukinii) 100g koncentratu pomidorowego 2 łyżki octu 1/4szkl. oleju szczypta soli Sposób przygotowania: Filety z morszczuka ułożyłam na sicie i rozmroziłam. Jeśli używacie świeżej ryby(...)należy oczywiście pominąć ten etap. Rozmrożone filety skropiłam sokiem z cytryny. Oprószyłam je solą, pieprzem i przyprawą do ryb. Następnie opanierowałam w roztrzepanych jajkach i bułce tartej i usmażyłam na rumiano na oleju. Usmażone ryby wyłożyłam na talerz przykryty ręcznikami papierowymi i odstawiłam.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Paprykę czerwoną umyłam, osuszyłam, wycięłam gniazdo nasienne i pokroiłam ją w cienkie paseczki/s

Waniliowe Improwizacje

Proponowane wyszukiwania

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję