sok pomidorowy - 3097 przepisów (strona:64/207)

Tosty z cheddarem i sosem pomarańczowo-pomidorowym 71

startego cheddara pół łyżeczki pikantnej wędzonej papryki pół łyżeczki nasion kminu pół łyżeczki nasion kolendry szczypta cynamonu szczypta kurkumy sos pomidorowo-pomarańczowy: sok wyciśnięty z całej pomarańczy 4 łyżki ketchupu lub passaty pomidorowej szczypta pieprzu szczypta soli spora szczypta pikantnej wędzonej papryki dodatkowo: świeża bazylia chili Przyprawy rozcieramy w moździerzu. Na 4 kromki chleba nakładamy starty ser i posypujemy przyprawami(...)Przykrywamy pozostałymi kromkami i opiekamy w tosterze lub grillu elektrycznym, do zrumienienia. Passatę lub ketchup mieszamy z sokiem z pomarańczy i doprawiamy. Tosty podaj z powstałym sosem oraz z bazylią i chili. Smacznego :) Artykuł Tosty z cheddarem i sosem pomarańczowo-pomidorowym pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Rybny kapuśniak 131

kapustę, ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę, ziele angielskie i liście laurowe, gotujemy na małym ogniu ok 20 minut, następnie dodajemy posiekany czosnek, marchewkę, sok z cytryny, imbir i przecier pomidorowy. Gotujemy wszystko na małym ogniu jeszcze 10 minut i doprawiamy do smaku ok 5 minut przed końcem. Na koniec dodajemy wcześniej gotowane mięso oddzielone od ości. Gotową

Niezły Młynek
SOS POMIDOROWO - ŚMIETANOWY Z PIECZARKAMI, JARMUŻEM I SUSZONYMI POMIDORAMI 147

ząbki czosnku 6 kawałków suszonych pomidorów ze słoiczka  garść listków jarmużu (w małych kawałkach, bez łodyżek) 1/3 szklanki gorącej wody 2 łyżki passaty pomidorowej 1/3 szklanki śmietany 30% (lub mleka kokosowego) 1 łyżka soku z cytryny WYKONANIE Pieczarki oczyszczamy, odcinamy nóżki i kroimy je w grube plastry. Kapelusze pozostawiamy w całości. Czosnek kroimy w plastry, suszone pomidory odsączamy(...)czosnek i jarmuż. Smażymy, mieszając, 3 minuty. Uważamy, aby nie przypalić warzyw. Doprawiamy szczyptą soli, pieprzem, suszonym oregano i odrobiną chili. Dodajemy passatę pomidorową i smażymy 1 minutę Dolewamy wodę, a po chwili także śmietankę i sok z cytryny. Gotujemy 2 minuty, bez przykrycia,  aż sos lekko zgęstnieje

cool and minty
Domowy kebab z kurczaka 182

łyżeczki ostrej papryki – 1 łyżeczka pieprzu cayenne – 1 czubata łyżeczka suszonej cebuli – pół łyżeczki pieprzu – 1 czubata łyżeczka koncentratu pomidorowego – 1 łyżeczka soli – 1 łyżeczka soku z cytryny Pozostałe składniki: – pół główki sałaty lodowej – 1/8 główki czerwonej kapusty – 2 łyżki octu winnego (białego) lub jabłkowego – 4 łyżki oliwy z oliwek

nietylkopasta.pl
POMIDORÓWKA W ANANASIE 91

pomidorową Pudliszki, koncentrat Pudliszki oraz ananasa i pomarańczę. Wszystko wyszło idealne! Składniki: 1 ananas 1 szkl. passaty pomidorowej Pudliszki 2 łyżki koncentratu pomidorowego Pudliszki 1/2 suszonego chilli sól pieprz 1 bulwa kopru włoskiego 1 pomarańcza 10 krewetek sok(...)cytryny szczypta anyżu olej do smażenia Odciąć górę ananasa i wydrążyć środek. Miąższ ananasa zblendować z passatą pomidorową i koncentratem pomidorowym Pudliszki. Przyprawić solą, pieprzem oraz dodać połowę posiekanej papryczki chilli. Schłodzić w lodówce. Sokiem z cytryny zalać krewetki. Odstawić na 15 minut.Podsmażyć je. Połowę pomarańczy wyfiletować, a z drugiej połowy wycisnąć sok. Wymieszać sok z cytryny, w której

Kuchnia w oparach
Fasolka szparagowa w pomidorach 136

sól pieprz Fasolkę przygotować do gotowania odcinając końcówki. Zalać wodą , posolić i ugotować. Odcedzić na sicie i włożyć do garnka. Pomidory z puszki zmiksować wraz z sokiem na jednolitą masę, dodać przecier pomidorowy i wymieszać. Zalać fasolkę i zagotować na wolnym ogniu. Na patelni rozgrzać masło, podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę. Na koniec dodać czosnek drobno posiekany i kiełbasę pokrojoną

O kuchni z uczuciem
Zupa ziemniaczana po staromiejsku 134

wywaru z drobiu i warzyw 5-6 ziemniaków marchew pietruszka kawałek selera cebula tłuszcz 2buraczki 1-2 łyżki mąki łyżka koncentratu pomidorowego koperek sól pieprz ziele angielskie sok cytrynowy   Normal 0 21 Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę. Warzywa umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, podsmażyć, zalać wywarem, dodać ziemniaki, ugotować. Buraczki oczyścić, opłukać, ugotować lub upiec, obrać

Camilla w kuchni
LODY POMIDOROWE Z KARMELEM POMIDOROWYM 116

Składniki: LODY: 2  łyżki ketchupu z piekła rodem KOTLIN 3 żółtka 1/2 szklanki śmietanki 36% 1/4 szklanki cukru 3 żółtka 5 szklanek mleka sok z 1/2 cytryny 45 ml likieru cytrynowego SOS KARMELOWY POMIDOROWY: 1/4 szklanki wody 1 pomidor żółty lub czerwony 1 szklanka cukru Przygotowujemy lody: Żółtka ucieramy z cukrem. Pomału dolewamy oliwę. W garnku podgrzewamy mleko, śmietankę(...)ketchup z piekła rodem K OTLIN aż zacznie bulgotać. Do żółtek z cukrem dolewamy pomału 3 szklanki masy mleczno-pomidorowej. Następnie podgrzewamy naszą masę aż zgęstnieje.  Zdejmujemy z ognia i dodajemy likier wraz z sokiem z cytryny. Przecedzamy mase przez sitko, wkładamy do plastikowego pojemnika i wkładamy do zamrażalnika na ok 8 godzin. Co godiznę mieszamy lody

Kuchnia w oparach
Ryba po grecku 234

elementem wigilijnego stołu. Składniki: 600g ryby morskiej ( mintaja, morszczuka lub podobnej) 2 cebule 2 marchewki 2 pomidory (zastąpione ½ puszki pomidorów) Pietruszka Kawałek selera Kilka łyżek koncentratu pomidorowego ½ szklanki oleju Przyprawy: sól, pieprz, sok z cytryny, liść laurowy, ziarenka czarnego pieprzu i ziela angielskiego Rybę kroimy na równe kawałki i oprószamy solą, pieprzem oraz skrapiamy sokiem z cytryny. Odstawiamy w chłodne

Kolizje Smaków
SURÓWKA Z CEBULI I JABŁKA DO OBIADU 110

składniki na surówkę z cebuli i jabłka do obiadu: 2 duże cebule cukrowe 1 jabłko 1 łyżeczka cukru 1/3 płaskiej łyżeczki soli 1/2 łyżeczki soku z cytryny 100g gęstej śmietany ( 1/2 kubeczka) 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego (ew.) szczypta pieprzu czarnego Przepis na surówkę z cebuli i jabłka do obiadu. Przepis na surówkę obiadową z cebuli i jabłka Przygotowanie surówki krok(...)miseczki, posolić i wymieszać. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce do jarzyn z większymi oczkami. Następnie dodać cukier, pieprz i sok z cytryny - wymieszać. Do jabłek dodać cebulę, polać śmietaną i ewentualnie koncentratem pomidorowym - surówkę delikatnie przemieszać. Korzystajcie z przepisu na surówkę z cebuli i jabłka do obiadu i ulepszajcie go :) Polecam. Smacznego :) Pyszne i szybka surówka

Moja Książka Kucharska
Ryba na czerwono z brzoskwinią 93

Składniki: * 50 dag dowolnej ryby, np. mintaj * puszka brzoskwiń * 5 łyżek koncentratu pomidorowego * 3 małe cebule * sól, pieprz * mąka, jajko, tarta bułka do panierowania ryby * tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania :  Rybę solimy i pieprzymy z każdej strony. Panierujemy kolejno w mące, jajku i tartej bułce. Smażymy(...)złoty kolor. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Cebulę kroimy w piórka, podsmażamy aż cebula zmięknie. Kładziemy na rybę. Na każdej rybie układamy po kawałku brzoskwini. Pozostały sok z brzoskwiń mieszamy z koncentratem pomidorowym. Zalewamy rybę. Zapiekamy ok. 30 min. w temperaturze 180 stopni

Pobite gary Barbary
Zupa pomidorowa z soczewicą i ryżem jaśminowym. 137

noty :) Za to mężowi smakowało :) Składniki: 2 l bulionu warzywnego lub drobiowego 2 marchewki  4 łyżki ryżu jaśminowego 8 łyżek czerwonej soczewicy 500 g passaty pomidorowej sól pieprz kumin rzymski sos sojowy sok z połowy limonki Wykonanie: Marchewkę obrać i pokroić w kostkę. Marchew, soczewicę i ryż zalać bulionem, gotować do miękkości (ok. 30 minut). Dodać przecier pomidorowy, przyprawić

zadanie-gotowanie
Ryba w sosie pieczarkowo-pomidorowym 189

pieprz czarny  Sos 0,5 kg pieczarek 4 cebule kilka łyżek ketchupu mały słoiczek koncentratu pomidorowego lub pomidory rozdrobnione olej z ryżu 1 łyżka octu listek laurowy , ziele angielskie sól różowy pieprz ziarnisty w zalewie Rybę pokroić na kawałki, skropić sokiem z cytryny i posypać solą.Kawałki ryby panierować w mące , jajku i bułce tartej . Smażyć na rozgrzanym

Moje domowe kucharzenie
Tołpyga grillowana 180

gdyż rybka smaży się dość szybko więc można się za nią zabrać jak będziemy czekać aż winko nam się zredukuje. Płat ryby dzielimy na 2-3 kawałki i polewamy sokiem z cytryny, patelnie grillową spryskujemy olejem. Na rozgrzaną patelnie wkładamy tołpygę, smażymy 1-2 min z każdej strony, jak rybka do połowy zmieni kolor to przewracamy na drugą stronę(...)sosikiem z przyprawami powstałym po smażeniu pieczarek. Rybę możemy podać z warzywami gotowanymi na parze. Ja swoje polałam dipem- 2 duże łyżki jogurtu greckiego, łyżeczka koncentratu pomidorowego, szczypta tymianku, sól pieprz i sok z cytryny do smaku

Piekielna Kuchnia Pati
Kurczak do pyaza + recenzja 330

duży ząbek* chili – 0,5 łyżeczki* mielona kolendra – 0,5 łyżeczki* kardamon – 2 szt* pieprz ziarnisty – 2 szt* gęsty przecier pomidorowy – 2 łyżki* letnia woda – 150 ml* sok z cytryny – 1 łyżka* zielona papryczka chili – 1 szt  SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:W garnku rozgrzewamy olej i dodajemy drobno posiekane cebule, złocimy.Zmniejszamy ogień, dodajemy(...)starty imbir, przyprawę garam masala, posiekane ząbki czosnku, mieloną kolendrę, kardamon i pieprz – dokładnie mieszamy.Dodajemy gęsty przecier pomidorowy i przesmażamy kilka minut cały czas mieszając.Uważajmy, by czosnek się nie przypalił, gdyż danie zrobi się gorzkie i niestety nie będzie się nadawało do jedzenia.Dodajemy udka z kurczaka obrane ze skóry i dokładnie smarujemy przyprawami.Dolewamy letnią wodę, przykrywamy pokrywką

Ostra na Słodko