Szparagi w rondlu zmiksuj na gładki krem, dolewając śmietankę roztrzepaną z żółtkami. Zagotuj. Przypraw. Rozlej do miseczek, do każdej włóż po kilka kawałów szparagów. Możesz przygotować krem bez śmietany będzie
Kuchnia Beatygustu ). Zupa powinna być gęsta, ale nie aż tak, żeby łyżka stała. Śmietankę dodawać bezpośrednio do miseczek lub talerzy i ozdabiać natką pietruszki. Jeśli zamiast śmietany dodacie jogurt to krem będzie bardzo lekki
Kuchnia Beatyrzodkiewkę, drobno siekamy koperek, szczypiorek Rozgniatamy czosnek, mieszamy z jogurtem(kefirem) Następnie łączymy z zimnym wywarem i wkładamy do lodówki Przed podaniem posypujemy koperkiem i szczypiorkiem można dodać kleks śmietany i ugotowane pokrojone w ćwiartki jajka. SMACZNEGO
Kuchnia Beatyugotowanych jajek kapusta pekińska 5 ogórków konserwowych 5 plastrów szynki wędzonych grubości (4-5 mm) papryka konserwowa 1 mała cebula 2-3 łyżki ketchupu pikantnego i majonezu, około 100ml śmietany słodkiej 12% WYKONANIE: Ketchup, majonez i śmietankę dokładnie mieszamy - sos filet kroimy w drobną kostkę smażymy z przyprawą gyros i drobno posiekaną cebulą, wrzucamy na dno miski, "piszemy" sosem, kroimy
Kuchnia Beatysoli i pieprzu, dodajemy pokrojone w paski ogórki i ugotowane grzyby leśne, mięso łączymy z grzybami, dolewamy bulionu, dodajemy koncentrat i dusimy do miękkości mięsa, można zabielić śmietaną
Kuchnia BeatyWitam moi drodzy, dziś kolejne kroki wigilijnych przygotowań- przypomnę, że śledzie w miodzie i w zalewie octowej(do śmietany) już przygotowane. Dziś (wtorek) zabieram się za ryby smażone w zalewie pomidorowej i w zalewie octowej. Przygotuje i ugotuje już makaron na łazanki i makiełki, usmażę grzybki do łazanek i farszu do krokietów i pasztecików. Myślę, że farsz zrobię już
Kuchnia Beatyporcjami kaszę cały czas miksujemy lub ucieramy, na jednolitą masę, Na koniec dodajemy sok z cytryny. POLEWA: 100 g masła 5 łyżek cukru 2 łyżki kakao 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% 1 łyżka wody ok. 60 g orzechów włoskich posiekanych. WYKONANIE: Wszystkie składniki oprócz orzechów wkładamy do garnuszka i zagotowujemy cały czas mieszając, gorącą polewę wylewamy na wierzch ciasta
Kuchnia Beatydodajemy pieczarki do usmażonej polędwiczki, na patelni przesmażamy pokrojone w słupki ogórki, dodajemy do poprzednich składników, koncentrat mieszamy z wodą (około 1 szkl.) wlewamy do produktów i dodajemy zahartowaną śmietaną, gotujemy wszystko razem na bardzo małym ogniu do miękkości produktów, ewentualnie doprawiamy w razie konieczności. SMACZNEGO
Kuchnia Beatypozostałe pokrojone w kostkę warzywa w garnku zagotować bulion, dodać zeszklony por i warzywa, gotować do miękkości, doprawić do smaku, zmiksować, udekorować plastrem łososia wędzonym, ewentualnie kleksem śmietany kwaśnej
Kuchnia Beatysię z tym kremem! SKŁADNIKI: 500 ml. śmietanki 36% 5 żółtek 1/5 szkl. cukru laska wanilii WYKONANIE: Do garnka wlewamy śmietankę, rozcinamy laskę wanilii, wyjmujemy nasiona, całość wkładamy do śmietany i podgrzewamy na wolnym ogniu, w tym czasie piekarnik rozgrzewamy do temperatury 140 stopni, przygotowujemy blaszkę, na dno kładziemy ręcznik, żółtka mieszamy z cukrem, tak aby zrobiły się
Kuchnia Beatymasło, którego akurat nie miałam. I zrobiłam jeszcze jedną rzecz...jak się zabrałam za wszystko to uświadomiłam sobie, że w lodówce, to co wydawało mi się jogurtem naturalnym , było śmietaną. A jedynym jogurtem był...jogurt truskawkowy ! Zrobiłam eksperyment, zaryzykowałam mocno i rogal niejeden mi wyszedł! Użyłam również drożdży sypkich, bo jakbym wyszła do sklepu to...bym wróciła z kilkoma
Z Kuchni Do Kuchni