śmietanowie - 6000 przepisów (strona:239/400)

Soczysta pierś z kaczki z aromatycznym sosem z kaczki 223

najsmaczniejszy jest domowy bulion cielęcy, ale jeśli go nie macie, możecie użyć np. drobiowego). Sos jest intensywny, gęsty i co najważniejsze – naturalny (bez sztucznych dodatków, bez mąki, bez śmietany). Pierś z kaczki smażona jest od strony skóry, następnie bardzo krótko z drugiej strony, po czym trafia do rozgrzanego pieca. Następnie kilka minut odpoczynku pod folią (co jest konieczne

Moja Delicja
BALLS & RINGS – GTA IV – kulki z kurczaka i krążki cebulowe 260

piwa zużywa się tylko trochę, to wiecie co zrobić z resztą :D) Ciasto musi mieć gęstą konsystencję, około 2 razy gęstszą niż na naleśniki (mniej więcej jak śmietana 18%). Do drugiej miski wsypujemy bułkę tartą. Krążki najpierw maczamy w cieście, a później przenosimy do bułki tartej i potrząsając miską panierujemy je (wtedy ciasto nie spadnie z krążków). 3. SMAŻENIE KRĄŻKÓW

Nerds Kitchen
Gulasz z karkówką, batatami i jarmużem / Pork, sweet potato and kale stew 167

przyprawy, wymieszaj, po czym wlej bulion. Doprowadź całość do wrzenia i gotuj na małym ogniu przez 30 minut, mieszając od czasu, aż warzywa zmiękną. Następnie wmieszaj masło orzechowe i śmietanę wraz z jarmużem i gotuj przez pięć minut. Dopraw solą i pieprzem i podawaj danie posypane dymką i orzeszkami. Smacznego! English version Pork, sweet potato and kale stew (4 servings

karmelowy
Placki z kaszy gryczanej 134

patelni Kaszę wieczorem namoczyć w wodzie, rano odlać wodę i przepłukać kaszę. Grykę zmiksować blenderem na gładką masę, następnie stopniowo dolewać wody, tak aby powstała masa miała konsystencję gęstej śmietany. Patelnie wraz z odrobiną oleju mocno rozgrzać, następnie zmniejszyć moc kuchenki na średnią i smażyć placki z dwóch stron. Podawać z ulubionymi dodatkami. smacznego

tost z dżemem
Jarzynowa potrawka z indykiem 162

przecierem się zagotuje wrzucamy paprykę i ścieramy ząbek czosnku. Czekamy, aż całość się zagotuje i doprawiamy do smaku. ----- Podobne: Polędwiczki wieprzowe z warzywami Szafranowa potrawka z kurczaka Kurczak w śmietanie

Weekendy w domu i ogrodzie
RURKI Z KREMEM WANILIOWYM 121

wykonaniu od wszelakich tortów. A o to moja propozycja na przepyszne rurki z kremem. Składniki: Ciasto: 250 g margaryny (1 kostka) 50 dag mąki pszennej 1 jajko 1 szklanka śmietany 18% lub 12% szczypta soli Krem: 2 budynie waniliowe bez cukru 3/4 szklanki cukru 1 kostka margaryny (250 g) 1 łyżka cukru waniliowego  Przygotowanie: Ciasto - mąkę z cukrem

Ciastka - domowe słodkości
Pierniki, pierniczki na ostatnią chwilę 106

około 25g przyprawy do piernika - 1 czubata łyżka kakao - 1/2 łyżki kawy inki - 125g masła - 3 jajka - 1 łyżka sody oczyszczonej + 1 łyżka ciepłej wody - 1 1/2 łyżki gęstej śmietany lukier: - 1 białko - 1 1/4 szklanki cukru pudru dodatki: - posypki Delecta (kuleczki zbożowe w czekoladzie, maczek smak truskawkowy i mango, kuleczki zbożowe w różowej skorupce) Forma:   blacha od piekarnika

Kuchnia co dnia
Muffiny z jabłkiem krówkami i kruszonką 132

pieczenia 2 łyżeczki zmielonego cynamonu 1/2 łyżeczki startej gałki muszkatołowej 150 g cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 1 jajko 300 ml jogurtu greckiego (możemy zastąpić zwykłym jogurtem lub śmietaną) 1/3 szklanki oleju 1 nieduże jabłko, obrane i drobno pokrojone 80 g rodzynek 100 g drobno pokrojonych krówek  Kruszonka: 100 g mąki 80 g masła 3 łyżki cukru 2 krople

Świat Ciasta
Pierogi z suszonymi śliwkami 183

wigilijny stół. Pierożki są bardzo smaczne i na pewno warte wypróbowania. Pierogi z suszonymi śliwkami Składniki: 2 szklanki mąki, 2 łyżki oleju, woda, sól, 200 g suszonych śliwek, masło, śmietana 18%, cukier. Wykonanie: Z mąki, oleju i wody wyrabiamy ciasto. Za pomocą szklanki wycinamy koło na które nakładamy po jednej suszonej śliwce i kleimy pieroga. Pierogi wrzucamy na wrzącą wodę

paapilotkaa
SEZON NA .. ŚLEDZIA 138

Dania z ich użyciem możemy przygotować w kilka chwil. *INNE DANIA ZE ŚLEDZIA ZNAJDZIECIE TUTAJ ( do nich też możecie śmiało wykorzystać produkty SEKO): *  OCTOWE ROLMOPSY *   ŚLEDZIE W ŚMIETANIE * SAŁATKA ŚLEDZIOWA W JABŁKU * ŚLEDZIE CYTRYNOWE * ŚLEDZIE PO KASZUBSKU * ŚLEDZIE PO JAPOŃSKU

Z Majeczką w kuchni
Piernik z kremem czekoladowym 249

szklanka powideł śliwkowych ( u mnie domowe bez cukru) 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia (u mnie Winiary) 1 łyżeczka sody Krem czekoladowy do przełożenia: 150g śmietany kremówki 30 %, 150g mascarpone, 1 łyżka cukru pudru 100g gorzkiej czekolady, Polewa : 1/3 kostki margaryny 4 łyżki cukru 2 łyżki mleka 4 łyżki kakao Orzechy włoskie i cukrowe gwiazdki do dekoracji

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciasto „Makowa Panienka” z morelami i orzechami 4232

posypania sok z pół cytryny Wierzch: 600-650g schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36% 2-3 łyżki cukru pudru 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g 1 fix do śmietany   Biszkopt: 1. Piekarnik nastawić na 160oC na funkcji termoobieg (na funkcji góra-dół 180oC). 2. Białka ubić na sztywną pianę. Ciągle ucierając mikserem, dodawać stopniowo cukier i mieszać, aż masa

Mała Cukierenka
Najlepszy chrzan domowy 155

wierzcie mi – on ma moc. Do mięs, szynek, boczków… i nie tylko jest niezastąpiony. Nie polecam jeść łyżkami. Aby złagodzić jego ostrość można, przed podaniem, dodać jogurtu lub śmietany. Dla mnie jednak bez tych dodatków jest wspaniały. Bomba dla koneserów chrzanu doceniających jego walory i bardzo ostre smaki. Gorąco polecam. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Najlepszy chrzan domowy appeared

mojewypiekiinietylko
Tarta z kapustą kiszoną, suszonymi grzybami i żurawiną 140

angielskie 1/2 łyżeczki kminku 2 łyżki oliwy z oliwek sól i pieprz Ciasto: 300 gram mąki (użyłam orkiszowej) 150 gram masła 1 żółtko 1/2 łyżeczki soli 1 łyżka kwaśnej śmietany 12% Dodatkowo: 1 żółtko do wysmarowania ciasta tuż przed upieczeniem Przygotowanie farszu z kapusty kiszonej i suszonych grzybów Grzyby moczę przez noc w podanej ilości wody. Następnie gotuję

Mango Papaja
Keks królewski - najlepszy! 2454

wodą. Do miski wsypać cukier i cukier waniliowy, wbić całe jajka. Ubijać jajka mikserem na najwyższych obrotach. Masa stopniowo zacznie gęstnieć, aż stanie się jasna, puszysta o konsystencji gęstej śmietany.  Trwa to zwykle kilkanaście minut. Następnie należy naczynie z masą zdjąć z ognia, miskę wstawić do zimnej wody i dalej miksować, aż masa ostygnie. Masło rozpuścić w rondelku

maniapieczenia