Tradycyjna szarlotka po królewsku to ta pieczona, z bitą śmietaną lub kremem. Moja mama robiła ją inaczej. W moim domu kiedyś to była obowiązkowa pozycja na wszystkie uroczystości. Wzbogacana dużą ilością rodzynek i orzechów, czasem z bananami, polana koniecznie brzoskwiniową galaretką. Bardzo długo jej nie robiłam, pewnie dlatego, że nie jestem tak dobrą kucharką jaką była Mama. Ale jej smak
Cakes By Kejtmarchewke z pietruszką pokrojone w plastereczki. Gotujemy ok. 15 minut,dodajemy podsmażone grzyby i cebulkę, Dodajemy listek, ziele angielskie ,doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotujemy ok 20 minut. Śmietanę hartujemy odrobiną wywaru z zupy, po czym wlewamy do garnka,mieszamy,ale juz nie zagotowujemy
Z Majeczką w kuchnirozgrzany tłuszcz kłaść łyżką niewielkie placuszki i smażyć z obu stron Są one bardzo delikatne,trzeba uważać przy odwracaniu na drugą stronę. Można podawać ze stopionym masłem i śmietaną ale dla mnie pyszne są bez dodatków
Niespełnione zdolności kulinarnepudrem. Składniki: (z tych proporcji wyszło mi około 35 ciasteczek z kółek od zwykłej szklanki) 25 dkg mąki tortowej 1 jajko 3 łyżki kwaśnej, gęstej śmietany 10 dkg zimnego masła opakowanie cukru waniliowego oraz: ok. 10 dojrzałych śliwek cukier puder z cukrem waniliowym do posypania tłuszcz do smażenia ok. 700ml Składniki na ciasto
Maślane ciasteczkobardzo szybko się je robi, a smakują wybornie! Na pewno atrakcyjniejsze niż z ciasta francuskiego, spróbujcie sami, polecamy! Składniki: 1 kostka margaryny 3 szklanki mąki tortowej 1 mała kwaśna śmietana 1 łyżeczka soku z cytryny 2 jabłka lub kilka sztuk śliwek cukier puder, szczypta cynamonu Wykonanie: Z podanych produktów zagniatamy ciasto, chowamy na godzinę do lodówki. Następnie rozwałkowujemy
kgwjanczewododać po prostu mniej jajek . Ciasteczka wyszły pyszne , niskie i chrupiące , można je dłużej przechowywać i po prostu przekładać nadzieniem na jakie mamy akurat ochotę , może byś czekolada , dżem , śmietana itp. Ja swoje przełożyłam po prostu nutellą ulubienicę moich dzieci Zapraszam
Sama słodycz i szczypta chiliwłasnoręcznie lub wykorzystać gotowe. Pyszny deser, gdy nie ma czasu na pieczenie :) Składniki: 1 opakowanie pustych rurek maślanych 250 g mascarpone 250 ml śmietanki 36 % 2 łyżki cukru pudru Śmietanę i ser włożyć do dużej miski. Ubić końcówkami do białek na sztywny krem. Dodać cukier puder i zmiksować. Krem przełożyć do szprycy i nadziać rurki. Podawać. Smacznego
Chocolate Muffin Blogdużą ilością czosnku, a wszystko w towarzystwie mięsa i oczywiście makaronu. Składniki: 500 g mięsa mielonego 2 garście szpinaku 1 cebula 4-5 ząbków czosnku 200 ml śmietany 30% sól świeżo zmielony pieprz makaron typu spaghetti tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania: Czosnek i cebulę drobno posiekać. Cebulę i 2 ząbki czosnku podsmażyć na 2 łyżkach oliwy. Dodać mięso
na moim stole...średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka. Galaretki rozpuścić w szklance przegotowanej wody i odstawić do lekkiego stężenia. Śmietanę kremówkę ubić z cukrem waniliowym . Następnie dodać tężejącą galaretkę i dobrze wymieszać.Na końcu dodać posiekaną czekoladę.Ja do masy dodałam jeszcze kilka malin . Z ciasta wydrążamy łyżką środek zostawiając
Sama słodycz i szczypta chilidanie na obiad. Składniki: 6 średnich ziemniaków gotowanych 4 średnie ziemniaki surowe 2 jajka 2 cebule 200 g boczku wędzonego sól, pieprz Sos pieczarkowy 250 g pieczarek 180 ml śmietany 30% pęczek koperku łyżeczka cebuli suszonej sól, pieprz cayenne Przygotowanie Gotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę. Surowe ścieramy na drobnej tarce. Cebulę i boczek kroimy w kostkę i podsmażamy
e-PrzepisyKulinarneskładniki: 500 g malin 60 g bez (ja użyłam domowych, kakaowych) 250 ml śmietany kremówki 2 łyżeczki cukru pudru 2 łyżki octu balsamicznego świeże listki mięty wykonanie: Do malin dodajemy cukier oraz ocet balsamiczny i mieszamy. W osobnym naczyniu ubijamy śmietankę na sztywno. W pucharkach układamy naprzemiennie: maliny, pokruszone bezy oraz śmietankę. Dekorujemy malinami oraz listkami mięty
Domowy Smak Jedzeniagrzanie góra/dół, 45 minut, następnie na termoobieg na 10 minut, zostawić do wystygnięcia na całą noc w chłodnym miejscu lukier zrobić z cukru pudru, śmietany i nie za gęsty polać nim ciasto i posypać kolorową posypką - sernik jest bardzo delikatny, puszysty, wilgotny................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięsło dką pianka z białek komponują się i dealnie z kwaskowatym smakiem śliwek i aromatem cynamonu. Skła dniki: 50dag maki tortowej 1/2 szklanki cukru 25dag margaryny 2 łyżki śmietany 3 żółtka 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 i 1/2 kg śliwek 2 łyżeczki cynamonu 3 białka jajek 1/3 szklanki cukru + do posypania śliwek
ChilliJemydużym rondlu rozpuszczamy masło. Do gorącego wrzucamy pokrojoną w cienkie pasy prosciutto. Mieszamy i smażymy około 2-3 minut, aż szynka zbrązowieje. Wrzucamy połowę skórki startej z pomarańczy, wlewamy śmietanę. Dodajemy sok z pomarańczy i czekamy aż sos zacznie się gotować. Gdy zacznie bulgotać — wrzucamy starty parmezan, dodajemy świeży, grubo mielony pieprz (czarny lub kolorowy) i delikatnie solimy sos. Mieszamy
Karo in the Kitchen