puszki mleka kokosowego, które pozostało mi z obiadu, i tak oto powstał przepyszny deser, który jest niczym innym, jak ułożonymi warstwami posiekanych resztek biszkoptu, galaretki wiśniowej, „bitej” śmietany, zwieńczone gorzką czekoladą. A tu znajdziecie przepis na Wegańskie wiśniowe Delicje , które wyglądały tak: To moje mało apetyczne resztki, czyli składniki deseru: Artykuł Deser Delicja pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl
greenscarfjuż można jeść. Można też poczekać aż całkowicie ostygnie. Ciasto w wersji nie fit, możesz podać polane sosem karmelowym, bądź z kulką lodów śmeitankowych, możesz też przyozdobić bitą śmietaną. Choć dla mnie idealne jest takiej czystej wersji. Przepyszny smak jabłka z cynamonem w postaci lekkiej szarlotki. Ideał na drugie śniadanie do kawy, bądź podwieczorek z herbatką! Życzę Wam smacznego
SMYKWKUCHNIszczęście miałam ze sobą mąkę orkiszową i ksylitol. Gdy nie dysponujecie mikserem wystarczy użyć ręcznej trzepaczki. Ciasto trochę "na oko", konsystencja odpowiada mniej więcej konsystencji gęstej kwaśnej śmietany. Podaję tę informację ze względu na różną gęstość jogurtów greckich, mój był bardzo gęsty. Gdyby ciasto było zbyt rzadkie trzeba dosypać trochę więcej mąki. Wymiary mojej patelni: góra-20cm, dół-14cm, wys.3
Smaczne Zdrowejuż z kajmakiem. Kwaskowe porzeczki wspaniale łączą się ze słodką masą krówkową. Ubijam na sztywno śmietankę z odrobiną cukru pudru i sokiem cytryny. Następnie lekko, delikatnie łączę serek ze śmietaną, tworząc jednolitą lekko tylko słodką masę do rozłożenia na obie części placka. Połowę serowej masy rozprowadzam na placek w głębokiej blaszce, ukrywając w niej porzeczki. Na niego wędruje drugi
I tu będę miała takie tewielkości naszych uszek; nadziewamy je surowym mięsem (wołowym, wieprzowo-wołowym) i surową cebulą. Pielmieni gotuje się albo w rosole, albo w wodzie a podaje najczęściej z solidnym kleksem kwaśniej śmietany lub spirytusowym octem. I z kieliszkiem zimnej wódki na lepsze trawienie ;) Cebulkę używaną do kołdunów najpierw przesmaża się do zeszklenia , a do mięsa dodaje koniecznie słoninę i bulion, która odpowiadają
Karo in the Kitchenskładniki: 600 g liści szpinaku 1000 ml bulionu 100 g sera feta 100 g śmietany kremówki 1-2 ząbki czosnku 3 dymki 1 łyżeczka mąki 2 łyżki masła pieprz, gałka muszkatołowa wykonanie: Białą część dymki oraz czosnek siekamy i podsmażamy na maśle. Zalewamy gorącym bulionem, doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy mrożony szpinak i gotujemy pod przykryciem przez
Domowy Smak Jedzeniaśrednim ogniu na mocno złoty kolor z obu stron . Po zdjęciu z patelni , na chwilę układamy je na papierowym ręczniku ,żeby odsączyć nadmiar tłuszczu . Teraz już tylko sałata ze śmietaną jako dodatek lub sosik pieczarkowy i można zajadać . Smacznego Post Chrupiące, placki z młodych ziemniaków i cukinii pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżydzieciaki, na degustację, tak aby i one miały co wspominać ;-) SKŁADNIKI: CIASTO: - 200 g dobrej jakości schłodzonego masła - 4 żółtka schłodzone - 1 i 1/2 łyżki kwaśnej śmietany - 200 g mąki pszennej - 100 g mąki tortowej - 100 g mąki krupczatki - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 180 g cukru pudru - 1 łyżka soku z cytryny - 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią
SMYKWKUCHNInastępujące zalety - bezstopniowo ustawiana prędkość - wydajny silnik o mocy aż 600 W - przycisk turbo z trybem pulsacyjnym - wielofunkcyjny rozdrabniacz do łatwego rozdrabniania ziół, cebuli, orzechów itp. - trzepaczka do ubijania śmietany i białka, jajek, dressingów itp. - blender do robienia kremowych zup, sosów, żywności dla niemowląt itp. - stal 18/8 - 3 kolory - 3 lata gwarancji Dostępny w LIDL za niecałe
Z Kuchni Do Kuchniskładniki w temperaturze pokojowej) 500 g twarogu półtłustego lub tłustego, zmielonego przynajmniej dwukrotnie 2 jajka ( ja użyłam swojskich, z wolnego wybiegu, wtedy sernik ma ładną barwę) pół szklanki śmietany kremówki 36% 3 łyżki soku z cytryny 2/3 szklanki drobnego cukru do wypieków 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii/ olejku waniliowego DODATKOWO
Calzonella.compieczenia, ani chłodzenia w lodówce). Żelatynę dokładnie rozpuszczamy w 1/3 szklanki wrzątku. Do dużej miski przekładamy umyte, odsączone z wody i pozbawione szypułek truskawki. Dodajemy sok z cytryny, jogurt, śmietanę i cukier – miksujemy blenderem. Dodatkowe truskawki kroimy na kawałki, a część najładniejszych pozostawiamy do dekoracji. Do masy dodajemy rozpuszczoną żelatynę (może być jeszcze ciepła) i miksujemy na gładką masę. Dodajemy
mojewypiekiinietylkobroth few drops of Tabasco (optional) salt, pepper, sugar Przygotowanie zupy ogranicza się do umieszczenia wszystkich składników w garnku i podgotowania zupy, doprawienia do smaku. Można ewentualnie dodać śmietanę, ja uważam, że est ona zupełnie niepotrzebna, ani w zupie ani w biodrach Making the soup is to only put all the ingredients in a pot and heat he soup
Martyna Cooksinnych ciast oraz do wszelkich słodkich deserów. Świeżo przygotowana polewa, najlepiej bez masła, zanim jeszcze wystygnie świetnie nadaje się do konsumpcji jako gorąca czekolada, np. z dodatkiem bitej śmietany (najlepiej niesłodkiej). Można też część gorzkiej czekolady zastąpić czekoladą mleczną, a nawet z bakaliami, dla urozmaicenia. Ja lubię robić ganasz pół na pół z gorzkiej i mlecznej czekolady. Przepis był
Anioszek w kuchniwykonane z wyłącznie zdrowych i wartościowych składników, są słodkie, sycące, kremowe i przede wszystkim przepyszne! Mają sezamowo-czekoladowo-bananowy smak, który niczym nie ustępuje lodom na bazie tłustej śmietany. Błyskawiczne lody z bananów: 3 bardzo dojrzałe banany (najlepiej z ciemnymi plamkami – takie są najsłodsze) 3 łyżki tahini (naturalnej pasty sezamowej) 2 łyżki gorzkiego kakao szczypta soli listonic_type='fooddrink
Poezja smakuszczypta soli Przygotowanie: Rozkruszone drożdże, łyżkę cukru i wodę mieszamy, aż do rozpuszczenia się drożdży. Wsypujemy ok 100g mąki i dokładnie mieszamy powstały zaczyn. Powinien mieć on konsystencję gęstej śmietany. Zaczyn odstawiamy do wyrośnięcia na około 30 minut. Gdy zaczyn podrośnie wbijamy do niego 2 całe jajka. Dosypujemy 2 łyżki cukru i dodajemy roztopione masło. Mąkę mieszamy z solą
Jacob Tastes