serkiem mascarpone i z jedną łyżką cukru pudru. Śmietankę ubijamy z łyżeczką cukru pudru. Pucharki wypełniamy na przemian kremem pâtissière i pokrojonymi w kostkę nektarynkami. Deser dekorujemy bitą śmietaną.Smacznego
Oryginalny smakskładnikami.Wlać do garnka z gotującym się mlekiem i gotować razem do zgęstnienia masy.Wystudzić ,Masło utrzeć na puch , dodawać po łyżce wystudzony budyń.Masa śmietanowa :300 ml śmietany 30%250 g serka mascarpone2 op cukru waniliowegoŚmietanę ubić z cukrem na sztywną masę , dodać serek i połączyć w jednolitą masę .Dodatkowo :1 tabliczka gorzkiej czekolady starta na grube wiórki
Malinowa Kawiarenkawkładamy do garnka i gotujemy ok 10 minut. Po tym czasie palnik, na którym gotowała się zupa możemy wyłączyć. Do miseczki odlewami małą porcję bulionu, rozprowadzamy w nim śmietanę. W ten sposób hartujemy ją by nie zważyła się po dodaniu do garnka. Zupę po nałożeniu na talerze posypujemy zieleniną. Smacznego
Taste Of My Daypuszki. Składniki: 1/4 serera 1 mała pietruszka 1 marchewki 3 liście laurowe 3 ziela angielskie kostka rosołowa, vegeta 1 średniej wielkości cebula 2 puszki pomidorów 1 kromka chleba pomarańcza śmietana Marchew, pietruszkę i seler obieramy i kroimy w duże kawałki. Do garnka wlewamy 1 litrem wody, wkładamy warzywa, pół drobiowej kostki rosołowej, łyżeczkę vegety oraz liść laurowy i ziele angielskie
Taste Of My DayWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Zapraszam na pyszny obiad czyli pierś z kurczaka zapiekaną w porach z dodatkiem śmietany i żółtego sera. Podałam ją z ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty. Post Pierś z kurczaka w porach pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujedyni bez skóry 1 duża papryka czerwona 2 cebule 2 małe ziemniaki 600-700 ml bulionu warzywnego chilli w proszku sól, pieprz olej do smażenia śmietana kremówka orzechy laskowe twaróg wędzony - u mnie z dodatkiem papryki wykonanie: Paprykę po umyciu kroimy na pól, usuwamy gniazda nasienne i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200°C do chwili aż skóra zacznie
Przysmaki Karolkiodstawiamy. Na oliwie podsmażamy posiekaną cebulę, czosnek i imbir. Dodajemy przyprawy - curry, kurkumę i chilli. Smażymy przez 2-3 minuty. Podlewamy 200 ml wody. Gotujemy około 5 minut. Dolewamy śmietanę oraz dodajemy pomidora. Gotujemy 5 minut i dodajemy usmażonego łososia i fasolkę. Gotujemy jeszcze 1 minutę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem
Przysmaki Karolkitrzepaczką, aż grudki cukru nam nie znikną. 8. JAJKO, KREMÓWKA I SOK Z CYTRYNY(2 min): > do serków z cukrem dorzucamy jajko, również ubijamy przez chwilę, a następnie dolewamy śmietanę kremówkę oraz sok z połowy cytryny i znowu ubijamy trzepaczką około minuty. Musimy uzyskać kremową, puszystą konsystencję. 9. PRZELEWANIE MASY (1 min): całą serową masę ostrożnie wlewamy na spód
Nerds Kitchendokładnie pokrywamy nią całą rybę i odkładamy do lodówki na 10 minut. W tym czasie zrobimy dip. OM NOM NOM! 7. DIP (3 min): do miseczki wlewamy 100 ml śmietany, łyżkę majonezu, pół pęczka posiekanego koperku lub natki pietruszki, rozgnieciony ząbek czosnku oraz nieco soli i pieprzu. Mieszamy i odstawiamy do lodówki. OM NOM NOM! 8. SMAŻENIE RYBY
Nerds Kitchenlubicie się męczyć, zalecamy użycie blendera, jednak i ten sposób ma swoje wady – w zupie będą wyczuwalne „włoski” od szparagów. 6. WYKOŃCZENIE ZUPY (5 min): do przetartej zupy dolewamy śmietanę, dodajemy gałki muszkatołowej, pieprzu i jeśli trzeba, nieco soli. Jeśli wykorzystujecie całe szparagi, możecie je teraz dorzucić do zupy lub podsmażyć na patelni. Ponownie stawiamy na średni gaz, ale podgrzewamy
Nerds Kitchengotowej masy wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Wszystko delikatnie mieszamy. Wlewamy do tortownicy i pieczemy 15 minut w 180 stopniach. Rozpuszczamy czekolady w kąpieli wodnej. Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno i dodajemy do niej roztopioną czekoladę oraz żelatynę. Wszystko dokładnie mieszamy i wlewamy gotową masę na upieczony biszkopt. Ciasto należy przez godzinę trzymać w lodówce
ciastkarnia na kruchym spodziebiałych błonek, kroimy ją bardzo drobno i parzymy kilka razy wrzątkiem aż zmięknie. Serek mascarpone miksujemy z cukrem pudrem i dodajemy go do ubitej wcześniej na sztywno śmietany kremówki. Na koniec do gotowej masy dodajemy skórkę z pomarańczy i aromat pomarańczowy. ( można dodać gotową kandyzowaną skórkę z pomarańczy) Gotową masą przekładamy ciasto i dekorujemy według uznania. Smacznego
ciastkarnia na kruchym spodziegodziny. Gotowe! TUTAJ znajdziecie przepis na lody z herbatą Matcha. Uwagi: do dekoracji użyłam szczypty herbaty macha i 1 łyżki ubitej wcześniej śmietanki. Porobiłam kropki z zielonej śmietany, po czym przy użyciu małej łyżeczki zrobiłam "esy-floresy". Nie polecam trzymania sernika poza lodówką nawet po jego zrobieniu, ponieważ aktualne temperatury nie najlepiej na niego wpływają
My Culinary Artzachwyca wszystkie dzieci :). Ilość porcji: 3 Składniki: Na ciemną warstwę: 250-300g ciemnych herbatników z kremem ½ banana 1/5 szklanki mleka 1 łyżka serka mascarpone Na jasną warstwę 200g śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru ½ łyżeczki cukru waniliowego 60-70g serka mascarpone Dodatkowo: Kakao, czekoladowa posypka, żelki w kształcie robaków W wysokim naczyniu umieszczamy pokruszone ciastka, banan, mleko oraz
Kolizje Smakówwyłączamy gaz. Dorzucamy przygotowany szpinak, doprawiamy solą, pieprzem, gałką muszkatołową i mieszamy. W misce umieszczamy szpinak, pokrojone ugotowane gruszki oraz ricottę. Całość mieszamy. W drugiej misce łączymy jajka i śmietanę kremówkę, doprawiamy solą i pieprzem. Przygotowania tarty: Wyjmujemy z lodówki pozostałą część ciasta, podsypujemy mąką i wałkujemy. Następnie tniemy na paseczki. Na upieczony spód tarty wykładamy szpinak z ricottą
Kolizje Smaków