śmietanowie - 6000 przepisów (strona:227/400)

Babka grejpfrutowa z różowym pieprzem - zupełnie wyjątkowa 166

przesiać, wymieszać z sodą, proszkiem i zmielonym pieprzem.Masło utrzeć z cukrem na puszystą, jasną masę. Po jednym wbijać jajka, dokładnie miksując po każdym dodaniu. Następnie na zmianę dodawać śmietanę i mąkę, miksując tylko do połączenia składników. Na końcu dodać sok z skórkę z grejpfruta, wymieszać.Masę przełożyć do formy wysmarowanej masłem i wysypanej mąką, wyrównać powierzchnię.Piec

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Mglisty listopad i babeczki Rocher 110

Dodać przesiane kakao, wymieszać, aby nie było grudek.Jajka ubić z cukrem na puszystą, jasną masę, dodać ekstrakt, połączyć. Wlać masę czekoladową, wymieszać. Dodawać partiami mąkę na zmianę z kwaśną śmietaną.Ciasto przełożyć do formy na muffiny wyłożonej papilotkami.Piec w 170 st. C. przez 20-25 minut, do suchego patyczka.Ostudzić.Na krem zmiksować serek z nutellą.Przełożyć krem do woreczka

Pożeraczka, czyli raz adobrze
353. Rok z wami. 120

Pieczone Pierogi* z borówkami/ malinami podane ze śmietaną, malinami i borówkami*żytnie, inspiracjaRówno rok temu pojawił się tu pierwszy wpis. 26 lipca. łał. Zakładając tego bloga nie sądziłam, że wytrzymam tak długo. Myślałam, że ten pomysł i ambicje miną równie szybko jak wszystko inne. A jednak, nadal tu jestem. Rok to bardzo długi okres czasu. Przez rok może się

More food, love and dreams
Crème brûlée 158

cukrucukier trzcinowy do posypaniaSPOSÓB PRZYGOTOWANIA:1.   Śmietankę przelewamy do rondelka. Laskę wanilii przekrawamy wzdłuż, za pomocą łyżeczki wyskrobujemy z niej nasionka, które razem z laską wkładamy do rondelka ze śmietaną.2.   Na małym ogniu doprowadzamy do wrzenia śmietankę z wanilią (nie gotujemy!), po czym odstawiamy do ostygnięcia.3.   W misce ucieramy delikatnie żółtka z cukrem. Najlepiej robić to za pomocą

W kuchni Katie
Barszcz zabielany z ziemniakami, smak mojego dzieciństwa i kuchni prababci 310

przestygnięcia na 2 - 3 godziny lub na noc.Kolejnego dnia odcedzamy wywar od buraków i przypraw. Podgrzewamy go, doprawiamy do smaku octem i zabielamy śmietanką. Ja wykorzystałam 2 małe opakowania śmietany 18%-owej, którą wpierw "hartowałam" w niewielkiej ilości ciepłej zupy i partiami dolewałam do garnka.Podajemy z ugotowanymi, rozgniecionymi (tłuczonymi) ziemniakami, które można doprawić koperkiem.Smacznego

Taste Of My Day
Czekolada do picia 187

czekoladyPrzygotowanie:Mleko i śmietankę wlewamy do rondelka, zagotowujemy. Dodajemy pokruszoną czekoladę i bardzo dokładnie mieszamy, aż do rozpuszczenia czekolady i uzyskania kremowej konsystencji. Przelewamy do filiżanek i dekorujemy bitą śmietaną i czekoladą.Smacznego

Oryginalny smak
Deser z kremem patissiere, mascarpone i nektarynkami 240

serkiem mascarpone i z jedną łyżką cukru pudru. Śmietankę ubijamy z łyżeczką cukru pudru. Pucharki wypełniamy na przemian kremem pâtissière i pokrojonymi w kostkę nektarynkami. Deser dekorujemy bitą śmietaną.Smacznego

Oryginalny smak
Torcik czekoladowo - kawowy 301

składnikami.Wlać do garnka z gotującym się mlekiem i  gotować razem do zgęstnienia masy.Wystudzić ,Masło utrzeć na puch , dodawać po łyżce wystudzony budyń.Masa śmietanowa :300 ml śmietany 30%250 g serka mascarpone2 op cukru waniliowegoŚmietanę ubić z cukrem na sztywną masę , dodać serek i połączyć w jednolitą masę .Dodatkowo :1 tabliczka gorzkiej czekolady starta na grube wiórki

Malinowa Kawiarenka
Zupa z dorsza z pomidorami 223

wkładamy do garnka i gotujemy ok 10 minut. Po tym czasie palnik, na którym gotowała się zupa możemy wyłączyć. Do miseczki odlewami małą porcję bulionu, rozprowadzamy w nim śmietanę. W ten sposób hartujemy ją by nie zważyła się po dodaniu do garnka. Zupę po nałożeniu na talerze posypujemy zieleniną. Smacznego

Taste Of My Day
Zupa krem z pomidorów 155

puszki. Składniki: 1/4 serera 1 mała pietruszka 1 marchewki 3 liście laurowe 3 ziela angielskie kostka rosołowa, vegeta 1 średniej wielkości cebula 2 puszki pomidorów 1 kromka chleba pomarańcza śmietana Marchew, pietruszkę i seler obieramy i kroimy w duże kawałki. Do garnka wlewamy 1 litrem wody, wkładamy warzywa, pół drobiowej kostki rosołowej, łyżeczkę vegety oraz liść laurowy i ziele angielskie

Taste Of My Day
Pierś z kurczaka w porach 904

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Zapraszam na pyszny obiad czyli pierś z kurczaka zapiekaną w porach z dodatkiem śmietany i żółtego sera. Podałam ją z ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty. Post Pierś z kurczaka w porach pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Dynia i papryka. Wędzony twaróg i orzechy. Zupa. 169

dyni bez skóry 1 duża papryka czerwona 2 cebule 2 małe ziemniaki 600-700 ml bulionu warzywnego chilli w proszku sól, pieprz  olej do smażenia śmietana kremówka orzechy laskowe twaróg wędzony - u mnie z dodatkiem papryki wykonanie: Paprykę po umyciu kroimy na pól, usuwamy gniazda nasienne i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200°C do chwili aż skóra zacznie

Przysmaki Karolki
Łosoś, pomidor, fasolka. 192

odstawiamy. Na oliwie podsmażamy posiekaną cebulę, czosnek i imbir. Dodajemy przyprawy - curry, kurkumę i chilli. Smażymy przez 2-3 minuty. Podlewamy 200 ml wody. Gotujemy około 5 minut. Dolewamy śmietanę oraz dodajemy pomidora. Gotujemy 5 minut i dodajemy usmażonego łososia i fasolkę. Gotujemy jeszcze 1 minutę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem

Przysmaki Karolki
EKSPRESOWY SERNIK czyli sernik azjaty – 1,50 zł 6102

trzepaczką, aż grudki cukru nam nie znikną. 8. JAJKO, KREMÓWKA I SOK Z CYTRYNY(2 min): > do serków z cukrem dorzucamy jajko, również ubijamy przez chwilę, a następnie dolewamy śmietanę kremówkę oraz sok z połowy cytryny i znowu ubijamy trzepaczką około minuty. Musimy uzyskać kremową, puszystą konsystencję. 9. PRZELEWANIE MASY (1 min): całą serową masę ostrożnie wlewamy na spód

Nerds Kitchen
FILET Z PSTRĄGA ŁOSOSIOWEGO W MARYNACIE KOPERKOWO-CYTRYNOWEJ – 6,50 zł 221

dokładnie pokrywamy nią całą rybę i odkładamy do lodówki na 10 minut. W tym czasie zrobimy dip. OM NOM NOM! 7. DIP (3 min): do miseczki wlewamy 100 ml śmietany, łyżkę majonezu, pół pęczka posiekanego koperku lub natki pietruszki, rozgnieciony ząbek czosnku oraz nieco soli i pieprzu. Mieszamy i odstawiamy do lodówki. OM NOM NOM! 8. SMAŻENIE RYBY

Nerds Kitchen

Proponowane wyszukiwania