śmietanowie - 6000 przepisów (strona:220/400)

Rozgrzewający makaron vermicelli z chilli, imbirem i trawą cytrynową 265

imbir i smaż kolejne 2 minuty do zmiękczenia czosnku. Dodaj liść kafiru oraz trawę cytrynową. Wrzuć kminek, kolendrę i kurkumę. Uważaj, żeby ich nie przypalić. Natychmiast dodaj bulion i śmietanę kokosową. Przypraw solą, pieprzem i sosem rybnym. Zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj przez 10-15 minut (danie ma lekko bulgotać), aż sos stanie się gęstszy i nabierze aromatu i smaku

Moja Delicja
Zimowy Flammkuchen z dynią i mięsem mielonym 230

mąki orkiszowej 150 ml wody 1/2 łyżeczki soli 1 łyżka oliwy Składniki na nałożenie : 200 g mieszanego mięsa mielonego 300 g dynii Hokkaido 1 ząbek czosnku 100 g śmietany kremówki pieprz 1/2 łyżeczki curry 1 cebula 1 jajko 1 łyżeczka musztardy 1/4 kapusty włoskiej parmezan Wykonanie: mąkę, wodę z solą i oliwą zagnieśc na gładkie ciasto. Zawinąć w folie

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik Bounty 2268

minut. Upieczony sernik ma dobrze ścięte boki,środek pozostanie lekko drżący. Wyłącz piekarnik i pozostaw sernik w lekko uchylonym piekarniku, następnie  studź go na kratce w rondelku zagotuj śmietanę kremówkę, zdejmij go z kuchenki, wrzuć połamaną czekoladę i mieszaj do całkowitego rozpuszczenia czekolady. Przestudzony sernik posmaruj rozpuszczoną czekoladą. Poczekaj, aż pierwsza warstwa lekko przestygnie i rozprowadź pasami resztę czekolady

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
SHEPHERD’s PIE – OBLIVION – zapiekanka pasterska 471

Kiedy mięsny farsz jest już dość zwarty – wyłączamy palnik i odstawiamy do wystygnięcia. 5. MASA ZIEMNIACZANA (3 min) Ugotowane ziemniaki odcedzamy, dodajemy do nich po 2 łyżki masła i śmietany oraz nieco gałki muszkatołowej do smaku i ubijamy całość tłuczkiem do ziemniaków na gładką masę (zwykłym widelcem też da radę, ale trzeba zrobić to bardzo dokładnie aby nie zostawić ziemniaczanych

Nerds Kitchen
Kopiec kreta 403

pachnie ciastem. W związku z tym postanowiłam, że ja też muszę coś zrobić, żeby poczuć domową atmosferę, a co do tego się przyczynia właśnie zapach jedzenia. Uwielbiamy bitą śmietanę oraz czekoladę. Związek tych dwóch elementów jest zniewalający i myślę, że większości przypadnie do gustu. Ponadto przepis jest niezwykle prosty i nie zajmuje dużo czasu   Składniki: - 3 jajka, sól

dom-agi.pl
Kruche ciasteczka 186

się idealna do tego przepisu. Ciasteczka wyszły pyszne, takie jakie powinny być. Błyskawiczne w przygotowaniu i błyskawiczne w zjedzeniu   Składniki: - 100g miękkiego masła – 1 czubata łyżka kwaśnej śmietany (lub jogurtu naturalnego) – 2 łyżki cukru – cukier waniliowy – szczypta soli – szczypta proszku do pieczenia – 1 i 1/4 szkl. mąki + do podsypywania – cukier puder – około

dom-agi.pl
Słodka walentynka 229

naprawdę lubi. Pomysł mój na ten Walentynkowy deser w pełni opiera się na jednym z moich wcześniejszych przepisów nazwanym "Galaretkowiec". Jest to deser na bazie galaretki i bitej śmietany. Przepis znajdziecie TUTAJ , różnica jest jedynie w wykonaniu ... lecz tego chyba nie muszę opisywać

Mechanik w kuchni
Angel food cake z pestkami granatu 160

wypadło. Dodatkowo: 300 ml kremówki 36% 2 łyżki cukru pudru 1/2 szklanki pestek granatu Kremówkę ubij na sztywno, dodając cukier pod koniec ubijania. Posmaruj górę i boki ciasta bitą śmietaną i obsyp pestkami granatu. Podawaj od razu lub przechowuj w lodówce. *Recepturę i dobre rady jak upiec idealny biszkopt Angel Food Cake zaczerpnąłem z Moich Wypieków

Food Square
Ciasto baaardzo czekoladowe 505

ciasta z piekarnika studzimy i dekorujemy polewą.Przygotowanie polewy: śmietankę zagotowujemy z miodem, następnie rozpuszczamy w niej czekoladę. Studzimy.Filed under: żarło powszednie Tagged: ciasto, czekolada, deser, kakao, miód, whisky, śmietana

Dobra zagrycha u Krychy i Zdzicha
Faworki z piekarnika 2655

delikatnie posypane cukrem pudrem.Aby je przygotować wystarczy 1,5 szklanki mąki pszennej wymieszanej z ½ łyżeczki soli, zagnieść ze 100 g pokrojonego masła o zawartości tłuszczu  60%  i 1/2 szklanki śmietany 12 %, ja zagniatam ciasto za pomocą haka robota, ale można ciasto zagnieść ręcznie. Ciasto schładzamy w lodówce.Ciasto rozwałkowujemy dosyć cienko na stolnicy. Kroimy radełkiem na paski szerokości

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sernik gotowany z mleka 580

składniki* 1 litr mleka 3,2%* 5 jajek* 250 ml kwaśnej śmietany 18%* 1 szklanka cukru* 250 g margaryny Kasia* 1/2 szklanki cukru pudru* sok z 1 cytryny* 1 galaretka* biszkopty okrągłeSposób wykonaniaŚmietanę, jajka, cukier i 1/2 szklanki mleka wymieszać.Resztę mleka zagotować, zestawić z ognia, wlać wymieszane składniki, zagotować mieszając i gotować jeszcze ok. 5 min.Zestawić z ognia

Mix smaku
Ostanie przygotowania - błyszcząca glazura do piernika 187

cukru do wypieków1/4 szklanki śmietanki 30%1/4 szklanki wody2/3 szklanki kakao50 g gorzkiej czekolady1 łyżka żelatyny, namoczonej w 2 łyżkach wodyPrzepis na piernik staropolski znajdziecie TUTAJ1. W garnku umieszczamy śmietanę, wodę, kakao i cukier. Podgrzewamy stopniowo, często mieszając, aż do zagotowania. Po zagotowaniu zdejmujemy z ognia, wrzucamy kawałki czekolady i mieszamy, aż do całkowitego rozpuszczenia. Dodajemy żelatynę i ponownie mieszamy

My Culinary Art
Tarta z kurkami i kozim serem 262

nagrzanego piekarnika. Piec przez ok 10 minut, następnie usunąć folię wraz z obciążeniem i piec przez kolejne 10 - 12  minut na lekko złoty kolor. Wyjąć z piekarnika.Śmietanę wymieszać z jajkami, posolić i popieprzyć. Masę jajeczną wyłożyć na ciasto, ułożyć kurki, posypać serem podzielonym na mniejsze kawałki. Posypać pietruszką, wstawić do piekarnika nagrzanego

Stare Gary
Lody porzeczkowe 224

całą gamę podobnych zostawiam na czas mniej bogaty owocowo. Lody porzeczkowe są pyszne!!! Składniki400 g czerwonych porzeczek  (ok 300 ml po przetarciu)300 ml śmietany kremówki ( miałam 30%)200 ml mleka1 cukier waniliowy3 łyżki ksylitolu lub cukru (tyle ile lubimy)Przygotowanie24 godziny przed szykowaniem lodów misę maszyny do lodów wstawić do zamrażalnika – zgodnie z instrukcjąPorzeczki opłukać

Stare Gary
Sernik karmelowy według Leviego Rootsa 384

karmel zgęstnieje (łatwo się przypala więc trzeba baaardzo uważać).Na koniec dodaję sól. Mieszam i nie próbuję, aż wystygnie! Wystudzony karmel wylewam na spód sernika.Ubijam śmietanę ale uważam, żeby nie była zbyt sztywna i łączę delikatnie z serkiem a następnie wykładam na karmel.Galaretkę rozrabiam wg instrukcji i do już gęstniejącej dodaję otartą skórkę z umytej i sparzonej limonki

UgotujmyTo.pl