który podczas smażenia zostanie wytopiony i nada kotletowi soczystości. Wielkość kotleta zależy tylko od nas. Składniki: 60-70 dkg schabu około 0,5 l mleka 1 cebula 1 jajko bułka tarta sól, pieprz smalec lub olej Wykonanie: mięso pokroić na 4-6 grubych plastrów. Jeśli chcesz kotleta na cały talerz pokrój mięso grubo, dokładnie rozbij, najlepiej pod folią do mleka(...)dodaj pokrojoną cebulę, sól i pieprz, następnie ułóż rozbite kotlety i mocz 2-3 godziny odsączone kotlety panieruj w jajku i bułce tartej, następnie smaż na silnie rozdgrzanym smalcu lub oleju podawaj z puree ziemniaczanym i np. młodą kapustą
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!wyniosłem" z domu i do dziś w żaden sposób niemodyfikowany bo jest po prostu idealny. Składniki : 0,4-0,5 kg wątróbki drobiowej 2-3 cebule mały pęczek natki pietruszki 2-3 łyżki smalcu do smażenia odrobina soli i pieprzu do smaku pół szklanki wody Przygotowanie : Wątróbkę oczyszczam ze zbędnych błonek i żyłek i kroję na mniejsze kawałki typu(...)jeden kęs". Cebulę kroję w talarki bądź pół-talarki a pietruszkę szatkuję ale nie za drobno. Rozgrzewam patelnię ze smalcem przekładam na nią wątróbkę i obsmażam z każdej strony ciągle mieszając. Gdy jest już obsmażona dolewam trochę wody (do połowy grubości wątróbki) przykrywam i duszę kilka minut co jakiś czas ją przewracając. W ok połowie czasu duszenia dodaję pietruszkę
Mechanik w kuchniłyżka oregano łyżka tymianku sól, pieprz smalec Sposób przygotowania: Schab kroimy w cienkie plastry. Lekko rozbijamy tłuczkiem. Solimy i pieprzmy z każdej strony. Smażymy na smalcu na złoty kolor. Przekładamy do garnka. Cebulę kroimy w piórka. Szklimy na tłuszczu. Dodajemy pokrojone na połówki pieczarki. Odparowujmy je z nadmiaru wody. Warzywa dokładamy do mięsa. Wlewamy wino. Dusimy pod przykryciem przez
Pobite gary Barbaryfont-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 1 kg białej kiełbasy 2 łyżki musztardy francuskiej 4 cebule 250 g suszonych śliwek ¼ kostki smalcu 1 łyżka masła sól, pieprz 1 łyżeczka kminku 1 łyżeczka suszonego majeranku Kiełbasę porozdzielać. Na dnie naczynia żaroodpornego porozkładać kawałki smalcu, ułożyć kiełbasę, ciasno, obok
kulinarnyswiatdomiziemniaków - 700 g twarogu półtłustego - 1 duża cebula - 1 średnia cebula i 2 ząbki czosnku - 1 średni por - łyżeczka pieprzu mielonego - łyżeczka soli - łyżka smalcu lub oleju Ziemniaki gotujemy z małą cebulą i czosnkiem w osolonej wodzie do miękkości. Cebulę podsmażamy na złoto z porem ( wszystko drobno posiekane). Gdy ziemniaki ostygną dodajemy twaróg i podsmażoną cebulę z porem
Pasje Jolkiwędzonego boczku, jabłka, czosnku, majeranku i soli. Ja jednak trochę poeksperymentowałam i zrobiłam go na swój sposób i wyszedł całkiem smaczny . składniki na 1 litr smalcu 70 dag wędzonej słoniny 5 cebul 100 g orzechów włoskich pół łyżeczki soli pieprz przepis Słoninę drobno kroimy i topimy na małym ogniu do całkowitego rozpuszczenia smalcu, aż skwarki nabiorą
Smakowite Daniapłatkachsól, dużo pieprzu1 łyżka gęsiego smalcuprzygotowanieWątróbkę włożyć do gotującej wody, gaz wyłączyć a wątróbkę parzyć przez ok 15 minut. Cebulę obsmażyć na gęsim tłuszczu. Zmielić mięsa i wątróbkę z cebulą. Wątróbkę podzielić na 2 części.W oddzielnych miskach wymieszać składniki farszów. Aby sprawdzić czy farsz jest dobrze doprawiony, najlepiej zrobić mały placuszek i usmażyć na patelni. Farszem napełnić szyje(...)zalać posoloną, wrzącą, wodą, gotować na małym ogniu ok 20 minut. Następnie szyje ułożyć w brytfance lub blaszce wyłożonej folią aluminiową i posmarowanej gęsim smalcem , wstawić do piekarnika (180 st C grzanie góra - dół) i piec ok godziny, przewracając od czasu do czasu i polewając wodą z gotowania. Skórka po upieczeniu powinna być brązowa
Stare Garygrochówce smak i podkreślił jej wspaniałe walory.Zapraszam!. 1 szkl.łuskanego grochu wywar na żeberkach 1.5 litra 20 dag.boczku 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera 1ogórek kiszony 1 cebula 1 łyżka mąki i smalcu( może być olej ) sól i pieprz majeranek liść laurowy ziele angielskie ******************************** Groch wypłukać i namoczyc na noc.Boczek drobno pokroić i przesmażyć ,tłuszcz Zostawić po usmażeniu .Warzywa(...)dodajemy warzywa starte na tarce ,groch , ziele angielskie i listek laurowy.Gotujemy tak długo aż groch nam się rozpadnie.Dodać starty ogórek kiszony.Patelnię z tłuszczem po boczku Rozgrzać ,zeszklić cebulę , posypać mąką ,smażyć mąkę aż zbrązowieje,rozprowadzić mąkę zupą i dodać do zupy.Wymieszać.Przyprawić,dodać majeranek.Chwilę gotować.Podawać z chlebem.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkimielone z serem SKŁADNIKI: 400 g wołowina bez kości, 200 g bułka czerstwa, 600 g Wieprzowina -łopatka, 2 szt jaja, 100 g bułka tarta, 100 g cebula, 100 g ser żółty starty, smalec do smażenia, sól i pieprz PRZYGOTOWANIE: Mięso umyć, oddzielić od kości, pokroić w kawałki. Bułkę namoczyć w letniej wodzie i odcisnąć. Cebulę obrać, opłukać, pokroić w plastry
Kuchnia Danusiinternetach wynalazek - wegański smalec, aż wreszcie postanowiłam wypróbować, o co tyle szumu i czy bezmięsny smalec jest wart zachodu... 🙈 I wiecie co?! To cudo z fasoli naprawdę smakuje jak smalec!! 👌 A jego przygotowanie do dosłownie 10 -15 minut! Mój smarowidło wzbogaciłam o kawałeczki kwaśnego jabłka, które razem z cebulą, czosnkiem i przyprawami najpierw zrumieniłam(...)smaku WYKONANIE: Fasolę zblenduj z dodatkiem soli - ja pozostawiam w niej kawałeczki fasoli , nie blenduję jej na całkowicie gładką masę, gdyż smalec jest wtedy lepszy . Na patelni rozgrzej olej i wrzuć na niego pokrojoną w drobną kostkę cebulę, dodaj liście laurowe oraz ziele angielskie i majeranek, zamieszaj i podsmaż całość około 1 minutę . Następnie dodaj pokrojone w niewielką kostkę jabłko
Słodko-Słony Świat Ilonyinternetach wynalazek - wegański smalec, aż wreszcie postanowiłam wypróbować, o co tyle szumu i czy bezmięsny smalec jest wart zachodu... 🙈 I wiecie co?! To cudo z fasoli naprawdę smakuje jak smalec!! 👌 A jego przygotowanie do dosłownie 10 -15 minut! Mój smarowidło wzbogaciłam o kawałeczki kwaśnego jabłka, które razem z cebulą, czosnkiem i przyprawami najpierw zrumieniłam(...)smaku WYKONANIE: Fasolę zblenduj z dodatkiem soli - ja pozostawiam w niej kawałeczki fasoli , nie blenduję jej na całkowicie gładką masę, gdyż smalec jest wtedy lepszy . Na patelni rozgrzej olej i wrzuć na niego pokrojoną w drobną kostkę cebulę, dodaj liście laurowe oraz ziele angielskie i majeranek, zamieszaj i podsmaż całość około 1 minutę . Następnie dodaj pokrojone w niewielką kostkę jabłko
Słodko-Słony Świat Ilonymieszamy, zakrywamy miskę folią i wstawiamy do lodówki na co najmniej 10 godzin. 2. SMAŻENIE CEBULI I MARCHEWKI (15 min) Na patelni rozpuszczamy 1 łyżkę smalcu lub masła klarowanego i wrzucamy na to 2 cebule pokrojone w piórka (czyli na pół, a następne w cienkie plasterki), dodajemy szczyptę cukru i smażymy na średnim ogniu ok. 5 min do lekkiego zrumienienia
Nerds Kitchenpodgrzybków 3 ziemniaki 1 marchewka pół cebuli 2 listki pora natka selera 150 ml śmietany 1 łyżka smalcu ze skwarkami sól pieprz szczypta estragonu szczypta oregano Podgrzybki oczyścić przekroić i ugotować, ok 10 min . Odcedzić. Do garnka wlać ok 1 l wody, zagotować, wrzucić obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz marchewkę, następnie cebulę , por , seler i grzyby . Dodać przyprawy
Gotowanie jest łatwetego jest to niezwykle łatwe, szybkie i ekonomiczne danie jednogarnkowe, co my ludzie pracy lubimy najbardziej Składniki: 1,5 kg łopatki wieprzowej 60 g smalcu wieprzowego lub gęsiego 200g czerwonej papryki 200g cebuli 150g marchwi 450 g fasolki szparagowej mrożonej 4 ząbki czosnku 4 łyżeczki przyprawy curry 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku 1/2 łyżeczki chilli w proszku sól(...)posypania Mięso pokroić w kostkę a następnie natrzeć dokładnie przyprawą curry i odstawić do lodówki na 1 godzinę. Na patelni rozgrzać smalec i obsmażyć delikatnie mięso. Marchewkę umyć, obrać i zetrzeć na tarce. Paprykę i cebulę pokroić w drobną kostkę. Podsmażone mięso wraz z warzywami przełożyć do garnka a następnie dodać wyciśnięty czosnek, doprawić przyprawami i sokiem z limonki. Dodać
Ola la LCHFtakiej polędwiczki lub przygotować to polecam. Składniki: 2 polędwiczki z dzika 2 łyżki smalcu do smażenia sól 1 łyżeczka mąki Marynata: 2 szklanki wody 2 liście laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego 2 ząbki czosnku utarte 2 łyżki octu balsamicznego 5 ziaren pieprzu czarnego 1 duża cebula pokrojona w piórka 2 gożdziki 1/2 łyżeczki rozmarynu Wykonanie: Polędwicę myjemy , osuszamy. Marynata(...)godziny. Po tym czasie wyciągamy polędwice z zalewy i osuszamy ręcznikiem papierowym i lekko solimy. Marynatę cedzimy przez sitko. Wyciągamy liście, pieprz i ziele. Cebulę z zalewy miksujemy na gładko. Na patelni rozgrzać smalec i obsmażyć polędwice na rumiano z każdej strony. Wlewamy 3/4 szklanki zalewy, dodajemy zmiksowaną cebulę i dusimy na małym ogniu pod przykryciem około 45 minut
O kuchni z uczuciem