Pieczone goloneczki rodem z Wielkopolski

Pieczone goloneczki rodem z Wielkopolski

Pieczone goloneczki rodem z Wielkopolski

Dawno, dawno temu pisałam, że golonkę robię bardzo, bardzo rzadko. Właśnie nadszedł ten moment. Jak grzeszyć to ze smakiem. Goloneczki rozpływały się w ustach. Może jak będziecie też grzeszyć wypróbujecie ten przepis. Polecam. Składniki: 4 przednie golonki 3 małe marchewki 1 mała pietruszka Kawałek korzenia selera 1 cebula nieobrana z wbitym goździkiem Liść laurowy Ziele angielskie Kilka ziarenek pieprzu Sól 1 butelka piwa 1 łyżka smalcu Wykonanie: Golonki gotujemy w porządnie osolonej wodzie z warzywami, cebulą... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Ewy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.