jakiś kilogram jagód leży zamrożony w lodówce i czeka na głęboką zimę, żeby wypełnić cały dom swoim zapachem... Ja to już czuję ;) Ciasto jest pyszne! Kruchy spód, kremowy sernik, rozpływające się w ustach jagody... Ach! :) Składniki: Kruchy spód i kratka: 2,5 szklanki mąki pszennej kostka masła 100 g cukru pudru 2 żółtka 2 łyżki kwaśnej śmietany Masa serowa(...)zmiksować do otrzymania gładkiej, jednolitej masy. Nie miksować dłużej, bo wtedy do masy dostanie się dużo powietrza - to sprawi, że sernik wyrośnie wysoki, ale po ostudzeniu opadnie. Masę wylać na podpieczony spód i podpiec 15 minut w temperaturze 160 stopni. Po tych 15 minutach wyjąć z piekarnika, wysypać jagodami i wyłożyć kruche ciasto, które do tej pory siedziało
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!dlaczego? Domowe wypieki uwielbiają dorośli i dzieci – warto zatem wykorzystać sezonowe owoce i przygotować lekkie ciasta, idealne na upalne dni. Wśród smakoszy szczególną popularnością cieszą się ciasta, babeczki i serniki na zimno. Wypieki, które łączą pokolenia, przygotujesz, korzystając z zamieszczonych niżej przepisów. Warto, tym bardziej że sprawdzone i niezawodne zapewnią pełną kontrolę nad tym, co trafia na stół, jednocześnie(...)Formę do muffinek wyłóż papilotkami, następnie każdą z nich uzupełnij ciastem do około 2/3 wysokości. Ciasto udekoruj borówkami i piecz przez około 20-25 minut w temperaturze 200°C. Wystudzone babeczki możesz oprószyć cukrem pudrem. Sernik na zimno z malinami Niezwykle lekki i idealny na upalne miesiące – sernik na zimno to kwintesencja wakacji. Chłodny deser najlepiej smakuje
kruche babeczkiOpcjonalnie: 1 łyżka likieru kawowego/czekoladowego UWAGA: Ważne, żeby składniki miały temperaturę pokojową. Niech jajka/twaróg wyjęte z lodówki postoją poza nią jakieś 2 godziny – wtedy mniej prawdopodobne, że sernik nam opadnie ;) Przygotowanie: Najpierw przygotowujemy spód. Piekarnik rozgrzewamy do 175oC na grzanie góra-dół. Jeśli używamy orzechów mielimy je w młynku na mąkę, a jeśli mąkę orzechową – pomijamy(...)formę wyłożoną papierem do pieczenia i rozpłaszczamy równomiernie po całej formie. Wkładamy do piekarnika nagrzanego wcześniej do 175ºC i pieczemy przez 10 minut. Teraz pora na masę twarogową. Jeśli dokładamy kawy do twarogu (czyli robimy sernik czekoladowo-kawowy), to rozpuszczamy ją we wrzątku i odkładamy na bok. Czekoladę z olejem kokosowym roztapiamy w kąpieli wodnej aż ładnie się połączą
Jak gotować i nie zwariowaćzawsze. Powinniśmy o tym pamiętać. Aby podkreślić uroczysty charakter dzisiejszego dnia, postanowiłam uczcić to święto pysznym ciastem. Przepis znalazłam na kwestii smaku, ale zmodyfikowałam go po swojemu. Sernik przygotowuje się bardzo szybko. Smakuje świetnie. Będzie idealny, aby uczcić ważne okazje. Polecam. Składniki: • 150 g ciasteczek digestive • 50 g miękkiego masła • 1 kg twarogu sernikowego • 250 g mascarpone • 1 szklanka(...)Ponownie ułożyć biszkopty (w innych miejscach niż pierwsza warstwa), na końcu wyłożyć masę. Wyrównać, aby biszkopty nie były widoczne. 12. Piec przez ok. 35 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C (opcja dół + termoobieg). Sernik może trochę popękać, ale nie będzie to miało dużego wpływu na jego wygląd i smak. 13. Ostudzić i schłodzić przez 1 godzinę przed
W mojej kuchniustawiam na 180 C, grzanie góra/dół, 45 minut, następnie na termoobieg na 10 minut, zostawić do wystygnięcia na całą noc w chłodnym miejscu lukier zrobić z cukru pudru, śmietany i nie za gęsty polać nim ciasto i posypać kolorową posypką - sernik jest bardzo delikatny, puszysty, wilgotny................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięduchów, straszenia i dyni. W tym przepisie nie będzie strasznie i krwawo, ale za to bardzo dyniowo. Poniżej znajdziecie przepis na kremowy, delikatny sernik z dynią. SERNIK z DYNIĄ Składniki: spód: 200 g herbatników 100 g masła masa serowa: 500 g sera białego 2 szklanki musu z dyni (1 nie za duża dynia) 4 łyżki mąki(...)stopniach przez 15 minut, a następnie obniżamy temperaturę do 135 stopni i pieczemy jeszcze ok.80 minut. dekoracja: Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Przekładamy na wierzch sernika. Opcjonalnie śmietanę można podzielić na części i dodać do nich barwnik spożywczy i udekorować sernik kolorową śmietaną
Bon appetit mon amiekażdej papilotki dajemy ciasteczko Oreo. Zalewamy masą serową do 3/4 wysokości. Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 30 minut. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku. Następnie na kratce kuchennej. Mini serniki posypujemy rozkruszonymi ciasteczkami. Wkładamy do lodówki, najlepiej na całą noc. * Przepis pochodzi z magazynu kulinarnego Lecker The post Czekoladowe Mini Serniczki Oreo appeared first on Made
Made By Mom And Sonwykonania tego ciasta, może delikatnie się przerazić. Wbrew pozorom jest to jednak proste ciasto. Proste, aczkolwiek trochę pracochłonne, bo pieczemy biszkopt z dwóch różnych ciast i sernik oraz przygotowujemy masę i polewę. Ciasto wychodzi wysokie, może więc z powodzeniem wystąpić jako tort lub ciasto tortowe na różne okolicznościowe imprezy. Jadłam(...)masy serowej delikatnie mieszając bez zbytniego napowietrzania. • Na koniec wsypać budyń i mąkę ziemniaczaną. • Upiec sernik w takiej samej blaszce jak biszkopt, wyłożonej papierem do pieczenia. • Piec w temp 180 st.C przez 50 minut, wystudzić w blaszce. Masa budyniowa • Zagotować 1/2 litra mleka z cukrem. • Pozostałe mleko wymieszać z żółtkami
To co kochamstartą skórkę. Ponownie zmiksować. Na spód ciasteczkowy wylać masę sernikową. Przygotowane ciasto piec w 150 ºC przez około 60 minut (najlepiej piec go w kąpieli wodnej, tzn. obok formy z ciastem położyć naczynie z wodą). Sernika nie wyjmować z gorącego piekarnika (tj. trzymać go w nim tak długo, aż piekarnik będzie zimny). Lemon curd(...)wymieszać z serkiem mascarpone na jednolitą masę. Jeżeli według was polewa straciła na kolorze można dodać odrobinę żółtego barwnika. Przygotowaną polewą posmarować wierzch sernika. Od razu ozdobić cytryną, miętą i cukrowymi perełkami. Sernik schłodzić i podawać dopiero wtedy, gdy lukier lekko zgęstnieje. Pomysł na przepis mojewypieki.com
Ugotowaćtego jeszcze ser da tak smakowity wynik. Ponieważ już kiedyś zrobiłam ciasto z gruszkami, pomyślałam sobie, a dlaczego nie może być to sernik z gruszkami? Tak wspaniałego sernika jeszcze nie jadłam. Zresztą to nie tylko moje zdanie i gdybym zrobiła podwójną ilość też pewnie by zaraz znikł :) Bazowałam na TYM przepisie. Składniki na ciasto: 1,5 szklanki(...)wymieszać z cynamonem. Ułożyć na upieczonym spodzie. Na gruszki wylać masę serową. Wstawić do gorącego piekarnika. Piec w temperaturze 180 stopni C 45 minut.. Po wystygnięciu rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej i wylać na sernik. Smacznego
Na słodko lub wytrawnietaty :-) tyle, że bez żadnego pomysłu... Zadzwonił w ostatniej chwili, że potrzebuje dobrego ciasta. Rozejrzałam się więc po kuchni i po lodówce i stwierdziłam, że za mało na sernik, za mało na szarlotkę, zanim pójdę na zakupy to jak nic się nie wyrobię. no i skleciłam z tego co było :-) Wyszło przepysznie, zniknęło momentalnie, ledwo zdążyłam zrobić zdjęcie(...)serową, a na nią jabłka. Na wierzch ścieramy pozostawioną w lodówce część ciasta. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (termoobieg) na 75 - 90 minut (sprawdźcie przed wyjęciem patyczkiem czy masa serowa jest upieczona). Podajemy sernik po całkowitym wystudzeniu, najlepiej schłodzony w lodówce
Czary - gary w kuchnikokosowego. Nie jest to także fit przepis, jakie ostatnio Wam raczej prezentuję, ale przynajmniej domowy z wiadomym składem. Z okazji zbliżających Walentynek, może będziecie chcieli tak cudownie zgrzeszyć, bo sernik jest wart każdego kęsa :) Inspiracja: Moje Wypieki z moimi zmianami. Składniki na formę ok. 23cm: na spód: 160 g ciastek kokosowych 100 g masła, roztopionego (1/2 kostki(...)najkorzystniej przez noc. Polewa czekoladowa: W małym garnuszku podgrzać śmietanę kremówkę, prawie do wrzenia, zdjąć z palnika. Zalać nią posiekaną czekoladę, odstawić na 2 minuty. Po tym czasie wymieszać do powstania gładkiego sosu czekoladowego. Schłodzony sernik polać gęstniejącą przestudzoną polewą czekoladową, rozprowadzić. Odstawić do lodówki do stężenia polewy. Można dodatkowo oprószyć wiórkami kokosowymi. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówpomijając te składniki, nadal uda nam się przygotować smaczny wypiek? No pewnie. Wystarczy trochę pokombinować. Do mojego zdrowego sernika użyłam zamiast ciasteczek - zmielone orzechy, dzięki czemu ciasto zyskało świetny aromat i smak. To samo tyczy się malin, które razem z aksamitnym sernikiem tworzą zgrany duet. Nic tylko sięgnąć po kolejny kawałek! Składniki na spód: 140 g orzechów włoskich 3 łyżki(...)wyrównujemy. Wierzch polewamy sokiem malinowym z cząstkami owoców tworząc niekształtne zygzaki. Ciasto wstawiamy do rozgrzanego do 150`C piekarnika i pieczemy około 140 minut. Na dno piekarnika ustawiamy misę lub blachę wypełnioną wodą, dzięki czemu sernik pozostanie biały i nie wysuszy się. Upieczony sernik studzimy w formie, a następnie wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem sernik
Słodkie Przyjemnościtemperatury 180st. Do sporej miski wrzucamy wszystkie składniki na kruchy spód. Początkowo, siekamy całość nożem, resztę szybko wyrabiamy rękami. Ciastem wylepiamy dno i boki formy. Pieczemy przez około 15 minut, aż spód się zrumieni. W bardzo dużej misce miksujemy na gładką masę ser, wszystkie żółtka, cukier waniliowy oraz budynie. Cały czas miksując po troszku dolewamy olej. W osobnym naczyniu(...)przemian białka i zimne mleko, mieszamy delikatnie drewnianą łyżką. Wylewamy masę na podpieczony spód. Pieczemy przez około 1 godzinę. Po godzinie sernik przykrywamy folią aluminiową, błyszczącą stroną do góry i dopiekamy jeszcze przez 20-30 minut
Gotowanie moimi oczami