sernik w 15 minut - 7159 przepisów (strona:133/478)

Szarlotka z bezą kokosową 183

opisania :). Kruche ciasto samo w sobie mega pyszne :) Umilcie sobie zbliżającą się jesień takim oto ciastem. Pogoda zaczyna się niestety psuć :( Inspiracja : książka " Serniki, szarlotki. makowce" Wymiary foremki : średnica 26 cm Czas pieczenia : 30 minut + 30 minut Temp. pieczenia : 180 C ; 150 C Składniki: 1 i 3/4 szkl. mąki pszennej 150 g masła 3 żółtka 5 łyżek cukru pudru

Różne smaki w kuchni
3-składnikowe ciasto z lodów (jak chlebek) 107

Ciasto przełożyć do formy wysłanej papierem do pieczenia, wyrównać i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec (do tzw. "suchego patyczka") przez około 40-45 minut w temperaturze 180 stopni. (*) Polecam Wam też rewelacyjny 3-składnikowy sernik - klik

Di gotuje
Sernik murzynek 102

włożyć do rozgrzanego piekarnika do 200 stopni, ja piekę tak 20 minut, następnie zmniejszam temperaturę do 180 stopni i piekę kolejne 30-35 minut, po upieczeniu lekko uchylam drzwiczki od piekarnika i tak zostawiam sernik by lekko przestygł

KUCHNIA POLSKA
Kakaowe babeczki z truskawkami 132

babeczki, do 3/4 ich wysokości. W każdą napełnioną foremkę wkładamy po kilka truskawek. Posypujemy odrobiną posiekanej czekolady. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy 30 minut, w 180st. Babeczki podajemy po przestygnięciu, opcjonalnie oprószone cukrem pudrem. Sernik z kokosową pierzynką Sernik inny niż wszystkie dotychczasowe na blogu. Inny, bo zrobiony z twarogu półtłustego, a nie Zielony koktajl z rzeżuchą Kolejna

NiePieprz.pl
SEKRETY UDANEGO CIASTA KRUCHEGO 236

ciasta kruchego stosujemy dwie zasady tj. nakłuwanie i podpiekanie. Nakłuwanie ciasta kruchego ma zapobiec wybrzuszenia ciasta podczas pieczenia. jeśli pieczemy placki będące spodem do sernika, szarlotki podpiekamy je przed nałożeniem masy do pieczenia około 10 minut, a następnie przestudzamy lub schładzamy całkowicie. w ten sposób ciasto nie namoknie od później nałożonej masy, unikniemy zakalca, a ciasto zachowa swą kruchość

Ciastka - domowe słodkości
Sernik japoński z 3 składników (z białą czekoladą, bez mąki) 139

pieczenia i opcjonalnie biszkoptami. Masę przelać do formy i ostrożnie, ale energicznie - stuknąć nią o blat stołu (aby z ciasta usunąć zbędne bąbelki.) Sernik piec (w rozgrzanym piekarniku) z parą wodną (**) przez 45-60 minut w 175 stopniach. (Posiadam piekarnik gazowy.) Po ostudzeniu można posypać cukrem pudrem i ozdobić wg uznania.   (*) Kawałki czekolady umieścić w metalowej miseczce. Miskę

Di gotuje
Biszkopt z truskawkami/ Strawberry Sponge Cake 177

boki posmarować kremem 7. Na boki i wierzch układać truskawki w plasterkach. Schłodzić w lodówceod  około 20 minut do 1 godziny. Smacznego :) Zobacz także: Bułki słodkie z truskawkami                Sernik truskawkowy bez pieczenia

KreatywnePiny
Tarta z rabarbarem 152

rabarbarem i imbirową kruszonką Muffiny z truskawkami rabarbarem Muffiny z rabarbarem Domowe lody truskawkowo-rabarbarowe Lody rabarbarowe Domowe lody truskawkowe z karmelizowanym rabarbarem Sernik z rabarbarem na zimno Tarta z rabarbarem Czas przygotowania: 120 minut Proporcje na formę o średnicy 22 cm Składniki Ciasto: 200 g mąki pszennej 120 g zimnego masła pokrojonego w kostkę 100 g cukru pudru

Kulinarne przygody Gatity
Serniczki Chia z mango 2320

deser dla leniucha - sam się robi :). Mango można zastąpić lub połączyć z innymi owocami.         Czas przygotowania: 15 minut + chłodzenie Porcje: 2     Składniki: 500 g sera naturalnego (mielonego, na sernik), 1 duże mango, 5-6 łyżek nasion chia, 1 łyżeczka ekstraktu wanilii, Syrop agawy, ksylitom lub stewia do smaku, listki stewii do przybrania. Przygotowanie

SzczyptaSmaQ
Szarlotka z bezą kokosową 201

orzechy i dodałam kolendrę mieloną firmy Skworcu. Zapach podczas pieczenia nie do opisania :). Kruche ciasto samo w sobie mega pyszne  :) Inspiracja : książka " Serniki, szarlotki. makowce" Wymiary foremki : średnica 26 cm Czas pieczenia : 30 minut + 30 minut Temp. pieczenia : 180 C ; 150 C Składniki: 1 i 3/4 szkl. mąki pszennej 150 g masła 3 żółtka 5 łyżek cukru pudru

Słodkości i nie tylko
SERNIK ZEBRA(CZEKOLADOWY) 562

Tortownica będzie prawie pełna, ale nie ma obaw nic nie wypłynie, bowiem ciasto  gwałtownie nie rośnie. I teraz chyba najważniejsze, czas pieczenia: sernik wkładamy do nagrzanego do 100*C piekarnika i pieczemy 80 minut, na termoobiegu. Następnie zwiększamy temperaturę do 125*C i dopiekamy jeszcze 50 minut( też termoobieg). W drugim etapie ciasto lekko wyrasta, tylko trochę

Smaczne Zdrowe
Niewolnica Isaura? Nie, SERNIK ISAURA mojej Prababki. 238

Następnie połączyłam z białym serem (u mnie był to niemielony twaróg chudy), dodałam wiórki. Tak powstałą masę wylałam na surowe ciasto czekoladowe.  Sernik wstawiłam do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni, piekłam przez 60 minut. Po wystudzeniu, posmarowałam go pozostała masą czekoladową i na min. 2 h wstawiłam do lodówki, aby polewa stwardniała. SMACZNEGO! Pozdrawiam smacznie i słodko! Karmel

W kuchni Karmel-itki
Letni sernik na zimno z owocami. I wakacje! 174

czarnego bzu. Jeśli jeszcze macie gdzieś zachomikowaną buteleczkę - nie zawahajcie się jej użyć!  Serniczek smakuje latem i wakacjami, jest świeży, lekki i delikatny. Spróbujcie, zanim otuli nas jesień... Sernik waniliowo-jogurtowy z owcami i bzową galaretką Składniki: (na tortownicę o średnicy 18 cm) spód: 100 g ciastek digestive 30 g masła masa serowa: 400 g serka kremowego(...)wstawić do lodówki na 60 minut. Morele i czereśnie przekroić na połówki, usunąć pestki. Owoce ułożyć na serniku. Wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia masy serowej. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Wodę zagotować, dodać syrop, wymieszać, zdjąć z palnika. Odcisnąć żelatynę, dodać do wody z syropem, wymieszać. Ostudzić. Tężejącą galaretkę wylać na sernik. Wstawić na noc do lodówki. Smacznego

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Serek i cola, czyli najdziwniejszy sernik 216

minut, w samym swetrze i nie zamarzłam. Wiosna idzie! Tym optymistycznym akcentem chciałabym zacząć wpis o najdziwniejszym serniku, jaki udało mi się do tej pory przygotować. Bo, będąc w Polsce, nadrobiłam zaległości i zakupiłam kilka gazet, między innymi Pieczenie jest proste , nr 2/2012. Muszę przyznać, że ten numer wyjątkowo przypadł mi do gustu, bo pełen jest przepisów na leciutkie serniki

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik Bellini- brzoskwiniowy z nutą prosecco 119

czym samym jeszcze smaczniejszy! 👌 Włoskie dania znane są z prostoty, tak też jest w przypadku sernika Bellini, zaledwie z kilku składników można 'wyczarować' i smaczny i urzekający wyglądem deser. sernik, tortownica 23 cm: 1 kg Twarogu Sernikowego z Mascarpone Président 2 galaretki brzoskwiniowe 4 łyżki cukru dodatkowo: 1 puszka brzoskwiń w syropie, około 850 g 1 szklanka białego wina(...)szklanki), wlać wino i doprowadzić do wrzenia. Kolejno odstawić garnuszek, wsypać żelatynę, odrobinę barwnika i mieszać do rozpuszczenia. Ostudzić i wstawić na 30 minut do lodówki, aby lekko stężała. Brzoskwinie pokroić w cienkie plastry. Wyjąć sernik, wierzch ozdobić brzoskwiniami, wlać lekko tężejącą galaretkę. Sernik wstawić ponownie do lodówki, aż galaretka całkowicie stężeje. Przed podaniem ozdobić bitą śmietaną. Smacznego

Kraina Miodem Płynąca

Proponowane wyszukiwania