zauważyłby różnicy, bo sernik jest bardzo słodki, a truskawki nadały letniego, sezonowego smaku. Myślę, że to taka fit wersja klasycznego wypieku. Spróbujcie koniecznie, póki trwa sezon na truskawki! :) Sernik z truskawkami, lekką pianką i kruszonką (bez cukru) foremka 25 x 30 cm Ciasto kruche: 210 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 4 łyżki erytrolu 1/4 łyżeczki ekstraktu ze stewii(...)puder, dodać do białek i ubijać jeszcze przez chwilę, aż do uzyskania puszystej, bezowej pianki. Wyłożyć na podpieczony sernik, wygładzić. Mocno schłodzoną drugą część ciasta zetrzeć na tarce o grubych oczkach, posypać kruszonką piankę. Piec jeszcze około 30 minut w 180 stopniach. Studzić w uchylonym piekarniku
FitKotmasa serową. Ponieważ sernik będę piekła w kąpieli wodnej. Folia srebrna do owinięcia tortownicy Wykonanie: Oczywiście najpierw trzeba zrobić puree z dyni wg tego przepisu Teraz zrobiłam spód sernika Ciasteczka zmieliłam w blenderze. Zmiksowałam ciasteczka z masłem i cynamonem. Spód tortownicy (średn. 24 cm) wylepiłam utworzoną masą miasteczkową. Uklepałam powierzchnię i wstawiłam do lodówki. Piekarnik włączyłam(...)formy do pieczenia. Do foremki wlałam ciepłą wodę do wysokości połowy tortownicy. Formę wstawiłam do gorącego piekarnika i zostawiłam na około 50 minut. W tym czasie, jeśli woda wyparuje z foremki, trzeba ją uzupełnić. Kiedy sernik nabrał złocistego koloru wyłączyłam piekarnik, ale sernik zostawiłam przy uchylonych drzwiczkach jeszcze około 2 godziny. Potem wyjęłam z piekarnika i wstawiłam
Kuchnia u Krysiherbatników 1 kg sera twarogowego 200 ml słodkiej śmietany 30% 3 łyżki kakao 25 gr masła 2/3 szklanki cukru 1/2 szklanki wody 5 płaskich łyżek żelatyny owocowy wierzch sernika: 7-8 niewielkich brzoskwiń 2 łyżki cukru 2 pełne łyżeczki żelatyny( lub galaretka owocowa) 1 szklanka wody dodatkowo: Tortownica o średnicy około 24 cm Sposób przygotowania Do blendera wrzucamy herbatniki(...)niewielkiego rondla dodajemy dwie łyżki cukru i gotujemy przez 3-4 minuty. Następnie, w oddzielnym naczyniu, mieszamy szklankę gorącej wody, z dwiema łyżkami żelatyny (lub z ulubioną owocową galaretką) i dodajemy do brzoskwiń. Całość studzimy, a kiedy masa zacznie tężeć układamy ją na wierzchu sernika. Deser wstawiamy do lodówki na co najmniej 1,5 godziny a następnie wyjmujemy z tortownicy
Miód i pieprzminuty przeznaczone na poszczególne warstwy to naprawdę nie wiem czy by się uzbierało 30 minut. Z pieczeniem ciasta szpinakowego niech to będzie nawet godzina ;) Najważniejsze, że wszystko udało się tak, jak to sobie zaplanowałam! Pędźcie więc do sklepu po arbuza, zakupcie przy okazji arbuzowe galaretki, które tego lata są dostępne w wersji limitowanej (truskawkowe mogą zmienić smak sernika, a tego(...)pełna łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka drobnego cukru Warstwa sernika zielonego: 150g twarogu sernikowego z mascarpone President 2 łyżki cukru pudru 1 galaretka agrestowa 150ml wrzącej wody Warstwa sernika białego: 200g twarogu sernikowego z mascarpone President 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 3 łyżki zimnej wody Sernik arbuzowy: 3 galaretki arbuzowe 400g miąższu arbuza 400g twarogu sernikowego
Kuchnia w czekoladzieGenialny w smaku sernik! Co tu dużo mówić- musicie go wypróbować! :-) Ten sernik jest na prawdę wspaniały! Zatem, do dzieła! ;-) SKŁADNIKI: ciasto: - 500 gram mąki pszennej - 250 gram masła - 3/4 szklanki cukru - 3 żółtka - 1 łyżka jogurtu naturalnego - 1 cukier waniliowy - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - szczypta soli masa serowa: - 1 kg sera z wiaderka - 1/2 szklanki cukru(...)pianę- miksuję białka, dodając stopniowo cukier oraz szczyptę soli. Rozkładam ją na serze i ścieram na to drugą kulę ciasta. Piekę ok. 70 minut w temp. ok. 170 'C (termoobieg). Gotowe ciasto posypuję cukrem pudrem. Cudny sernik gotowy! Jest on na prawdę rewelacyjny w smaku! ;-) SMACZNEGO
Wielopokoleniowociasto na wielkość formy 24cm x 30 cm, przenieść ciasto, ponakłuwać widelcem. Podpiec w temperaturze 190 stopni przez około 20 minut. Wyjąć z piekarnika i odłożyć na czas przygotowywania masy serowej. Masa serowa: 1 kg sera na serniki 100 ml śmietany 30% lub 36% 5 dużych jajek 180 g cukru 2 łyżeczki aromatu migdałowego (można dać mniej, gdyż jest(...)Wszystkie składniki zmiksować, ale tylko do połączenia składników. Masę przelać na podpieczony kruchy spód. Wygładzić, ułożyć maliny, posypać płatkami migdałowymi. Piec w 150 stopniach przez 1 godzinę i 15 minut lub dłużej, środek przy dotknięciu powinien być sprężysty. Wystudzić w uchylonym piekarniku. Schłodzić w lodówce. Źródło
Moja Galeria Smakuzwykłego cukru użyłam erytrolu, który ma 10x mniej kalorii niż cukier i zerowy indeks glikemiczny . Erytrol pod względem słodkości jest porównywalny do cukru i można go piec. Po trzecie sernik polałam zdrową, aksamitną, gorzką czekoladą o zawartości 80% kakao. Wszystko jest tu przemyślane, dopracowane i doskonale skomponowane. Sprawdźcie to sami! Składniki na 20 porcji : 1kg mielonego twarogu (może być(...)ulubionego aromatu (np. migdałowego). Masę przełożyć do tacki wyłożonej papierem do pieczenia, wstawić do zimnego piekarnika i piec 50-60 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Wyłączyć piekarnik, nie otwierać drzwiczek i pozwolić sernikowi ostygnąć w środku. Ostudzony sernik wyjąć z piekarnika. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofali. Sernik polać po wierzchu czekoladą. 1 porcja
Dietologpianę z białek, delikatnie mieszając drewnianą łyżką. Masę sernikową nałożyć na podpieczone ciasto i wyrównać. Całość piec przez około 60-70 minut w temp. 180ºC. Odstawić do wystudzenia. Przy pomocy dużego talerza odciąć kawałek sernika - tak, aby przypominał kształtem księżyc (fot.1) . Polewę czekoladową przygotować wg zaleceń na opakowaniu i pokryć nią całe ciasto (fot.2) . Masę marcepanową rozwałkować
Świat CiastaSernik krówka Delikatny, lekki i kremowy sernik z rozpływającą się w ustach masą kajmakową i płatkami migdałowymi. Niebo w gębie! Składniki: Spód ciasta: ok 200g herbatników ok 6 łyżek mleka Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego (użyłam ser z wiaderka) 6 jajek 130g cukru szczypta soli 1 mały cukier waniliowy 60g masła 225ml śmietanki kremówki(...)góra-dół) i pieczemy przez 15 minut , następnie zmniejszamy temperaturę do 120’C i pieczemy jeszcze przez 90 minut . Po upieczeniu ciasto zostawiamy do wystudzenia w lekko uchylonym piekarniku. Po całkowitym wystudzeniu wstawiamy do lodówki *** *** Na schłodzone ciasto wykładamy lekko podgrzaną masę kajmakową (puszkę z masą wsadziłam na kilkanaście minut do miski z gorącą wodą – wówczas masa lepiej się
Blog z Apetytemdługo, mieszać tylko do momentu połączenia się składników). Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 180 st.C piekarnika i piec około 30 minut. Upieczony biszkopt przestudzić.Zimny przekroić na pół na dwa blaty. Masa serowa: 1,20 kg zmielonego białego sera; 400 g cukru pudru; 60 g budyniu śmietankowego lub waniliowego (bez cukru(...)koniec dodać ubite na sztywną pianę białka i delikatnie wymieszać. Masę serową podzielić na dwie części i upiec dwa jednakowej wielkości serniki w tej samej formie co biszkopt.Piec w 180 st.C do lekkiego zrumienienia, tj. około 40 minut. Masa jabłkowa: 1 kg jabłek; 1 łyżka masła; 1 galaretka czerwona; Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Masło rozgrzać
In my kitchenbiszkopty rozłożyć na dnie i bokach blaszki i przelać masę sernikową odsączone brzoskwinie powkładać do masy sernikowej piec w 200C około 45 minut - jeśli się wierzch ciasta szybko przypieka to przykryć go papierem do pieczenia sernik upieczony wyjąć z blaszki jak dobrze wystygnie rant sernika posypać pudrem cukrem sernik jest wilgotny, puszysty i szybko się zjada.......SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięprosty i szybki Ps. Kto jeszcze nie próbował najpopularniejszego w sieci przepisu na Śnieżny Puch ? :-) Czas przygotowywania: około 40 minut Czas chłodzenia: minimum 4 godziny Ilość: tortownica średnicy do 20 cm. Jeśli użyjesz większej tortownicy, sernik będzie niższy. Składniki: • 100 g serka homogenizowanego naturalnego • 200 g serka mascarpone • 300 g twarogu mielonego
AniaGotuje.plpowstały pyszne mini serniczki z bitą śmietaną i owocami. (ps. nawet posprzątali po sobie :) ) Ilość porcji: 12 sztuk Czas Przygotowania: 15 minut + czas na pieczenie Składniki: Na serniczki: 12 okrągłych biszkoptów (mogą być wyschnięte) 250g twarogu do serników 250g serka ricotta ½ szklanki cukru 20g budyniu waniliowego (mniej więcej połowa opakowania) Jajko Dodatkowo: 300ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru Owoce(...)otrzymania gładkiej masy. Formę do muffinek wykładamy papilotkami i układamy po jednym biszkopcie. Wykładamy masę serową do muffinek. Wkłądamy do piekarnika nagrzanego na 160 stopni na około 30 minut. Wyjmujemy i studzimy na kratce. W misce miksera umieszczamy śmietanę kremówkę i miksujemy do uzyskania bitej śmietany pod koniec dodając cukier puder. Przy pomocy rękawa cukierniczego wykładamy śmietanę na ostudzone serniczki
Kolizje Smakówciasta lekko mieszając tortownica 24cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia, boków nie smarować - wlać ciasto i piec w 200C około 45-50 minut zupełnie wystudzone ciasto dopiero wyjąć z blaszki i posypać cukrem pudrem - jogurtowy sernik jest bardzo delikatny i wilgotny.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięsztuki i cukier około pół szklanki. Do misy wlożyć ser , cukier, jaja, przyprawę do sernika i mas serowych i zmiksować wszystko na jednolitą masę. Dodać proszek budyniowy i miksować. Dodać sok z cytryny , następnie olej i zakończyć wlewając delikatnie zimne mleko. Jak robiłam sernik pierwszy raz to się przestraszyłam, że coś poszło nie tak- ser jest bardzo lejący(...)włożyć do piekarnika na jakąś godzinkę, 180 stopni. Około 15 minut przed końcem pieczenia wyciągnąć delikatnie z piekarnika. 3 białka z pół szklanki cukru zmiksować na pianę. Rozłożyć na masie serowej. Dopiec w piekarniku. Nie doprowadzić do powstania bezy. Dlatego ten końcowy proces pieczenia należy śledzić. Wyciągnąć sernik, odłożyć do wystygnięcia. Po jakimś czasie pojawią się na serniku krople
Z Kuchni Do Kuchni