sernik w 15 minut - 7159 przepisów (strona:132/478)

Sernik z grysikiem i owocami 162

Kolejny sernik na naszym blogu i znowu bardzo oryginalny i prosty przepis. Przygotowanie tego ciasta to zaledwie kilkanaście minut, a na pewno pozytywnie zaskoczy wszystkich domowników. Polecamy serdecznie szczególnie na nadchodzące ciepłe wieczory. Przepis Składniki: 5 jajek 100 g miękkiego masła 150 cukru pudru + łyżka do posypania na wierzchu opakowanie cukru wanilinowego 250 g twarogu (taki jak używacie(...)serników) 250 g kwaśnej śmietany 100 g grysiku 2 opakowanie budyniu waniliowego 250 g malin (lub innych owoców) My użyliśmy świeże owoce, ale równie dobrze mogą być mrożone. Przygotowanie: Rozdzielamy żółtka od białek i ubijamy białka na sztywną pianę. Masło, cukier puder i cukier wanilinowy dokładnie miksujemy, aż otrzymamy jednolitą masę. Dodajemy do tego twaróg, śmietanę, grysik i budynie, całość

KasiaiKrzysiu.pl
Sernik na zimno z brzoskwinią i musem truskawkowym 115

Sernik z kawałkami słodkiej brzoskwini i musem truskawkowym na spodzie z ciastek. Przygotowanie:40 minut Koszt: tanie Z racji tego, co się teraz dzieje na świecie, mamy zalecenie, aby siedzieć w domach w miarę możliwości. A gdy mamy tyle wolnego czasu w domu, oczywiście w moim przypadku kończy się to długim posiedzeniem w kuchni i wymyślaniu pysznych przepisów. Dzisiaj

Zdrowie i pysznie na talerzu
Sernik królewski 548

popularnych i obowiązkowych ciast świątecznych. na blogu znajdziecie już naprawdę sporo przepisów na serniki, zarówno pieczone jak i na zimno. Dziś mam dla Was przepis na taki zwykły sernik, jednak w smaku jest niezwykle delikatny i puszysty. Wręcz sprawia wrażenie pianki. Zdecydowanie podbił moje serce:) foremka 23 x 33 cm Składniki:   150g herbatników,  1kg półtłustego białego(...)szczyptą soli na sztywną pianę. Białka dodać do masy serowej, delikatnie wymieszać szpatułką. Masę wylać na ciastka, równomiernie rozprowadzić. Piec około 40 minut w temp. 170st. Zostawić w uchylonym piekarniku do ostygnięcia. Przed podaniem sernik polukrować

Z miłości do słodkości
Sernik przekładany – kuchnia podkarpacka 688

znaleźć go można w pięknie wydanej publikacji „Tradycja, smak i wdzięk” LGD Eurogalicja. W podanym niżej przepisie dokonałam niewielkiej korekty ilości składników, dopasowując ją do typowej wielkości blaszki. Sernik przekładany - kuchnia podkarpacka Składniki na blaszkę 25x35 cm (najlepiej użyć blaszki z wysokim, pionowym rantem): Biszkopt: 6 jajek 1 szklanka mąki pszennej 1szklanka cukru 1łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa(...)blatem biszkoptowym, na niego wylewamy pozostałą polewą, a na koniec wykładamy resztę masy serowej. Pieczemy w temperaturze 170 stopni C przez około 50 minut. Po upieczeniu dowolnie dekorujemy, na przykład cukrem pudrem lub polewą czekoladową. Sernik przekładany - kuchnia podkarpacka Zapraszam również do zakładki KUCHNIA PODKARPACKA , gdzie znajdziecie przepisy na inne regionalne ciasta i nie tylko

Trzeci talerz
Sernik Szachownica 145

przede wszystkim bardzo słodko i sernikowo. Dziś przepis zachomikowany dawno temu od kochanej Agnes . To połączenie słodziutkiego serniczka  i puchatego biszkopta kakaowego oblanego czekoladową glazurą. Kto uwielbia serniki i lubi oprócz podniebienia cieszyć także oko- będzie w siódmym sernikowym niebie;)) W smaku Szachownica przypomina nieco Izaurę, ale jest zdecydowanie bardziej lekka, dzięki zastąpieniu ciacha „murzynkowego” biszkoptem. Przepis(...)obrotach do połączenia składników. Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kakao Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 40 minut w temp. 180 stopni. Studzimy. Kroimy wzdłuż na 8 równych pasów. Składniki na sernik: 1 kg sera białego dwukrotnie zmielonego 1 kostka masła 4 jaja 1 – 1 1/3 szklanki cukru pudru 1 łyżka mąki ziemniaczanej

Domowe ciasta
Sernik adwokatowy 232

naszych ulubionych wypieków, a jest nim oczywiście sernik. Delikatny, puszysty i z lekko wyczuwalnym smakiem i aromatem adwokatu. Sernik w smaku jest boski, po prostu place lizać. Sernik podany na talerzyku z kolekcji Ksenia Platin z Porcelana Bogucice. Składniki: Kruche ciasto: 3/4 szkl mąki pszennej Młyn Kopytowa 60 g masła 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia(...)się składników. Masę serową wylać na podpieczony spód. Włożyć do piekarnika nagrzanego z termoobiegiem(góra-dół) na 170 stopni i piec około 70 minut. Po tym czasie piekarnik wyłączyć, lekko uchylić drzwi piekarnika i pozostawić sernik jeszcze około godziny w piekarniku. Sernik wyjąć z piekarnika, odpiąć obręcz z tortownicy i ostudzić. Najlepiej całą noc. Masy serowej nie miksujemy

Ala piecze i gotuje
Sernik marmurkowy z czekoladą 244

dnie formy (wysłanej papierem do pieczenia) ułożyć warstwę herbatników i kolejno przelewać (średnim strumieniem, na zmianę) masę jasną i ciemną.  Sernik wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec (**) (najlepiej z parą wodną) około 80-90 minut w 180 stopniach.   (Na spodzie piekarnika ustawić blachę/naczynie żaroodporne z wodą.   Dzięki temu ciasto będzie równe, nie opadnie

Di gotuje
Sernik "Krople Rosy" 615

resztę składników. Zagniatamy elastyczne ciasto. Zawijamy w filię spożywczą i wkładamy do lodówki na 30-40 minut. Po tym czasie formę (ok. 25x30cm) smarujemy margaryną ( zarówno boki, jak i spód ), dno wyścielamy papierem do pieczenia . Przygotowanym ciastem wykładamy brytfankę. Pieczemy ok. 10 minut w temperaturze 180 stopni. Wyjmujemy z piekarnika i przestudzamy .   Masa serowa: Wszystkie składniki na masę serową(...)być) i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 1 75 -180 stopni. Pieczemy ok. 45 minut do zrumienienia. Gdy zbliża się koniec pieczenia przygotowujemy pianę z białek Białka ubijamy na sztywną pianę, a następnie stopniowo, po jednej łyżce dodajemy cukier - cały czas nie przestając ubijać. Sernik wyciągamy z piekarnika i na jego wierzch bardzo delikatnie wykładamy przygotowaną pianę. Aby rosa

Słodka Strona
Sernik z wiśniami p. Joanna Łyga – danie konkursowe 368

cukru 5 jajek 1 cukier waniliowy 1 budyń waniliowy 600g wiśni 1 dżemix 1 cukier waniliowy 1/2 szkl cukru spód 160g herbatników 2 łyżki miodu 100g margaryny listonic_name = "Sernik z wiśniami (z coolinarnie.pl)"; listonic_theme = "addToShoppingList1"; listonic_content = "250g serka mascarpone 500g twarogu 150g cukru 5 jajek 1 cukier waniliowy 1 budyń waniliowy 160g herbatników 2 łyżki miodu(...)wyłożyć na spód herbatnikowy i wyrównać. Piec w temp 180 st około 50 minut Krok 4 Do garnka przełożyć wiśnie , dodać 1 szkl wody, 1 /2 szkl cukru i cukier wanilinowy , gotować około 10 minut , następnie wsypać dżemix i wymieszać. Letnią masę wiśniową wyłożyć na zimny sernik. Odstawić na 1 godzinę do stężenia.   function load(url, callback

CoolinarniePL
Sernik z karmelem pomarańczowym! 201

Przepyszny sernik, wytwór mojej wyobraźni, jest bardzo kremowy z obłędnym pomarańczowym karmelem. Sernik jest dość prosty w wykonaniu, i nie wymaga dużych kosztów. Smak jest bardzo wyjątkowy. Polecam każdemu! SKŁADNIKI: - 1 kg sera z wiadereczka - 250 g białego twarogu tłustego - 4 jajka - 150 g cukru pudru - 1 szt cukru waniliowego -100 ml soku z pomarańczy - zapach cytrynowy(...)się gotować. Po około 6 minutach dodaj lemon curd i śmietanę, mieszaj ciągle aby masa odparowywała. Dodaj zmiksowaną pomarańczę, gotuj około 5-8 minut, ciągle mieszając. Masę wystudź i schłodź. Polej masą upieczony i wystudzony sernik. Wstaw do lodówki na minimum 3 godziny. Gotowe! SMACZNEGO! Zapraszam na mojego FB SmykWKuchni

SMYKWKUCHNI
Sernik z brzoskwiniami i bezową chmurką 263

jest bardzo prosty do wykonania :) Czas przygotowania: 15 minut + czas pieczenia Ilość porcji: Blacha o rozmiarach 36cm x 28cm Składniki: Na ciasto: 2 ½ szklanki mąki pszennej ½ szklanki cukru ½ kostki masła 2 łyżki śmietany 18% 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko Na masę serową: 1 kg sera na sernik 2/3 szklanki cukru 4 łyżki śmietany 18% ( razem(...)godzinę.  Białka ubijamy na sztywną pianę pod koniec dodając cukier (stopniowo po jednej łyżce). Na wyciągnięty sernik wykładamy pianę z białek i posypujemy wiórkami. Obniżamy temperaturę do 150 stopni i pieczemy do zabrązowienia białek (około 20-25 minut). Wyjmujemy i czekamy, aż ostygnie. Smacznego

Kolizje Smaków
Pyszny sernik z musem jagodowym 424

minut , następnie zmniejszamy temperaturę do 120’C i pieczemy jeszcze przez 90 minut . Po upieczeniu ciasto zostawiamy do wystudzenia w lekko uchylonym piekarniku. Po całkowitym wystudzeniu wstawiamy do lodówki *** *** Przygotowujemy mus: owoce przekładamy do garnka, dodajemy sok z cytryny, zasypujemy cukrem i podgrzewamy do momentu aż cukier się rozpuści *** *** Żelatynę zalewamy zimną wodą i odstawiamy na kilka minut do napęcznienia(...)zagotować i dodajemy do ciepłych owoców, mieszamy i odkładamy do całkowitego wystudzenia *** *** Śmietankę ubijamy na sztywno *** *** Dodajemy partiami zmiksowane owoce i delikatnie mieszamy. Całość wylewamy na schłodzony sernik *** *** Ja dodatkowo polałam delikatnie lukrem i wykonałam ozdobny wzorek za pomocą wykałaczki *** *** Sernik z musem wkładamy do lodówki na kilka godzin *** *** SMACZNEGO ***     Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE

Blog z Apetytem
Twarożek z jajkiem na twardo 234

białą czekoladą i truskawkami sernik czarno-biały sernik dyniowy sernik z żurawiną kolorowy sernik sernik pomarańczowy cytrynowy sernik z truskawkami Twarożek z jajkiem na twardo Czas przygotowania: 10 minut Składniki: 200 g białego sera z wiaderka 2 jajka ugotowane na twardo 2 łyżki grubo posiekanego szczypiorku  sól pieprz Wykonanie: Ser przekładamy do miski

Kulinarne przygody Gatity
Sernik „mandarynkowy łaciatek” 194

dokładnie wymieszać, wylać na wierzch jasnej masy, można lekko przemieszać warstwy-ja nie mieszałam i dlatego ciemna warstwa została idealna na górze. Wstawić sernik do nagrzanego do 180*c piekarnika piec około 45-50 minut.  Studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika aż całkiem ostygnie. Zimny udekorować polewą, posypać posypką. Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
Sernik z palonym masłem na spodzie z bułki tartej 137

cukrem i stopniowo połączyć z twarogiem oraz proszkiem budyniowym. Na końcu masę zmiksować z przestudzonym masłem i przelać na spód z bułki tartej. Sernik piec w rozgrzanym piekarniku (posiadam gazowy) przez około 80-90 minut w 160 stopniach.  Gotowe ciasto ostudzić przy uchylonych drzwiczkach piecyka, a następnie schłodzić w lodówce. Udekorować według uznania

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania