Rabarbar pokrój na 1,5 - 2 cm kawałki. Na patelni rozgrzej masło, wrzuć na nie rabarbar i podsmaż go przez 2-3 minuty . Na koniec posyp rabarbar cukrem i dokładnie mieszając , karmelizuj go przez kolejne 1-2 minuty. Większą częścią ciasta wyłóż dno tortownicy. Na to wylej masę serową, oprósz ją delikatnie mąką, a następnie wyłóż łyżką bardzo ostrożnie rabarbar(...)się nie zatapiał w masie. Mniejszą część ciasta zetrzyj na tarce o dużych oczkach i posyp nią wierzch rabarbaru. Piecz ciasto przez 55 minut. Po tym czasie otwórz szeroko drzwiczki piekarnika i pozostaw sernik w nim do ostygnięcia. Ostudzone ciasto wsadź n a 3-4 godziny do lodówki, a najlepiej na całą noc . Gotowe! Smacznego
Słodko-Słony Świat Ilonymalinowy . Jednakże... Z aparatem krążę po domu. Szukam weny, nie znajduję. Wychodzę na ogród, z czerwoną miseczką w ręku. Z aparatem na szyi. Szukam inspiracji pośród malinowych krzewów. Znajduję. SERNIK KOKOSOWY Z MALINAMI. (aj tam, aj tam, mój i tyle xd ) spód: 200g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 100g cukru pudru 150 miękkiej margaryny masa(...)najpierw troszkę obtoczyłam w mące. Wylałam masę na spód, poukładałam na wygładzonym wierzchu maliny. Temperaturę pieca obniżam do 175 stopni. Sernik piekę ok. godziny. Zostawiam do wystygnięcia w piekarniku, lekko go uchylając po 15 minutach od wyłączenia. Smacznego! Karmel-itka
W kuchni Karmel-itkiLepszy niż ptasie mleczko"- tak ocenia ten sernik mój mąż, który dosłownie go pochłania:) Rzeczywiście sernik jest przepyszny, delikatny jak chmurka i aż rozpływa się w ustach. Złote kropelki "rosy" na wierzchu wyglądają przepięknie. Zawsze piekę z tego przepisu. Lekko zmodyfikowałam tylko sposób przygotowania masy serowej. Polecam bardzo:) Składniki ( blaszka 25x36(...)sztywno i lekko wymieszać z masą serową. Wylać masę na podpieczony spód ( masa jest dość rzadka). Piec godzinę w temp. 180 stopni C. 10 minut przed końcem pieczenia ( czyli po ok. 50 min- gdy sernik się zarumieni), ubić pianę z białek, dodać cukier i ubijać aż cukier się rozpuści a piana będzie sztywna i szklista. Wyjąć sernik
Maślane ciasteczkoPełnoziarniste ciasto z dodatkiem śliwek do wykonania w ekspresowym tempie. Mocno aromatyczne oraz wilgotne. Przygotowanie: 15 minut Pieczenie: 60 minut Koszt: Tanie (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Na Facebooku wstawiłam zdjęcia serników (pod tym LINKIEM znajdziecie ten post) i znowu dałam Wam wybór, który przepis ma się jako pierwszy pojawić na stronie. Głosowanie jeszcze trwa, lecz muszę się(...)naczyniu mokre. Dolewając porcjami mokre do suchych miksujemy do połączenia składników. 3. Przelewamy ciasto do formy (24x24) wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzch układamy śliwki i pieczemy 60 minut w 170 stopniach. Sprawdzamy na koniec patyczkiem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Zdrowie i pysznie na talerzudodać sól. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć moc palnika i gotować na mniejszym ogniu przez około 15 minut, lub do momentu, gdy woda całkiem odparuje. Przestudzić i zmiksować blenderem na bardzo gładką masę. Żelatynę zalać 1/4 szklanki zimnej wody, odłożyć na kilka minut do napęcznienia. Po tym czasie podgrzać i wymieszać do jej rozpuszczenia, lekko przestudzić. Do zmiksowanej kaszy dodać kremówkę(...)wymieszać mąkę ziemniaczaną z 25 ml wody, odłożyć. Do masy jagodowej wlać dobrze rozpuszczoną mąkę, mieszać energicznie. Zmniejszyć ogień i podgrzewać kolejne 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Wystudzić. Frużelinę jagodową wyłożyć na wierzch sernika, smacznego :) Przepis dodaję do akcji
Domowa cukiernia Ewydodać sól. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć moc palnika i gotować na mniejszym ogniu przez około 15 minut, lub do momentu, gdy woda całkiem odparuje. Przestudzić i zmiksować blenderem na bardzo gładką masę. Żelatynę zalać 1/4 szklanki zimnej wody, odłożyć na kilka minut do napęcznienia. Po tym czasie podgrzać i wymieszać do jej rozpuszczenia, lekko przestudzić. Do zmiksowanej kaszy dodać kremówkę(...)wymieszać mąkę ziemniaczaną z 25 ml wody, odłożyć. Do masy jagodowej wlać dobrze rozpuszczoną mąkę, mieszać energicznie. Zmniejszyć ogień i podgrzewać kolejne 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Wystudzić. Frużelinę jagodową wyłożyć na wierzch sernika, smacznego :) Przepis dodaję do akcji
Domowa cukiernia EwyObiecane "wkupne" ciacho Sernik z galaretką i owocami na spodzie kakaowym SKŁADNIKI: ciasto: 1,5 szklanki mąki 1 szklanki cukru zwykłego 100ml szklanki mleka 100 ml szklanki oleju 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 duże czubate łyżki ciemnego kakao dodatkowo: 400 ml sera homogenizowanego naturalnego 1 op cukru waniliowego 1 łyżeczka cukru 2 krople aromatu(...)owoce galaretka owocowa Wszystkie składniki na ciasto wrzucić do jednej miski i wymieszać łyżką na gładką masę. Wlewać nado foremki silikonowej. Piec około 30 minut w 180 stopniach. Po ostygnięciu ciasta przygotować pierwszą warstwę masy: sernik. Żelatynę zalać niewielką ilością gorącej wody, zamieszać i odstawić do przestygnięcia. Letnią żelatynę wlewać cienkim strumykiem do masy waniliowo-serkowo-mlecznej miksując
MarciochaKucharzyskładań blachy. Ustawić foremkę na głębokiej blasze. Do blachy wlać wrzącą wodę. Piec w 150 stopniach C. przez około 80 minut (środek ciasta nie może być ruchomy). Po upieczeniu wyłączyć piekarnik, lekko uchylić drzwiczki i pozostawić sernik w piekarniku do ostudzenia. Przed podaniem chłodzić sernik przez kilka godzin (a najlepiej przez noc) w lodówce. Podczas pieczenia sernik
Weekendy w domu i ogrodziesmaku orzeszków ze słodkim smakiem masy krówkowej oraz czekolady może się wydać zaskakujące. Zachęcam was jednak do spróbowania, ponieważ to zestawienie bardzo dobrze ze sobą współgra. Mnie osobiście ten sernik przypomina trochę baton snickers :) Składniki: 250 g ciasteczek Petit Beurre 150 g masła 2 łyżki kakao 1 kg twarogu sernikowego 250 gram serka mascarpone 4 jajka 3/4 szklanki cukru(...)białek i łączymy ją z masą serową delikatnie mieszając łyżką. Masę przekładamy do tortownicy i wyrównujemy. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 40 minut. Po tym czasie uchylamy lekko piekarnik i pozostawiamy w nim sernik aż wystygnie. Gdy ciasto wystygnie podgrzewamy resztę masy krówkowej w kąpieli wodnej. Przelewamy ją na wierzch sernika. Na suchej patelni prażymy
Taste TherapyPrzygotowanie trwa 10 - 15 minut. Oczekiwanie to około 3-4 godzin, aż stężeje, a potem 100% satysfakcji na talerzu. Na blachę ok. 30 cm na 25 cm NA SERNIK - 3 łyżki żelatyny + pół szklanki gorącej wody - 4 wyparzone jajka - 1 kilo sera trzy razy mielonego ( ja kupiłam gotowy w wiaderku) - szczypta soli - szklanka cukru pudru - puszka
Pasje Jolkiczekolady, gorzkiej lub mlecznej, posiekanej W małym garnuszku podgrzać śmietanę kremówkę. Zdjąć z palnika, dodać czekoladę. Odstawić na 2 minuty, a następnie wymieszać do otrzymania gładkiej polewy. Odstawić w chłodne miejsce do zgęstnienia. Sernik najlepiej przechowywać cały czas w lodówce, wtedy jest najlepszy. Na górę można też położyć ulubioną galaretkę z owocami. Doskonale się sprawdza z truskawkami bądź brzoskwiniami
Calzonella.comporzeczkami to owoce możecie zmienić na inne, na przykład borówki, maliny czy jagody. Ja sernik z czerwoną porzeczką przygotowałam ze świeżymi owocami, ale do tego ciasta możecie również użyć mrożonych owoców, których nie trzeba wcześniej rozmrażać. Oprócz tradycyjnego sernika i sernika ze złotą rosą, sernik z czerwoną porzeczką będzie należał do ulubionych ciast moich domowników i upiekę(...)potrzeć na tarce o dużych oczkach na wierzch ciasta. Blaszkę z ciastem wstawić ponownie do piekarnika nagrzanego do 160 st.C. i piec przez 50 minut. Po tym czasie uchylić drzwiczki piekarnika i pozostawić w nim sernik z czerwoną porzeczką na godzinę. Następnie wyjąć ciasto i pozostawić do całkowitego ostudzenia. Można posypać ciasto cukrem pudrem. Wystudzony sernik z czerwoną
Danka Pichcicappuccino. Następnie kolejno wbijamy jajka. Na końcu wlewamy śmietankę. Wyłączamy mikser, wsypujemy suszoną żurawinę i mieszamy łyzką. Gotową masę wylewamy na spód. Sernik pieczemy w nagrzanym do 180*C piekarniku (,,funkcja góra-dół”) przez 15 minut. Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 130*C i pieczemy jeszcze 65 minut. Studzimy przy otwartych drzwiczkach. Wierzch dekorujemy konfiturą żurawinową
VioletoweKucharzeniesernik cytrynowy Składniki na spód 70g masła 110g herbatników 1 łyżeczka kakao Składniki na ciasto 1 kg twarogu na sernik (gotowy) 200 ml śmietany 30% 200g serka mascarpone 5 jajek 150g cukru pudru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka esencji waniliowej 1 łyżka mąki pszennej Sernik będę piekł w tortownicy o średnicy 26 cm. Szybki sernik(...)masy serowej i bardzo delikatnie mieszamy, aby ciasto zbytnio nam nie opadło. Przekładamy ją do tortownicy ze spodem z herbatników. Sernik wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 st. C (góra i dół) i pieczemy przez 75 minut. Następnie zostawiamy do przestygnięcia w piekarniku z uchylonymi drzwiami. Dobrze jest przed podaniem włożyć go do lodówki na około 2-3 godziny
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!ręki do serników, wyjątkiem jest ten oto sernik (podobny do złotej rosy), zawsze się udaje i wspaniale smakuje. Delikatny a za sprawą cukru dark muscavado niezwykle aromatyczny. spód: 200 g ciastek petitek około 100 g masła Ciastka zmielić w malakserze następnie dodać roztopione masło i wyrobić ciasto, następnie wylepić nim tortownicę. Masa(...)ciasta. Wierzch: 3 białka 1/2 szklanki cukru dark muscavado Białka ubić na sztywno i dodać małymi porcjami cukier. Gdy sernik się upiecze wyjąć go ostrożnie i wyłożyć równomiernie wierzch z białek. Piec przez 10 minut w temperaturze obniżonej do 150 stopni. Po tym czasie gdy ciasto będzie jeszcze gorące posypać je cukrem dark muscavado, który powinien się
Jadło i czytadło