sernik w 15 minut - 7159 przepisów (strona:118/478)

SERNIK DOSKONAŁY 65

sernika idealnego. Ale jest sernik doskonały. W smaku przede wszystkim. To, czy pęknie w czasie pieczenia, czy nam opadnie, nie ma żadnego znaczenia w efekcie końcowym. Liczy się tylko smak! To sernik z wanilią, solą, gęstym jogurtem i serkiem mascarpone. Im bardziej prostsze składniki , tym lepszy. Co jest potrzebne? MASA SEROWA 700 g dobrego półtłustego twarogu(...)dodajemy jogurt, otartą skórkę cytryny, sok, sok z pomarańczy oraz ziarenka z laski wanilii, sól. Masę przekładamy na schłodzony spód z herbatników. Sernik wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200C w opcji grzania góra-dół. Pieczemy 10 minut i zmniejszamy temperaturę do 170C i pieczemy przez 1h (10min opcjonalnie dłużej). Jeżeli wierzch mocno się rumieni, sernik delikatnie przykrywamy folią

Raj dla Podniebienia
Kokosowy serniki z przecierem z mango 135

puszka) KESAR MANGO PULP KTC  200 ml ( przecier z mango) Dodatkowo : herbatniki na spód sernika 25 szt Mój sernik piekł się termoobieg+ para 160 stopni godzinę i 20 minut Wykonanie: Wbijamy jaja do misy, wsypujemy cukier i miksujemy do momentu potrojenia się masy( wygląda jak puch po dobrym zmiksowaniu).Kiedy mam ubite jaja z cukrem dodajemy mleczko

Różowa kuchnia
Sernik piernikowy 214

ubiegłym roku było to moje ulubione ciasto w okresie Świątecznym. Niezbyt słodki sernik na piernikowym spodzie i piernikowym kruchym ciastem z zewnątrz. Niesamowicie smaczny, idealny na Święta. Jeśli nadal jeszcze nie macie planów na Świąteczne wypieki to zaraz po makowcu i staropolskim pierniku powinniście postawić na ten wypiek. Z pewnością pokocha go cała Wasza rodzina i znajomi. Składniki(...)gładkiej i kremowej konsystencji. Masę rozprowadzam na piernikowym spodzie. Kruche ciasto czekoladowe wyjmuję z zamrażalnika i ścieram na tarce. Następnie posypuję startym ciastem wierzch sernika. Ciasto piekę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 50 minut, następnie studzę przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Przestudzone ciasto dekoruję cukrem pudrem. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
pyszny sernik z malinami na kruszonce... 176

masę serową, dodać opłukane, obsuszone maliny i trochę zostawić do dekoracji, na masie serowej rozsypać resztę ciasta kruszonkowego piec w 180 C około 60 minut na 2 poziomie i grzanie góra/dół, sernik wyjąć z formy najlepiej po nocy jak dobrze wystygnie sernik jest delikatny, lekki i z malinami jest przesmaczny.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Słodko-słony sernik na zimno z borówką amerykańską 157

borówką amerykańską Lody z borówką amerykańską Domowe lody borówkowe Dżemowy deser z nasionkami chia Dżem z borówki amerykańskiej Koktajl z borówki amerykańskiej Słodko-słony sernik na zimno z borówką amerykańską Czas przygotowania: 60 minut + czas chłodzenia Proporcje na tortownicę o średnicy 19 cm Składniki: 250 g mascrapone 250 g śmietankowego serka kanapkowego 3/4 szklanki słodzonego skondensowanego mleka(...)wlewamy ją do miski z masą cały czas miksując. Następnie wrzucamy około 250 g borówek, dalej miksujemy. Cześć owoców się rozpadnie dając sernikowy delikatny kolor. Tortownicę wykładamy folią spożywczą, sernik przelewamy do formy. Górę dekorujemy pozostałymi borówkami i wkładamy do lodówki na 4 -5 godzin

Kulinarne przygody Gatity
Sernik malinowy z kaszą manną na biszkoptach (pieczony z sera z wiaderka) 142

końcu połączyć z malinami (powstały sok również wlać). Na dnie formy wysłanej papierem do pieczenia ułożyć biszkopty, na które należy przelać masę. Sernik wstawić do odrobinę rozgrzanego piekarnika i piec około 60 minut w 180 stopniach. Ciasto ostudzić przy uchylonych drzwiczkach piecyka i po tym czasie schłodzić w lodówce (najlepiej przez całą noc). Wierzch polać lekko przestudzoną polewą

Di gotuje
sernik w kruchym cieście 294

wyścielić papierem. Większą część ciasta rozwałkować i wyłożyć dno foremki. Wylać masę serową. Resztę ciasta rozwałkować i pokroić w paski. Ułożyć na wierzchu sernika. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec około 60-70 minut. Po upieczeniu zostawić na godzinę w uchylonym piekarniku a następnie całkowicie wystudzić. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.  *Uwaga: jeśli chcecie zrobić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
EXPRESOWY SERNIK, PUSZYSTY I SMACZNY + FILMIK 902

Sernik to przepyszne ciasto, w dodatku łatwe w przygotowaniu. Dzisiaj przepis dla zabieganych, czyli szybkie w przygotowaniu ciasto. Upiekłam go na herbatnikach oraz polałam czekoladą i posypałam kokosem. Wyszedł bardzo smaczny, polecam.      SKŁADNIKI :  200 g herbatników maślanych  1 kg sera wiaderkowego, dowolnego lub smakowego 5 jajek  2 budynie waniliowe(...)wsypujemy budynie, dokładnie mieszamy. Ser wylewamy na herbatniki i pieczemy w piekarniku około 45 minut w temperaturze 180 % C.  Ciasto po upieczeniu studzimy.  Czekoladę łamiemy na kawałki, wlewamy mleko i podgrzewamy w mikrofalówce 1 minutę, mieszamy aż składniki się połączą. Czekoladę wylewamy na sernik, równo rozsmarowujemy i posypujemy kokosem.  Ciasto chłodzimy, kroimy na kawałki i podajemy

Kulinarne Fantazje Marioli
cytrynowy sernik gotowany na herbatnikach- dziecinnie prosty 205

Moja córcia lubi mi pomagać w kuchni i najchętniej to ciągle piekłaby ciasteczka. Zaproponowałam jej coś szybszego ( i robiącego mniej bałaganu) a że sernik to jej ulubione ciasto więc chętnie się zgodziła. To ciasto naprawdę jest dziecinnie proste i skoro poradziła sobie z nim moja 5-latka to każde dziecko ogarnie. Oczywiście przy piecu trzeba pilnować ale resztę spokojnie(...)rodzynek skórka otarta z cytryny na lukier: 4-5 łyżek cukru pudru sok z połówki cytryny kandyzowane wiśnie Rodzynki zalać wrzątkiem a po kilku minutach odcedzić. Foremkę wyścielić wysoko papierem (można użyć większą, sernik będzie niższy). Na dnie ułożyć warstwę herbatników. Jajka rozbełtać. Mleko rozmieszać z budyniem i mąką ziemniaczaną. Do sera dodać jajka, cukier, mleko z budyniami

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
SERNIK DYNIOWY - NAJLEPSZY 196

razy i zawsze udawał się znakomicie oraz smakował pysznie. Pracy przy nim 10 minut - zarówno składniki na spód, jak i na masę serową miksuje się tylko do połączenia i całość piecze w kąpieli wodnej. Dzięki temu sernik jest aksamitny, mazisty i, co najważniejsze, nie pęka i jest równiusieńki jak stół. Zawsze(...)około 1,5 - 2 cm) , a następnie zapiecz przez  20 minut  w temperaturze  200 stopni C  na blasze wyłożonej folią aluminiową lub w naczyniu żaroodpornym. Po tym czasie wyjmij dynię z piekarnika, ostudź i zmiksuj w malakserze na gładkie puree. Odmierz potrzebną ilość do sernika, a resztę zostaw na inny mój dyniowy przepis:) Dyni  Hokkaido

Słodko-Słony Świat Ilony
Sernik z mascarpone 166

mascarpone. Okazało się, że koleżanka z łóżka nie wyciągnęła, ale skoro już upiekłam urodzinowe ciasto, to głupio teraz nie iść na trening ;)   {"@context":"http:\/\/schema.org\/","@type":"Recipe","name":"Sernik z mascarpone","author":{"@type":"Person","name":"Kucharzyca"},"datePublished":"2016-09-28 10:28:31","image":"http:\/\/www.kucharzyca.pl\/wp-content\/uploads\/2016\/09\/P9280001-e1475058429249.jpg","description":null,"recipeYield":"12 ","recipeIngredient(...)formy o \u015brednicy ok. 20 cm. Wyk\u0142adamy owoce ze s\u0142oika i przykrywamy drug\u0105 po\u0142ow\u0105 masy serowej. Pieczemy 35 minut w 180 st. C."],"recipeCategory":"Ciasto","recipeCuisine":"Bez glutenu"} Sernik z mascarpone Danie Ciasto Kuchnia Bez glutenu , Słodkości , Wege Porcje 12 Porcje 12 Składniki 250 g mascarpone 150 g twaróg chudy 2 szt jajko

Kucharzyca
Sernik na zimno z czerwoną porzeczką 143

biszkoptowe ciasto z porzeczkami ucierane ciasto z czerwoną porzeczką porzeczkowa tarta z białą czekoladą drożdżowe zawijańce z dżemem rabarbarowym i czerwoną porzeczką kompot porzeczkowy ------------------------------------------------------------- Sernik na zimno z czerwoną porzeczką Czas przygotowania: 60 minut - czas chłodzenia Proporcje na tortownicę o średnicy 19 cm Składniki Masa serowa: 500 g serka z wiaderka 300 g naturalnego jogurtu 170 g cukru pudru(...)wylewamy na masę serową, na wierzchu układamy porzeczki. Ponownie wkładamy do lodówki na 4 - 5 godzin, najlepiej na całą noc. Po tym czasie z tortownicy zdejmujemy obręcz, odklejamy folię, sernik kroimy na kawałki

Kulinarne przygody Gatity
SERNIK ZEBRA PIERNIKOWA Z MUSEM Z PIECZONYCH POMARAŃCZY – 3 PIĘTROWY! 227

cukier – do smaku Ps. pieczenie pomarańczy sprawia, że smak staje się bardziej intensywny! DEKORACJA: * pierniki serca w czekoladzie i listki waflowe – KOPERNIK SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Serniki najlepiej upiec wieczorem i zostawić przez noc do wystudzenia! MASA SEROWA: Ser biały mielony ubijamy z sokiem cytrynowym , cukrem i jajkami do uzyskania gładkiej masy. CIEMNA MASA: Połamaną czekoladę i masło wkładamy(...)sera , aż do momentu wykończenia mas. ( Tak robimy w malej i w dużej tortownicy ) Wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 40 – 45 minut. Studzimy. MUS Z PIECZONYCH POMARAŃCZY: Przygotowujemy go, gdy serniki są już calkiem wystudzone. Umyte pomarańcze przecinamy na pół, pieczemy ok. 15 min/180C. Miąższ przekładamy do garnka, dodajemy ok. 3/ szklanki wody oraz cukier, gotujemy

Ostra na Słodko
Sernik na zimno z dodatkiem malin i galaretki 175

Otworzyłam zamrażalnik i tak patrzyłam na pomrożone owoce i zastanawiałam się  z czym zrobić ciacho i padło na maliny więc zapraszam was na pyszny sernik z malinami. Składniki: 100 g biszkoptów okrągłych 2 opakowania galaretki pomarańczowej (na 700 ml wody) 400g serka mascarpone 200 g malin 400 ml śmietany kremówki 30%, schłodzonej agar 3 łyżeczki(...)agar i delikatnie miksujemy do połączenia składników. Na końcu dodajemy maliny ( miałam mrożone) i miksujemy. Przekładamy na biszkopty i wstawiamy do lodówki na około 30 minut ( agar szybko tężeje). Galaretkę lekko tężejącą wylewamy na sernik i znowu do lodówki tak na około 2 godzinki i można jeść. Podajemy pokrojone w mniejsze kawałki

Różowa kuchnia
Sernik wg Agnieszki . 358

Kasi 160-200 g cukru pudru 8 jajek 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki kaszy manny 2 łyżeczki proszku do pieczenia, płaskie 1 laska wanilii 1 kg twarogu na sernik, mielonego 100 g migdałów, płatki Wykonanie. Tłuszcz stopić. Przelać do większej miski, przestudzić. Odważyć cukier. W zależności od zapotrzebowania na "słodkość" 160-200 g. Cukier wsypać do tłuszczu(...)lekko wysmarować i posypać połową płatków migdałowych. Wyłożyć masę serową. Wierzch posypać resztą migdałów. Ciasto wstawić do zimnego piekarnika. Piec w temp. 160stop.. 60 minut. Pozostawić w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach, aż sernik przestygnie

Kulinarny karnet Christophera

Proponowane wyszukiwania