Ciasto kruche na blachę 25/30 cm ½ kg mąki pszennej ¾ szklanki cukru 30 dag masła 16 g cukru waniliowego 4 żółtka 2 łyżki śmietany 18% ½ łyżeczki proszku do pieczenia Gotowany sernik: ½ kg mielonego półtłustego twarogu 10 dag masła ½ szklanki cukru 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią Dr.Oetker 1 budyń śmietankowy 150 ml mleka Biszkopt: 3 jajka 3 czubate łyżki(...)pieczenia, wymieszać ręcznie rózgą lub mikserem na najniższych obrotach, ciasto wylać do wyłożonej papierem pergaminowym formy-takiej samej jak piekliśmy kruche blaty. Piec 20 minut w temp 170*c. Po upieczeniu wystudzić. Sernik gotowany: Masło przełożyć do garnka, rozpuścić, dodać twaróg, wbić jajka, wsypać cukry, postawić garnek na średnim ogniu na kuchence, mieszać rózgą aż masa się połączy
Wanilia i Kardamonprzez ok. 50-60 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i zostawiamy go jeszcze w nim przez ok. 10 minut. Polewę czekoladową wkładamy na ok. 5 minut do gorącej wody i czekamy aż się rozpuści. Polewamy nią wierzch ciasta i posypujemy płatkami migdałów. Ciasto odstawiamy do ostygnięcia. Smacznego! Post Puszysty sernik z rodzynkami pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Sernik wiedeński z truskawkami i czekoladą Delikatny i puszysty sernik bez spodu, z polewą czekoladową i truskawkami. Ciasto prawie nie opada po upieczeniu, jest bardzo smaczne i efektowne. Polecam! Składniki: 1 kg mielonego twarogu 200g masła 8 dużych jajek 200g cukru 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej Dodatkowo: 1 czekolada deserowa + kilka łyżek mleka(...) wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 150’C w opcji góra/dół i pieczemy przez równe 100 minut. Po upieczeniu nie otwieramy piekarnika przez godzinę. *** *** Białą czekoladę rozpuszczamy w rondelku z kilkoma łyżkami mleka. Wystudzony sernik polewamy ozdobnie rozpuszczoną czekoladą. Ok 2 łyżki czekolady użyjemy do ozdoby truskawek *** *** Następnie rozpuszczamy czekoladę deserową z kilkoma łyżkami mleka
Blog z Apetytemtakie bez pieczenia. Ten sernik jest niezbyt słodki, bardzo owocowy i idealnie pasuje na taką pogodę. Ilość porcji: 20 Czas przygotowania: 30 minut + chłodzenie Forma: 23 cm x 33 cm x 7 cm Składniki na sernik bez pieczenia z truskawkami i brzoskwiniami: 1 kg sera białego twarogowego 300 ml śmietany 30% 6 - 8 łyżek cukru pudru 1 puszka
Kuchcik gotujeGotowe ciasto przekładam do tortownicy, wyłożonej papierem do pieczenia (wypuszczonym poza obręcz), i piekę w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni. Zaraz po umieszczeniu sernika w piekarniku obniżam temperaturę do 150 stopni i piekę go przez 90 minut. Studzę przy lekko uchylonym piekarniku. Składniki polewy: czekoladę i masło rozpuszczam w kąpieli wodnej i oblewam nią sernik. Ciasto schładzam przez kilka
Mango PapajaPostanowiłam zrobić maxymalnie serowy sernik, bez ciasta, góry, spodu itp. sam ser. Przepis okazał się strzałem w 10. Sernik jest delikatny, puszysty, słodziutki, mój roczny syn objadał się nim bez opamiętania. Przygotowanie ciasta zajmuje góra 10 minut, zapach w domu podczas pieczenia jest bezcenny. 1 kg sera twarogowego półtłustego ( ja użyłam wiaderka) 6 jajek duży cukier waniliowy(...)masy serowej - stopniowo. Rozgrzewamy piekarnik do 200C, blachę smarujemy tłuszczem, przelewamy masę serową do tortownicy(28cm). Pieczemy przez 10 minut, zmniejszamy temperaturę do 180C, pieczemy kolejne 20 minut, po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 150C i pieczemy do zarumienienia się sernika. Całkowity czas pieczenia u mnie wyniósł prawie 1,5 godziny (sprawdzałam patyczkiem). Na koniec posypałam sernik cukrem pudrem
Z butelką mleczka w tlebardzo prosty w wykonaniu, a różnorodność przepisów sprawia, że nie jest nudny. Ten sernik dzięki dobrze ubitej pianie sprawia wrażenie puszystego i wysokiego. Nie należy do zbitych serników, lecz wprost przeciwnie :) Spróbujcie :) Składniki: 1 kg sera sernikowego 5 łyżek mąki pszennej budyń śmietankowy lub waniliowy 1 szklanka drobnego cukru do wypieków 5 jajek (w temperaturze pokojowej) szczypta soli(...)szczyptą soli. Łączymy je drewnianą szpatułką z serem. Masę serową wykładamy delikatnie na ubite herbatniki. Wstawiamy do rozgrzanego do 130 stopni piekarnika na 75-90 minut. dole piekarnika ustawiamy miseczkę z wodą, aby sernik był gładki. Studzimy przy otwartych drzwiach piekarnika. Smacznego
ChilliJemymieszamy, dodajmy obie mąki, roztopione masło i sok z 1/2 cytryny, następnie dodajemy osuszone i oprószone mąką rodzynki. Masę wylewamy na spód ciasta, sernik pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 170 stopni przez ok. 50-55 minut. Jabłka : Jabłka obieramy i kroimy na kawałki, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy cukier i całość prażymy, aż lekko zgęstnieją, dodajemy ok. 2 łyżek
KUCHNIA POLSKAsernik na zimno z musem z białej porzeczki Sernik na zimno z musem z czarnej porzeczki Jogurtowy sernik jagodowy na zimno Sernik kokosowy Bounty na zimno Czas przygotowania: 60 minut + czas chłodzenia Proporcje na tortownicę o średnicy 20 cm Składniki Spód: 170 ciastek kokosowych 45 g rozpuszczonego masła 3 czubate łyżeczki kakao Masa kokosowa(...)Tortownicę wkładamy do lodówki. Do miski wkładamy jogurt, mascarpone, cukier, likier i wiórki. Wszystko miksujemy, aż do uzyskania jednolitej masy. Żelatynę zalewamy zimna woda i odstawiamy na 10 minut. Następnie delikatnie podgrzewamy w mikrofali, nie dopuszczając do jej zagotowania. Odstawiamy do lekkiego przestudzenia., po czym dodajemy do niej łyżkę masy serowej i dokładnie mieszamy. Dodajemy kolejną łyżkę i mieszamy
Kulinarne przygody Gatityteraz upiekłam ze snikersami i masą kajmakową. Mnie,mojej rodzince i gościom smakował,a piekłam go na moje urodziny więc myślę,że Wam też się spodoba. spód sernika: 250 g herbatników kakaowych 100 g masła masa twarogowa: 700 g twarogu trzykrotnie mielonego 4 jajka 200g cukru pudru 200 ml śmietanki 30% 1 budyń śmietankowy na 3/4l(...)snikersami. Połowę masy ze snikersami wylać na ciasteczkowy spód,na to wylać masę z kajmakiem i na to pozostałą część ze snikersami. Piec 70 minut w tem. 180*C. Po upieczeniu pozostawić sernik w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach do całkowitego wystygnięcia. Zimny sernik wyjąć na talerz,górę posmarować kajmakiem i ozdobić pokrojonymi snikersami
Kolorowa kuchnia Elkiświęta czy różne rodzinne uroczystości- sernik musi być obecny. Ten serniczek pięknie rośnie, nie opada i dodatkowo pojawia się na nim kruszonka- bo jak mogłoby jej zabraknąć, kiedy moja córka tak kocha kruszonki! :-) Bez zbędnych słów, zabieramy się do pieczenia! :-) SKŁADNIKI: ciasto: - 500 gram mąki pszennej - 250 gram masła - 1/2 szklanki cukru - 3 żółtka - 2 łyżki jogurtu naturalnego(...)spód. Przygotowuję pianę- miksuję białka, dodając stopniowo cukier oraz szczyptę soli. Rozkładam ją na serze i ścieram na to drugą kulę ciasta. Piekę ok. 70 minut w temp. ok. 170 'C (termoobieg). Upieczony sernik posypać można cukrem pudrem. Gotowe! :-) SMACZNEGO
Wielopokoleniowomoje ulubione ciasto. Walory smakowe to nie jedyna zaleta tego pysznego ciasta. Większość z nich jest bardzo prosta w wykonaniu i to zachęca do szukania pysznych serowych alternatyw :) Ten sernik, jest delikatny, wilgotny i do tego z nutką kokosową. Ma też jedną wadę - szybko znika ;) Składniki: 1 kg sera sernikowego 5 łyżek mąki pszennej 1 budyń śmietankowy 1 szklanka(...)mieszając drewniana szpatułką. Masę serową wykładamy delikatnie na przygotowany wcześniej herbatnikowy spód. Wstawiamy do rozgrzanego do 130 stopni piekarnika na 80 - 90 minut (tak aby góra się nie spiekła). Na dole piekarnika ustawiamy miseczkę z wodą, aby sernik był gładki i jak najmniej wyrósł (jeżeli sernik nam się uniesie, dzięki ubitym białkom, to będziemy mieli pewność
ChilliJemypomaga moja kochana córeczka). Idealny do kawy czy herbaty lub od tak dla osłody dnia. Spróbujcie i Wy. Miłego dnia Do przygotowania sernika użyłam budyniu o smaku waniliowym Wodzisław. Możecie również użyć smaku śmietankowego. Idealnie do serników, deserów i innych ciast nadają się Naturalnie Owocowe od Stovit Składniki: (na tortownice 24 cm) 1/2 kg sera z wiaderka 125 g miękkiego(...)zależności od piekarnika, należy obserwować ciasto. Powinno odchodzić od boków formy a wierz nie może być płynny). Po tym czasie zostawiamy jeszcze na 15-20 minut w wyłączonym piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Gdy sernik przestygnie oprószamy go cukrem pudrem. Sernik warto włożyć i przechowywać w lodówce, wówczas nabierze bardziej zbitej konsystencji. *Uwaga! Sernik nie jest wysoki. Możecie
Słodkie okruszkiPyszne ciasto z trzech składników wypatrzyłam na youtube . Ciasto bije tam rekordy popularności. Ale czy to jest #Sernik ? Raczej jest to #ciasto sernikowe z 3 składników. W porównaniu do oryginału zwiększyłam ilość czekolady i serka do150 g, ilość jajek pozostała bez zmian. Ciasto jest bardzo lekkie i puszyste. Podałam ciasto z frużeliną wiśniową. Przepis na Japanese Cotton Cheesecake , czyli(...)przez 15 min, następnie zmniejszamy temp do 160 stopni C i dalej pieczemy 15 min. Wyłączamy piekarnik i pozostawiamy ciasto bez otwierania piekarnika kolejne 15 minut. Wyjmujemy. Możemy posypać cukrem pudrem, ja jednak sernik posmarowałam frużeliną wiśniową. 3 Ingredients #Soufflé Cheesecake (Japanese Cotton Cheesecake ) The post Japanese Cotton Cheesecake appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię