sernik w 15 minut - 7159 przepisów (strona:115/478)

Sernik tradycyjny 246

gorzka lub mleczna czekolada 1 łyżka masła 100 ml śmietany 30 % Wszystkie składniki na ciasto szybko i dokładnie ze sobą zagnieść. Ciasto zawinąć w folię i wstawić na 30 minut do lodówki. Blaszkę wysmarować tłuszczem. Schłodzone ciasto wyłożyć równomiernie na blaszkę i nakłuć widelcem. Podpiec w temperaturze 200 stopni przez 20 minut.W międzyczasie przygotować masę serową. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka(...)szczyptą soli  na sztywno. Nie używając już miksera wmieszać je delikatnie do masy serowej. Całość przelać na podpieczony i lekko wystudzony spód. Sernik piec w temperaturze 170 stopni przez około 1 godzinę i 10 minut. Studzić w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Pozostawić do całkowitego wystygnięcia, najlepiej na całą noc. Przygotować polewę. Do garnka wlać śmietanę, dodać masło

My simple kitchen
ciasteczka sernikowe 168

szklanki cukru pudru  1 budyn u mnie pudding waniliowy z Lidla  5-6 jaj  dowolne bakalie: rodzynki, skórka pomarańczowa  kilka ciastek krakersów na spód sernika tutaj   forma 20x20  Wykonanie  Miękkie masło zmiksować na puszystą masę. Cały czas miksując,dodawać cukier puder i po jednym żółtku. Następnie dodać proszek budyniowy i stopniowo twaróg(...)delikatnie wymieszać. Teraz gotową masę przelać do formy wyłożonej krakersami pokruszonymi i wstawić do gorącego (175-180°C) piekarnika i piec około 30-35 minut .Po tym czasie piekarnik wyłączyć, drzwiczki lekko uchylić. Sernik wyjąć z piekarnika ,kiedy przestygnie . Smacznego

w mojej kuchni
SERNIK NA SPODZIE Z HERBATNIKÓW Z MASŁEM ORZECHOWYM 340

Szybki w przygotowaniu, rozpływający się w ustach sernik z kawałkami czekolady polany polewą. SKŁADNIKI Spód 250 g herbatników 180 g masła orzechowego 3 łyżki roztopionego masła Masa serowa 1 kg białego sera 20 dag masła 30 dag cukru 2 jajka 1 budyń  waniliowy ulubiony aromat 100 g gorzkiej czekolady Polewa Szklanka cukru 3 łyżki kakao 200 g kostka(...)temperaturze 200 C Polewa W rondelku rozpuścić masło, cały czas podgrzewająca dodać cukier, mleko oraz kakao  gotować na małym ogniu około 3-5 minut. Odstawić do przestygnięcia następnie połączyć z żółtkami. Zimny sernik pola ć gorącą polewą. rrarossa@gmail.com

RAROSSA
Sernik kawowy na zimno 200

tworzy nieziemską kompozycję smakową. Przygotowanie: 40 minut  Koszt: Średni Witam serdecznie moi mili.  W słoneczny wtorek przychodzę do Was z przepisem na serniczek i to nie byle jaki! Jako że jestem wielką miłośniczką kawy, stwierdziłam, że świetnie by smakowała na zimno w połączeniu z ciastem. I tak powstał pomysł na sernik na spodzie z płatków jaglanych

Zdrowie i pysznie na talerzu
Sernik miętowy na zimno z granatem 284

sernika. Odstawiamy do lodówki, najlepiej na całą noc. Sos: Jeżyny lub jagody i maliny podlewamy wodą dodajemy cukier i gotujemy około 10 minut, po tym czasie sos przecieramy przez sito. Przed podaniem polewamy sosem stężony sernik

Wanilia i Kardamon
Pasja serowo- orzechowa 239

końcu cienkim strumykiem wlewam olej. Ciasto przekładam na blaszkę o wymiarach 24cm x 24cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę około 40 minut w temperaturze 170 stopni (do suchego patyczka). Po przestudzeniu ciasto przekrawam na dwa równe blaty. 2. Sernik: Żółtka ucieram razem z masłem, cukrem i cukrem waniliowym. Dodaję zmielony ser biały. Ucieram. Następnie dodaję budyń i śmietanę(...)mleku mieszam budynie. Masę wlewam na gotujące się mleko. Mieszam i gotuję 2 minuty. Odstawiam do przestudzenia. Masło razem z cukrem pudrem ucieram na puszystą masę. Dodaję zimny budyń. Ucieram. 4. Na jeden blat ciasta orzechowego wykładam połowę masy budyniowej i wyrównuję. Na masie układam sernik, delikatnie zdejmując papier. Na serniku wykładam pozostałą masę i wyrównuję. Na masie układam

Tradycyjna kuchnia Kasi
SERNIK DOSKONAŁY 90

sernika idealnego. Ale jest sernik doskonały. W smaku przede wszystkim. To, czy pęknie w czasie pieczenia, czy nam opadnie, nie ma żadnego znaczenia w efekcie końcowym. Liczy się tylko smak! To sernik z wanilią, solą, gęstym jogurtem i serkiem mascarpone. Im bardziej prostsze składniki , tym lepszy. Co jest potrzebne? MASA SEROWA 700 g dobrego półtłustego twarogu(...)dodajemy jogurt, otartą skórkę cytryny, sok, sok z pomarańczy oraz ziarenka z laski wanilii, sól. Masę przekładamy na schłodzony spód z herbatników. Sernik wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200C w opcji grzania góra-dół. Pieczemy 10 minut i zmniejszamy temperaturę do 170C i pieczemy przez 1h (10min opcjonalnie dłużej). Jeżeli wierzch mocno się rumieni, sernik delikatnie przykrywamy folią

Raj dla Podniebienia
SERNIK DOSKONAŁY 103

sernika idealnego. Ale jest sernik doskonały. W smaku przede wszystkim. To, czy pęknie w czasie pieczenia, czy nam opadnie, nie ma żadnego znaczenia w efekcie końcowym. Liczy się tylko smak! To sernik z wanilią, solą, gęstym jogurtem i serkiem mascarpone. Im bardziej prostsze składniki , tym lepszy. Co jest potrzebne? MASA SEROWA 700 g dobrego półtłustego twarogu(...)dodajemy jogurt, otartą skórkę cytryny, sok, sok z pomarańczy oraz ziarenka z laski wanilii, sól. Masę przekładamy na schłodzony spód z herbatników. Sernik wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200C w opcji grzania góra-dół. Pieczemy 10 minut i zmniejszamy temperaturę do 170C i pieczemy przez 1h (10min opcjonalnie dłużej). Jeżeli wierzch mocno się rumieni, sernik delikatnie przykrywamy folią

Raj dla Podniebienia
Sernik piernikowy 263

ubiegłym roku było to moje ulubione ciasto w okresie Świątecznym. Niezbyt słodki sernik na piernikowym spodzie i piernikowym kruchym ciastem z zewnątrz. Niesamowicie smaczny, idealny na Święta. Jeśli nadal jeszcze nie macie planów na Świąteczne wypieki to zaraz po makowcu i staropolskim pierniku powinniście postawić na ten wypiek. Z pewnością pokocha go cała Wasza rodzina i znajomi. Składniki(...)gładkiej i kremowej konsystencji. Masę rozprowadzam na piernikowym spodzie. Kruche ciasto czekoladowe wyjmuję z zamrażalnika i ścieram na tarce. Następnie posypuję startym ciastem wierzch sernika. Ciasto piekę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 50 minut, następnie studzę przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Przestudzone ciasto dekoruję cukrem pudrem. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
pyszny sernik z malinami na kruszonce... 209

masę serową, dodać opłukane, obsuszone maliny i trochę zostawić do dekoracji, na masie serowej rozsypać resztę ciasta kruszonkowego piec w 180 C około 60 minut na 2 poziomie i grzanie góra/dół, sernik wyjąć z formy najlepiej po nocy jak dobrze wystygnie sernik jest delikatny, lekki i z malinami jest przesmaczny.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Słodko-słony sernik na zimno z borówką amerykańską 191

borówką amerykańską Lody z borówką amerykańską Domowe lody borówkowe Dżemowy deser z nasionkami chia Dżem z borówki amerykańskiej Koktajl z borówki amerykańskiej Słodko-słony sernik na zimno z borówką amerykańską Czas przygotowania: 60 minut + czas chłodzenia Proporcje na tortownicę o średnicy 19 cm Składniki: 250 g mascrapone 250 g śmietankowego serka kanapkowego 3/4 szklanki słodzonego skondensowanego mleka(...)wlewamy ją do miski z masą cały czas miksując. Następnie wrzucamy około 250 g borówek, dalej miksujemy. Cześć owoców się rozpadnie dając sernikowy delikatny kolor. Tortownicę wykładamy folią spożywczą, sernik przelewamy do formy. Górę dekorujemy pozostałymi borówkami i wkładamy do lodówki na 4 -5 godzin

Kulinarne przygody Gatity
Sernik malinowy z kaszą manną na biszkoptach (pieczony z sera z wiaderka) 181

końcu połączyć z malinami (powstały sok również wlać). Na dnie formy wysłanej papierem do pieczenia ułożyć biszkopty, na które należy przelać masę. Sernik wstawić do odrobinę rozgrzanego piekarnika i piec około 60 minut w 180 stopniach. Ciasto ostudzić przy uchylonych drzwiczkach piecyka i po tym czasie schłodzić w lodówce (najlepiej przez całą noc). Wierzch polać lekko przestudzoną polewą

Di gotuje
sernik w kruchym cieście 331

wyścielić papierem. Większą część ciasta rozwałkować i wyłożyć dno foremki. Wylać masę serową. Resztę ciasta rozwałkować i pokroić w paski. Ułożyć na wierzchu sernika. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec około 60-70 minut. Po upieczeniu zostawić na godzinę w uchylonym piekarniku a następnie całkowicie wystudzić. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.  *Uwaga: jeśli chcecie zrobić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
EXPRESOWY SERNIK, PUSZYSTY I SMACZNY + FILMIK 947

Sernik to przepyszne ciasto, w dodatku łatwe w przygotowaniu. Dzisiaj przepis dla zabieganych, czyli szybkie w przygotowaniu ciasto. Upiekłam go na herbatnikach oraz polałam czekoladą i posypałam kokosem. Wyszedł bardzo smaczny, polecam.      SKŁADNIKI :  200 g herbatników maślanych  1 kg sera wiaderkowego, dowolnego lub smakowego 5 jajek  2 budynie waniliowe(...)wsypujemy budynie, dokładnie mieszamy. Ser wylewamy na herbatniki i pieczemy w piekarniku około 45 minut w temperaturze 180 % C.  Ciasto po upieczeniu studzimy.  Czekoladę łamiemy na kawałki, wlewamy mleko i podgrzewamy w mikrofalówce 1 minutę, mieszamy aż składniki się połączą. Czekoladę wylewamy na sernik, równo rozsmarowujemy i posypujemy kokosem.  Ciasto chłodzimy, kroimy na kawałki i podajemy

Kulinarne Fantazje Marioli
cytrynowy sernik gotowany na herbatnikach- dziecinnie prosty 247

Moja córcia lubi mi pomagać w kuchni i najchętniej to ciągle piekłaby ciasteczka. Zaproponowałam jej coś szybszego ( i robiącego mniej bałaganu) a że sernik to jej ulubione ciasto więc chętnie się zgodziła. To ciasto naprawdę jest dziecinnie proste i skoro poradziła sobie z nim moja 5-latka to każde dziecko ogarnie. Oczywiście przy piecu trzeba pilnować ale resztę spokojnie(...)rodzynek skórka otarta z cytryny na lukier: 4-5 łyżek cukru pudru sok z połówki cytryny kandyzowane wiśnie Rodzynki zalać wrzątkiem a po kilku minutach odcedzić. Foremkę wyścielić wysoko papierem (można użyć większą, sernik będzie niższy). Na dnie ułożyć warstwę herbatników. Jajka rozbełtać. Mleko rozmieszać z budyniem i mąką ziemniaczaną. Do sera dodać jajka, cukier, mleko z budyniami

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia