sernik w 15 minut - 7159 przepisów (strona:106/478)

Sernik Japoński 124

serników. Bardzo lubię je przygotowywać w różnych wersjach. Na blogu znajdziecie wiele różnorodnych przepisów na serniki, takie jak na przykład: Sernik bez spodu Sernik z 15 jaj Sernik z mlekiem w proszku Tym razem postanowiłam przygotować sernik japoński . Jego cechą charakterystyczną jest delikatna struktura. Serniczek jest bardzo lekki i puszysty, niczym chmurka. Przepisy na sernik(...)składniki: ser/serek, mleko i masło, a następnie łączymy je z ubitymi na sztywno białkami. Dzięki temu sernik japoński jest bardzo puszysty i delikatny. Zapraszam serdecznie do wypróbowania mojego przepisu na pyszny sernik japoński . Na pewno Wam posmakuje.  PRZEPIS NA SERNIK JAPOŃSKI (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 140 g cukru 6 jaj 50 g masła 250 g kremowego

Przepiski.pl
Sernik z konfiturą porzeczkową 197

różne strony tworząc wzorki. Sernik przykrywamy folią aluminiową (nie do końca szczelnie) i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160⁰C na ok 90 minut (grzałka góra-dół). Po godzinie ściągamy folię, by wierzch sernika lekko się zrumienił. Studzimy najlepiej całą noc w uchylonym piekarniku, a przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.  Normal 0 21 false false false

Kuchnia w czekoladzie
Sernik z ajerkoniakiem i białą czekoladą. 225

blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 24 x 35 cm. Ciasto nakłuwamy widelcem, oprószamy bułką tartą. Na ciasto równomiernie wykładamy masę serową. Sernik pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 60-70 minut do zrumienienia. Upieczony dokładnie studzimy. Ja studzę w piekarniku, a następnie zimny przekładam na kilka godzin do lodówki. 5. Podanie: Dobrze zimny sernik

Izabelawkuchni
sernik z żurawiną (na półkruchym spodzie) 215

tylko wyszłam z domu. Mało zawału nie dostałam gdy wróciłam i zobaczyłam nadkrojony jeszcze ciepły sernik, bo zawsze studzę do następnego dnia żeby dobrze stężał. No ale z sernikami to u nas jest tak zawsze, że jakby mogli, to jedliby prosto z piekarnika.  *foremka 23*28 cm (lub większa) Składniki:  na ciasto: 150 g mąki pszennej(...)minut (mój piekarnik słabo piecze od spodu, więc podpiekam wszystkie spody na wszelki wypadek ale można też wstawić cały sernik od razu).  W tym czasie przygotować masę serową. Rodzynki i żurawinę zalać wrzątkiem a po kilku minutach odcedzić na sitku. Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem. Następnie dodać żółtka. Kiedy składniki będą utarte dodawać po łyżce sera, śmietanę

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik Izaura 107

Nazwa tego sernika kojarzy się ze znanym brazylijskim serialem o burzliwych losach niewolnicy Izaury. Dlaczego - nie wiem;) Ale stwierdzam, że sernik jest pyszny i dość efektowny wizualnie. Kremowa masa serowa, na spodzie ciasto typu brownie lub murzynek, polewa czekoladowa i wiórki kokosowe. W sieci jest mnóstwo przepisów na sernik Izaura, ale po przeanalizowaniu składników doszłam do wniosku(...)Polecam również inne przepisy na pyszne sernikiSernik marmurkowy    Sernik baskijski z La Viña  Sernik z rabarbarem Sernik królewski z wiśniami Sernik królewski Aksamitny sernik Sernik lekki jak chmurka Czekoladowy sernik ze śliwkami Sernik kokosowy   Sernik Izaura Składniki: ciasto: 120ml mleka 120g masła

Obiad gotowy
SZYBKI MURZYNEK Z SEREM 297

Prosty i szybki sernik z murzynkiem, który przygotujemy w 10 minut. Z przepisu wychodzi wielka blacha ciasta. Polecam :) SKŁADNIKI: SER: 1 kg sera w wiaderku 1 szklanka cukru 2 całe jajka 2 budynie śmietankowe kostka masła sok z połowy cytryny MURZYNEK: 3 jajka 1,5 szklanki cukru 3 szklanki mąki 1,5 szklanki mleka 3 łyżki kakao 3 łyżki

Pani na deser
Sernik z serka waniliowego między kruchym ciastem czekoladowym 180

wklepać większą część ciasta. Na spód z ciasta przelać masę waniliową i na końcu umieścić pozostałe ciasto - lekko krusząc w palcach i później odrobinę dociskając. Sernik piec w rozgrzanym piekarniku przez 40 minut w 180 stopniach. Po ostudzeniu porządnie schłodzić w lodówce. Gotowe ciasto można udekorować za pomocą polewy czekoladowej. (*) Użyłam formy o średnicy 26 cm zakupionej

Di gotuje
Sernik cytrynowo-waniliowy z Oletkami 201

składników. Gładką masę przełożyć na ciastka. Na spodzie piekarnika ustawić blachę/naczynie żaroodporne z wodą. (Dzięki temu ciasto będzie równe, nie opadnie i nie popęka.) Sernik piec (w rozgrzanym piekarniku) około 90 minut w 170 stopniach. Po ostudzeniu (w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach) wstawić do lodówki (najlepiej na całą noc). Po tym czasie wierzch ciasta posmarować lemon curd

Di gotuje
Serniczek na zimno- błyskawiczny i kremowy. 195

Przygotowujemy galaretkę według przepisu na opakowaniu i studzimy. Schłodzone mleko przelewamy do wysokiego naczynia, dodajemy serek waniliowy i twaróg, miksujemy, a następnie dodajemy sernik w proszku i miksujemy około 4 minut.      Przygotowujemy tortownicę wykładając ją folią spożywczą. Do małej miseczki odlewamy kilka łyżek galaretki, każdy biszkopt moczymy w galaretce i wykładamy na dno blaszki, na biszkopty

Rozpustne gotowanie
Sernik z Nesquikiem 379

śniadaniowe Nesquik. W misce miksujemy ser, mąkę, jajko i cukier. Dosypujemy płatki śniadaniowe i delikatnie mieszamy łyżką. Masę przelewamy do tortownicy (delikatnie na wyłożony spód). Sernik pieczemy w 180*C przez 30 minut, zmniejszamy temperaturę do 150*C i pieczemy jeszcze 20 minut. Studzimy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach

VioletoweKucharzenie
Sernik pod kokosową pierzynką 180

potrzeby ubijania białek osobno). Gotową - wylać na podpieczony spód. Będzie bardzo rzadka, ale nie przejmować się tym - tak ma być. Piec około 45 minut w temperaturze 180ºC. Po tym czasie sernik wyjąć z piekarnika. Chwilę wcześniej pozostałe białka (w liczbie 6) ubić na sztywno z mniej niż pół szklanki cukru. Dodać 100 g wiórków kokosowych, wymieszać. Wyłożyć na gorący

w mojej kuchni
Sernik z pianką 416

fot.2) i piec około 1 godziny w temperaturze 200°C (bez teroobiegu). Następnie ubić pianę z 4 białek + 6 łyżek cukru. Wyłożyć na upieczony gorący sernik (fot.3) i piec jeszcze 10-15 minut w temperaturze 210°C. Inspiracja:  o-pysznym-jedzeniu.bloog.pl linkwithin_text='Zobacz również:' var linkwithin_site

Świat Ciasta
Biszkopt z 2 jajek 168

maksymalnie napowietrzyła. Wylewam na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia, posypanym po wierzchu odrobiną bułki tartej. Piekę w piekarniku nagrzanym na 150-180 stopni ok 25-30 minut. Idealnie nadaje się na spody do serników na zimno, albo jako blaty do tortów. Smacznego

Blondynka Gotuje
Sernik kokosowy 3D 227

raffaello do dekoracji Wykonanie: skladniki na spod sernika wyrobic na jednolita mase.W razie potrzeby,gdyby ciasto bylo bardzo zwiezle dodac 1-2 lyzki zimnej wody.Uformowac w kule,zawinac w folie i wlozyc do lodowki na pol godziny.Nastepnie wylepic dno tortownicy ciastem,ponakluwac widelcem i podpiec w 180°C okolo 10-15 minut tortownice wylozyc papierem do pieczenia,bok wysmarowac maslem.W(...)przygotowana mase kokosowa.Najlepiej wyrownac ja przy pomocy widelca.Wloz z powrotem do piekarnika ,podkrec temperature do 180°C i piecz jeszcze 20 minut..Po tym czasie wylacz piekarnik i studz przez pol godziny przy uchylonych drzwiczkach.Nastepnie studz na kratce.Gdy sernik ostygnie zdejmij obrecz. w kapieli wodnej rozpusc biala czekolade dodajac do polamanej czekolady 1-2 lyzki mleka kokosowego ( resztki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik z truskawkami i musem z rabarbarem 170

budyń waniliowy • 1 łyżka mąki ziemniaczanej Mus truskawkowo-rabarbarowy • 2 łodygi rabarbaru • 1 szklanka świeżych truskawek • 1/2 łyżeczki cynamonu • 2 łyżki cukru Dekoracja • pokrojone truskawki • listki mięty Wykonanie: Sernik • Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać ser i wbijać po jednym żółtku cały czas ucierając. • Zmiksować na jednolitą masę, dodać śmietanę, budyń(...)piekarnika nagrzanego do 170 st.C. Piec 50 minut. Mus truskawkowo-rabarbarowy • Rabarbar obrać z włókien i pokroić na kawałki, podlać 4 łyżkami wody, dodać cukier i poddusić. • Dodać umyte truskawki i dalej dusić ok. 5 minut. • Zmiksować w blenderze i doprawić cynamonem. • Wystudzony sernik polać polewą rabarbarowo-truskawkową. • Na wierzchu

To co kocham
Sernik z białą czekoladą 204

naczynia z gorącą wodą, woda powinna sięgać do połowy formy. Wstawiam do nagrzanego do 160°C piekarnika i piekę ok. 1 godziny i 20 minut. Po upieczeniu zostawiam w zamkniętym piekarniku, by sernik przestygł,po czym  wyjmuję z wody i zostawiam aby całkowicie wystygł, najlepiej zostawić na cała noc, wtedy sernik się ustabilizuje, równo dojdzie do siebie

Swojskie jedzonko