sernik w 15 minut - 7159 przepisów (strona:105/478)

SERNIK GOTOWANY NA HERBATNIKACH 153

stanie się oprzeć. Najbardziej lubię taki z akcentem pomarańczowym, dam się wtedy za niego pokroić ;) Delikatny, kremowy, rozpływający się w ustach... mmmmm pycha. Ta wersja sernika, nie wymaga tradycyjnie pieczenia, tylko gotowania. 30 minut roboty, dłuższa chwila w lodówce i możemy się zajadać. SKŁADNIKI: 1 kg zmielonego sera 4 jajka 2 budynie śmietankowe lub waniliowe 3/4 szkl cukru(...)gotować całość około 15 minut, mieszając aby masa się nie przypaliła i żeby nie zrobiły się grudki. Na niezbyt dużej blaszce wyłożyć jedną warstwę ciastek, wylać połowę masy serowej, ułożyć kolejną warstwę herbatników, wylać pozostały ser i ułożyć na wierzchu ostatnią warstwę z ciastek. Odstawić na 2-3 godziny do lodówki. Sernik z wierzchu polukrowałam i udekorowałam kandyzowaną skórką

Kuchnia w opałach
Sernik marcepanowo malinowy 497

Sernik z własnoręcznie przygotowanym marcepanem, sosem malinowym i jajkami marcepanowymi. Jest pyszny i rozpływa się w ustach. Delikatny, kremowy z nutą kwasowości malin. spód: 170 g ciastek kakaowych 60 g masła marcepan: 250 g migdałów 3/4 szklanki cukier kryształ 1 łyżka miodu 150 g cukru pudru 1 łyżeczka olejku migdałowego 1/3 szklanki wody masa serowa: 900 g sera twarogowego(...)owijam od spodu folią aluminiową dokładnie. Na blaszkę od piekarnika wylewam czajnik wrzącej wody, wkładam do wody sernik i piekę w kąpieli wodnej. Sernik wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 180 termoobieg na 20 minut i zmieszam na temp 120 stopni na godzinę i 15 minut. Po wyłączeniu piekarnika zostawiam go w nagrzanym jeszcze  godzinę i uchylam drzwiczki

wesoła kuchnia
SERNIK BEZCUKROWY, SŁODZONY MIODEM NA KAKAOWYM SPODZIE A'LA BROWNIE Z POLEWĄ Z GORZKIEJ CZEKOLADY 167

Klasyczny sernik w nowoczesnym wydaniu, czyli  bezcukrowa słodycz, której wykonanie zajmie nam mało czasu i nie zniechęci nas skomplikowanymi czynnościami. Sernik nie należy do tych z gatunku " leciutkich jak chmurka" jest zwarty i wilgotny, jego wszystkie składniki wrzucamy do miski i miksujemy tylko do ich połączenia, dzięki temu nie jest nazbyt napowietrzony, więc nam nie opadnie. Czekoladowy(...)miodem,  dolewam ostudzony olej kokosowy chwilę miksuję dodaję mąkę i kakao, mieszam łyżką wylewam na wysmarowaną masłem i oprószoną mąką blachę piekę ok. 18 minut , w tym czasie przygotowuję ser SKŁADNIKI NA SERNIK: 1 kg sera( ja użyłam wiaderkowego) 4 jajka 4 żółtka 1 szklanka miodu 2 łyżki ekstraktu z wanilii pół szklanki mąki ziemniaczanej rodzynki

Upiecz sobie babeczkę
Sernik na spodzie brownie ze śliwkowym musem 152

Dodajemy cukier i gotujemy przez około 10-15 minut. Odparowany sok zdejmujemy z ognia i energicznie mieszając rozpuszczamy w nim namoczoną w kilku łyżeczkach zimnej wody żelatynę. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy tężejące śliwki i energicznie mieszamy do połączenia. Tak przygotowany mus wylewamy na całkowicie wystudzony sernik i odstawiamy na kilka godzin (a najlepiej(...)Dodajemy cukier i gotujemy przez około 10-15 minut. Odparowany sok zdejmujemy z ognia i energicznie mieszając rozpuszczamy w nim namoczoną w kilku łyżeczkach zimnej wody żelatynę. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy tężejące śliwki i energicznie mieszamy do połączenia. Tak przygotowany mus wylewamy na całkowicie wystudzony sernik i odstawiamy na kilka godzin (a najlepiej

Pogotujmy.pl
Wspólne pieczenie: sernik czekoladowy 223

ostudzić. Dodać do żelatyny 2 łyżki masy serowej, dokładnie wymieszać. Wlać żelatynę do sernika, dokładnie zmiksować. Każdy z rożków ustawić w wysokiej szklance. Rozłożyć białą masę serową równomiernie do rożków - najlepiej za pomocą rękawa cukierniczego z dużą, okrągłą końcówką. Wstawić rożki do lodówki na 15 minut. W tym czasie przygotować drugą warstwę: z mlecznej czekolady. Czekoladę posiekać, rozpuścić w kąpieli(...)likierem, zmiksować. 2 listki żelatyny odcisnąć, rozpuścić na parze, ostudzić. Dodać do żelatyny 2 łyżki masy serowej, dokładnie wymieszać. Wlać żelatynę do sernika, dokładnie zmiksować. Masę równomiernie wyłożyć na pierwszą warstwę, schłodzić w lodówce przez 15 minut. Przygotować trzecią warstwę: z ciemnej czekolady. Czekoladę posiekać, rozpuścić w kąpieli wodnej, ostudzić. Wlać do 500 ml masy serowej razem z kakao, zmiksować

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik z białą czekoladą i sosem wiśniowym. Przepis krok po kroku. 190

pszennej Sos wiśniowy na Sernik z białą czekoladą 450 g mrożonych wiśni 50 ml wody 3-4 łyżki cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej Herbatniki zmiel, dodaj rozpuszczone masło, następnie wymieszaj wszystko dokładnie blenderem.   Tortownicę o średnicy 18 cm wyłóż papierem do pieczenia. Masą wyłóż dno, można delikatnie ubić szklanką. Podpiecz 10 minut w temperaturze(...)podpieczony spód wysypać wlej masę serową. Na dno piekarnika wstaw naczynie żaroodporne/foremkę wypełnioną wrzącą wodą Wstaw sernik do piekarnika, zmniejsz temperaturę do 160 o C i piec około 50 minut. Jeśli używasz piekarnika z funkcją pary nie wstawia naczynia z wodą tylko ustaw parę na 25%, termoobieg

kuron.com.pl
Sernik na kruchym cieście z rodzynkami i kisielem. 171

wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 24 x 35 cm, oprószamy bułką tartą, a następnie wykładamy delikatnie i równomiernie masę serową. 4. Pieczenie: Sernik pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 60-70 minut do zrumienienia. Upieczony dokładnie studzimy. Ja studzę w piekarniku, a następnie zimny przekładam na kilka godzin do lodówki. 5. Podanie: Gotowy sernik kroimy

Izabelawkuchni
Sernik z mleczkiem kokosowym na tartym cieście. 196

pieczenia o wymiarach około 24 x 35 cm, następnie wykładamy delikatnie i równomiernie masę serową i na koniec ścieramy pozostałe ciasto. 4. Pieczenie: Sernik pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 60-70 minut do zrumienienia. Upieczony dokładnie studzimy. Ja studzę w piekarniku, a następnie zimny przekładam na kilka godzin do lodówki. 5. Podanie: Gotowy sernik kroimy

Izabelawkuchni
Sernik z musem z czarnej porzeczki na kruchym cieście. 217

koniec dodajemy budyń w proszku i dokładnie mieszamy. 4. Pieczenie: Na ciasto równomiernie wykładamy masę serową, następnie na masę wylewamy mus. Sernik pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 60-70 minut do zrumienienia. Upieczony dokładnie studzimy. Ja studzę w piekarniku, a następnie zimny przekładam na kilka godzin do lodówki. 5. Podanie: Gotowy sernik kroimy i podajemy. Smacznego

Izabelawkuchni
Sernik bananowy (fit) 440

zastąpić słodkie co nieco, póki go nie zrobiłyśmy. I uwierzcie, może konkurować z najbardziej kalorycznymi deserami! Czas przygotowania: 20 minut + czas pieczenia Ilość porcji: Duża tortownica Składniki: Na spód: 2 paczki ciastek owsianych 1 łyżka masła Na sernik: 500g ricotty 200g jogurtu greckiego 4 jajka 3 dojrzałe banany 2 łyżki mąki ziemniaczanej ½ łyżeczki cukru waniliowego Sok z jednej cytryny(...)piekarnika nagrzanego na 220 stopni Celsjusza (grzanie z termoobiegiem). Po 10 minutach zmniejszamy temperaturę do 90 stopni z termoobiegiem (bez termoobiegu 110 stopni). Pieczemy 25 minut. Wyjmujemy z piekarnika i zostawiamy by ostygło, następnie wkładamy na kilka godzin do lodówki. Kremówkę ubijamy na bitą śmietanę i ozdabiamy sernik z wierzchu. Smacznego

Kolizje Smaków
Japoński sernik "Cotton Japanese Cheesecake" światowy hit 11016

suflet) lub sernik minimalistyczny piecze sie go w 170 stopniach nie 15 minut a 35 minut ( chyba, ze to wina mojego piekarnika) Czy dobry?  bardzo dobry. Jednak porcja musi być wielkosci sushi. Więc jeśli ktoś robi przyjęcie w japońskim stylu - będzie idelany. Zostanę przy serniku wieldeńskim lub królewskim. Japoński będę robić z podwojonych składników sera.  Ich proporcje(...)małej tortownicy wysmarowanej masłem i wyłożonej ponad 5 cm papierem do pieczenia. Rozgrzałam piekarnik do do 170 stopni i wlałam na blachę wrzącą wodę. Wstawiłam tortownicę i piekłam 15 minut. Jednak to było za mało i dodałam jeszcze 10 minut, a potem jeszcze 5 i jeszcze 5 minut. W sumie pieklam 35 minut. Jednak na te proporcje wystarczy 30 minut

AZgotuj!
Sernik z kajmakiem i orzechami laskowymi 312

masło roztopić i wymieszać z pokruszonymi herbatnikami. Wyłożyć masą spód tortownicy i wstawić do lodówki na 20 minut. Twaróg, jajka, żółtka, cukier i cukier waniliowy, sok z cytryny zmiksować dokładnie, ale niezbyt długo. Dzięki temu masa nie napowietrzy się i sernik będzie kremowy, a jego wierzch podczas pieczenia pozostanie płaski. Wylać masę serową do tortownicy ze spodem herbatnikowym(...)masą serową położyć na kratce na średnim poziomie piekarnika. Piec ciasto w temperaturze 170 stopni przez 70 minut. Po tym czasie uchylić piekarnik na 15 minut, a następnie wyjąć ciasto na blat i wystudzić. Masę kajmakową dobrze rozmieszać i rozsmarować na chłodnym serniku. Udekorować orzechami laskowymi i wstawić do lodówki

Kulinarne Inspiracje
Czarny sernik czekoladowy 254

wyrabiania umieszczam ser i cukier. Miksuję na obrotach 8 przez minutę. Zmniejszam obroty do 6 i dodaję po jednym jajku, nie przerywając miksowania (około 2 minut). Dodaję łyżkę mąki, przestudzoną czekoladę i miksuje kolejną minutą, aż składniki dokładnie się połączą. Wylewam masę na spód z ciasteczek. Wkładam sernik do nagrzanego do 175 stopni piekarnika, na 50 min. Studzę przy(...)cukrem. Po tym czasie zmniejszam obroty miksera i dodaję stopniowo jajka. Miksuję około 5 minut. Dodaję łyżkę mąki i rozpuszczoną czekoladę. Miksuję 5 min, aż składniki dokładnie się połączą. Wylewam masę na spód z ciasteczek. Wkładam sernik do nagrzanego do 175 stopni piekarnika na 50 min. Studzę przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Czym zafarbować szatana? Użyłam węgla aptecznego, musi być

ladykitchen
Sernik Japoński 124

serników. Bardzo lubię je przygotowywać w różnych wersjach. Na blogu znajdziecie wiele różnorodnych przepisów na serniki, takie jak na przykład: Sernik bez spodu Sernik z 15 jaj Sernik z mlekiem w proszku Tym razem postanowiłam przygotować sernik japoński . Jego cechą charakterystyczną jest delikatna struktura. Serniczek jest bardzo lekki i puszysty, niczym chmurka. Przepisy na sernik(...)składniki: ser/serek, mleko i masło, a następnie łączymy je z ubitymi na sztywno białkami. Dzięki temu sernik japoński jest bardzo puszysty i delikatny. Zapraszam serdecznie do wypróbowania mojego przepisu na pyszny sernik japoński . Na pewno Wam posmakuje.  PRZEPIS NA SERNIK JAPOŃSKI (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 140 g cukru 6 jaj 50 g masła 250 g kremowego

Przepiski.pl
Sernik z konfiturą porzeczkową 197

różne strony tworząc wzorki. Sernik przykrywamy folią aluminiową (nie do końca szczelnie) i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160⁰C na ok 90 minut (grzałka góra-dół). Po godzinie ściągamy folię, by wierzch sernika lekko się zrumienił. Studzimy najlepiej całą noc w uchylonym piekarniku, a przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.  Normal 0 21 false false false

Kuchnia w czekoladzie