sernik w 15 minut - 7159 przepisów (strona:104/478)

Sernik z bezą 202

Składniki: ciasto: 1 kg sera na sernik 2 całe jajka 6 żółtek 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju rzepakowego 3 szklanki mleka 2 budynie waniliowe przyprawa do sernika 1/2 szklanki rodzynek masa kajmakowa do smacznej ozdoby (opcjonalnie, może być polewa czekoladowa) beza: 6 białek 4 łyżki cukru Przygotowanie: Dwa jajka i 6 żółtek utrzyj z cukrem, następnie dodawaj stopniowo(...)Blachę wyłóż papierem do pieczenia i wlej tam masę. Piekarnik nagrzej do temp. 200C i piecz na środkowej półce bez termoobiegu przez 50 minut. W razie czego sprawdź metodą na patyczek czy sernik jest gotowy. Patyczek powinien być bardziej suchy niż wilgotny. Teraz przygotuj bezę: ubij na pianę 6 białek, dodaj cukier, chwilę jeszcze miksuj. Rozsmaruj na cieście

Zasmakuj Kuchni
Seromakowiec. 773

przesiewamy do miski. Dodajemy masło i miksujemy przez 1-2 minuty aż otrzymamy okruchy. Teraz dodajemy żółtka i znów chwilę miksujemy. Następnie odkładamy mikser i szybko zagniatamy ciasto (jeśli jest zbyt suche i się ciągle kruszy dodajemy łyżkę śmietany, mleka lub wody). Tak przygotowane ciasto chłodzimy około 30 minut, pod koniec czasu chłodzenia nagrzewamy piekarnik do temperatury około(...)długo, masa ma być gładka, ale zanadto nienapowietrzona . Tak przygotowana masę serową delikatnie wylewamy na podpieczony makowiec, wyrównujemy wierzch i pieczemy kolejne 40-45 minut. Na koniec sprawdzamy patyczkiem, czy ciasto już się upiekło. Jeśli sernik zbyt szybko się rumieni ciasto przykrywamy folia aluminiową. Upieczone ciasto pozostawiamy w uchylonym piekarniku na około 10 minut, po tym czasie wyjmujemy

Rozpustne gotowanie
Sernik pod słonecznikiem 183

Proponujemy pyszny sernik w wydaniu nietypowym, puszysty, z chrupiącym, prażonym ziarnem słonecznika, warstwą ciasta na bazie orzechów i przełamanym smakiem masy kajmakowej, zapewniamy - efekt wizualny i smakowy....gwarantowany! Składniki: Ciasto kruche - spód : 1 szklanka mąki krupczatki 1 szklanka mąki zwykłej kubeczek masła roślinnego 2 łyżki smalcu 3 żółtka 2 łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie: Mąki z proszkiem do pieczenia(...)sernika i piec jeszcze całość przez około 20-30 minut  (180 st. C) Masa kajmakowa (krówkowa) kostka masła 1 puszka masy kajmakowej ok. 2 łyżek wódki, najlepiej spirytysu Masło utrzeć na puch, dodawać po łyżce masę z puszki, na koniec wódkę lub spirytus. Nakładać, smarować na wierzchu sernik, już po ostudzeniu! Masa słonecznikowa- posypka: 200 g słonecznika łuskanego

kgwjanczewo
Sernik na ciemnym spodzie 205

dodając resztę składników. Włożyć do lodówki, mono schłodzić przynajmniej przez godzinę. Można podzielić ciasto na dwie części, wtedy kakaowe ciasto będzie nie tylko na spodzie, ale też na wierzchu sernika. Następnie trzeba przygotować masę serową. Masło utrzeć z cukrem i żółtkami, dodać zmielony w maszynce ser i budyń w proszku. Z białek ubić pianę i dodać do masy. Dużą blachę(...)posmarować olejem. Ciasto zetrzeć na blachę na tarce i wyrównać powierzchnię. Nałożyć masę serową. Część ciasta można zetrzeć na wierzch ciasta. Piec około 50 minut w gorącym piekarniku – 220 stopni. Artykuł Sernik na ciemnym spodzie pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, przepisy na obiad - FoodMagazine.pl

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Sernik z bezą i pistacją - najsmaczniejszy! 375

Sernik waniliowy z bezą oblaną czekoladą i pistacjami ;-))) Składniki: 1 kg sera (można użyć gotowego w wiadereczku) 1 całe jajo + 2 żółtka 1 szklanka cukru pudru 1 cukier waniliowy 1 esencja cytrynowa 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej Wszystkie składniki ucieramy mikserem. Pieczemy 60 minut w temp 180 stopni C. Beza: 3 białka 4 łyżki cukru(...)tortownicy od sernika, łyżką wyjmujemy pianę, bardzo deliaktnie, formujemy łyżką ładną bezę pieczemy około 60 minut. W piekarniku gazowym 1. W elektrycznym na termoobiegu w temp jak najniższej, beza się suszy a nie piecze. Beza powinna być na półmiękka. Wykładamy po ostudzeniu na sernik. Polewamy czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej, posypujemy pokrojonymi pistacjami! Niebo w gębie! ;-) Szczerze polecam!!! Podoba

SMYKWKUCHNI
Sernik Zebra Z Jogurtów Greckich Z Kajmakiem 274

wylewamy naprzemiennie, po łyżce z masy białej i masy kajmakowej, na środek spodu, aż do wykończenia mas. W ten sposób powstanie nam zebra :) Gotowy sernik pieczemy w 180 stop przez około 50-60 minut. Polewa czekoladowa 7. W garnuszku umieszczamy wszystkie składniki na polewę czekoladową. Zagotowujemy i gotujemy do lekkiego zgęstnienia. Następnie polewamy wystudzony sernik. Smacznego

Gotowanie...to proste !
Sernik na zimno, na mleczku kokosowym z borówkami amerykańskimi 162

Sernik 🍰 w przygotowaniu ekspresowy, bo w kilka minut ⏰ jest gotowy. Tylko, nie od razu go zjadamy 👅, bo do zastygnięcia, na kilka godzin ⌛ odstawiamy.  Jeśli za borówkami amerykańskimi nie przepadacie, to swoich ulubionych owoców  🍑🍒🍓🍇 do masy dokładacie.  Polecam szczególnie, dla tych, co nie lubią pieczenia i długiego w kuchni siedzenia. Składniki na małą tortownicę o średnicy(...)mleczka kokosowego (1 opakowanie puszki), ·        500 g mielonego sera na sernik, ·        1 opakowanie żelatyny fix deserowej do serników na zimno (60 g), ·        250 g – 300 g małych borówek amerykańskich, ·        50 g cukru pudru z wanilią

Moniki Smakołyki
Łatwy fit sernik pieczony z białego sera. Puszysty, wilgotny i niczym od babci. 214

smaku.  Sernik wlać do wyłożonej papierem do pieczenia foremki, posypać owocami i wsunąć do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Piec około 50 minut za złoty kolor. Studzimy przy lekko uchylonych drzwiczkach.  Sernik może mocno pójść w górę, a po uchyleniu nieco opaść. To normalne.  Polecam! I życzę smacznego

Poezja Smaków - blog kulinarny
Sernik malinowy na owsianym spodzie 189

odrywać mniejsze porcje i dociskać miejsce przy miejscu, na samym końcu wyrównując całość dużą łyżką. Tak przygotowane ciasto pieczemy przez 35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.      W międzyczasie łączymy ze sobą składniki na sernik, pamiętając by wyjąć je chwilę wcześniej, żeby zdążyły dojść do temperatury pokojowej. Twaróg, cukier, mleko, syrop i mąkę miksujemy, natomiast(...)mleka w proszku, cały czas mieszając. Dusimy chwilę do momentu rozpadnięcia się owoców. Żelatynę zalewamy ciepłą wodą na 10-15 minut, mieszamy. Dodajemy do masy owocowej razem z odrobiną oleju. Gdy glazura zaczyna się powoli zsiadać, a nasz sernik jest już całkowicie wystudzony możemy przelać ją na wierzch ciasta. Rozprowadzamy malinowe cudo równomiernie i całość schładzamy w lodówce. Uwielbiam

sama złodycz
Kawowy keto sernik z kalafiora (Paleo, LowCarb) 107

wobec dość miękkiej masy kawowej. Jest to zderzenie dwóch skrajnych konsystencji. Jak dla mnie bardzo atrakcyjne. Musicie zresztą ocenić to sami! Kawowy keto sernik z kalafiora Kolejna odsłona sernika bez sera, czyli kawowy keto sernik z kalafiora. Jest to następny pyszny deser z udziałem tego niesamowitego warzywa. Pachnący aromatem kawy i czekolady. Jest ciekawym połączeniem smaków, ale także(...)bowiem z gładką, kremową konsystencją masy sernikowej. Pychota! Dania Deser , Przekąska Kuchnia Europejska , Vegan , Wege Keyword sernik Porcje 12 porcji Czas przygotowania 20 minut Czas gotowania 25 minut Czas oczekiwania 35 minut Składniki Spód 1 jajko 1/2 szklanki mąki kokosowej 1/4 szklanki oleju kokosowego rafinowanego 1/2 łyżeczki soli himalajskiej lub morskiej 1 łyżeczka kakao czubata; dobrej jakości (może być

Modern Cave Girl
sernik 128

cytuje za autorka.....http://www.mojewypieki.com/przepis/sernik-pod-kokosowa-pierzynka.......  .Sernik pod kokosową pierzynką ... Składniki na spód: 1,5 szklanki mąki pszennej pół kostki masła (125 g) 2 żółtka (2 białka odłożyć na pianę) 1/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka wody Wszystkie składniki zagnieść. Formę o wymiarach 30 x 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia(...)składników (nie ma potrzeby ubijania białek osobno). Gotową - wylać na podpieczony spód. Będzie bardzo rzadka, ale nie przejmować się tym - tak ma być. Piec około 45 minut w temperaturze 180ºC. Po tym czasie sernik wyjąć z piekarnika. Chwilę wcześniej pozostałe białka (w liczbie 6) ubić na sztywno z mniej niż pół szklanki cukru. Dodać 100 g wiórków kokosowych, wymieszać

w mojej kuchni
Sernik pistacjowy (bez cukru białego i glutenu) 52

sernik w odsłonie pistacjowej! Uwielbiamy serniki z każdymi orzechami ale pistacja wyszła znakomicie 💚 A jakie jest Wasze ulubione połączenie smaków w kontekście serniczka? 😉 Tutaj obejrzycie film z wykonania tego cuda 😍 Składniki (śr: 20cm): Spód -150g ciastek (np. bez cukru i glutenu) -pełna łyżka oleju kokosowego Sernik -800g twarogu lub zwartego mielonego sera na sernik(...)kokosowy. 2. Papierem do pieczenia wyłożyć spód tortownicy i dno wyłożyć zmielonymi ciatskami. SERNIK 3. Wszystkie składniki na sernik zmiksować razem za pomocą miksera. 4. Na spód wylać masę serową. 5. Sernik w kąpieli wodnej piec w 170’C ok 50-60 minut (od nagrzania piekarnika) aż do widocznego zarumienienia góry. 6. Ostrożnie wyjąć z wody upieczony

Candy Pandas
Sernik dyniowy z Oreo na zimno 99

dyni. - Wersja na zimno, bez pieczenia! - Prosty w przygotowaniu - Na spodzie z ciasteczek Oreo - W klimacie Halloween Musisz spróbować - jest przepyszny! Czas przygotowywania:  30 minut Czas chłodzenia: minimum 2 h Ilość porcji:  sernik na 10-12 osób (średnica

AniaGotuje.pl
SERNIK "TRZY CZEKOLADOWE MUSY" 870

kuszących, rozpływających się w ustach musów z gorzką, mleczną i białą czekoladą, na bazie serka naturalnego, mascarpone i kremówki. Bez pieczenia, do przygotowania w 15 minut, potem pozostaje nam już tylko czekać, aż sernik się schłodzi. Jego słodycz przełamałam malinami i borówkami, oczywiście o tej porze roku mrożonymi.    Zrobiłam go w małej formie, 18 cm, dzięki czemu

Słodko-Słony Świat Ilony
Sernik czekoladowy na orzechowym spodzie 127

masy serowej dodajemy ubitą pianę i delikatnie mieszamy całość. Gotową masę serową wylewamy na podpieczony spód. Formę z sernikiem od razu wkładamy do gorącego piekarnika (jak przy pieczeniu spodu, rozgrzanego do 180 stopni) i pieczemy przez ok. godzinę. Upieczony sernik studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika przez(...)minut, po czym wyjmujemy go i studzimy dalej na kratce. Gdy ciasto całkowicie wystygnie wstawiamy je do lodówki. Dekoracja: Zimną śmietanę ubijamy z cukrem waniliowym, przekładamy do rękawa cukierniczego zakończonego tylką z okrągłym otworem i wyciskamy na powierzchni sernika kółeczka (mogą być jedno przy drugim lub w niewielkich odstępach; mniejsze bądź większe). Na koniec posypujemy wierzch gorzkim kakao. Sernik

MyCookBook.pl

Proponowane wyszukiwania