sernik w 15 minut - 7159 przepisów (strona:112/478)

Sernik z wiśniami i... pieprzem! HIT!!! 215

syropie (lub konfitury wiśniowej) Dodatkowo: biszkopty (lub herbatniki/kruchy spód) Sposób przygotowania: Do miski wbijamy jajka, dodajemy oba cukry i krótko miksujemy (około minutę). Jajka mają być rozkłócone tak, by nie było widocznych "strzępków" żółtka, ale nie ubite - sernik wyrośnie równy, nie popęka. Do jajek dodajemy porcjami ser, po każdym krótko miksując. Wsypujemy mąkę, cynamon i pieprz, łączymy. Tortownicę wykładamy(...)rozmieszczamy wiśnie, lekko je wciskając. Ja dodatkowo jeszcze troszkę użyłam soku, by "rozciągnąć" go wykałaczką. Wstawiamy do piekarnika. Nad sernik wstawiamy pustą blaszkę, by się nie spiekł od góry i nastawiamy na 180⁰. Po około 45-50 minutach zmniejszamy temperaturę do 150-160⁰ i pieczemy przez 30 minut. Ostatni raz zmniejszamy temperaturę na 130⁰ i pieczemy jeszcze przez

Kolorowy Przepisownik
Puszysty sernik z brzoskwiniami 917

puszystością to nie przesada. Oto przepis mojej babci na pyszny sernik z brzoskwiniami. Potrzebna 1 puszka brzoskwiń. Blacha do pieczenia 25 na 35 cm. Masa serowa – te składniki utrzeć na masę: • 0,5 kg sera białego mielonego • 1 jajko • 1 budyń śmietankowy • ½ szklanki cukru pudru • ½ kostki masła Spód – z tych składników wyrobić ciasto: • 3 szklanki mąki • 1 kostka margaryny(...)masę serową. Wykładamy krojone w drobne kawałki brzoskwinie. Całość zalewamy ubitym puchem! Posypujemy resztką ciasta ze spodu. Całość wkładamy do piekarnika na 50 do 60 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego! Artykuł Puszysty sernik z brzoskwiniami pochodzi z serwisu Królestwo Deserów

Królestwo Deserów
SERNIK CREME BRULEE 391

folię aluminiową ( woda nie może się dostać do formy z sernikiem) . Ja po prostu na niższym poziomie  umieszczam małą( mniej więcej średnicy tortownicy) formę z wodą , która wytwarza parę wodną podczas pieczenia. Do formy przelać masę serową. Piec w nagrzanym do 150*C piekarniku ok.60 minut , bez termoobiegu, tylko góra-dół, Ja dołożyłam jeszcze 5 minut. Składniki creme brulee(...)powinna być ścięta i sprężysta , szczególnie na środku , jeżeli nie jest to dopiec go jeszcze chwilę. Delikatnie łyżką wazową wylać na sernik masę creme brulee. Wstawić do piekarnika i piec już bez kąpieli wodnej dodatkowe 45-60 minut. Można obniżyć temp. do 120*C tak by góra nam się nie przyrumieniła. Ja nie zmieniałam temperatury ale to wszystko zależne

Smaczne Zdrowe
Sernik z makiem 214

Podczas świąt Bożego Narodzenia nie może u mnie zabraknąć sernika z makiem, moja rodzina go uwielbia. Sernik jest szybki i prosty do przygotowania więc polecam. Składniki: 1 kilogram białego sera mielonego 200 gram masła 1,5 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1 budyń śmietankowy 5 jajek 100 gram skórki kandyzowanej 100 gram rodzynek Dodatkowo: 1 puszka masy makowej Helio(...)końcu ubijamy pianę z białek, dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy. Masę wylewamy na masę makową i wstawiamy do piekarnika, pieczemy przez 60 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczony i ostudzony sernik polewamy polewą i posypujemy płatkami migdałów

Bajeczna Kuchnia
Deser Oreo w kilka chwil 232

Pamiętacie  sernik Oreo  i   ciasteczka Oreo ? Dzisiaj przyszedł czas na deser! Także z Oreo... i to podwójnie, bo wykorzystałam zarówno ciastka, jak

Kuchnia Ellie
Sernik z brzoskwiniami 157

Świąteczny sernik z brzoskwiniami  spód sernika: 250 g herbatników kakaowych 100 g masła  masa twarogowa: 700 g twarogu trzykrotnie mielonego 4 jajka 200g cukru pudru 200 ml śmietanki 30% 1 budyń śmietankowy na 3/4l  brzoskwinie z puszki lukier: 100 g białej czekolady 2 łyżki słodkiej śmietanki kolorowa posypka Tortownicę o śred. 24 cm wyłożyć papierem(...)masą serową.  Brzoskwinie pokroić w kostkę,dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać. Masę wylać na przygotowany spód i wstawić do piekarnika. Piec 70 minut w tem. 180*C. Po upieczeniu pozostawić sernik w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach do całkowitego wystygnięcia.  Zimny sernik wyjąć na talerz,górę posmarować roztopioną czekoladą i udekorować posypką

Kolorowa kuchnia Elki
Waniliowo-czekoladowy senik marmurkowy 231

Pyszny dwukolorowy czekoladowo-waniliowy sernik. Na niedzielę, na imprezę, na Święta ... polecam :) SKŁADNIKI 5 jajek 250 g cukru 750 g tłustego twarogu 250 g śmietany kremówki 60 g mąki kukurydzianej 3 łyżki kakao 1 łyżka aromatu waniliowego masło i bułka do tortownicy polewa: 3 łyżki wody 3 łyżki cukru pudru 100 g masła 3 łyżki kakao PRZYGOTOWANIE W malakserze(...)tartą. Obie masy wlewamy stopniowo i na przemian. Za pomocą widelca mieszamy na nieregularne kształty. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na 50-55 minut. Nie otwieramy piekarnika w trakcie pieczenia - gdyż sernik opadnie. Po upieczeniu pozostawiamy w piekarniku przez kwadrans. Okrawamy nożem krawędzie sernika od formy i pozostawiamy do wystudzenia. Przygotowujemy polewę. Do rondelka wlewamy wodę

Moje Kuchenne Rewelacje
Sernik przekładany krówkowym kremem, na migdałowo-kakaowym biszkopcie 693

około 35-40 minut w 170 stopniach. Ja tortownicę przykrywam folią aluminiową, zdejmuję ją na 5 minut przed końcem pieczenia, aby upiekł się w środku, a nie spalił na wierzchu. Pozostawiamy w tortownicy do całkowitego ostudzenia, następnie odkrawamy delikatnie od brzegów i wyjmujemy. Ostudzony biszkopt odrywamy powoli od papieru do pieczenia i kroimy na 2 blaty. Sernik: Oba serki(...)papier obręczą, następnie rozpinam obręcz, wkładam paski papieru i ponownie zamykam. Wyrównujemy wierzch i pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut, następnie jeszcze około 25-30 minut w 160 stopniach. Studzimy całkowicie i dopiero rozpinamy obręcz, by wyjąć sernik. Krem przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu (ja dałam minimalnie mniej mleka, bo akurat się skończyło:)) Wykonanie: Górny blat biszkoptu odwracamy

Kolorowy Przepisownik
Sernik z ciasteczkami oreo 167

,bo z dodatkiem ciasteczek oreo. Sernik bardzo popularny ostatnio na wielu blogach. Górę udekorowałam masą z bitej śmietany i maskarpone. Goście i domownicy byli zachwyceni.   spód sernika: 150 g ciasteczek oreo 30 g masła masa twarogowa: 1 kg twarogu trzykrotnie mielonego 4 jajka 300 g cukru pudru 200 ml śmietanki 30% 1 budyń śmietankowy(...)soli na puszystą pianę,delikatnie wymieszać z proszkiem budyniowym i połączyć z masą serową. Do masy dodać pokrojone ciasteczka,przelać do tortownicy i piec 70 minut w tem. 170*C. Po upieczeniu pozostawić sernik w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach do całkowitego wystygnięcia. Śmietanę ubić z cukrem pudrem,połączyć z maskarpone. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego i udekorować sernik

Kolorowa kuchnia Elki
Sernik z rosą 1855

sernik jest efektowny ale jeśli za długo lub w zbyt wysokiej temperaturze będziemy piec sernik rosa może się nie zrobić. Brak rosy nie ma wpływu na smak sernika. Składniki: Kruche ciasto: 200 g mąki pszennej T500 100 g margaryny 110 g cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego z wanilią Ale-raj 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)pieczenia ubić białka na sztywno stopniowo dosypywać cukier i miksować do momentu aż białka będą sztywne i lśniące. Masę białkową równomiernie rozsmarować na gorącym serniku. Temperaturę zmniejszyć do 170 stopni i piec około 12-15 minut. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i pozostawić do wystudzenia w temperaturze pokojowej. Po około godzinie powinna już pokazywać się rosa

Ala piecze i gotuje
Ciasto jabłkowo serowe z polewą czekoladową 443

Ciasto kruche na blachę 25/30 cm ½ kg mąki pszennej ¾ szklanki cukru 30 dag masła 16 g cukru waniliowego 4 żółtka 2 łyżki śmietany 18% ½ łyżeczki proszku do pieczenia Gotowany sernik: ½ kg mielonego półtłustego twarogu 10 dag masła ½ szklanki cukru 1 łyżka  cukru z prawdziwą wanilią Dr.Oetker 1 budyń śmietankowy 150 ml mleka Biszkopt: 3 jajka 3 czubate łyżki(...)pieczenia, wymieszać ręcznie rózgą lub mikserem na najniższych obrotach, ciasto wylać do wyłożonej papierem pergaminowym formy-takiej samej jak piekliśmy kruche blaty. Piec 20 minut w temp 170*c. Po upieczeniu wystudzić. Sernik gotowany: Masło przełożyć do garnka, rozpuścić, dodać twaróg, wbić jajka, wsypać cukry, postawić garnek na średnim ogniu na kuchence, mieszać rózgą aż masa się  połączy

Wanilia i Kardamon
Puszysty sernik z rodzynkami 195

przez ok. 50-60 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i zostawiamy go jeszcze w nim przez ok. 10 minut. Polewę czekoladową wkładamy na ok. 5 minut do gorącej wody i czekamy aż się rozpuści. Polewamy nią wierzch ciasta i posypujemy płatkami migdałów. Ciasto odstawiamy do ostygnięcia. Smacznego! Post Puszysty sernik z rodzynkami pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sernik wiedeński z truskawkami i czekoladą 138

Sernik wiedeński z truskawkami i czekoladą Delikatny i puszysty sernik bez spodu, z polewą czekoladową i truskawkami. Ciasto prawie nie opada po upieczeniu, jest bardzo smaczne i efektowne. Polecam!     Składniki: 1 kg mielonego twarogu 200g masła 8 dużych jajek 200g cukru 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej Dodatkowo: 1 czekolada deserowa + kilka łyżek mleka(...) wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 150’C w opcji góra/dół i pieczemy przez równe 100 minut. Po upieczeniu nie otwieramy piekarnika przez godzinę. *** *** Białą czekoladę rozpuszczamy w rondelku z kilkoma łyżkami mleka. Wystudzony sernik polewamy ozdobnie rozpuszczoną czekoladą. Ok 2 łyżki czekolady użyjemy do ozdoby truskawek *** *** Następnie rozpuszczamy czekoladę deserową z kilkoma łyżkami mleka

Blog z Apetytem
Sernik bez pieczenia z truskawkami i brzoskwiniami 202

takie bez pieczenia. Ten sernik jest niezbyt słodki, bardzo owocowy i idealnie pasuje na taką pogodę. Ilość porcji: 20 Czas przygotowania: 30 minut + chłodzenie Forma: 23 cm x 33 cm x 7 cm Składniki na sernik bez pieczenia z truskawkami i brzoskwiniami: 1 kg sera białego twarogowego 300 ml śmietany 30% 6 - 8 łyżek cukru pudru 1 puszka

Kuchcik gotuje
Sernik wiedeński 134

Gotowe ciasto przekładam do tortownicy, wyłożonej papierem do pieczenia (wypuszczonym poza obręcz), i piekę w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni. Zaraz po umieszczeniu sernika w piekarniku obniżam temperaturę do 150 stopni i piekę go przez 90 minut. Studzę przy lekko uchylonym piekarniku. Składniki polewy: czekoladę i masło rozpuszczam w kąpieli wodnej i oblewam nią sernik. Ciasto schładzam przez kilka

Mango Papaja

Proponowane wyszukiwania