sernik bardzo często gości w moim domu, domownicy wręcz go uwielbiają. Jest bardzo puszysty i wilgotny, dzięki czemu długo zachowuje świeżość, polecam spróbować bo jest przepyszny. Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej luksusowej Szymanowskiej 0,5 szklanki cukru 1 jajko 1 żółtko (białko do piany) 100 gram masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kilogram tłustego sera(...)piekarnika i pieczemy przez około 40 minut w temperaturze 180 stopni. Z białek bijamy pianę , ucierając dodajemy cukier, masę wykładamy na gorący sernik, wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi. Wstawiamy ponownie do piekarnika i pieczemy przez około 20 minut, wierch powinien być lekko zrumieniony
Bajeczna Kuchniadodatku, jest bez pieczenia i całość jego przygotowania nie zajmie Wam więcej niż 45 minut(!) Moimi głównymi pomocnikami w sprawach smaku przy tym obłędnym serniku byli: olej arachidowy Oleofarm od Oleje Świata masło z nerkowców od Primavika Bez tych dwóch panów sernik nie byłby tak wyśmienity ;) Potrzebujemy: SPÓD: około 150 g herbatników maślanych 1 łyżka masła z nerkowców(...)wodą. Dopiero wtedy wrzucam ją do garnka zalewam dwiema szklankami wody i gotuję na małym ogniu, nie mieszając. Kiedy wsiąknie większość wody, wyłączam gaz i zostawiam jeszcze na 5 minut pod przykryciem. Kasza wsiąknęła całą wodę? Znak, że jest gotowa. Przekładamy ją do naczynia, w którym będzie nam się wygodnie ją miksowało, na gładki mus. Dodajemy jeszcze do ciepłej resztę
MamaOskarkasernik jest z przepisu mojej babci i cioci - jest puszysty, mokry i rozpływa się w ustach. Odkąd zrobiłam go po raz pierwszy w ubiegłą Wielkanoc nie udało mi się upiec nic innego - sernik był ciągłym i jedynym życzeniem mojego Męża lub odwiedzających nas przyjaciół ;) Przygotowanie zajmuje chwilę, a jest pyszny. Polecam! Puszysty sernik Składniki(...)szpatułki lub wyjętych z miksera mieszadeł. Gotową masę przelewam do blaszki i wyrównuję masę szpatułką lub łyżką. Piekę w 180°C przez ok. 50-60 minut. Po upieczeniu wyjmuję z piekarnika i studzę. Sernik bardzo wyrasta podczas pieczenia, a później opada do poziomu nalanej masy. Dzięki temu jest niebiańsko puszysty 💙 Co może pójść nie tak? Czyli o moich
Gary Bez dnawiększej blaszki wlać tyle gorącej wody, aby sięgała ona, tak mniej więcej, do 1/3 wysokości tortownicy ( patrz FILM ). Tak przygotowany sernik piec w temperaturze 150C na funkcji góra – dół przez około 65-70 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. 5. Ostygnięty sernik wyjąć z blaszki i zdjąć folię aluminiową. Sernik
Mała Cukierenkachrupiącą czekoladowa kruszonka. Propozycja dla osób, które na święta chciałyby cieszyć się zarówno sernikiem, jak i piernikiem, oszczędzając tym samym trochę czasu i miejsce w lodówce. Piernik i sernik w jednym cieście to dla mnie nowość i to bardzo smaczna! Przepis z książki "Cukiernia Lidla" Pawła Małeckiego. Autor w przepisie proponuje ściąć wierzch ciasta piernikowego i wymieszać(...)piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez około 50 minut. Studzić w uchylonym piekarniku przez 20-25 minut. Ja blaszkę z ciastem umieściłam nieco wyżej w piekarniku, gdyż obawiałam się o piernikowy spód, by za bardzo się nie spiekł. Również polecam Wam piec na wyższym piętrze :). Ostudzony sernik oprószyć cukrem pudrem. Najlepiej smakuje po nocy spędzonej w lodówce
Nastoletnie Wypiekaniegodzinę. Sernik po godzinie w piekarniku powinien być dosyć blady (nie taki jak mój! zagapiłam się i piekł sie godzinę i 10 minut). Po tym czasie wyłączamy piekarnik, uchylamy delikatnie drzwiczki i zostawiamy sernik do całkowitego wystudzenia. Sernik najłatwiej pokroić dopiero po zupełnym wystudzeniu. Mój chłodził się w lodówce przez całą noc. Polewę czekoladową zrobiłam
Ciastkozercyjogurty, żółtka, budyń i cukier waniliowy. Dodać olej. Ubić białka z cukrem na sztywno. Wymieszać delikatnie pianę z białek z masą jogurtową. Piec ok. 50 minut w 180 stopni C. W czasie pieczenia sernik wysoko wyrasta, po ostudzeniu lekko opada
Weekendy w domu i ogrodzieinnych serników z dużą ilością bakalii (u mnie z rodzynkami). Oczywiście jeżeli za nimi nie przepadamy możemy je po prostu pominąć Sernik krakowski Drukuj przepis Składniki Kruche ciasto: -250 g mąki pszennej -100 g cukru pudru -125 g masła, zimnego -łyżeczka cukru wanilinowego -1 jajko Masa serowa: -1 kg tłustego zmielonego twarogu(...)wkładamy do lodówki na 60 minut. Po tym czasie ze schłodzonego ciasta odkroić 1/3, odłożyć z powrotem do lodówki. --> Pozostałe ciasto rozwałkować na bardzo cienki placek, wyłożyć nim dno formy o wymiarach 25 x 35 cm (wyłożonej papierem do pieczenia), ponakłuwać widelcem. Spód podpiekamy w piekarniku w temperaturze 180 przez 15 minut do zrumienienia. --> Masa serowa: --> Wszystkie składniki powinny być
Marta Gotujetalerzu "Filona" od Porcelany Bogucice. Składniki w temp. pokojowej: 5 jajek 300g serka kremowego (np. Bieluch) 200g białej czekolady Tortownicę (śr.18cm) owinąć z zewnątrz folią aluminiową gdyż sernik będzie się piekł w kąpieli wodnej. Dno wyłożyć papierem do pieczenia. Do piekarnika wstawić duże naczynie żaroodporne wypełnione do połowy wodą. Nagrzać do temp. 170 stopni. Czekoladę połamać i rozpuścić(...)tortownicy. Aby pozbyć się pęcherzyków powietrza uderzyć tortownicą z niedużej wysokości o blat. Serniczek włożyć do nagrzanego piekarnika. Po 15 minutach zmniejszyć temp. do 150 st i piec przez 30 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik i studzić sernik przy uchylonych drzwiczkach. Następnie wstawić na noc do lodówki. Ja mój serniczek polałam lukrem. Można posypać cukrem pudrem
Smakołyki Asispód formy pokrytej papierem do pieczenia. Przykryj drugą warstwą papieru i obciąż suchą fasolą albo grochem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180ºC na 20 minut. Następnie zdejmij obciążenie i warstwę papieru i podpiecz kolejne 15 minut. Wyjmij i odstaw do wystudzenia. Galaretka malinowa Maliny zmiksuj z cukrem na purée. Żelatynę zalej 2 łyżkami zimnej wody i odstaw do napęcznienia. Następnie(...)się bąble powietrza). Sernik wyjmij z formy** i ułóż na kratce kruchym spodem do dołu. Polej gotową polewą. Odstaw na 5 minut, a następnie włóż do lodówki na kilka godzin do całkowitego stężenia. Po wyjęciu sernik najlepiej kroić mokrym i ciepłym nożem zanurzonym uprzednio we wrzątku. **Jeśli używasz okrągłej tortownicy, powinno udać się to bez problemu
Food Squarewierzch masy, bardzo delikatnie i z wyczuciem ścieramy druga porcję kakaowego ciasta. Pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut, potem zmniejszamy temperaturę do 150 i pieczemy dalej 60 minut. Wyłączamy piekarnik, uchylamy delikatnie drzwiczki i nie wyciągając sernika pozwalamy mu spokojnie wystygnąć.Wyciągamy już kompletnie przestudzony! Smacznego
Z Kuchni Do Kuchnirozpływa się w ustach. Wszyscy prosili o dokładkę. Was też zachęcam do upieczenia tego pysznego ciasta, na pewno jeszcze nie raz wrócicie do tego przepisu :) 1 kg sera na serniki z wiadereczka (Piątnica lub President) 4 jajka 400 g mleka skondensowanego słodzonego 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 czekolada deserowa 40 ml śmietanki(...)mieszamy z masą serową. Spód tortownicy (24cm) wykładamy papierem do pieczenia, zapinamy obręcz. Wlewamy masę sernikową. Pieczemy w temp. 150 stopni (góra-dół) 60 minut. Uchylamy drzwiczki piekarnika i studzimy w nim sernik. Po ostudzeniu wkładamy do lodówki na całą noc. Polewa: W kąpieli wodnej podgrzewamy połamaną czekoladę i śmietankę. Polewamy sernik, posypujemy pozostałymi ciasteczkami. Chłodzimy
Smakołyki Asistężenia (ok 20 minut) wracając do zielonej masy – dno foremki wyłóż folią spożywczą. Przełóż do niej tężejącą galaretkę tak, by zabezpieczyć miejsca, przez które ewentualnie mogłaby wypłynąć masa. Wstaw do zamrażarki na 10 minut gdy zielona masa zastygnie przelej do foremki ok 1/3 pozostałej masy i ponownie wstaw do zamrażarki na ok 15 minut do stężenia gdy wiśniowa galaretka(...)Zalej pozostałą masą serową i albo wstaw do zamrażarki na ok 20-30 minut, albo do lodówki na noc przed wyjęciem sernika z foremki pamiętaj by podgrzać foremkę! Albo wstawiając ją do naczynia z gorącą wodą albo podgrzewając foremkę palnikiem przed podaniem zdejmij delikatni sernik z folii i przełóż go na talerz Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kliknij, jeśli chciałbyś
SandraFrej.comTwix. Jeżeli lubicie kremowe serniki, to ten przepis jest dla Was. Rodzinie smakował, ja jednak pozostanę przy bardziej konkretnych sernikach, ale kto co lubi :) A Wy jakie serniki lubicie bardziej? :) Składniki: 120 g herbatników 30 g czekolady czubata łyżka kajmaku Masa serowa: 1150 g sera twarogowego (co najmniej dwukrotnie mielonego) 200 ml śmietanki 30% 2 łyżki mąki(...)pomocą łopatki mieszamy. Gotową masę przekładamy na ochłodzony, wcześniej przygotowany spód i wstawiamy do nagrzanego piekarnika (160`C). Pieczemy około 70 minut (25 minut przed końcem ustawiamy na pieczenie dolne). Gotowy sernik studzimy w formie, następnie wstawiamy na całą noc pod przykryciem do lodówki. Dekorujemy kajmakiem. Smacznego
Słodkie Przyjemnościoczywiście możecie kupić wspomniane ciastka* i je zmielić dodając rozpuszczone masło. Jeżeli zdecydujecie się na robienie spodu do sernika samodzielnie, to polecam upiec go dzień wcześniej lub z rana, tak żeby dobrze ostygł i ochłodził się w lodówce min. 30 minut. Serniczek robimy w następującej kolejności: Najpierw robimy spód, w dniu robienia sernika robimy galaretkę oraz masę jogurtowo-kokosową. Składniki(...)Wstawić do nagrzanego do 175 st piekarnika (z termoobiegiem) piec 25 min. Wyjąć z piekarnika, ostudzić całkowicie na kratce, nie zdejmując boków tortownicy, wstawić na lodówki na minimum 30 minut. Galaretka: 2 opakowania galaretki agrestowej 300 gr borówki amerykańskiej (można dodać więcej max 500 gr, nie polecam owoców mrożonych) Galaretki rozpuścić w 750 ml wrzątku, zostawić na blacie do całkowitego
moj przepis na