sernik w 15 minut - 7159 przepisów (strona:114/478)

Sernik z makiem 149

moich ulubionych ciast, czyli sernik. Ale nie taki zwykły, klasyczny, tylko trochę urozmaicony, a mianowicie sernik w połączeniu z masą makową. Trochę taki seromakowiec, ale z przewagą sernika. Ciasto powstało jak to się mówi "na spontanie". Miałam ogromną ochotę na jakieś dobre ciasto i po szybkim przeglądzie lodówki i spiżarni, wybór padł na sernik z makiem. Zrobiłam(...)przestudziłam w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach, a następnie wyjęłam na kratkę. Śmietanę podgrzałam i wrzuciłam do niej połamaną na kawałki czekoladę. Po ok. minucie wszystko wymieszałam do utworzenia się jednolitej polewy. Polewą posmarowałam wierzch ciasta. Sernik schłodziłam w lodówce. SMACZNEGO

Waniliowe Improwizacje
Śnieżny Puch 337

Śnieżny puch to jedno z łatwiejszych ciast jakie robiłam. Nie wymaga włączania piekarnika, nie potrzebujecie żadnych wymyślnych składników, a całość przygotujecie w jakieś 20 minut. W konsystencji przypomina delikatny i puszysty cytrynowy sernik na zimno z kokosową nutą. Ciasto robiłam w blaszce o wymiarach 35×24 cm. Jeśli szukacie inspiracji na inne desery bez pieczenia, zapraszam Was serdecznie

Ciastkozercy
Tarta czekoladowo wiśniowa 223

wiśni wydrylowanych i wstawiam do nagrzanego piekarnika termoobieg temp 180 stopni na pięć minut, po czym zmniejszam na 140 stopni i piekę jeszcze 45 minut. Wyłączam piekarnik i zostawiam uchylone drzwiczki, żeby sernik wystygł w nim. Jak będzie zimny dekoruje polewą, frużeliną

wesoła kuchnia
Ciasto brownie 162

jagodami – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – najlepsze kruche ciasto ze śliwkami – prosta szarlotka – sernik z kajmakiem BROWNIE Przygotowanie: 1 h 20 minut Składniki: – 5 jajek – 170 g mąki pszennej – 350 g gorzkiej czekolady 70-80% – 200 g masła – cukier z prawdziwą wanilią

nietylkopasta.pl
SERNIK CHAŁWOWY W GLAZURZE 183

tortownicę o średnicy 28 cm, którą wcześniej wysmarować masłem i obsypać bułką tartą. Na ciasto masę serową i równo rozprowadzić Piec około 50 - 60  minut w temperaturze 180 - 200 stopnia C. Wystudzony sernik pokryć Glazurą Mirror Ascanio Lauretta

Ciastka - domowe słodkości
Prosty sernik na zimno z jagodami 230

Bardzo letni i bardzo sezonowy przepis na super prosty sernik na zimno. Cudownie jagodowy :-) Czas przygotowywania:  30 minut + 2,5 godziny w lodówce Ilość porcji:  tortownica średnicy 20 cm Składniki: • 8 okrągłych biszkoptów • 3 x 200 g serek waniliowy • 100 ml wrzątku • 2 płaskie łyżki żelatyny • 350 ml wrzątku • galaretka z owoców leśnych

AniaGotuje.pl
Ciasto Pink Banana Mama 195

Wesoły deser bez pieczenia. Truskawkowo bananowy sernik z kilku składników :-) Czas przygotowywania:  około 20 minut Czas chłodzenia:  minimum 4 godziny Ilość:  tortownica średnicy 20-22 cm Składniki: • 2 dojrzałe banany • 500 g rozmrożonych truskawek • 400 g serka homogenizowanego waniliowego • 6 łyżek żelatyny i szklanka wrzątku • 4 łyżki cukru • 2 duże wafle w bloczku

AniaGotuje.pl
Keks bezglutenowy 177

Keks zrobiłam w niedzielę w ekspresowym tempie, ponieważ nie wyszedł mi sernik na zimno... Robiłam tak ekspresowo, że 5 minut po wyjęciu z piekarnika przyszli goście więc jeszcze ciepłe musiałam polać lukrem....  Ale i tak wyszedł smaczny i lekki:-) A zrobienie go zajęło chwilę... Składniki: 300 g mąki bezglutenowej - użyłam własnej mieszanki jaglanej 6 jajek 200-250 cukru

Ze smakiem bez glutenu
Czekoladowy sernik na zimno z galaretką o smaku coli (mrożony sernik czekoladowy) 232

czasie galaretkę przełożyć na schłodzony sernik i ponownie wstawić do lodówki (najlepiej na całą noc). Sernik można chłodzić w zamrażarce - mrożony sernik czekoladowy. (Wtedy należy go wyjąć - około 20 minut przed podaniem i kroić ciepłym nożem.) (*) Czekoladę połamać i umieścić w metalowej miseczce. Miskę ustawić na garnku z delikatnie wrzącą wodą - nie może jej dotykać. Roztapiać

Di gotuje
Słodkie środy - Sernik z brzoskwiniami i czekoladą 212

szczyptę soli i ubijamy na sztywno dodając cukier puder. Pianę wykładamy na brzoskwinie. Z zamrażalki wyciągamy pozostałe ciasto i ścieramy na wierzch na dużych oczkach. Sernik pieczemy w 180 stopniach przez 60-65 minut. Polewa: śmietanę podgrzewamy dodajemy czekoladę i podgrzewamy do całkowitego rozpuszczenia.  Polewę wylewamy na przestudzone ciasto.  Odstawiamy do zastygnięcia polewa

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Sernik czekoladowy z czereśniami 165

ponownie wylewamy 1/3 sera, ponownie układamy 1,5 szklanki czereśni. Całość przykrywamy pozostałym serem. Do naczynia w piekarniku wlewamy 2-3 szklanki wrzątku, tortownicę z sernikiem szybko wstawiamy do piekarnika, zamykamy, pie4czemy 70 minut. Po upieczeniu studzimy do temperatury otoczenia i wstawiamy na noc do lodówki.  Przed podaniem dekorujemy bitą śmietaną i czereśniami

Kuchenne aromaty
Sernik na zimno (brzoskwiniowiec) 210

Dzisiaj pomysł na rewelacyjne ciasto na zimno. Brzoskwiniowiec to sernik na zimno, który przygotujecie w niecałe 30 minut. Poniższe ciasto nie wymaga użycia piekarnika ani miksera. Na pewno zasmakuje fanom brzoskwiń jak i ciast z galaretkami.  Składniki: 1 kg zmielonego twarogu 2 galaretki brzoskwiniowe 1 duża puszka brzoskwiń cukier puder do smaku 1 opakowanie okrągłych biszkoptów

Ugotować
Sernik z brzoskwiniami 192

masy serowej. Wrzucamy rodzynki i pokrojone brzoskwinie. Blaszkę smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Sernik pieczemy ok. 1 godziny w temperaturze 180 stopni. Upieczony sernik pozostawiamy jeszcze w uchylonym piekarniku na 15 minut i dopiero wtedy wyjmujemy ciasto. Smacznego

Salonik smaków
Ciasto kokosowo-truskawkowe z jogurtową pianką 347

jogurtu i cukru pudru, dokładnie ubijamy. Piankę przekładamy na powierzchnię gorącego ciasta, zmniejszamy temp. do 150 stopni i ponownie wstawiamy tortownicę do piekarnika na 15 minut. Podobną piankę ale ze śmietany przygotowywałam w serniku nowojorskim .Wyjmujemy ciasto z piekarnika i studzimy. Delikatnie ostrym nożem obkrawamy całość, otwieramy tortownicę i zsuwamy ciasto na talerz, powierzchnię i boki ciasta dekorujemy plasterkami świeżych

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Proste, szybkie i puszyste ciasto ze śliwkami 2823

minut w 180-190C, a następnie przez ok. 35-40 minut w temp. 160C. Po upieczeniu zostawić ciasto w wyłączonym piekarniku na 10 minut. Smacznego! Polecam również: Jagodowa kostka (jogurtowiec jagodowy) Sernik z białą czekoladą Jeśli ten post okazał Ci się przydatny, bądź to danie wpadło Ci w oko – miło mi będzie jeśli polubisz bloga oraz klikniesz

Kulinarne Przeboje