sernik w 15 minut - 7159 przepisów (strona:114/478)

Sernik śmietankowo -orzechowy 190

BEZA;  Białka ubijamy na sztywno nie przerywając ucierania dodać cukier miksować do utrzymania gładkiej lśniącej masy ,wsypać zmielone orzechy, wymieszać. Na 15 minut przed końcem pieczenia wyłożyć bezę na podpieczony sernik rozsmarować delikatnie wsunąć ponownie ciasto do piekarnika aż beza będzie złocisto brązowa. Studzić przy lekko uchylonych drzwiczkach

Wanilia i Kardamon
Gotowany sernik z musem truskawkowym 150

gorącej masy serowej. Ułożyć drugą warstwę herbatników, wylać pozostałą część masy, przykryć ostatnią warstwą herbatników i pozostawić do wystudzenia. 4. Na wystudzony sernik wylać tężejący mus truskawkowy i wstawić do lodówki  na około 30 minut. 5. Po tym czasie ułożyć połówki truskawek jedna obok drugiej i polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej  czekoladą. Dlaczego warto przygotować sernik

Szalona Kuchnia Eweliny
Sernik dyniowo-pomarańczowy 134

Delikatny, puszysty, pachnący. Choć czasochłonny w przygotowaniu, to jednak bardzo prosty. Wart każdej chwili czekania. 1,5 kg dyni 1 kg sera do serników 200 g płatków owsianych 200 g i 2-3 łyżki słodziwa 100 g masła klarowanego 6 łyżek mąki ziemniaczanej 3 pomarańcze 5 jajek 1,5 łyżki agaru (na 500 ml wody) Zacznij od przygotowania puree(...)masła klarowanego. Jeśli trzeba, masę wymieszaj dłonią. Wyłóż spód tortownicy o średnicy 25 cm. Możesz trochę wyłożyć także boki. Spód podpiecz przez 15 minut w 180 st. C. Z 1 kg sera do serników odejmij 2-3 łyżki sera. Pozostałą część zmiksuj na puszystą masę z jajkami, słodziwem (200 g) i mąką. Dodaj przygotowane puree z dyni i zmiksowane pomarańcze

Kucharzyca
Sernik na czekoladowym spodzie bez mąki. 171

masę. Następnie dodajemy resztę składników, ponownie miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Wykładamy na masę  twarogową,  pieczemy godzinę w 180 stopniach. Po około 10 minutach uchylamy lekko piekarnik, natomiast po godzinie wykładamy sernik ciemną warstwą do spodu. Ona będzie miała nie zbyt równy wierzch, ale to nic, nim ciasto dobrze stygnie wszystko się wyrówna. Za to masa serowa

Dieta moja pasja
Sernik z jogurtem i owocami 210

z jogurtem i owocami Składniki: Spód: 220g herbatników lub ciastek digestive 50g masła – roztopić Masa serowa – dobrze jeśli składniki będą w temperaturze pokojowej: 650g gotowego sera na sernik 200g naturalnego jogurtu 220g cukru 3 łyżki budyniu waniliowego lub śmietanowego bez cukru 3 płaskie łyżki mąki pszennej 3 jajka skórka starta z 1 cytryny sok wyciśnięty(...)łyżką lekko powciskać je w masę serową. 4. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 150C na funkcji góra-dół przez około 75 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Po upieczeniu sernik proszę zostawić do ostygnięcia w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Ostygnięty sernik wstawić do lodówki. Wierzch: 5. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem, wanilią

Mała Cukierenka
pyszny sernik z szybkowara... 145

zasyczeniu pary gotować z 40 minut, po spuszczeniu ciśnienia otworzyć szybkowar i wynieść w chłodne miejsce, najlepiej na całą noc. Formę z sernikiem wyjąć z szybkowara, usunąć folię i położyć na talerzu. Truskawki zmiksować z pudrem cukrem, sokiem z cytryny, śmietaną, przed podaniem polać porcję sernika na talerzyku musem - pierwszy raz zrobiłam sernik w szybkowarze i na pewno

W Mojej Kuchni Lubię
pyszny, pieczony sernik bananowy... 206

sztywno pianę i na wolnych obrotach wmieszać w sernik tortownica 24 cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia, poukładać biszkopty, wylać sernik i na wierzchu poukładać talarki z dwóch bananów piec w 200C około 55 minut, jak wierzch się szybciej przyrumieni to nakryć folią srebrną lub papierem do pieczenia i piec dalej - sernik wyjąć jak wystygnie i posypać

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik "Celinka" - pod kokosową chmurką 374

zrobić ? Zwłaszcza, że mój narzeczony i brat uwielbiają serniki, więc czas uprzedzenia trzeba było pozostawić na bok. I powiem wam, że dawno nic tak pięknie nie pachniało ciastem jak podczas pieczenia się sernika. Nie lubiłam serników bo zawsze ten ser był taki suchy, a w przypadku tego sernika , ser jest dosłownie puszysty, a do tego kokosowa pianka... zjadłam(...)kokos i mieszamy razem z ubitymi białkami. Kiedy masa będzie już gotowa wykładamy ją równomiernie na masie serowej i wkładamy do piekarnika na około 50 minut. Ciasto studzimy i cieszymy się puszystym smacznym sernikiem :) Smacznego

W Moim Magicznym Domu
Sernik z czekoladą Piegusek 107

Uwielbiam serniki! Dlatego na pewno zabraknie ich w mojej Książce kucharskiej. Ten jest bardzo prosty – szybki spód z gotowych ciastek owsianych z czekoladą i kropelki czekolady zatopione w serze. Składniki: • 1 kg mielonego białego sera – używam Piątnicy • 5 jajek • 1 budyń waniliowy • 1 cukier waniliowy • 1 szklanka cukru • 200 g drobnych(...)blaszkę z wrzącą wodą. • Piec przez 15 minut, po czym zmniejszyć temperaturę do 120 st.C i piec jeszcze przez 90 minut. • Po upieczeniu uchylić drzwiczki piekarnika i wyjąć sernik po lekkim przestudzeniu. • Wstawić na kilka godzin do lodówki, najlepiej na całą noc. Mój sernik wyrósł

To co kocham
Czekoladowy sernik na spodzie z pistacji i orzechów laskowych 158

żółtko miksowało się minimum 1 minutę. Na końcu wmieszaj czekoladę z orzechami oraz proszkiem do pieczenia. Ubij osobno białka na sztywną pianę i wmieszaj delikatnie szpatułką do masy. Tortownicę wyłóż papierem, tylko dno. Zaciśnij obręcz i wyłóż masę. Do wyrównania masy używam lekko wilgotnych dłoni. Piecz w nagrzanym do 180 stopni piekarniku ,około 25 minut. Wyjmij z piekarnika(...)końcu wsyp czekoladę i już szpatułką dokładnie wymieszaj. Masę serową możesz wylać na podpieczony spód, który może być ciepły. Piecz w 180 stopniach około 50 minut. Po tym czasie wyłącz piekarnik i wystudź sernik przy lekko uchylonych drzwiczkach. Chłodny wstaw do lodówki. Przygotuj polewę. Do garnuszka włóż wszystkie składniki za wyjątkiem jagły i na malutkim ogniu rozpuść do powstania

Z Kuchni Do Kuchni
Puszysty sernik waniliowy z wiśniami 176

mąki ziemniaczanej (płaska łyżka), która zagęściła sos. Wszystko wymieszałam, wrzuciłam do rondelka, dodałam łyżkę wody i gotowałam na wolnym ogniu ciągle mieszając przez ok. 7 minut, aż sos stracił mączny posmak. Wystudzonym sosem polałam sernik tuż przed podaniem. Na koniec udekorowałam listkami mięty

Kulinarne Inspiracje
Najlepszy sernik dyniowy 106

zapas puree dyniowego , które wykorzystuję do mnóstwa potraw. Śmiało mogę stwierdzić, że to najlepszy sernik dyniowy! Jest miękki, kremowy, puszysty, czyli jednym słowem - przepyszny. Dyniowa masa świetnie komponuje się z orzechowym spodem, polewą toffi i delikatnymi nutami cynamonu. To też jeden z dietetycznych serników, gdyż nie zawiera tłuszczu, a cukier można zastąpić dowolnym słodzidłem. Pyszności! Polecam. (Tortownica o średnicy(...)napowietrzać, aby sernik nie opadł podczas pieczenia.) Całość przelać na ciasteczkowy spód i wstawić do rozgrzanego piekarnika.  Piec około 60-80 minut w 180 stopniach. (Posiadam piekarnik gazowy. Wierzch ciasta powinien być sprężysty. Przepieczony sernik może popękać.)  Ciasto ostudzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika i później schłodzić (minimum 3 h, a najlepiej przez całą noc) w lodówce

Di gotuje
Sernik waniliowy z rabarbarem i kruszonką 201

Sernik z prawdziwą wanilią, rabarbarem i kruszonką. Dzięki rabarbarowi ciasto jest lekko kwaskowe i nie za słodkie, idealne na piknik lub podwieczorek. Polecam również inne moje przepisy z wykorzystaniem rabarbaru   Składniki: Spód: 1,5 szklanki mąki 1 jajko 1 żółtko 3 łyżki cukru pudru 120 g masła szczypta soli Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego 250 g serka(...)serową, na wierzch rozłożyć obrany i pokrojony rabarbar. Piec w piekarniku nagrzanym do 160°C przez 45 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 140°C i piec przez około 30 minut. Po około 20 minutach pieczenia na wierzchu ciasta rozkruszyć kruszonkę. Upieczony sernik wystudzić i schłodzić w lodówce. Kruszonka: Masło roztopić, ostudzić, dodać do cukru i mąki. Wszystko dokładnie ugnieść

Oryginalny smak
Mocno migdałowy sernik 145

Klasyczny sernik o wyrazistej migdałowej nucie z dodatkiem chrupiących płatków  migdałów, z wyczuwalnym likierem Amaretto, polany delikatną polewą z białej czekolady zawsze świetnie smakuje i szybko znika z stołu. Składniki: Spód: 200g pełnoziarnistych herbatników 60g masła extra Masa serowa: 1kg białego sera (3 razy zmielonego lub z wiaderka) 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego (530g) 5 jajek(...)budyń i uprażone na suchej patelni płatki migdałowe, całość dokładnie wymieszać szpatułką. 3. Na wcześniej przygotowany i schłodzony spód wlać masę serową. Sernik wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni  i piec około 60-65 minut. Upieczone ciasto pozostawić do wystudzenia w lekko uchylonym piekarniku. 4. Polewa: czekoladę połamać na mniejsze części, przełożyć do rondelka, dodać masło, śmietankę

Szalona Kuchnia Eweliny

Proponowane wyszukiwania