sernik w 15 minut - 7159 przepisów (strona:108/478)

Sernik krakowski 196

innych serników z dużą ilością bakalii (u mnie z rodzynkami). Oczywiście jeżeli za nimi nie przepadamy możemy je po prostu pominąć Sernik krakowski Drukuj przepis Składniki Kruche ciasto: -250 g mąki pszennej -100 g cukru pudru -125 g masła, zimnego -łyżeczka cukru wanilinowego -1 jajko Masa serowa: -1 kg tłustego zmielonego twarogu(...)wkładamy do lodówki na 60 minut. Po tym czasie ze schłodzonego ciasta odkroić 1/3, odłożyć z powrotem do lodówki. --> Pozostałe ciasto rozwałkować na bardzo cienki placek, wyłożyć nim dno formy o wymiarach 25 x 35 cm (wyłożonej papierem do pieczenia), ponakłuwać widelcem. Spód podpiekamy w piekarniku w temperaturze 180 przez 15 minut do zrumienienia. --> Masa serowa: --> Wszystkie składniki powinny być

Marta Gotuje
Sernik z 3 składników 214

talerzu "Filona" od Porcelany Bogucice. Składniki w temp. pokojowej: 5 jajek 300g serka kremowego (np. Bieluch) 200g białej czekolady Tortownicę (śr.18cm) owinąć z zewnątrz folią aluminiową gdyż sernik będzie się piekł w kąpieli wodnej. Dno wyłożyć papierem do pieczenia. Do piekarnika wstawić duże naczynie żaroodporne wypełnione do połowy wodą. Nagrzać do temp. 170 stopni. Czekoladę połamać i rozpuścić(...)tortownicy. Aby pozbyć się pęcherzyków powietrza uderzyć tortownicą z niedużej wysokości o blat. Serniczek włożyć do nagrzanego piekarnika. Po 15 minutach zmniejszyć temp. do 150 st i piec przez 30 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik i studzić sernik przy uchylonych drzwiczkach. Następnie wstawić na noc do lodówki. Ja mój serniczek polałam lukrem. Można posypać cukrem pudrem

Smakołyki Asi
Walentynkowy sernik na zimno z malinami 145

spód formy pokrytej papierem do pieczenia. Przykryj drugą warstwą papieru i obciąż suchą fasolą albo grochem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180ºC na 20 minut. Następnie zdejmij obciążenie i warstwę papieru i podpiecz kolejne 15 minut. Wyjmij i odstaw do wystudzenia. Galaretka malinowa Maliny zmiksuj z cukrem na purée. Żelatynę zalej 2 łyżkami zimnej wody i odstaw do napęcznienia. Następnie(...)się bąble powietrza). Sernik wyjmij z formy** i ułóż na kratce kruchym spodem do dołu. Polej gotową polewą. Odstaw na 5 minut, a następnie włóż do lodówki na kilka godzin do całkowitego stężenia.  Po wyjęciu sernik najlepiej kroić mokrym i ciepłym nożem zanurzonym uprzednio we wrzątku. **Jeśli używasz okrągłej tortownicy, powinno udać się to bez problemu

Food Square
Sernik królewski bez laktozy 320

wierzch masy, bardzo delikatnie i z wyczuciem ścieramy druga porcję kakaowego ciasta. Pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut, potem zmniejszamy temperaturę do 150 i pieczemy dalej 60 minut. Wyłączamy piekarnik, uchylamy delikatnie drzwiczki i nie wyciągając sernika pozwalamy mu spokojnie wystygnąć.Wyciągamy już kompletnie przestudzony! Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Sernik Oreo 156

rozpływa się w ustach. Wszyscy prosili o dokładkę. Was też zachęcam do upieczenia tego pysznego ciasta, na pewno jeszcze nie raz wrócicie do tego przepisu :) 1 kg sera na serniki z wiadereczka (Piątnica lub President) 4 jajka 400 g mleka skondensowanego słodzonego 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 czekolada deserowa 40 ml śmietanki(...)mieszamy z masą serową. Spód tortownicy (24cm) wykładamy papierem do pieczenia, zapinamy obręcz. Wlewamy masę sernikową. Pieczemy w temp. 150 stopni (góra-dół) 60 minut. Uchylamy drzwiczki piekarnika i studzimy w nim sernik. Po ostudzeniu wkładamy do lodówki na całą noc. Polewa: W kąpieli wodnej podgrzewamy połamaną czekoladę i śmietankę. Polewamy sernik, posypujemy pozostałymi ciasteczkami. Chłodzimy

Smakołyki Asi
SERNIK MATCHA Z WIŚNIĄ 110

stężenia (ok 20 minut) wracając do zielonej masy – dno foremki wyłóż folią spożywczą. Przełóż do niej tężejącą galaretkę tak, by zabezpieczyć miejsca, przez które ewentualnie mogłaby wypłynąć masa. Wstaw do zamrażarki na 10 minut gdy zielona masa zastygnie przelej do foremki ok 1/3 pozostałej masy i ponownie wstaw do zamrażarki na ok 15 minut do stężenia gdy wiśniowa galaretka(...)Zalej pozostałą masą serową i albo wstaw do zamrażarki na ok 20-30 minut, albo do lodówki na noc przed wyjęciem sernika z foremki pamiętaj by podgrzać foremkę! Albo wstawiając ją do naczynia z gorącą wodą albo podgrzewając foremkę palnikiem przed podaniem zdejmij delikatni sernik z folii i przełóż go na talerz Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kliknij, jeśli chciałbyś

SandraFrej.com
Kremowy sernik kajmakowy 361

Twix. Jeżeli lubicie kremowe serniki, to ten przepis jest dla Was. Rodzinie smakował, ja jednak pozostanę przy bardziej konkretnych sernikach, ale kto co lubi :) A Wy jakie serniki lubicie bardziej? :) Składniki: 120 g herbatników 30 g czekolady czubata łyżka kajmaku Masa serowa: 1150 g sera twarogowego (co najmniej dwukrotnie mielonego) 200 ml śmietanki 30% 2 łyżki mąki(...)pomocą łopatki mieszamy.  Gotową masę przekładamy na ochłodzony, wcześniej przygotowany spód i wstawiamy do nagrzanego piekarnika (160`C). Pieczemy około 70 minut (25 minut przed końcem ustawiamy na pieczenie dolne). Gotowy sernik studzimy w formie, następnie wstawiamy na całą noc pod przykryciem do lodówki. Dekorujemy kajmakiem. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Niebiański sernik na zimno z kokosem 174

oczywiście możecie kupić wspomniane ciastka* i je zmielić dodając rozpuszczone masło. Jeżeli zdecydujecie się na robienie spodu do sernika samodzielnie, to polecam upiec go dzień wcześniej lub z rana, tak żeby dobrze ostygł i ochłodził się w lodówce min. 30 minut. Serniczek robimy w następującej kolejności: Najpierw robimy spód, w dniu robienia sernika robimy galaretkę oraz masę jogurtowo-kokosową. Składniki(...)Wstawić do nagrzanego do 175 st piekarnika (z termoobiegiem) piec 25 min. Wyjąć z piekarnika, ostudzić całkowicie na kratce, nie zdejmując boków tortownicy, wstawić na lodówki na minimum 30 minut. Galaretka: 2 opakowania galaretki agrestowej 300 gr borówki amerykańskiej (można dodać więcej max 500 gr, nie polecam owoców mrożonych) Galaretki rozpuścić w 750 ml wrzątku, zostawić na blacie do całkowitego

moj przepis na
Sernik piernikowy 226

Lidla”. Książkę tę dostałam od przyjaciółki Sylwii, która wiedząc, że prowadzę bloga kulinarnego specjalnie dla mnie uzbierała punkty i zrobiła mi wspaniały prezent. Dziękuję Sylwio :-) A wracając do wypieku, sernik jest tak wspaniały, że rozpływa się w ustach. Delikatne puszyste ciasto na spodzie a na wierzchu starte kruche kakaowe ciasto tworzą wspaniałe trio w jak najbardziej świątecznym wydaniu. Przepis(...)wystudzony spód piernikowy włożyć równomiernie masę serową, na nią zetrzeć na tarce zmrożone kruche kakaowe ciasto. Całość wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 50 minut w temperaturze 180 stopni C. Po upieczeniu sernik studzić w wyłączonym piekarniku przy otwartych drzwiczkach piekarnika, żeby ciasto nie opadło. Po wystudzeniu, sernika można posypać cukrem pudrem Smacznego

Na słodko lub wytrawnie
Delikatny sernik z musem jeżynowo-malinowym 188

wygładzamy łyżką,wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 160*c i pieczemy około 50 minut. 3. Mus: Maliny łączymy z jeżynami podgrzewamy w rondelku z cukrem mieszamy do rozpuszczenia i gotujemy około 5-7 minut aż owoce się rozpadną, studzimy.Gotowym zimnym musem,polewamy upieczony i wystudzony sernik

Wanilia i Kardamon
Sernik z musem malinowym 228

uzyskania konsystencji musu. Masę serową dekorujemy pasami  z musu malinowego,  rozprowadzamy widelcem , by mus wniknął w sernik. Sernik wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150 °C i pieczemy przez ok. 80 minut. Możemy górę przykryć folią aluminiową jeśli się zbytnio podpieka. Studzimy w piekarniku otwierając drzwiczki. Polecam również: sernik z glazurą

W kuchennym oknie Ewy
Sernik z jagodami i jeżynowo-jagodową polewą. 163

smak. Wierzch stanowi natomiast polewa owocowa, a raczej mus z jeżyn i jagód, z dodatkiem śmietany kremówki, która sprawiła, że stał się on kremowy, aksamitny, pyszny... Polecam!!! Składniki na sernik z jagodami i jeżynowo-jagodową polewą na tortownicę o średnicy 20 cm kilka herbatników na spód (lub biszkoptów) MASA SEROWA: 500 g zmielonego sera białego 1 galaretka o smaku(...)jest letnia miksujemy ser, a po 2 minutach pomału, cienką strużką wlewamy galaretkę, cały czas miksując. Gdy masa jest już dokładnie wymieszana dodajemy jagody i mieszamy łyżką. Masę serową wykładamy na herbatniki, wyrównujemy i wkładamy na 15 minut do zamrażarki lub na 45 minut do lodówki. Po tym czasie wyjmujemy schłodzony sernik i wykładamy na niego chłodną polewę. Wkładamy

Rozpustne gotowanie
Jagodowo czekoladowy sernik 351

Domowy czekoladowo jagodowy serniczek z glazurą jagodową. Sernik jest pyszny, rozpływa się w ustach. Nie za słodki bo taki moja rodzina lubi. spód: 160 g ciastek kakaowych 50 g masła masa serowa: 1 kg sera twarogowego półtłustego 1 szklanka śmietany 36 % 1/2 szklanki jogurtu greckiego 4 jajka wielkość M 3/4 szklanki cukru 1 budyń śmietankowy pozostałe: 100 g czekolady(...)temp 180 stopni na 20 minut, zmniejszam na 135 stopni i piekę jeszcze około 55 minut aż się zetnie środek. Uchylam drzwiczki i studzę. Jak będzie zimny wkładam do lodówki. Polewa jagodowa: Galaretkę rozpuszczam w 1/2 szklance gorącej wody i studzę. Połowę jagód miksuję blenderem i dodaję do galaretki. Jak lekko stężeje wylewam na sernik, dekoruje resztą jagód

wesoła kuchnia
Brownie z serem i truskawkami 212

Masa serowa: 500 g twarogu trzykrotnie zmielonego (lub gotowego sera do serników) 150 g mleka skondensowanego słodzonego (z tuby) 2 jajka 1 łyżeczka aromatu waniliowego Truskawki umyć i osuszyć. Usunąć szypułki. Włożyć do małego garnka i dodać cukier. Gotować na małym palniku do zagęszczenia (około 40-45 minut). Czekoladę rozpuścić z masłem na małym palniku. Odstawić do przestudzenia. Jajka zmiksować(...)dodać aromat waniliowy i całość zamieszać. Masę serową wylać na podpieczony spód brownie. Na wierzch nakładać łyżeczką truskawki i patyczkiem rozprowadzać po całej powierzchni sernika. Temperaturę w piekarniku zmniejszyć do 160°C i piec 35 minut. Po upieczeniu zostawić w otwartym piekarniku jeszcze przez około 15 minut. Wystudzić i wstawić do lodówki

Bullio
Brownie z serem i truskawkami 453

Masa serowa: 500 g twarogu trzykrotnie zmielonego (lub gotowego sera do serników) 150 g mleka skondensowanego słodzonego (z tuby) 2 jajka 1 łyżeczka aromatu waniliowego Truskawki umyć i osuszyć. Usunąć szypułki. Włożyć do małego garnka i dodać cukier. Gotować na małym palniku do zagęszczenia (około 40-45 minut). Czekoladę rozpuścić z masłem na małym palniku. Odstawić do przestudzenia. Jajka zmiksować(...)dodać aromat waniliowy i całość zamieszać. Masę serową wylać na podpieczony spód brownie. Na wierzch nakładać łyżeczką truskawki i patyczkiem rozprowadzać po całej powierzchni sernika. Temperaturę w piekarniku zmniejszyć do 160°C i piec 35 minut. Po upieczeniu zostawić w otwartym piekarniku jeszcze przez około 15 minut. Wystudzić i wstawić do lodówki

Bullio