nadzieję, że tak jak u mnie u was również wielbicieli serników nie brakuje. Piekłam i jadłam już serniki z różnych przepisów i z różnymi dodatkami ale ten dotychczasowe serniki bije na głowę. Jest pyszny, wilgotny o idealnej konsystencji. U mnie z dodatkiem skórki pomarańczowej i rodzynek. Składniki: 1 kg twaróg półtłusty klinek Łowicz 200 g miękkiego masła(...)przelać do wysmarowanej tortownicy o średnicy 25 centymetrów i wyrównać powierzchnię. Włożyć do nagrzanego piekarnika z termoobiegiem na 175 stopni i piec około 60-70 minut. Po tym czasie piekarnik wyłączyć pozostawiając sernik do całkowitego wystudzenia. Lukier: Do soku z cytryny dodawać stopniowo cukier puder i ucierać. Polać lukrem zimny sernik. * W zależności od ilości soku z pół
Ala piecze i gotujeSernik na bogato. Idealny na święta lub uroczystości rodzinne. Z pewnością zaskoczycie nim gości zarówno smakiem jak i wyglądem. Mój sernik zrobił duże wrażenie na gościach. Szybko znikał, można by powiedzieć, że za szybko:). Składniki: Spód 250 g herbatników - petitki 120 g margaryny 2 łyżki płaskie kakao Masa serowa 1,2 kg twarogu 250 g cukru trzcinowego(...)się woda i umieścić na blasze na którą nalewamy do 2/3 wysokości formy wodę. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 160 stopni z termoobiegiem i piec 60 minut. Po tym czasie piekarnik wyłączyć pozostawiając sernik w piekarniku do wystudzenia. Polewa czekoladowa: Wodę, mleko, kakao, cukier puder umieścić w garnuszku i mieszając podgrzać w kąpieli wodnej do około
Ala piecze i gotujegładką masę. Cały czas miksując dodać po 1 jajka, ekstrakt waniliowy i mąkę. Masę (będzie miała dość rzadką konsystencję) przelać na schłodzony spód. Sernik piec w 170°C przez około 40-45 minut. Wystudzić w tortownicy. Wierzch 5 brzoskwiń 1 galaretka brzoskwiniowa Galaretkę przygotować zgodnie z instrukcją. Odstawić. Owoce umyć, usunąć pestki i pokroić na półksiężyce. Brzoskwinie ułożyć
Pełny talerzDziś kolejny z uwielbianych przez nas serników. Choć ten zdecydowanie odbiega od tych wcześniejszych , nie jest tak puszysty jak tamte, ma bardziej zwartą strukturę, to dla mnie i tak jest cudowny. Chyba jednak jestem sernikoholikiem... :-) W oryginalnym przepisie było 250g ciasteczek digestive, ja z braku ciastek, które nadawałyby się na to ciacho użyłam bezglutenowych ciastek z karobem, a że miałam(...)Mnie wydawał się ten czas zbyt krótki, dlatego dopiekałam ciasto jeszcze 30 minut w temp.150*C. Ale niepotrzebnie... Gdy wyłączałam piekarnik ciasto było ok. po 30 minutach miałam już niestety ogromne pękniecie w serniku. Myślę iż przy dłuższym pieczeniu należałoby go wyjąć bez studzenia w piekarniku, wówczas pewnie byłoby wszystko ok. Na szczęście w smaku to zupełnie nie przeszkadza. Smacznego
Smaczne ZdroweJeśli lubicie smak i konsystencję tradycyjnych serników to zapraszam po przepis na taki właśnie sernik. Sernik z rodzynkami i płatkami migdałowymi lub jeśli lubicie pomarańczowej skórki czy żurawiny z pewnością Wam posmakuje. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sernik z rodzynkami i płatkami migdałowymi Składniki 1 kg sera półtłustego 6 jajek + 1 do posmarowania wierzchu 250 g drobnego cukru(...)Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 C i pieczemy 30 min.,następnie zmniejszamy temperaturę do 120 C i pieczemy kolejne 90 minut. Zostawiamy do wystygnięcia w lekko uchylonym piekarniku. sernik z rodzynkami i płatkami migdałowymi to co lubie gotuje i polecam Artykuł Sernik z rodzynkami i płatkami migdałowymi pochodzi z serwisu To co lubię gotuję
To co lubię - gotuję i polecamrazem postanowiłam zrobić to troszeczkę inaczej. Jak zwykle przejrzałam kilka blogów, zgrabnie zmiksowałam cztery przepisy, dodałam nieco fantazji i oto wyszedł z tego ten oto jaglany sernik kokosowy. Nie powinno to zdziwić żadnego fana kaszy jaglanej, ponieważ powszechnie wiadomo, że znajduje ona zastosowanie w bardzo wielu przepisach, a na dodatek jest wyjątkowo zdrowa i pożywna. Możemy podawać ją zarówno(...)zagęszczenia, ale ważne żeby nie przesadzić. 3. Ciasto przekładamy do nasmarowanej tłuszczem tortownicy. Możemy ją również wysypać wcześniej wiórkami. 4. Pieczemy przez około 50 minut w temperaturze ok. 180C. Idealnie upieczony sernik powinien być chrupiący z wierzchu i kremowy w środku. 5. Kroimy dopiero po wystygnięciu. I gotowe! Prawda, że proste? Sernik świetnie smakuje podany z musem
two broke sistersDzisiaj zapraszam Was na obłędny sernik bez pieczenia z ciasteczkami OREO, lub NEO (z Lidla). Zainspirowałam się przepisem z bloga Moje Wypieki . Składniki na spód: 180 g ciastek Oreo lub Neo z nadzieniem 50 g masła Wykonanie: Tortownicę o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Masło roztopić, przestudzić. Ciasteczka rozkruszyć blenderem lub malakserem. Połączyć z masłem(...)śmietanki 30% lub 36% kilka ciastek Oreo lub Neo Wykonanie: Śmietankę podgrzać prawie do wrzenia, zdjąć z palnika i dodać posiekaną czekoladę. Po minucie wymieszać do połączenia się składników. Schłodzoną polewę wylać na sernik. Ozdobić ciastkami
Trufelkowostanie się oprzeć. Najbardziej lubię taki z akcentem pomarańczowym, dam się wtedy za niego pokroić ;) Delikatny, kremowy, rozpływający się w ustach... mmmmm pycha. Ta wersja sernika, nie wymaga tradycyjnie pieczenia, tylko gotowania. 30 minut roboty, dłuższa chwila w lodówce i możemy się zajadać. SKŁADNIKI: 1 kg zmielonego sera 4 jajka 2 budynie śmietankowe lub waniliowe 3/4 szkl cukru(...)gotować całość około 15 minut, mieszając aby masa się nie przypaliła i żeby nie zrobiły się grudki. Na niezbyt dużej blaszce wyłożyć jedną warstwę ciastek, wylać połowę masy serowej, ułożyć kolejną warstwę herbatników, wylać pozostały ser i ułożyć na wierzchu ostatnią warstwę z ciastek. Odstawić na 2-3 godziny do lodówki. Sernik z wierzchu polukrowałam i udekorowałam kandyzowaną skórką
Kuchnia w opałachSernik z własnoręcznie przygotowanym marcepanem, sosem malinowym i jajkami marcepanowymi. Jest pyszny i rozpływa się w ustach. Delikatny, kremowy z nutą kwasowości malin. spód: 170 g ciastek kakaowych 60 g masła marcepan: 250 g migdałów 3/4 szklanki cukier kryształ 1 łyżka miodu 150 g cukru pudru 1 łyżeczka olejku migdałowego 1/3 szklanki wody masa serowa: 900 g sera twarogowego(...)owijam od spodu folią aluminiową dokładnie. Na blaszkę od piekarnika wylewam czajnik wrzącej wody, wkładam do wody sernik i piekę w kąpieli wodnej. Sernik wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 180 termoobieg na 20 minut i zmieszam na temp 120 stopni na godzinę i 15 minut. Po wyłączeniu piekarnika zostawiam go w nagrzanym jeszcze godzinę i uchylam drzwiczki
wesoła kuchniaKlasyczny sernik w nowoczesnym wydaniu, czyli bezcukrowa słodycz, której wykonanie zajmie nam mało czasu i nie zniechęci nas skomplikowanymi czynnościami. Sernik nie należy do tych z gatunku " leciutkich jak chmurka" jest zwarty i wilgotny, jego wszystkie składniki wrzucamy do miski i miksujemy tylko do ich połączenia, dzięki temu nie jest nazbyt napowietrzony, więc nam nie opadnie. Czekoladowy(...)miodem, dolewam ostudzony olej kokosowy chwilę miksuję dodaję mąkę i kakao, mieszam łyżką wylewam na wysmarowaną masłem i oprószoną mąką blachę piekę ok. 18 minut , w tym czasie przygotowuję ser SKŁADNIKI NA SERNIK: 1 kg sera( ja użyłam wiaderkowego) 4 jajka 4 żółtka 1 szklanka miodu 2 łyżki ekstraktu z wanilii pół szklanki mąki ziemniaczanej rodzynki
Upiecz sobie babeczkęDodajemy cukier i gotujemy przez około 10-15 minut. Odparowany sok zdejmujemy z ognia i energicznie mieszając rozpuszczamy w nim namoczoną w kilku łyżeczkach zimnej wody żelatynę. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy tężejące śliwki i energicznie mieszamy do połączenia. Tak przygotowany mus wylewamy na całkowicie wystudzony sernik i odstawiamy na kilka godzin (a najlepiej(...)Dodajemy cukier i gotujemy przez około 10-15 minut. Odparowany sok zdejmujemy z ognia i energicznie mieszając rozpuszczamy w nim namoczoną w kilku łyżeczkach zimnej wody żelatynę. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy tężejące śliwki i energicznie mieszamy do połączenia. Tak przygotowany mus wylewamy na całkowicie wystudzony sernik i odstawiamy na kilka godzin (a najlepiej
Pogotujmy.plostudzić. Dodać do żelatyny 2 łyżki masy serowej, dokładnie wymieszać. Wlać żelatynę do sernika, dokładnie zmiksować. Każdy z rożków ustawić w wysokiej szklance. Rozłożyć białą masę serową równomiernie do rożków - najlepiej za pomocą rękawa cukierniczego z dużą, okrągłą końcówką. Wstawić rożki do lodówki na 15 minut. W tym czasie przygotować drugą warstwę: z mlecznej czekolady. Czekoladę posiekać, rozpuścić w kąpieli(...)likierem, zmiksować. 2 listki żelatyny odcisnąć, rozpuścić na parze, ostudzić. Dodać do żelatyny 2 łyżki masy serowej, dokładnie wymieszać. Wlać żelatynę do sernika, dokładnie zmiksować. Masę równomiernie wyłożyć na pierwszą warstwę, schłodzić w lodówce przez 15 minut. Przygotować trzecią warstwę: z ciemnej czekolady. Czekoladę posiekać, rozpuścić w kąpieli wodnej, ostudzić. Wlać do 500 ml masy serowej razem z kakao, zmiksować
Pożeraczka, czyli raz adobrzepszennej Sos wiśniowy na Sernik z białą czekoladą 450 g mrożonych wiśni 50 ml wody 3-4 łyżki cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej Herbatniki zmiel, dodaj rozpuszczone masło, następnie wymieszaj wszystko dokładnie blenderem. Tortownicę o średnicy 18 cm wyłóż papierem do pieczenia. Masą wyłóż dno, można delikatnie ubić szklanką. Podpiecz 10 minut w temperaturze(...)podpieczony spód wysypać wlej masę serową. Na dno piekarnika wstaw naczynie żaroodporne/foremkę wypełnioną wrzącą wodą Wstaw sernik do piekarnika, zmniejsz temperaturę do 160 o C i piec około 50 minut. Jeśli używasz piekarnika z funkcją pary nie wstawia naczynia z wodą tylko ustaw parę na 25%, termoobieg
kuron.com.plwyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 24 x 35 cm, oprószamy bułką tartą, a następnie wykładamy delikatnie i równomiernie masę serową. 4. Pieczenie: Sernik pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 60-70 minut do zrumienienia. Upieczony dokładnie studzimy. Ja studzę w piekarniku, a następnie zimny przekładam na kilka godzin do lodówki. 5. Podanie: Gotowy sernik kroimy
Izabelawkuchnipieczenia o wymiarach około 24 x 35 cm, następnie wykładamy delikatnie i równomiernie masę serową i na koniec ścieramy pozostałe ciasto. 4. Pieczenie: Sernik pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 60-70 minut do zrumienienia. Upieczony dokładnie studzimy. Ja studzę w piekarniku, a następnie zimny przekładam na kilka godzin do lodówki. 5. Podanie: Gotowy sernik kroimy
Izabelawkuchni