Śnieżny puch to jedno z łatwiejszych ciast jakie robiłam. Nie wymaga włączania piekarnika, nie potrzebujecie żadnych wymyślnych składników, a całość przygotujecie w jakieś 20 minut. W konsystencji przypomina delikatny i puszysty cytrynowy sernik na zimno z kokosową nutą. Ciasto robiłam w blaszce o wymiarach 35×24 cm. Jeśli szukacie inspiracji na inne desery bez pieczenia, zapraszam Was serdecznie
Ciastkozercywiśni wydrylowanych i wstawiam do nagrzanego piekarnika termoobieg temp 180 stopni na pięć minut, po czym zmniejszam na 140 stopni i piekę jeszcze 45 minut. Wyłączam piekarnik i zostawiam uchylone drzwiczki, żeby sernik wystygł w nim. Jak będzie zimny dekoruje polewą, frużeliną
wesoła kuchniajagodami – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – najlepsze kruche ciasto ze śliwkami – prosta szarlotka – sernik z kajmakiem BROWNIE Przygotowanie: 1 h 20 minut Składniki: – 5 jajek – 170 g mąki pszennej – 350 g gorzkiej czekolady 70-80% – 200 g masła – cukier z prawdziwą wanilią
nietylkopasta.pltortownicę o średnicy 28 cm, którą wcześniej wysmarować masłem i obsypać bułką tartą. Na ciasto masę serową i równo rozprowadzić Piec około 50 - 60 minut w temperaturze 180 - 200 stopnia C. Wystudzony sernik pokryć Glazurą Mirror Ascanio Lauretta
Ciastka - domowe słodkościBardzo letni i bardzo sezonowy przepis na super prosty sernik na zimno. Cudownie jagodowy :-) Czas przygotowywania: 30 minut + 2,5 godziny w lodówce Ilość porcji: tortownica średnicy 20 cm Składniki: • 8 okrągłych biszkoptów • 3 x 200 g serek waniliowy • 100 ml wrzątku • 2 płaskie łyżki żelatyny • 350 ml wrzątku • galaretka z owoców leśnych
AniaGotuje.plWesoły deser bez pieczenia. Truskawkowo bananowy sernik z kilku składników :-) Czas przygotowywania: około 20 minut Czas chłodzenia: minimum 4 godziny Ilość: tortownica średnicy 20-22 cm Składniki: • 2 dojrzałe banany • 500 g rozmrożonych truskawek • 400 g serka homogenizowanego waniliowego • 6 łyżek żelatyny i szklanka wrzątku • 4 łyżki cukru • 2 duże wafle w bloczku
AniaGotuje.plKeks zrobiłam w niedzielę w ekspresowym tempie, ponieważ nie wyszedł mi sernik na zimno... Robiłam tak ekspresowo, że 5 minut po wyjęciu z piekarnika przyszli goście więc jeszcze ciepłe musiałam polać lukrem.... Ale i tak wyszedł smaczny i lekki:-) A zrobienie go zajęło chwilę... Składniki: 300 g mąki bezglutenowej - użyłam własnej mieszanki jaglanej 6 jajek 200-250 cukru
Ze smakiem bez glutenuczasie galaretkę przełożyć na schłodzony sernik i ponownie wstawić do lodówki (najlepiej na całą noc). Sernik można chłodzić w zamrażarce - mrożony sernik czekoladowy. (Wtedy należy go wyjąć - około 20 minut przed podaniem i kroić ciepłym nożem.) (*) Czekoladę połamać i umieścić w metalowej miseczce. Miskę ustawić na garnku z delikatnie wrzącą wodą - nie może jej dotykać. Roztapiać
Di gotujeszczyptę soli i ubijamy na sztywno dodając cukier puder. Pianę wykładamy na brzoskwinie. Z zamrażalki wyciągamy pozostałe ciasto i ścieramy na wierzch na dużych oczkach. Sernik pieczemy w 180 stopniach przez 60-65 minut. Polewa: śmietanę podgrzewamy dodajemy czekoladę i podgrzewamy do całkowitego rozpuszczenia. Polewę wylewamy na przestudzone ciasto. Odstawiamy do zastygnięcia polewa
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiponownie wylewamy 1/3 sera, ponownie układamy 1,5 szklanki czereśni. Całość przykrywamy pozostałym serem. Do naczynia w piekarniku wlewamy 2-3 szklanki wrzątku, tortownicę z sernikiem szybko wstawiamy do piekarnika, zamykamy, pie4czemy 70 minut. Po upieczeniu studzimy do temperatury otoczenia i wstawiamy na noc do lodówki. Przed podaniem dekorujemy bitą śmietaną i czereśniami
Kuchenne aromatyDzisiaj pomysł na rewelacyjne ciasto na zimno. Brzoskwiniowiec to sernik na zimno, który przygotujecie w niecałe 30 minut. Poniższe ciasto nie wymaga użycia piekarnika ani miksera. Na pewno zasmakuje fanom brzoskwiń jak i ciast z galaretkami. Składniki: 1 kg zmielonego twarogu 2 galaretki brzoskwiniowe 1 duża puszka brzoskwiń cukier puder do smaku 1 opakowanie okrągłych biszkoptów
Ugotowaćmasy serowej. Wrzucamy rodzynki i pokrojone brzoskwinie. Blaszkę smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Sernik pieczemy ok. 1 godziny w temperaturze 180 stopni. Upieczony sernik pozostawiamy jeszcze w uchylonym piekarniku na 15 minut i dopiero wtedy wyjmujemy ciasto. Smacznego
Salonik smakówjogurtu i cukru pudru, dokładnie ubijamy. Piankę przekładamy na powierzchnię gorącego ciasta, zmniejszamy temp. do 150 stopni i ponownie wstawiamy tortownicę do piekarnika na 15 minut. Podobną piankę ale ze śmietany przygotowywałam w serniku nowojorskim .Wyjmujemy ciasto z piekarnika i studzimy. Delikatnie ostrym nożem obkrawamy całość, otwieramy tortownicę i zsuwamy ciasto na talerz, powierzchnię i boki ciasta dekorujemy plasterkami świeżych
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięminut w 180-190C, a następnie przez ok. 35-40 minut w temp. 160C. Po upieczeniu zostawić ciasto w wyłączonym piekarniku na 10 minut. Smacznego! Polecam również: Jagodowa kostka (jogurtowiec jagodowy) Sernik z białą czekoladą Jeśli ten post okazał Ci się przydatny, bądź to danie wpadło Ci w oko – miło mi będzie jeśli polubisz bloga oraz klikniesz
Kulinarne Przebojegorzka lub mleczna czekolada 1 łyżka masła 100 ml śmietany 30 % Wszystkie składniki na ciasto szybko i dokładnie ze sobą zagnieść. Ciasto zawinąć w folię i wstawić na 30 minut do lodówki. Blaszkę wysmarować tłuszczem. Schłodzone ciasto wyłożyć równomiernie na blaszkę i nakłuć widelcem. Podpiec w temperaturze 200 stopni przez 20 minut.W międzyczasie przygotować masę serową. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka(...)szczyptą soli na sztywno. Nie używając już miksera wmieszać je delikatnie do masy serowej. Całość przelać na podpieczony i lekko wystudzony spód. Sernik piec w temperaturze 170 stopni przez około 1 godzinę i 10 minut. Studzić w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Pozostawić do całkowitego wystygnięcia, najlepiej na całą noc. Przygotować polewę. Do garnka wlać śmietanę, dodać masło
My simple kitchen