sernik w 15 minut - 7159 przepisów (strona:127/478)

Sernik dyniowy 235

Polałam sernik dyniowy polewą toffi, która oczywiście jest masakrycznie słodka ale myślę, że sam sernik bez żadnej polewy czy dodatków też będzie wspaniale smakował… Bardzo polecam Sernik dyniowy Składniki: Spód: 200 g ciasteczek imbirowych /gingersnap cookie/ 28 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki imbiru w proszku 28 g cukru brązowego 57 g masła rozpuszczonego(...)drzwiczkach. Po wyjęciu z piekarnika zanim przestygnie dobrze jest oddzielić ciasto ostrym nożem od brzegów tortownicy. Wystudzony sernik wstawić do lodówki na kilka godzin (najlepiej na całą noc). 4. Polewa: mleko skondensowane niesłodzone, masło i cukier brązowy gotować około 20 minut na małym ogniu. Mieszać często drewnianą łyżką i BARDZO uważać przy próbowaniu, bo masa jest bardzo gorąca

UgotujmyTo.pl
Sernik na spodzie...brownie! 331

dodać cukier, kakao i sól. Wymieszać drewnianą łyżką lub trzepaczką. Odstawić na 10 minut. Po tym czasie wmieszać jajka. Na końcu dodać mąkę i całość wymieszać na gladką masę, do połączenia się składników. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto i piec 30 minut w temperaturze 160 stopniach (grzałka góra i dół) .Po czym wyjąć ciasto z piekarnika. Przygotować masę(...)masę. Miksować krótko, tylko do połączenia się składników. Masę serową wylać na ciasto, które może być ciepłe.Piec w nagrzanym piekarniku ok. 50-60 minut w temperaturze 180 stopni. Wyłączyć piekarnik i zostawić w nim sernik do wystudzenia przy lekko uchylonych drzwiczkach, następnie na noc włożyć do lodówki. Przygotować polewę. Czekoladę drobno posiekać.Przełożyć do metalowej miski, dodać masło

Z Kuchni Do Kuchni
Czekoladowa tarta z żurawiną 267

momentu połączenia się składników. Na końcu wlać rozpuszczoną w kąpieli wodnej, czekoladę. Masę sernikową przelać na podpieczony spód. Rozłożyć żurawinę, wciskając ją w sernik i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C. Po 10 minutach zmniejszyć temperaturę na 160 *C i piec jeszcze przez ok 30min. Wystudzić w lekko uchylonym piekarniku. Krem. Żurawinę wsypać do garnuszka razem z cukrem(...)wycisnąć na wystudzoną tartę. Smacznego :) RADA : żurawinę najlepiej wcześniej przemrozić, żeby nie była gorzka. Kategoria: A-Z SŁODKO , Boże Narodzienie , Ciasta czekoladowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Serniki pieczone , Tarty i kruche ciasta , Wykorzystanie żółtek Tagged: kremówka , twaróg , żelatyna , żurawina

https:KKuchniaMniam
Dietetyczny sernik ciasteczkowy o smaku tiramisu 364

czekoladowych ciasteczek i posypka z prawdziwego kakao.... a wszystko dietetyczne i bogate w białko! Deser idealny dla osób na diecie redukcyjnej, po dobraniu odpowiednich proporcji może nawet zastąpić posiłek. Sernik nie wymaga pieczenia co czyni go bardzo szybkim w przygotowaniu. Wcześniej pieczemy czekoladowy omlet i kroimy go na kawałeczki... niebo w gębie to za mało powiedziane!   Omlet(...)pieczenia 1 łyżeczki miodu 1 łyżka dowolnej mąki np owsianej Składniki zmiksować i wylać na  rozgrzaną patelnię. Smażyć pod przykryciem 5 minut z każdej strony. Przełożyć na talerz i pokroić na małe kawałki. Sernik: 500 g twarogu półtłustego lub tłustego 100 g jogurtu naturalnego 2 łyżeczki miodu lub innego słodzidła, wg upodobań 20 g żelatyny 3 łyżki zimnej

Chocolate Muffin Blog
KRUCHE CIASTO – jak zrobić idealne? 418

najkrócej zagniatamy, zaczynając jednak od posiekania masła z mąką za pomocą noża. Unikamy długiego zagniatania ciepłymi dłońmi, po zagnieceniu zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na co najmniej 30 minut do lodówki. W trakcie upałów w lodówce chłodzimy również formę , którą będziemy wylepiać ciastem. Po schłodzeniu rozwałkowujemy na stolnicy pomiędzy 2 kawałkami folii – znacznie ułatwi to rozwałkowywanie i zapobiegnie(...)pieczeniem ( po wylepieniu formy ) nakłuwamy ciasto widelcem – zapobiegnie to wybrzuszaniu się ciasta w trakcie pieczenia. Jeżeli pieczemy kruche ciasto jako blaty pod sernik czy inne ciasto z masą to podpiekamy je wcześniej ok. 10 minut, a następnie studzimy – unikniemy w ten sposób zakalca. Jeżeli pieczemy spody do tart czy też babeczek formę bardzo dokładnie wylepiamy ciastem, przykładamy

Ostra na Słodko
Sernik 166

dodać cukier, kakao i sól. Wymieszać drewnianą łyżką lub trzepaczką. Odstawić na 10 minut. Po tym czasie wmieszać jajka. Na końcu dodać mąkę i całość wymieszać na gładką masę, tylko do połączenia ze sobą składników. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto i piec 30 minut w temperaturze 160 stopniach (grzałka góra i dół) .Po czym wyjąć ciasto z piekarnika(...)Miksować krótko, tylko do połączenia ze sobą składników. Masę serową wylać na ciasto, które może być ciepłe.Piec w nagrzanym piekarniku ok. 50-60 minut w temperaturze 180 stopni. Wyłączyć piekarnik i zostawić w nim sernik do wystudzenia przy lekko uchylonych drzwiczkach, następnie na noc włożyć do lodówki. Przygotować polewę. Czekoladę drobno posiekać.Przełożyć do metalowej miski, dodać masło

Z Kuchni Do Kuchni
Tortowe ciasto z wkładką serową. 202

proszku i dodajemy ser, dokładnie ucieramy. Masę serową wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 24 cm x 35 cm. Sernik pieczemy w temperaturze 170 stopni przez około 60-70 minut do zrumienienia. Upieczony dokładnie studzimy. Zimny należy przełożyć na kilka godzin do lodówki, będzie nam wtedy łatwiej przełożyć na ciasto. 2. Biszkopty: Białka ubijamy

Izabelawkuchni
Sernik Harataniec 238

trzemy połowę ciemnego ciasta wyjętego z zamrażarki. Na ciasto wykładamy masę serową. Na ser wykładamy pianę, a na pianę trzemy pozostałe ciemne ciasto.  Sernik pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni przez 55 minut.  Smacznego

Poezja Smaków - blog kulinarny
Najlepszy chlebek bananowy 307

szarlotka na kruchym cieście – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – najlepsze kruche ciasto ze śliwkami – sernik z porzeczkami – sernik z jagodami – biszkopt z jabłkami chlebek bananowy Przygotowanie: 50 minut Składniki: – 140 g miękkiego masła – 140 g cukru (białego, kokosowego, trzcinowego) – 2 duże jaja rozmiar L – 140 g mąki pszennej

nietylkopasta.pl
Sernik Amerykański 741

folią aluminiową i wstawiamy do większej foremki. Do tej większej foremki nalewamy wrzącej wody, tak aby sięgała do połowy wysokości formy z sernikiem.. Sernik pieczemy w 170-180 stopniach przez około 60-70 minut. Po upieczeniu, masa serowa powinna być ścięta i lekko zarumieniona. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku, a następnie przekładamy na noc do lodówki aby nabrał

Gotowanie...to proste !
Sernik waniliowy z musem czekoladowym i likierem kawowym 166

upieczenia. Na wystudzone ciasto wykładamy ubity mus czekoladowy i chłodzimy w lodówce. Deser jest idealny na zakończenie uroczystego posiłku :) Zachwycająca kompozycja pochodzi z książki "Moje wypieki i desery". Sernik: 500 g twarogu tłustego 3 jajka 1 łyżka mąki ziemniaczanej 100 g cukru pudru 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 200 ml śmietany kremówki Twaróg należy zmielić/zmiksować, aby pozbyć(...)Dodać resztę składników i zmiksować na gładką masę. Tortownicę o średnicy 18-20 cm wyłożyć papierem (dno) i wylać masę. Wyrównać. Piec 60 minut, aż masą się zetnie, a wierzch będzie sprężysty. Wyjąć i wystudzić. Sernik najlepiej upiec dzień wcześniej. Mus: 400 ml śmietany kremówki 300 g gorzkiej czekolady 80 ml likieru kawowego Bailey's 3 łyżki cukru pudru

Chocolate Muffin Blog
Waniliowy sernik na kakaowym spodzie :) 170

Białka ubij i dodaj na koniec do masy, delikatnie wymieszaj. Wylej masę na spód, a za pomocą foremki wytnij gwiazdki i ułóż na wierzchu sernika. Wstaw do nagrzanego piekarnika na 180* i piecz 60 minut. Po upieczeniu odstaw do całkowitego ostygnięcia

Zdrowie na języku :P
ULUBIONY SERNIK Z SOSEM TRUSKAWKOWYM. 168

samym końcu za pomocą szpatułki, łączę całą masę z białkami, delikatnie i dokładnie. Tak przygotowaną masę wylewam na spód z ciasteczek. Sernik władam  do rozgrzanego piekarnika i piekę 1 h 30 minut w 170 stopniach. Zostawiam do ostudzenia kwadrans w piekarniku, po czym wyjmuję blachę na zewnątrz. Kroję. Podaję z sosem truskawkowym. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Sernik wiejski 352

nadal miksujemy. Gdy ciasto będzie zaczynało się kleić, dosypujemy jeszcze trochę mąki i ugniatamy, a następnie wkałdamy na 30 minut do lodówki. Po tym czasie ciasto szybko wałkujemy na dużej, podłużnej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 15 minut w 185`C Masa serowa: Masło ucieramy z cukrem i wanilią. Dodajemy żółtka i ubijamy do białości. Następnie dodajemy(...)sztywno piany z białek i dodanie jej partiami do ciasta. Masę wylewamy na upieczony kruchy blat i pieczemy 60 minut w 200`C Ja po około 30 minutach przykryłam wierzch ciasta folią aluminiową, aby się przesadnie nie przypiekło. Sernik studzimy w piekarniku, lekko uchylając drzwiczki. Po ostudzeniu wierzch dekorujemy  karmelem, następnie ścieramy czekoladę na tarce i posypujemy poszatkowanymi

Słodkie Przyjemności
Sernik snickers 761

schłodzić MASA SEROWA - składniki na masę serową powinny być w temperaturze pokojowej - prażone orzeszki ziemne posiekać na bardzo drobne kawałki - do piekarnika na dno wstawić szerokie naczynie z wodą, sernik będzie pieczony z parą wodną, ustawić temperaturę około 160 stopni - do miski przełożyć twaróg, masło orzechowe, cukier puder i domowy cukier waniliowy, jajka oraz przesianą mąkę pszenną i ziemniaczaną(...)masy serowej wsypać kawałki orzeszków, wymieszać - masę przełożyć na schłodzony spód z biszkoptów, wyrównać - tortownicę wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 50-60 minut, aż masa serowa będzie ścięta - wyłączyć piekarnik, wyjąć naczynie z wodą, sernik pozostawić w uchylonym piekarniku do wystygnięcia - ostygnięty sernik schłodzić przez całą noc w lodówce, nabierze wtedy odpowiedniej konsystencji SOS KARMELOWY - do rondelka przełożyć

Smakołyki Bereniki

Proponowane wyszukiwania