sernik w 15 minut - 7159 przepisów (strona:130/478)

Pyszny sernik z musem jagodowym 450

minut , następnie zmniejszamy temperaturę do 120’C i pieczemy jeszcze przez 90 minut . Po upieczeniu ciasto zostawiamy do wystudzenia w lekko uchylonym piekarniku. Po całkowitym wystudzeniu wstawiamy do lodówki *** *** Przygotowujemy mus: owoce przekładamy do garnka, dodajemy sok z cytryny, zasypujemy cukrem i podgrzewamy do momentu aż cukier się rozpuści *** *** Żelatynę zalewamy zimną wodą i odstawiamy na kilka minut do napęcznienia(...)zagotować i dodajemy do ciepłych owoców, mieszamy i odkładamy do całkowitego wystudzenia *** *** Śmietankę ubijamy na sztywno *** *** Dodajemy partiami zmiksowane owoce i delikatnie mieszamy. Całość wylewamy na schłodzony sernik *** *** Ja dodatkowo polałam delikatnie lukrem i wykonałam ozdobny wzorek za pomocą wykałaczki *** *** Sernik z musem wkładamy do lodówki na kilka godzin *** *** SMACZNEGO ***     Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE

Blog z Apetytem
Twarożek z jajkiem na twardo 254

białą czekoladą i truskawkami sernik czarno-biały sernik dyniowy sernik z żurawiną kolorowy sernik sernik pomarańczowy cytrynowy sernik z truskawkami Twarożek z jajkiem na twardo Czas przygotowania: 10 minut Składniki: 200 g białego sera z wiaderka 2 jajka ugotowane na twardo 2 łyżki grubo posiekanego szczypiorku  sól pieprz Wykonanie: Ser przekładamy do miski

Kulinarne przygody Gatity
Sernik „mandarynkowy łaciatek” 212

dokładnie wymieszać, wylać na wierzch jasnej masy, można lekko przemieszać warstwy-ja nie mieszałam i dlatego ciemna warstwa została idealna na górze. Wstawić sernik do nagrzanego do 180*c piekarnika piec około 45-50 minut.  Studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika aż całkiem ostygnie. Zimny udekorować polewą, posypać posypką. Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
Sernik z palonym masłem na spodzie z bułki tartej 155

cukrem i stopniowo połączyć z twarogiem oraz proszkiem budyniowym. Na końcu masę zmiksować z przestudzonym masłem i przelać na spód z bułki tartej. Sernik piec w rozgrzanym piekarniku (posiadam gazowy) przez około 80-90 minut w 160 stopniach.  Gotowe ciasto ostudzić przy uchylonych drzwiczkach piecyka, a następnie schłodzić w lodówce. Udekorować według uznania

Di gotuje
Szarlotka z bezą kokosową 197

opisania :). Kruche ciasto samo w sobie mega pyszne :) Umilcie sobie zbliżającą się jesień takim oto ciastem. Pogoda zaczyna się niestety psuć :( Inspiracja : książka " Serniki, szarlotki. makowce" Wymiary foremki : średnica 26 cm Czas pieczenia : 30 minut + 30 minut Temp. pieczenia : 180 C ; 150 C Składniki: 1 i 3/4 szkl. mąki pszennej 150 g masła 3 żółtka 5 łyżek cukru pudru

Różne smaki w kuchni
3-składnikowe ciasto z lodów (jak chlebek) 121

Ciasto przełożyć do formy wysłanej papierem do pieczenia, wyrównać i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec (do tzw. "suchego patyczka") przez około 40-45 minut w temperaturze 180 stopni. (*) Polecam Wam też rewelacyjny 3-składnikowy sernik - klik

Di gotuje
Sernik murzynek 113

włożyć do rozgrzanego piekarnika do 200 stopni, ja piekę tak 20 minut, następnie zmniejszam temperaturę do 180 stopni i piekę kolejne 30-35 minut, po upieczeniu lekko uchylam drzwiczki od piekarnika i tak zostawiam sernik by lekko przestygł

KUCHNIA POLSKA
Kakaowe babeczki z truskawkami 153

babeczki, do 3/4 ich wysokości. W każdą napełnioną foremkę wkładamy po kilka truskawek. Posypujemy odrobiną posiekanej czekolady. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy 30 minut, w 180st. Babeczki podajemy po przestygnięciu, opcjonalnie oprószone cukrem pudrem. Sernik z kokosową pierzynką Sernik inny niż wszystkie dotychczasowe na blogu. Inny, bo zrobiony z twarogu półtłustego, a nie Zielony koktajl z rzeżuchą Kolejna

NiePieprz.pl
SEKRETY UDANEGO CIASTA KRUCHEGO 253

ciasta kruchego stosujemy dwie zasady tj. nakłuwanie i podpiekanie. Nakłuwanie ciasta kruchego ma zapobiec wybrzuszenia ciasta podczas pieczenia. jeśli pieczemy placki będące spodem do sernika, szarlotki podpiekamy je przed nałożeniem masy do pieczenia około 10 minut, a następnie przestudzamy lub schładzamy całkowicie. w ten sposób ciasto nie namoknie od później nałożonej masy, unikniemy zakalca, a ciasto zachowa swą kruchość

Ciastka - domowe słodkości
Sernik japoński z 3 składników (z białą czekoladą, bez mąki) 155

pieczenia i opcjonalnie biszkoptami. Masę przelać do formy i ostrożnie, ale energicznie - stuknąć nią o blat stołu (aby z ciasta usunąć zbędne bąbelki.) Sernik piec (w rozgrzanym piekarniku) z parą wodną (**) przez 45-60 minut w 175 stopniach. (Posiadam piekarnik gazowy.) Po ostudzeniu można posypać cukrem pudrem i ozdobić wg uznania.   (*) Kawałki czekolady umieścić w metalowej miseczce. Miskę

Di gotuje
Biszkopt z truskawkami/ Strawberry Sponge Cake 195

boki posmarować kremem 7. Na boki i wierzch układać truskawki w plasterkach. Schłodzić w lodówceod  około 20 minut do 1 godziny. Smacznego :) Zobacz także: Bułki słodkie z truskawkami                Sernik truskawkowy bez pieczenia

KreatywnePiny
Tarta z rabarbarem 164

rabarbarem i imbirową kruszonką Muffiny z truskawkami rabarbarem Muffiny z rabarbarem Domowe lody truskawkowo-rabarbarowe Lody rabarbarowe Domowe lody truskawkowe z karmelizowanym rabarbarem Sernik z rabarbarem na zimno Tarta z rabarbarem Czas przygotowania: 120 minut Proporcje na formę o średnicy 22 cm Składniki Ciasto: 200 g mąki pszennej 120 g zimnego masła pokrojonego w kostkę 100 g cukru pudru

Kulinarne przygody Gatity
Serniczki Chia z mango 2334

deser dla leniucha - sam się robi :). Mango można zastąpić lub połączyć z innymi owocami.         Czas przygotowania: 15 minut + chłodzenie Porcje: 2     Składniki: 500 g sera naturalnego (mielonego, na sernik), 1 duże mango, 5-6 łyżek nasion chia, 1 łyżeczka ekstraktu wanilii, Syrop agawy, ksylitom lub stewia do smaku, listki stewii do przybrania. Przygotowanie

SzczyptaSmaQ
Szarlotka z bezą kokosową 210

orzechy i dodałam kolendrę mieloną firmy Skworcu. Zapach podczas pieczenia nie do opisania :). Kruche ciasto samo w sobie mega pyszne  :) Inspiracja : książka " Serniki, szarlotki. makowce" Wymiary foremki : średnica 26 cm Czas pieczenia : 30 minut + 30 minut Temp. pieczenia : 180 C ; 150 C Składniki: 1 i 3/4 szkl. mąki pszennej 150 g masła 3 żółtka 5 łyżek cukru pudru

Słodkości i nie tylko
SERNIK ZEBRA(CZEKOLADOWY) 578

Tortownica będzie prawie pełna, ale nie ma obaw nic nie wypłynie, bowiem ciasto  gwałtownie nie rośnie. I teraz chyba najważniejsze, czas pieczenia: sernik wkładamy do nagrzanego do 100*C piekarnika i pieczemy 80 minut, na termoobiegu. Następnie zwiększamy temperaturę do 125*C i dopiekamy jeszcze 50 minut( też termoobieg). W drugim etapie ciasto lekko wyrasta, tylko trochę

Smaczne Zdrowe