sernik w 15 minut - 7159 przepisów (strona:125/478)

Sernik krówkowy 151

miksujemy (trochę masy krówkowej zostawiamy by posmarować nią gotowe ciasto). Masę przekładamy do formy. Pieczemy w temperaturze 130 stopni przez około 1 godzinę 15 minut. Po tym czasie piekarnik wyłączamy, uchylamy drzwiczki i pozostawiamy sernik do wystudzenia. Sernik smarujemy pozostałą masą krówkową i posypujemy startą czekoladą.     Inspirację zaczerpnęłam z bloga szefowa-kuchni.blogspot.com

Kocham Czekoladę
Sernik. 191

zakwas będzie gotowy. Jak zleje do ładnej buteleczki to wrzucę przepis. Do świąt  jeszcze spokojnie zdążycie zakisić. A tym czasem, może przyda Wam się przepis na sernik. Wypróbujcie, może zagości w święta na Waszym stole. Składniki na ciasto: 2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 1/2 kostki margaryny 1 jajko 1 żółtko Mąkę wysypać na stolnicę, dodać cukier(...)lodówki, odrywać po kawałku i wykleić blaszkę. Na ciasto wylać masę serową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec 50-60 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik i zostawić w nim sernik do wystudzenia. Wystudzony sernik polać polewą. Składniki na polewę: 50 g. masła lub margaryny 3 łyżki cukru 2 łyżki kakao 2-3 łyżki mleka

Agusiowe smakołyki
Sernik na mleku skondensowanym z lemon curd 232

pieczenia (samo dno), od zewnątrz obłożyć obficie folią aluminiową. Wlać masę serową. Piec w 160 stopniach w kąpieli wodnej 60 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik, lekko uchylić drzwiczki i tak zostawić przez godzinę. Następnie sernik wyjąć, całkowicie wystudzić, schłodzić w lodówce przez całą noc. Inspiracja: mojewypieki Lemon curd: 1 jajko 1 żółtko 80 g cukru 40 g masła(...)podgrzewać 4 minuty cały czas mieszając. Następnie dodać sok i skórkę z cytryny, masło i podgrzewać nadal na małym ogniu aż masa zgęstnieje. Gotową przełożyć do słoiczka, wystudzoną schłodzić w lodówce. Posypka: 4 łyżki wiórków kokosowych spora garść listków mięty spora garść listków bazylii łyżka cukru pudru Zioła drobniej posiekać, wszystkie składniki zblendować dodatkowo ręcznym blenderem. Gotowy sernik

coolinarny
Sernik na zimno z kaszy jaglanej z musem z borówek 155

Ciacho oczywiście jest wolne od nabiału, glutenu i cukru, więc możemy zajadać się nim bez wyrzutów sumienia, ale myślę, że tutaj ta wymówka nie będzie Wam potrzebna. Ten sernik to kolejny dowód na to, że kasza jaglana jest niesamowita, bo można z niej wyczarować naprawdę przepyszne słodkości. * SKŁADNIKI na formę o średnicy 20 cm Masa jaglana: 1,5 szklanki(...)Borówki zmiksuj blenderem na purée. Przelej do rondelka i wsyp nasiona chia oraz ksylitol. Gotuj na małym ogniu, aż masa zgęstnieje, ok. 15-20 minut. Odstaw do przestudzenia, a gotowy mus wyłóż na górę sernika, wyrównaj, ozdób całymi borówkami i wstaw na godzinę do lodówki, aż mus całkowicie zastygnie

Food Square
Bezglutenowy sernik z malinami 168

Taki sernik upiekłam sobie na urodziny. A co, w taki dzień trzeba trzeba się trochę rozpieszczać. Teraz postanowiłam ponownie popełnić zbrodnię i zaprosić Was na ten cudowny, kremowy wypiek. Połączenie dwóch warstw ciasta, dwóch a właściwie trzech smaków działa kusząco na narząd wzroku i zmysł smaku. Serce wypieku jest mało słodkie dlatego słodka polewa malinowa spełnia tutaj swoje zadanie(...)miksując (na wolnych obrotach) dodawać budyń i ser. Na blasze wyłożyć najpierw jedną masę, wyrównać i na wierzch położyć drugą. Piec między 60-90 minut (zależy od Waszego piekarnika) w 150-160 stopniach. Gdy sernik ostygnie, przed podaniem w garnuszku roztopić słoik konfitury. Ja użyłam malinowej, ale może być to wiśniowa lub czereśniowa. Taką gorącą konfiturą polać ciasto

Szybko Tanio Smacznie
Sernik straciatella. 62

Idealne ciacho dla wielbicieli serników i czekolady. Delikatny sernik z kawałkami  czekolady na kakaowym spodzie. Do tego polewa czekoladowa.  Jeśli lubicie sernik i czekoladę, to ten przepis jest dla Was. Na blogu jest sporo  przepisów na serniki, ponieważ bardzo je lubię i cały czas robię jakieś nowe kombinacje.   Sprawdźcie przepis i koniecznie(...)miski.  Miksować przez 3-4 minuty. Na koniec wsypać pokrojoną czekoladę i wymieszać łyżką.  Tak przygotowaną masę serową wyłożyć na podpieczone ciasto.  Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 stopni  i piec 1 godzinę i 30 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik i zostawić  w nim sernik jeszcze na godzinę, następnie lekko uchylić drzwiczki

Agusiowe smakołyki
Sernik wiedeński 204

może nie, może po prostu lubię piec. No, nie ważne, ważne jest to że staram się ulepszać moje przepisy by ciasta były delikatne i puszyste. Udało się i sernik, który zawsze był zbity, czytaj: opadał, pięknie utrzymał się po upieczeniu, a w smaku był delikatny, lekko kremowy, lekko sypiący się. Składniki: 4 kostki białego twarogu-każda(...)smaruję tłuszczem, posypuję bułką tartą, masę serową przekładam, wierzch delikatnie równam i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 130'C na około 2 godziny. 10 minut przed końcem pieczenia, zwiększyłam temperaturę do 150'C. Upieczony sernik zostawiam w piekarniku na następne 2 godziny, potem wyjmuję, odpinam obręcz i studzę. Do sernika wiedeńskiego możecie dodać bakalie  jakie tylko chcecie

Ciasteczkowy Potwór
Sernik pistacjowy z nutą imbiru (pistachio & lime cheesecake) 224

wersji "bez pieczenia" będzie jeszcze pora, ale pomysłu na razie Wam nie zdradzę, ale za to napiszę jak  zrobić wyjątkowy, kremowy i lekko egzotyczny sernikiem pistacjowy.    SERNIK PISTACJOWY Z NUTĄ IMBIRU (pistachio & lime cheesecake) Składniki: spód: 100 g herbatników  4 łyżki wiórków kokosowych sok z 1/2 limonki 1 łyżka miodu 50 g masła masa(...)Masę serowa przelewamy na spód z ciastek i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 40 minut. Po tym czasie przykręcamy piekarnik do 160 stopni i pieczemy jeszcze około 20 minut (najlepiej sprawdzić metodą patyczka czy już można skończyć pieczenie) Sernik studzimy w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach. polewa: 250 g sera miksujemy z cukrem pudrem

Bon appetit mon amie
Warstwowy placek biszkoptowo-serowy 157

Sernik: 1 kg twarogu na sernik (zmielonego trzykrotnie lub takiego z wiaderka) 7 żółtek 100 g masła (w temperaturze pokojowej) szklanka cukru 1 opakowanie fix’u do serników (można zastąpić opakowaniem budyniu śmietankowego lub waniliowego) 2 białka Masa budyniowa: 600 ml mleka 2 budynie waniliowe z cukrem 1/2 szklanki cukru 2 żółtka 300 g masła (w temperaturze pokojowej(...)białek. Na koniec górę lekko posypujemy kawą. Pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku w 160°C z termoobiegiem (180°C bez termoobiegu) około 30 minut. Gotowe ciasto studzimy i kroimy na pół. Następnie przygotowujemy sernik. Ubijamy 2 białka na sztywno z połową szklanki cukru. Tymczasem w drugiej misce ucieramy masło z drugą połową szklanki cukru na białą, puszystą masę

PatiGotuje
Sernik wiedeński 169

jest przepis na tradycyjny sernik będący u mnie w rodzinie od dawna, robiła go moja babcia. Składniki: 1 kg sera białego, 10 jajek, 1/2 szklanki cukru, 1 kostka masła, zapach waniliowy lub cytrynowy, rodzynki. Przygotowanie: Ser biały zmielić w maszynce do mięsa.  Masło rozpuścić, ostudzić i dodać(...)sera. Żółtka utrzeć z cukrem dodać do sera, do tego dołożyć zapach i wymieszać. Na koniec dodajemy ubita pianę z białek. Piec 60 minut w 180°. Jeśli chodzi o ser to próbowałam robić ten sernik z sera z wiaderka, ale nie za bardzo mi odpowiada. Ser wychodzi zbyt wilgotny, rozpadający się i od tego czasu wróciłam do starego sposobu

Państwo Wojtczuk gotują
Sernik wiosenny.... z cytrynowym musem, kandyzowaną skórką i pokruszoną bezą 163

ulubiony sernik.  Będzie numerem 1 na wielkanocnym stole. Na sernik o średnicy 22 cm będziecie potrzebowali Spód 35 sztuk  ciasteczek oreo  Ciasteczka zmiksować w malakserze na drobniutki piasek. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno ), wysypać ciasteczka, wyrównać i podpiec około 6 minut, w nagrzanym piekarniku 180 stopni C. Wystudzić Masa serowa 500 g twarogu(...)łyżeczki mąki pszennej 1 łyżeczkę kaszy manny Wszystkie produkty połączyć ze sobą, nie miksując aby nie napowietrzyć . Sernik nie powinien urosnąć. Wlać na ciasteczkowy spód. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Półkę niżej wstawić naczynie wypełnione gorącą wodą. Piec około 50 minut w 160 stopniach.  Studzić w uchylonym piekarniku. Następnie wstawić do lodówki na całą noc. Mus cytrynowy

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Sernik na zimno z brzoskwiniami 250

zastąpić twarogiem sernikowym z wiaderka. Sernik robi się błyskawicznie. Save Print sernik na zimno z brzoskwiniami Autor:  zjemto Czas przygotowania:  20 minuty Czas gotowania:  Całkowity czas:  20 minuty   Do dekoracji użyłem bitej śmietany zmiksowanej z 100 ml śmietany kremówki i 2 łyżkami cukru pudru Składniki 1 puszka brzoskwiń w syropie 600 g serka(...)jakieś 2 godziny, kiedy galaretka już zastygnie, Gotowe. Smacznego Rada Do dekoracji użyłem bitej śmietany zmiksowanej z 100 ml śmietany kremówki i 2 łyżek cukru pudru 3.3.3070 The post Sernik na zimno z brzoskwiniami appeared first on zjem to blog kulinarny

zjem to blog kulinarny
Świąteczny sernik 2810

Jeden z lepszych serników, na korzennej kruszonce o zapachu kandyzowanej skórki z pomarańczy a kropką nad i jest masa krówkowa o smaku orzechowym. Idealny wypiek na święta Bożego Narodzenia. Składniki: Tortownica o wym 24 cm Korzenna kruszonka: 10 dag zimnego masła 8 łyżek mąki pszennej 7 łyżek cukru 1 łyżeczka przyprawy korzennej   Masa serowa: 1 kg mielonego twarogu chudego(...)Wylać na kruszonkę. Piec w nagrzanym piekarniku do 180*c  20 minut po czym temp zmniejszyć do 160*c i piec jeszcze 30 minut. Studzić przy otwartych drzwiczkach piekarnika. Na jeszcze lekko ciepłym serniku, rozsmarować masę krówkową, posypać orzechami. Zostawić do całkowitego ostygnięcia. Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
Sernik na zimno z brzoskwiniami 592

też zastąpić twarogiem sernikowym z wiaderka. Przepis robi się błyskawicznie. Save Print sernik na zimno z brzoskwiniami Autor:  zjemto Czas przygotowania:  20 minuty Czas gotowania:  Całkowity czas:  20 minuty   Do tegoracji użyłem bitej śmietany zzmiksowanej z 100 ml śmietany kremówki i 2 łyżek cukru pudru Składniki 1 puszka brzoskwiń w syropie 600g serka homogenizowanego(...)jakieś 2 godziny, kiedy galaretka już zastygnie, Gotowe. Smacznego Rada Do dekoracji użyłem bitej śmietany zmiksowanej z 100 ml śmietany kremówki i 2 łyżek cukru pudru 3.3.3070 The post Sernik na zimno z brzoskwiniami appeared first on zjem to blog kulinarny

zjem to blog kulinarny

Proponowane wyszukiwania