szkl. ksylitolu 2 białka jajek szczypta soli +opakowanie jagód mrożonych Czekoladę łamiemy na kawałki i rozpuszczamy wkładając na minutę do mikrofalówki. Ja przełożyłam kostki do szklanki i podlałam odrobiną mleka. Po upływie wyznaczonego czasu przemieszałam łyżeczką. Ser na sernik miksujemy razem z jogurtem, cukrem z wanilią, rozpuszczoną czekoladą oraz budyniem waniliowym. W oddzielnym naczyniu ubijamy białka z dodatkiem(...)baaardzo delikatna, jak chmurka! Wylewamy ją na upieczony spód, wyrównujemy i pieczemy przez kolejne 40 minut w temp. 180 stopni C. Studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Na koniec robimy polewę. Szklankę rozmrożonych jagód miksujemy z odrobiną słodzidła i jogurtu naturalnego. Polewę rozsmarowujemy na wierzchu sernika. Schładzamy przez min. dwie godziny przed podaniem. Smacznego! 💜 ✩✩✩ Instagram
Kuchnia Elliezarumieni. Ostatnie 5 minut można podpiec na termoobiegu, blaszka jest mała i czasem zdarza się, że przy tak wysokim cieście środek może się nie upiec, to nas zabezpieczy przed taką katastrofą ;) Studzimy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i rozsmarowujemy ją na serniku. Posypujemy skórką pomarańczową i wstawiamy do lodówki. Jak dla mnie sernik jest najlepszy po schłodzeniu
Czerwona Porzeczkakiedyś nie przepadałam za sernikami, a teraz wręcz uwielbiam! Dlatego piekę je coraz częściej:)) Tym razem przygotowałam sernik, do którego wykorzystałam zamrożony latem mus z truskawek. Sernik wyszedł dzięki temu wilgotny, puszysty, o lekkim owocowym posmaku. Po prostu pyszny... A wszystkim Paniom z okazji Dnia Kobiet życzę samych słodkich dni... Składniki: szklanka mąki pszennej(...)masę serową. Piec około 60 minut w temp. 175st. Ostudzić. Wierzch: 1/2 szklanki musu z truskawek, 20g gorzkiej czekolady, 20g białej czekolady, cukier puder. Wierzch ciasta posmarować musem z truskawek, oprószyć odrobiną cukru pudru. Czekolady zetrzeć na tarce o dużych oczkach, posypać wierzch sernika. Przechowywać w lodówce. Pyszne serniki znajdziecie również na stronie
Z miłości do słodkościWielkanoc. I od tamtej pory jest z nami nie tylko na Wielkanoc:) Jest pyszny! A górę sernika możecie dowolnie przyozdabiać - może to być galaretka z owocami, polewa czekoladowa, kolorowe cukierki, groszki, na co macie tylko ochotę, choć i bez tego sernikowi trudno się oprzeć :) Składniki: 1,5 kg mielonego twarogu 250 g ciasteczek maślanych (można użyć kakaowych - spód będzie(...)zmieszaj je z roztopionym masłem, wyłóż nimi dno tortownicy oraz utwórz rant na około 2 cm wysokości (mocno podociskaj z każdej strony), piecz 10 minut, wyjmij i wystudź, w piekarniku obniż temp. do 140C; Przygotowanie sernika: ser zmiksuj z jajkami, cukrem, cukrem wanilinowym i mąką ziemniaczaną, zmieszaj ze skórką cytrynową i posiekanymi obiema rodzajami czekolady, przełóż na upieczony wcześniej spód
Zasmakuj KuchniJeżeli lubi się czekoladę, serniki i kremową konsystencję to ten wspaniały sernik jest właśnie dla Ciebie :) Przepis gazetkowy lekko zmieniony. Mam jednak plany na zrobienie tego samego sernika z białej czekolady :) może być smacznie!! Składniki: 1 kg serka w wiaderku 70 g masła 2 łyżki czubate ciemnego kakao 200 g zbożowych ciasteczek 4 jajka 1 budyń waniliowy(...)składniki się nam całkowicie połączą. Serową masę wylewamy na nasz wcześniej podpieczony spód, wkładamy do rozgrzanego piekarnika 160*C i pieczemy od 45-60 minut. Studzimy przy otwartym piekarniku, Następnie chłodzimy w lodówce, ponieważ sernik będzie mocno "kremowy" Kremowy sernik jeszcze bardziej smakuje wraz z mleczną kawą :) PS: Korzystając z okazji, chciałabym wam wszystkim życzyć: SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU
W Moim Magicznym Domuproszku i dodajemy ser, dokładnie ucieramy. Masę serową wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 24 cm x 35 cm. Sernik pieczemy w temperaturze 170 stopni przez około 60-70 minut do zrumienienia. Upieczony dokładnie studzimy. Zimny należy przełożyć na kilka godzin do lodówki, będzie nam wtedy łatwiej przełożyć na ciasto. 2. Biszkopt: Białka ubijamy(...)obie mąki i proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 24 cm x 35 cm. Biszkopt pieczemy około 30 minut w temperaturze 170 stopni do zrumienienia. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczony. Upieczony dokładnie studzimy. 3. Krem budyniowy: Budynie rozpuszczamy w połowie zimnego mleka, pozostałe mleko zagotowujemy
IzabelawkuchniSernik krówkowy jest ciężki, zbity i słodki - czyli taki jaki sernik być powinien. :-) Możemy zrezygnować z dosładzania go cukrem - jeśli dodamy tylko masę krówkową, będzie mniej słodki. 1 kg twarogu 1 puszka masy krówkowej 3 jajka L 4 łyżki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 100g masła 100g herbatników + 2-3 do posypania 1. Herbatniki kruszymy(...)trochę masy krówkowej zostawiamy by posmarować nią gotowe ciasto). Masę przekładamy do formy. 3. Pieczemy w temperaturze 130 stopni przez około 1 godzinę 15 minut. Po tym czasie piekarnik wyłączamy, uchylamy drzwiczki i pozostawiamy sernik do wystudzenia. 4. Sernik smarujemy pozostałą masą krówkową i posypujemy pokruszonymi herbatnikami
Szefowa kuchniminut. Pozostałe 2 części smarujemy powidłami i posypujemy startymi orzechami. Zwijamy w rolady. Na 4 część ciasta ostrożnie przekładamy upieczony, ciepły sernik i zwijamy delikatnie jak pozostałe rolady. Wszystkie 3 pieczemy na złoty kolor ok 25-30 minut w temp. 200st C. 3. Krem: W 1/4 szklanki mleka roztrzepać jajka oraz mąkę pszenną i ziemniaczaną. Resztę mleka zagotować
Kuchnia w czekoladzierobi mama, kiedy synowi zachce się sernika? Oczywiście piecze sernik :) Żeby było szybciej, zrobiłam bez spodu. Żeby było trochę inaczej, na wierzchu ułożyłam borówki. Do tego sernika, dodałam 3 łyżki mąki ziemniaczanej, zawsze dodaje 2 łyżki. Wtedy sernik jest delikatniejszy. Ten był bardziej zwarty, ale smaczny. Zależy co kto lubi(...)serową. Na wierzch wyłożyć borówki. Lekko docisnąć. Wstawić do piekarnika, nagrzanego do temperatury 160 stopni i piec 1 godzinę i 15 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik i zostawić w nim sernik na 2-3 godziny do przestudzenia. Po wystudzeniu, posypać cukrem pudrem
Agusiowe smakołykiWitam Kochani dziś zapraszam na kolejny serniczek :) Wręcz klasyk-sernik Izaura-jest to sernik łatwy, zawsze wychodzi, super smakuje. Masa serowa jest wilgotna, kremowa. Gorąco polecam i zapraszam :) SKŁADNIKI *przepis na dużą blaszkę ok 25x35cm CIASTO -2 szkl mąki -niepełna szklanka cukru -3,5 łyżki kakao -250g masła lub margaryny -3 płaskie łyżeczki proszku(...)kakaowego, wyrównujemy, następnie łyżką wykładamy masę serową-wyrównujemy. Następnie resztę ciasta wylewamy robiąc esy floresy na górze ciasta. Sernik pieczemy około 1 godzinę w temp 180 stopni. Potem zostawiamy go do w wyłączonym piekarniku jeszcze na 30 minut. POLEWA Składniki na polewę dajemy do miski i rozpuszczamy nad kąpielą wodną do połączenia. Polewamy ciasto. Można je posypać wiórkami
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokubiałkowej o smaku pistacjowym ( można pominąć ) Na wierzch: 0,5 litra naparu z herbaty zielonej lub jaśminowej 3 łyżeczki żelatyny owoce Wykonanie sernika: Daktyle zalać wrzącą wodą i odstawić na 15-20 minut. Namoczone daktyle odcedzić na sicie i przełożyć do niedużego naczynia. Do daktyli dodać masło orzechowe - całość zmiksować blenderem na gładką masę. Do masy daktylowej(...)dodać do masy serowej i dobrze połączyć. Masę serową wylać na daktylowy spód, wstawić do lodówki. W gorącym naparze herbacianym rozpuścić żelatynę. Na wierzchu sernika ułożyć owoce, całość zalać lekko tężejącą galaretką herbacianą. Sernik wstawić do lodówki na kilka godzin. Smacznego
kolorowotorcikowosmaku ten sernik jest tak pyszny, że po prostu muszę się podzielić z Wami przepisem, który zresztą jeszcze na studiach dała mi koleżanka i do którego wracam dość często i aż dziwne, że do tej pory go tutaj nie zamieściłam. Jeśli jeszcze nie mieliście okazji próbować to ten sernik to połączenie prostego sernika z murzynkiem, oblane(...)paski w równych odstępach i uzupełniamy je masą serową. Gotowe ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego na 180 st. C i pieczemy ok 50 minut, aby masa serowa się lekko zarumieniła i zgęstniała. Upieczony sernik studzimy a następnie polewamy roztopioną czekoladą, lub polewą domową. Polewa: 3 łyżki kakao 4 łyżki masła 6 łyżek cukru pudru
Cynamonowe szczęścietorebki herbaty (u mnie był to śliwkowy grzaniec) 2 łyżki mąki kukurydzianej (może być skrobia) lub ziemniaczanej , czyli około 50 g (może być nawet opakowanie budyniu czekoladowego) Spód sernika: 200 g kruchych ciastek (u mnie były to te ) 50 g dowolnego delikatnego w smaku oleju roślinnego (kokosowy, słonecznikowy) Przygotowanie: Zaparz herbatę (200 ml wody) i namocz w niej pokrojone śliwki(...)przez 10 minut. Na podpieczony spód przełóż masę serową. Piecz w temp. 170-180 C na środkowej półce piekarnika przez 60-70 minut. Możesz do piekarnia wstawić naczynie z wodą, dzięi czemu sernik mniej popęka i będzie bardziej kremowy. Sernik udekoruj roztopioną czekoladą, śliwkami i pokruszonymi ciasteczkami. Smacznego
greenscarfprzed pieczeniem (po wyłożeniu ciastem formy) nakłuć widelcem, zapobiegnie to wybrzuszaniu się ciasta w trakcie pieczenia jeżeli pieczemy kruche ciasto jako blaty pod sernik lub inne ciasto z masą, podpiekamy je wcześniej ok 10 minut, a następnie studzimy – unikniemy zakalca gdy pieczemy spody do tarty czy babeczek formę dokładnie wylepić na to kładziemy papier do pieczenia lub folie aluminiową
Pomysłowa kuchnia