sernik w 15 minut - 7159 przepisów (strona:123/478)

Warstwowy placek biszkoptowo-serowy 175

Sernik: 1 kg twarogu na sernik (zmielonego trzykrotnie lub takiego z wiaderka) 7 żółtek 100 g masła (w temperaturze pokojowej) szklanka cukru 1 opakowanie fix’u do serników (można zastąpić opakowaniem budyniu śmietankowego lub waniliowego) 2 białka Masa budyniowa: 600 ml mleka 2 budynie waniliowe z cukrem 1/2 szklanki cukru 2 żółtka 300 g masła (w temperaturze pokojowej(...)białek. Na koniec górę lekko posypujemy kawą. Pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku w 160°C z termoobiegiem (180°C bez termoobiegu) około 30 minut. Gotowe ciasto studzimy i kroimy na pół. Następnie przygotowujemy sernik. Ubijamy 2 białka na sztywno z połową szklanki cukru. Tymczasem w drugiej misce ucieramy masło z drugą połową szklanki cukru na białą, puszystą masę

PatiGotuje
Sernik wiedeński 189

jest przepis na tradycyjny sernik będący u mnie w rodzinie od dawna, robiła go moja babcia. Składniki: 1 kg sera białego, 10 jajek, 1/2 szklanki cukru, 1 kostka masła, zapach waniliowy lub cytrynowy, rodzynki. Przygotowanie: Ser biały zmielić w maszynce do mięsa.  Masło rozpuścić, ostudzić i dodać(...)sera. Żółtka utrzeć z cukrem dodać do sera, do tego dołożyć zapach i wymieszać. Na koniec dodajemy ubita pianę z białek. Piec 60 minut w 180°. Jeśli chodzi o ser to próbowałam robić ten sernik z sera z wiaderka, ale nie za bardzo mi odpowiada. Ser wychodzi zbyt wilgotny, rozpadający się i od tego czasu wróciłam do starego sposobu

Państwo Wojtczuk gotują
Sernik wiosenny.... z cytrynowym musem, kandyzowaną skórką i pokruszoną bezą 180

ulubiony sernik.  Będzie numerem 1 na wielkanocnym stole. Na sernik o średnicy 22 cm będziecie potrzebowali Spód 35 sztuk  ciasteczek oreo  Ciasteczka zmiksować w malakserze na drobniutki piasek. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno ), wysypać ciasteczka, wyrównać i podpiec około 6 minut, w nagrzanym piekarniku 180 stopni C. Wystudzić Masa serowa 500 g twarogu(...)łyżeczki mąki pszennej 1 łyżeczkę kaszy manny Wszystkie produkty połączyć ze sobą, nie miksując aby nie napowietrzyć . Sernik nie powinien urosnąć. Wlać na ciasteczkowy spód. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Półkę niżej wstawić naczynie wypełnione gorącą wodą. Piec około 50 minut w 160 stopniach.  Studzić w uchylonym piekarniku. Następnie wstawić do lodówki na całą noc. Mus cytrynowy

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Sernik na zimno z brzoskwiniami 271

zastąpić twarogiem sernikowym z wiaderka. Sernik robi się błyskawicznie. Save Print sernik na zimno z brzoskwiniami Autor:  zjemto Czas przygotowania:  20 minuty Czas gotowania:  Całkowity czas:  20 minuty   Do dekoracji użyłem bitej śmietany zmiksowanej z 100 ml śmietany kremówki i 2 łyżkami cukru pudru Składniki 1 puszka brzoskwiń w syropie 600 g serka(...)jakieś 2 godziny, kiedy galaretka już zastygnie, Gotowe. Smacznego Rada Do dekoracji użyłem bitej śmietany zmiksowanej z 100 ml śmietany kremówki i 2 łyżek cukru pudru 3.3.3070 The post Sernik na zimno z brzoskwiniami appeared first on zjem to blog kulinarny

zjem to blog kulinarny
Świąteczny sernik 2832

Jeden z lepszych serników, na korzennej kruszonce o zapachu kandyzowanej skórki z pomarańczy a kropką nad i jest masa krówkowa o smaku orzechowym. Idealny wypiek na święta Bożego Narodzenia. Składniki: Tortownica o wym 24 cm Korzenna kruszonka: 10 dag zimnego masła 8 łyżek mąki pszennej 7 łyżek cukru 1 łyżeczka przyprawy korzennej   Masa serowa: 1 kg mielonego twarogu chudego(...)Wylać na kruszonkę. Piec w nagrzanym piekarniku do 180*c  20 minut po czym temp zmniejszyć do 160*c i piec jeszcze 30 minut. Studzić przy otwartych drzwiczkach piekarnika. Na jeszcze lekko ciepłym serniku, rozsmarować masę krówkową, posypać orzechami. Zostawić do całkowitego ostygnięcia. Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
Sernik na zimno z brzoskwiniami 613

też zastąpić twarogiem sernikowym z wiaderka. Przepis robi się błyskawicznie. Save Print sernik na zimno z brzoskwiniami Autor:  zjemto Czas przygotowania:  20 minuty Czas gotowania:  Całkowity czas:  20 minuty   Do tegoracji użyłem bitej śmietany zzmiksowanej z 100 ml śmietany kremówki i 2 łyżek cukru pudru Składniki 1 puszka brzoskwiń w syropie 600g serka homogenizowanego(...)jakieś 2 godziny, kiedy galaretka już zastygnie, Gotowe. Smacznego Rada Do dekoracji użyłem bitej śmietany zmiksowanej z 100 ml śmietany kremówki i 2 łyżek cukru pudru 3.3.3070 The post Sernik na zimno z brzoskwiniami appeared first on zjem to blog kulinarny

zjem to blog kulinarny
SERNIK Z KARMELIZOWANYM RABARBAREM NA KAKAOWYM SPODZIE 327

Rabarbar pokrój na 1,5 - 2 cm kawałki. Na patelni rozgrzej masło, wrzuć na nie rabarbar i podsmaż go przez 2-3 minuty . Na koniec posyp rabarbar cukrem i dokładnie mieszając , karmelizuj go przez kolejne 1-2 minuty. Większą częścią ciasta wyłóż dno tortownicy. Na to wylej masę serową, oprósz ją delikatnie mąką, a następnie wyłóż łyżką bardzo ostrożnie rabarbar(...)się nie zatapiał w masie. Mniejszą część ciasta zetrzyj na tarce o dużych oczkach i posyp nią wierzch rabarbaru. Piecz ciasto przez 55 minut. Po tym czasie otwórz szeroko drzwiczki piekarnika i pozostaw sernik w nim do ostygnięcia. Ostudzone ciasto wsadź n a 3-4  godziny do lodówki, a najlepiej na całą noc . Gotowe! Smacznego

Słodko-Słony Świat Ilony
Malinowe żniwo. SERNIK KOKOSOWY Z MALINAMI. 209

malinowy . Jednakże... Z aparatem krążę po domu. Szukam weny, nie znajduję. Wychodzę na ogród, z czerwoną miseczką w ręku. Z aparatem na szyi. Szukam inspiracji pośród malinowych krzewów. Znajduję. SERNIK KOKOSOWY Z MALINAMI. (aj tam, aj tam, mój i tyle xd ) spód: 200g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 100g cukru pudru 150 miękkiej margaryny masa(...)najpierw troszkę obtoczyłam w mące. Wylałam masę na spód, poukładałam na  wygładzonym wierzchu maliny.  Temperaturę pieca obniżam do 175 stopni. Sernik piekę ok. godziny. Zostawiam do wystygnięcia w piekarniku, lekko go uchylając po 15 minutach od wyłączenia. Smacznego! Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Sernik z rosą 203

Lepszy niż ptasie mleczko"- tak ocenia ten sernik mój mąż, który dosłownie go pochłania:) Rzeczywiście sernik jest przepyszny, delikatny jak chmurka i aż rozpływa się w ustach. Złote kropelki "rosy" na wierzchu wyglądają przepięknie.  Zawsze piekę z  tego przepisu. Lekko zmodyfikowałam tylko sposób przygotowania masy serowej.  Polecam bardzo:) Składniki ( blaszka 25x36(...)sztywno i lekko wymieszać z masą serową. Wylać masę na podpieczony spód ( masa jest dość rzadka). Piec godzinę w temp. 180 stopni C. 10 minut przed końcem pieczenia ( czyli po ok. 50 min- gdy sernik się zarumieni), ubić pianę z białek, dodać cukier i ubijać aż cukier się rozpuści a piana będzie sztywna i szklista. Wyjąć sernik

Maślane ciasteczko
Szybkie pełnoziarniste ciasto ze śliwkami-HIT! 168

Pełnoziarniste ciasto z dodatkiem śliwek do wykonania w ekspresowym tempie. Mocno aromatyczne oraz wilgotne. Przygotowanie: 15 minut  Pieczenie: 60 minut Koszt: Tanie (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Na Facebooku wstawiłam zdjęcia serników (pod tym  LINKIEM  znajdziecie ten post) i znowu dałam Wam wybór, który przepis ma się jako pierwszy pojawić na stronie. Głosowanie jeszcze trwa, lecz muszę się(...)naczyniu mokre. Dolewając porcjami mokre do suchych miksujemy do połączenia składników.  3. Przelewamy ciasto do formy (24x24) wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzch układamy śliwki i pieczemy 60 minut w 170 stopniach. Sprawdzamy na koniec patyczkiem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Zdrowie i pysznie na talerzu
Sernik z galaretką i owocami na spodzie kakaowym 145

Obiecane "wkupne" ciacho Sernik z galaretką i owocami na spodzie kakaowym SKŁADNIKI: ciasto: 1,5 szklanki mąki 1 szklanki cukru  zwykłego 100ml szklanki mleka 100 ml szklanki oleju 2 jajka 1  łyżeczka proszku do pieczenia 2 duże czubate łyżki ciemnego kakao dodatkowo: 400 ml sera homogenizowanego naturalnego 1 op cukru waniliowego 1 łyżeczka cukru 2 krople aromatu(...)owoce galaretka owocowa Wszystkie składniki na ciasto wrzucić do jednej miski i wymieszać łyżką na gładką masę. Wlewać nado foremki silikonowej. Piec około 30 minut w 180 stopniach. Po ostygnięciu ciasta przygotować pierwszą warstwę masy: sernik. Żelatynę zalać niewielką ilością gorącej wody, zamieszać i odstawić do przestygnięcia. Letnią żelatynę wlewać cienkim strumykiem do masy waniliowo-serkowo-mlecznej miksując

MarciochaKucharzy
Sernik delikatny i "Panny roztropne" 182

składań blachy. Ustawić foremkę na głębokiej blasze. Do blachy wlać wrzącą wodę. Piec w 150 stopniach C. przez około 80 minut (środek ciasta nie może być ruchomy). Po upieczeniu wyłączyć piekarnik, lekko uchylić drzwiczki i pozostawić sernik w piekarniku do ostudzenia. Przed podaniem chłodzić sernik przez kilka godzin (a najlepiej przez noc) w lodówce. Podczas pieczenia sernik

Weekendy w domu i ogrodzie
Sernik z masą krówkową i solonymi orzeszkami 178

smaku orzeszków ze słodkim smakiem masy krówkowej oraz czekolady może się wydać zaskakujące. Zachęcam was jednak do spróbowania, ponieważ to zestawienie bardzo dobrze ze sobą współgra. Mnie osobiście ten sernik przypomina trochę baton snickers :) Składniki: 250 g ciasteczek Petit Beurre 150 g masła 2 łyżki kakao 1 kg twarogu sernikowego 250 gram serka mascarpone 4 jajka 3/4 szklanki cukru(...)białek i łączymy ją z masą serową delikatnie mieszając łyżką.  Masę przekładamy do tortownicy i wyrównujemy. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 40 minut. Po tym czasie uchylamy lekko piekarnik i pozostawiamy w nim sernik aż wystygnie.  Gdy ciasto wystygnie podgrzewamy resztę masy krówkowej w kąpieli wodnej. Przelewamy ją na wierzch sernika.  Na suchej patelni prażymy

Taste Therapy
Sernik na zimno z mlekiem Kokosowym 187

Przygotowanie trwa 10 - 15 minut. Oczekiwanie to około 3-4 godzin, aż stężeje, a potem 100% satysfakcji na talerzu. Na blachę ok. 30 cm na 25 cm  NA SERNIK - 3 łyżki żelatyny + pół szklanki gorącej wody - 4 wyparzone jajka - 1 kilo sera trzy razy mielonego ( ja kupiłam gotowy  w wiaderku) - szczypta soli - szklanka cukru pudru - puszka

Pasje Jolki
Sernik tradycyjny - Najlepszy! 197

czekolady, gorzkiej lub mlecznej, posiekanej W małym garnuszku podgrzać śmietanę kremówkę. Zdjąć z palnika, dodać czekoladę. Odstawić na 2 minuty, a następnie wymieszać do otrzymania gładkiej polewy. Odstawić w chłodne miejsce do zgęstnienia. Sernik najlepiej przechowywać cały czas w lodówce, wtedy jest najlepszy. Na górę można też położyć ulubioną galaretkę z owocami. Doskonale się sprawdza z truskawkami bądź brzoskwiniami

Calzonella.com