sernik w 15 minut - 7159 przepisów (strona:95/478)

Przepis na sernik z dynią 131

Przepis na sernik z dynią na czekoladowym spodzie Przepis jest znakomity, a sernik delikatny i rozpływający się w ustach.  Wbrew pozorom, przepis na sernik z dynią wcale nie jest czasochłonny.  Polecam gorąco! Składniki: - 500g twarogu chudego; - 250g serka typu włoskiego lub sera ricotta; - 300g kakaowych herbatników; - 200g masła; - 4 łyżki oleju kokosowego; - 1/2 szklanki cukru(...)należy zmiksować blenderem; - jeszcze raz wszystko razem miksujemy; - masę wlewamy do blachy z kakaowym spodem, następnie posypujemy delikatnie kakaową kruszonką w małych odstępach i drobnych kawałeczkach; - sernik z dynią pieczemy najpierw 15 minut w 180 stopniach, następnie 40 minut w 160 stopniach i kolejne 40 minut w 130 stopniach. SMACZNEGO

MintTaste
Sernik tradycyjny z rodzynkami 134

przepis na sernik tradycyjny z rodzynkami. Z dodatkową polewą czekoladową i płatkami migdałowymi.  Przygotowanie: 25 minut Pieczenie: 60 minut Koszt: Tanie Dziś mam dla Was serniczek w tradycyjnym i prostym wydaniu. Moi stali czytelnicy pewnie już pamiętają, że sernik to moje drugie imię. :) Uwielbiam każdą odmianę pieczoną czy na zimno. Ogólnie uwielbiam ciasta, które zawierają twaróg(...)dodajemy do masy, delikatnie mieszając. 3. Przelewamy do formy (27 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 60 minut w 170 stopniach. Po wył. nie otwieramy od razu piekarnika! 4. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy ostygnięty sernik, posypując na koniec płatkami migdałowymi. Przepis możecie pobrać w formacie PDF i go wydrukować.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Zdrowie i pysznie na talerzu
Sernik z mlekiem w proszku 267

dnie wyłożonej papierem do pieczenia blaszki (21x32cm) rozkładamy herbatniki. Wylewamy na nie masę serową, wyrównujemy. Sernik pieczemy w kąpieli wodnej (wystarczy do drugiej blaszki, np głębokiej z wyposażenia piekarnika nalać wrzącej wody) w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut. Po tym czasie temperaturę zmniejszamy do około 160 stopni i pieczemy dalej przez około godzinę. Studzimy(...)lodówki, do całkowitego ostudzenia. Przed podaniem dekorujemy polewą czekoladową. Uwagi: W przypadku gdyby sernik zbyt mocno się przypiekał przykrywamy go folią aluminiową (u mnie sernik piekł się pod przykryciem już po 30 minutach od zmniejszenia temperatury do 160 stopni – piekłam około 50 minut).   Źródło

Smaki Na Talerzu
sernik w orzechowo-rumowym kremie 1308

puszysta dodać mąkę przesianą z kakao i proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać i przełożyć do foremki wyścielonej papierem. Piec w 175*C przez około 30 minut, wystudzić i przekroić na dwa blaty.  Upiec sernik: żółtka utrzeć z cukrem na biało, następnie dodawać ser, budyń, ostudzone masło a na końcu pianę ubitą z białek. Przełożyć do foremki wyłożonej papierem(...)piec w 180*C około 50 minut. Wystudzić (a najlepiej upiec ser dzień wcześniej).  W odrobinie mleka rozrobić budyń i cukier, resztę mleka zagotować i ugotować na nim budyń. Wystudzić. Miękkie masło utrzeć z budyniem i orzechami w rumie. Na biszkoptowym blacie rozłożyć połowę kremu orzechowego, przykryć go sernikiem i posmarować resztą kremu. Przykryć biszkoptem. Czekoladę połamać i razem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Jesienny sernik z figami 172

minut. Podpiec w 180 st. C. przez 12 minut. Przestudzić. Serek kremowy i mascarpone, cukier, kardamon, jajka i śmietanę zmiksować tylko do połączenia składników. Na podpieczonym spodzie rozsmarować konfiturę, na wierzch wyło¿yć masę serową. Piec w 180 st. C. przez 10 minut.  Następnie zmniejszyć temperaturę do 140 st. C. i piec około 1 godziny, aż wierzch sernika będzie(...)figi, zalać wodą. Podgrzewać z każdej strony przez około 1/2 minuty - owoce mają być miękkie, ale nie mogą się rozpadać. Ułożyć figi na serniku. Do gorącego sosu dodać kremówkę, wymieszać, podgrzewać jeszcze chwilę. Sos przelać do garnuszka, polewać nim kawałki ciasta na talerzykach. Smacznego! Ostatnio w ogóle stawiam na serniki (nie tylko z figami). Uwielbiam je jeść, a jeszcze

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik z domowym mlekiem skondensowanym (nigdy nie opada!) 122

należy zbyt długo mieszać, ani napowietrzać, aby sernik nie opadł podczas pieczenia.) Całość odstawiać na kilkanaście minut, a następnie przelać na ciasteczkowy spód.  Piec około 60-70 minut w 180 stopniach. (Posiadam piekarnik gazowy. Wierzch ciasta powinien być sprężysty. Przepieczony sernik może popękać.)  Ciasto ostudzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika i później schłodzić (minimum

Di gotuje
Sernik z musem żurawinowym 120

Masę przelewamy na spód z ciastek, a następnie tortownicę z sernikiem wstawiamy do większej formy wypełnionej do 2/3 wysokości tortownicy wodą.Pieczemy 50  minut w 150 stopniach w kąpieli wodnej. Po upieczeniu sernik studzimy. mus żurawinowy: Żurawinę (może być mrożona -nie rozmrażać) wkładamy do garnka zasypujemy cukrem, dodajemy sok z cytryny i podgrzewamy, aż żurawina popęka i puści

Bon appetit mon amie
Lekki sernik 180

wierzch ciasta. Żółtko wymieszać z mlekiem i posmarować delikatnie pędzelkiem wierzch sernika. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C przez około 30-35 minut. Wyłączyć piekarnik i lekko uchylić drzwiczki. Pozostawić tam sernik do ostygnięcia. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. lekki sernik

O kuchni z uczuciem
Kawowy sernik z amaretto (dwuwarstwowy) 189

) 500 g sernika z wiaderka (nie może być wodnisty) 4 jajka (najlepiej wiejskie) 1 szklanka cukru 125 g miękkiego masła 1 czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej mała szczypta soli 2 łyżeczki mielonej kawy smakowej French Vanilla od Tommy Cafe 2 łyżki wody 2 łyżeczki syropu amaretto cukier puder do oprószenia sernika opcjonalnie sos czekoladowy do polania sernika przed podaniem Przygotowanie(...)wcześniej tłuszczem i obsypanej kaszą manną tortownicy wylewamy pierwszą warstwę sernika (czystą, bez kawy), następnie delikatnie wylewamy na wierzch warstwę kawową (można np. wykałaczką zrobić małe esy floresy, ale ja to ominęłam). Sernika wkładamy do nagrzanego do 210 stopni piekarnika na środkowy poziom i pieczemy około 45-50 minut. Czas pieczenia zależy od piekarnika, należy obserwować sernik, boki powinny

Słodkie okruszki
Sernik kajmakowy 395

się dopiero przekonują. Sernik kajmakowy: Spód: 50 g orzeszków solonych  80 g ciastek kruchych np. herbatników 30 g masła 1 łyżka cukru   Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia.Sk ładniki spodu zmielić w malakserze (niekoniecznie na gładką masę). Wyłożyć masę na spód, wyrównać i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 st C. Piec 12 minut. Masa: 400 g masy(...)sera i mąkę. Dobrze zmiksować. Masę przełożyć na podpieczony spód, wyrównać wierzch i wstawić do piekarnika, zmniejszając temperaturę do 180 st C. Piec 60-70 minut. Po 30 minutach należy sprawdzić stopień upieczenia - gdyby sernik za bardzo się rumienił, trzeba przykryć wierzch folią aluminiową. Wyłączyć piekarnik i ostudzić sernik przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Kiedy zupełnie ostygnie, wyjąć

Z butelką mleczka w tle
Świąteczne ciasto z karmelizowanymi jabłkami 275

zmielonymi orzechami włoskimi, proszkiem do pieczenia oraz cynamonem. Całość dokładnie wymieszać. Masę przelać do formy (fot.1) , piec w piekarniku rozgrzanym do 175°C (termoobieg) przez mniej więcej 20 minut. Odstawić do wystygnięcia. Teraz czas na masę serową. Jaja ubić z cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę, stopniowo dodać twaróg sernikowy, wymieszać. Następnie dodać przesianą mąkę ziemniaczaną i przesianą mąkę(...)sernikowej. Masę wylać na ostudzony spód ciasta. Wyrównać (fot.2) . Sernik włożyć do piekarnika nagrzanego do 170°C (termoobieg) na około 50-55 minut. Po upływie tego czasu piekarnik wyłączyć i otworzyć. Nie wyciągamy sernika z piekarnika! Należy poczekać, aż równomiernie opadnie. Ostatnia warstwa - to warstwa jabłkowa. Jabłka pokroić na mniejsze części, skropić sokiem z cytryny. W dużym garnku

Świat Ciasta
Russischer Zupfenkuchen - łaciaty sernik 157

Zupfenkuchen to pyszna kombinacja sernika z ciastem czekoladowym. Spód i boki ciasta stanowi ciasto czekoladowe, wnętrze wypełnia smakowity sernik, a górę wieńczą odrywane kawałeczki ciasta czekoladowego zatopione w serniku, na kształt rosyjskich wieżyczek cerkwii. Tak tłumaczy pochodzenie nazwy na swoim opakowaniu Dr. Oetker. Skąd tak naprawdę przywędrował przepis jest jednak niejasne. Bardzo popularne w Niemczech i bardzo lubiane(...)mieszać tylko do połączenia składników masę serową wylać do foremki wylepionej czekoladowym ciastem. Odłożone ciasto porwać w rękach na małe kawałki i ułożyć na górze sernika piec w 180`C 60 minut studzić na kratce

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Placek serowy 237

minut. Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie ciągle ubijając na najniższych obrotach dodajemy cukier, wiórki kokosowe, proszek do pieczenia oraz mąkę. Sernik wyciągamy, przekładamy na wierzch pianę i dopiekamy całość jeszcze około 15 minut

Zainspirowana w kuchni
Sernik z makiem. 163

założoną końcówką o drobnych oczkach. Na patelnię wrzucić masło, miód, skórkę pomarańczy i masę makową. Smażyć 15 minut i odstawić by przestygło. Do chłodnej masy makowej dołożyć 2 roztrzepane jajka, cynamon i cukier puder. Zmiksować. Masę wyłożyć na spód do sernika. Ser: 600 g białego sera (najlepiej sobie zmielonego, lub bardzo dobrego jakościowo z wiaderka) 3 jaja 5 łyżek śmietany(...)zamrożoną wcześniej część ciasta. Pieczemy w nagrzanym piekarniku. Najpierw w 180 stopniach przez 15 minut a następnie zmniejszamy temperaturę do 140 stopni i pieczemy 40 minut. Po tym czasie uchylamy drzwiczki i pozwalamy sernikowi powoli stygnąć.  Smacznego! Pozdrawiam, Katarzyna

Poezja Smaków - blog kulinarny
Bożonarodzeniowy sernik pomarańczowo czekoladowy 179

później czekoladową na ciasteczkowy spód i pieczemy w temperaturze 150ºC przez około 50-60 minut w kąpieli wodnej*. Cała powierzchnia sernika powinna być wypieczona i ścięta przy sprawdzeniu suchym  patyczkiem. W razie konieczności można lekko wydłużyć czas pieczenia. 7. Po wystudzenia dekorujemy sernik. Do szprycy cukierniczej przekładamy serek mascarpone i wyciskamy zgrabne rozetki. Posypujemy wierzch startą czekoladą

vaniliowoczekoladowa

Proponowane wyszukiwania