www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Sernik smakuje... naprawdę obłędnie. A dla miłośników chałwy będzie istną rozkoszą dla podniebienia. Jest delikatny, kremowy i cudownie pachnie! Sami się przekonajcie, bo robi się go niezwykle prosto! (Tortownica o średnicy 24 cm) herbatniki na spód Masa serowa: 800g sera waniliowego z wiaderka 4 jajka 150g śmietanki(...)masę. Całość przelać do formy wyłożonej herbatnikami i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Przez pierwsze 15 minut piec w 200 stopniach, a przez kolejną 1 godzinę (może być ciup dłużej) w 150. Po tym czasie piekarnik wyłączyć i po 5 minutach powoli uchylić drzwiczki. Ostudzony sernik wstawić do lodówki na kilka godzin. Przygotować polewę. Rozdrobnioną chałwę połączyć ze śmietanką, zmiksować
Di gotujeAromatyczny i aksamitny sernik z pysznym kremem , zrobiony na spodzie z domowych ciastek Speculoos , polany sosem karmelowym. Słodki, przeznaczony w szczególności dla seromaniaków ;) Krem i ciastka Speculoos polecam zrobić samemu! Składniki: Spód ciasteczkowy: 160 g ciastek Speculoos (np. z domowego przepisu ) 1 łyżeczka cynamonu 30 g roztopionego masła Masa serowa: 500 g zmielonego twarogu półtłustego(...)st.C około 10 minut. Następnie wyjąć i przestudzić. 2. Masa serowa: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej! Twaróg i krem Speculoos zmiksować, dodać pozostałe składniki masy serowej. Krótko zmiksować do połączenia. Tak przygotowaną masę serową wylać na podpieczony i przestudzony spód ciasteczkowy. Piec w 150 st.C około 60 minut w kąpieli wodnej. Upieczony sernik powinien być ścięty
Nastoletnie WypiekanieSerniki często goszczą w moim domu, więc szukam nowych smaków i pomysłów na nie. Ostatnio w jednym z programów zobaczyłam taki oto pomysł, przetestowałam i chciałam go dzisiaj Wam przedstawić. Składniki: - 1 kg sera białego dwukrotnie zmielonego - 7 jajek - 1 szklanka cukru pudru - 1 łyżka kaszy manny - 1 budyń waniliowy - 1 łyżka cukru waniliowego - 100 g suszonej żurawiny(...)sztywno i delikatnie łączymy z masą serową. Blachę o wymiarach 25 cm x 35 cm wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy masę i pieczemy około 70 minut w 180 C. Gdy sernik jest gotowy, wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki i zostawiamy sernik do wystudzenia. Źródło inspiracji: Program telewizyjny " Ewa gotuje"z drobnymi zmianami
Zainspirowana w kuchninazwanie go bajeczny, jak najbardziej do niego pasuje. Składniki: Ciasto kruche: szklanka mąki 4 łyżki masła (ok. 60g) pół szklanki cukru pudru żółtko Masa serowa: wiaderko serka mielonego na sernik (1kg) 100g masła 6 jaj (rozdzielonych) 1,5 szklanki cukru pudru cukier waniliowy (cała paczuszka) 2 łyżki kaszy manny szczypta soli Polewa: 150g cukierków Bajecznych 1/2 szklanki kremówki(...)Masę tą wyłożyć na podpieczony spód, wierzch wyrównać. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec 60-70 minut. Jeżeli pod koniec wierzch sernika, za bardzo będzie się rumienił, nakryć go folią aluminiową, świecącą strona do góry. Upieczony sernik, studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Następnie wyjmujemy go i dostudzamy. Polewa: Cukierki pokroić w mniejsze kawałki i wrzucić
Moje pyszne gotowanieSernik to jedno z moich ulubionych ciast. Uwielbiam je w każdej postaci. Sernik wiedeński, z rodzynkami, makiem, czy też sernik z rosą. Każda odmiana sernika bardzo mi smakuje, dlatego też na moim blogu znajdziecie wiele różnych przepisów na sernik. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik pod kokosową pierzynką Tym razem przygotowałam sernik pod kokosową pierzynką. Pieczony(...)herbatnikach z dodatkiem polewy z białej czekolady i kokosa smakuje naprawdę rewelacyjnie. Sernik jest bardzo puszysty, wilgotny a co najważniejsze, nie opada. Tak przygotowany sernik idealnie sprawdzi się na każdą okazję. Najlepiej smakuje z dodatkiem filiżanki ulubionej kawy. Sernik pod kokosową pierzynką będzie idealnym ciastem na święta, a także na rodzinne spotkania, czy inne okazje. Jest bardzo
Przepiski.plJeszcze jeden sernik. Tym razem na kakaowym spodzie, oblany masą krówkową. Ciasto: 3 jajka 10 dag margaryny 3/4 szklanki cukru pudru 3 łyżki mąki tortowej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki gęstej śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru waniliowego 1 łyżka kakao Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego President 1 szklanka cukru(...)masą serową. Gotową masę rozprowadzić na cieście. Piec w temperaturze 180 stopni przez 1 godzinę. Po tym czasie piekarnik wyłączyć. Pozostawić w nim ciasto na 15 - 20 minut przy uchylonych drzwiczkach. Upieczony sernik lekko przestudzić. Delikatnie rozprowadzić masę krówkową. Udekorować dowolnie, np.polewą czekoladową i płatkami migdałowymi
Praktyczna plmdły, a do popołudniowej kawki w sam raz. Składniki: Tortownica o śr. 26cm Spód sernika: Opakowanie wafelków kokosowych (80g) np. firmy Skawa 2 garści płatków czekoladowo karmelowych Lion Sernik: 1 kostka margaryny 0.5 kg sera białego 2o g żelatyny spożywczej 2 szklanki mleka 1 szklanka zimnej wody 2 żółtka 2 cukry waniliowe pół łyżeczki olejku pomarańczowego lub cytrynowego(...)składniki się połączą dosypujemy pokrojone brzoskwinie i wylewamy na spód tortownicy. Odstawiamy do lodówki na ok 15 minut. 3. Na delikatnie zastygniętym serniku układamy winogrona. Wstawiamy ponownie do lodówki. 2 galaretki truskawkowe rozpuszczamy w ok 0.75 ml wrzątku. Przestudzone wylewamy na sernik i odstawiamy do całkowitego stężenia. Sernik najlepiej przygotować wieczorem i odstawić go na całą
Kuchnia w czekoladzieserki homogenizowane, esencję waniliową, cukier puder i roztwór żelatyny, miksujemy na gładką masę. w tortownicy układamy biszkopty, wylewamy na nie masę, wstawiamy do lodówki na 30 minut. po tym czasie dekorujemy sernik resztą borówek i schładzamy jeszcze przez około 2 godziny. smacznego
Gocha gotuje!idealnym deserem na upalne dni. Skladniki na spod sernika: ciasteczka owsiane kokosowe w czekoladzie-170 g 40 g masla Skladniki na mase serowa 750g sera ( u mnie wiaderko z Piatnicy) puszka mleka kokosowego (85% Kokosnuss extrakt) 220 g cukru 4 jajka L 1 budyn waniliowy 1 lyzka maki ziemniaczanej Wykonczenie sernika: 100 g pestek slonecznika 100 g smietany kremowki(...)wstawic forme z ciastem do nagrzanego piekarnika.Piec okolo 90 minut,do przyrumienienia masy smietanowo-slonecznikowej.Boki sernika beda sciete,natomiast sam srodek pozostanie drzacy poczatkowo studzic w uchylonym piekarnku,nastepnie wyjac z piekarnika na kratke kuchenna.Ciasto wystudzic w formie przez cala noc w lodowce. przed podaniem zdjac obrecz i przelozyc sernik na patere
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!tortownicy. Tak przygotowany sernik wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180C na funkcji góra – dół przez około 60-65 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. 4. Ostygnięty sernik wyjąć z blaszki i zdjąć folię aluminiową. Sernik wstawić do lodówki na parę godzin, najlepiej na całą noc. Schłodzony sernik(...)ugotować gęsty kisiel truskawkowy. Gdy kisiel się zagotuje, trzymać go na małym ogniu, mieszając, przez około 1 minutę. Zdjąć z ognia i odstawić do przestygnięcia. Kisiel ma być trochę ciepły. 6. Trochę ciepły kisiel truskawkowy wylać na wierzch sernika. Sernik wstawić jeszcze do lodówki na około 1-2 godziny. Udanych wypieków :) Related Images: [ See image gallery at malacukierenka.pl
Mała Cukierenkaalkoholowym nadzieniem (którą znajdziemy nie tylko na wierzchu, ale i w spodzie ciasta). Całość niezwykle elegancka i sycąca. Fenomenalnie komponuje się z filiżanką ulubionej kawy. Bardzo polecam! Pieczony sernik tiramisu (składniki na dużą blaszkę 27x37 cm). Cukier z powodzeniem można zastąpić ulubionym słodzikiem. Składniki: Na spód: 150 g czekolady z nadzieniem amaretto (lub innym wyraźnym o alkoholowym(...)masy serowej. Sernik tiramisu wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika ( + termoobieg) i pieczemy go przez 15 minut, po czym zmniejszamy temperaturę do 130 stopni i pieczemy jeszcze 100 minut w tak niskiej temperaturze. Po tym czasie sernik pozostawiamy w piekarniku, przy leciutko uchylonych drzwiczkach na godzinę i dopiero wyjmujemy. Bardzo prawdopodobne jest to, że podczas
Poezja Smaków - blog kulinarnyBardzo prosty a zarazem smaczny sernik czekoladowy na korzennym, kruchym spodzie. Słodki, znika w oka mgnieniu. Składniki (na formę 25 cm x 25 cm): Kruchy spód: 1 szklanka mąki pszennej 1 żółtko 100 gram masła 1 łyżka kwaśnej śmietany 1 łyżka kakao 1 łyżeczka mieszanki przypraw korzennych 3 łyżki cukru pudru(...)Dodaję budyń, mąkę, cukier, kakao i całość ponownie miksuję. Formę wykładam papierem do pieczenia i wylepiam spód ciastem kruchym. Wlewam masę serową i piekę sernik w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez 75 minut. Po tym czasie studzę ciasto. Masło, śmietanę i czekoladę podgrzewam do połączenia wszystkich składników. Ostudzony sernik polewam polewą i posypuję migdałami w płatkach. Chłodzę
Mango PapajaSernik ten zrobiłam po usłyszeniu opinii swojej Siostry, która była nim dosłownie zachwycona. Jako, że u mnie w domu serniki królują długo nie trzeba było mnie do tego namawiać. Przepis z Kwestia Smaku lekko zmodyfikowała. Wyszedł delikatny, wprost obłędny ( zwłaszcza, że uwielbiam smak i zapach kawy). Spróbujcie, a nie pożałujecie :) Składniki: kg sera sernikowego 250 g serka mascarpone(...)nieregularnych proporcjach biszkopty uprzednio zamoczone całkowicie w kawie. Posypujemy je przesianym kakao i wykładamy łyżką kolejna porcje sera. Czynność powtarzamy. Wkładamy do piekarnika na 35 minut ( ja piekłam 45 i sernik nie popękał). Studzimy i posypujemy kakao. Polecam zjeść go po lekkim schłodzeniu w lodówce. Pyszny
ChilliJemydwie części: 2/3 i 1/3, zafoliować i schłodzić przez 60 minut w lodówce - po tym czasie większą część ciasta wyjąć z lodówki, rozwałkować i przełożyć na dno formy (lub wylepić ciastem dno) - ciasto nakłuć gęsto widelcem, upiec w piekarniku nagrzanym do 180-190 stopni przez około 20 minut lub do zrumienienia - upieczone ciasto wyjąć z piekarnika, wystudzić MASA SEROWA - składniki(...)ciasta roztrzepanym żółtkiem - sernik wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni, piec 60-70 minut, aż wierzch będzie ścięty i sprężysty (nie należy piec sernika za długo, żeby za bardzo się nie wysuszył) - piekarnik wyłączyć, drzwiczki uchylić dopiero po jego ostygnięciu, sernik pozostawić w piekarniku do częściowego przestygnięcia, wyjąć na blat i całkowicie ostudzić - sernik należy schłodzić
Smakołyki Berenikipochwaliła, więc coś musi w nim być. Wydaje mi się, że idealnie sprawdzi się na wielkanocnym stole - wygląda bardzo ładnie, a smakuje wyjątkowo. Goście z pewnością nie będą rozczarowani. Sernik czekoladowo-cytrynowy z cytrynowo-migdałową kruszonką Składniki: (na tortownicę o średnicy 20 cm) spód: 115 g ciastek digestive 45 g masła 1 łyżka kakao masa serowa: 700 g serka(...)wierzch delikatnie, żeby się nie wymieszały, cytrynową. Wierzch posypać kruszonką. Piec w 160 st. C. przez 60-70 minut, aż masa serowa się zetnie. Na koniec podnieść temperaturę do 200 st. C. i podpiekać 5-10 minut, aż kruszonka się zrumieni. Sernik ostudzić w uchylonym piekarniku, a następnie schłodzić w lodówce przez noc. Smacznego! Wczoraj moja Mamunia miała urodziny
Pożeraczka, czyli raz adobrze