sernik w 15 minut - 7159 przepisów (strona:86/478)

Sernik chałwowy 92

Sernik z chałwową masą serową, na spodzie herbatnikowym oraz kremową polewą chałwową na wierzchu. Posiada zbitą i kremową konsystencję. Jest naprawdę pyszny!  Masa serowa wykonana jest z prawdziwego twarogu z dodatkiem śmietanki kremówki oraz dużej ilości chałwy waniliowej. Natomiast polewa to połączenie chałwy i śmietanki kremówki(...)mnie genialny smak, gdyż jestem wielką wielbicielką chałwy i wszystkiego co chałwowe... Sernik jest też szybki i prosty w wykonaniu - wystarczy dosłownie 15 minut naszej pracy i ląduje w piekarniku. Piekąc sernik warto zadbać o odpowiednią wilgotność w piekarniku, by ciasto równomiernie urosło i nie popękało. Gdy nie posiadacie piekarnika parowego, to wystarczy włożyć na dno piekarnika naczynie

Kuchnia MagdaLeny
Sernik z brzoskwiniami 134

wyrównać wierzch i włożyć do piekarnika (ja pieczę sernik na jednej półce poniżej środkowej). Piec 55 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik, ale go nie otwierać przez kolejne 20 minut. Po tym czasie lekko uchylić drzwi piekarnika i tak studzić sernik przez kolejną godzinę. Ostudzony sernik włożyć do lodówki. Gdy odpowiednio stężeje zdjąć obręcz z formy

Passions hobbies life
Sernik marmurkowy z Nutellą / Nutella zebra cheesecake 248

kilka ciemnej zaczynając od środka formy (im więcej łyżek na raz tym grubsze wyjdą paski). Ciasto rozleje się na boki i wyjdzie piękna zebra. Włóż sernik do nagrzanego piekarnika i piecz przez 60 minut. Następnie wyłącz piekarnik, uchyl drzwiczki i pozostaw do ostygnięcia. Wystudzony sernik wstaw na kilka godzin do lodówki. W celu przygotowania polewy, podgrzej nutellę

karmelowy
Herbaciany sernik na zimno 124

wierzchu: 4 torebki herbaty truskawkowej Teekanne 3 łyżeczki płaskie żelatyny 1 łyżka cukru 350 ml wody 1 mango Galaretka o smaku granatu środek sernika: Herbatę zalewam 500 ml wrzącej wody i odstawiam na 20 minut. Wyrzucam saszetki. Żelatynę namaczam w trzech łyżkach zimnej wody, wlewam pół szklanki herbaty i rozpuszczam w mikrofalówce. Żelatynę wlewam do reszty herbaty. Do miski wlewam(...)sera i znowu galaretka, i kolejna część masy serowej. Wstawiam do lodówki do stężenia. Galaretka wierzch: Mango obieram i kroje w plastry. Układam na serniku Herbatę zalewam wrzącą wodą i odstawiam na 20 minut. Żelatynę namaczam w kilku łyżach zimnej wody. Wlewam 125 ml wywaru z herbaty i rozpuszczam w mikrofalówce. Rozpuszczoną wlewam do pozostałej herbaty. Jak przestygnie i lekko

wesoła kuchnia
Sernik zebra 378

manną. Spód wylepiamy przygotowanym ciastem, nakłuwamy gęsto widelcem i wkładamy do zamrażarki na czas rozgrzewania piekarnika. 3. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni Celsjusza. Wkładamy ciasto i pieczemy 18-20 minut aż do zarumienienia. Wyciągamy i odstawiamy do przestygnięcia, a temperaturę w piekarniku zmniejszamy do 160 stopni.  4. W misie miksera umieszczamy twaróg, mascarpone, cukier, jajka + białko, rozpuszczone masło(...)tortownicą, aby masy się wyrównały.  6. Na najniższej półce piekarnika umieszczamy naczynie żaroodporne z wodą - para wodna sprawi, że sernik nam nie popęka. Wkładamy sernik i pieczemy 75-80 minut. Studzimy przy lekko uchylonych drzwiach piekarnika, a następnie wkładamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Smacznego

My Culinary Art
Kremowy sernik waniliowy z kokosową pierzynką (pieczony) 134

aromatu waniliowego. Całość wymieszać i stopniowo połączyć z mlekiem. Tak przygotowaną masę przelać do formy uprzednio wysłanej papierem do pieczenia i wyłożonej herbatnikami.  Sernik piec (w lekko rozgrzanym piekarniku) przez około 45 minut w 200 stopniach. (Posiadam piekarnik gazowy.) Pod koniec pieczenia przygotować kokosową pierzynkę. Białka ubić na sztywno. Miksując - porcjami dodawać cukier, a na końcu delikatnie wmieszać(...)wiórki. Sernik ostrożnie wyjąć z piekarnika i na wierzchu rozsmarować kokosową masę. Ciasto podpiec dodatkowe 15 minut, a następie ostudzić przy szeroko uchylonych drzwiczkach piecyka. Po ostudzeniu wstawić do lodówki - najlepiej na całą noc. (*) Jeśli wolicie bardziej zwartą masę - dodajcie 2 opakowania budyniu.  W wersji bezglutenowej użyjcie odpowiednich ciastek lub zrezygnujcie ze spodu. Wtedy idealnie nada się budyń

Di gotuje
Sernik kokosowy na spodzie z oreo 188

jest ciężki i kremowy, ma wspaniałą konsystencję i delikatną nutkę kokosową. Jest absolutnie idealny. Na spód wykorzystałem ciasteczka oreo wymieszane z wiórkami kokosowymi, co okazało się świetnym połączeniem. Górę sernika zdobi zaś krem z białej czekolady oraz płatki świeżego kokosa. Gorąco polecam, bo smakuje wspaniale! :) Spód: 240 g ciasteczek oreo lub innych podobnych, np. neo 100 g wiórek kokosowych(...)Następnie wbijać po jednym jajku, nie przerywając miksowania. Masę wylać na ciasteczkowy spód. Wstawić do nagrzanego do 160 °C  piekarnika i piec przez około 90 minut, aż do suchego patyczka. Sernik wystudzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Wierzch: 200 g mascarpone 100 g białej czekolady 1 łyżka cukru pudru płatki świeżego kokosa z około połówki orzecha Czekoladę rozpuścić

Food Square
Jesienny sernik z mlekiem w proszku i musem jabłkowym 173

Mamy piękny jesienny weekend zachwycający paletą barw, u mnie oczywiście nie może obyć się bez ciasta… Sernik na kruchym spodzie z dodatkiem mleka w proszku, połączony z musem jabłkowym i galaretki to prawdziwa kwintesencja jesieni. Zachwyca swoją delikatnością a warstwa jabłkowa tylko dodaje mu smaku. Polecam również na świąteczne okazje dla tych, którzy nie lubią ciast z kremami(...)twaróg umieszczamy w misie miksera, wbijamy jajka, wsypujemy cukry, wlewamy mleko i wsypujemy mleko w proszku oraz budyń śmietankowy. Całość miksujemy około 3-4 minuty. Tak przygotowaną masę wylewamy na ciasto kruche w formie. Sernik wkładamy do nagrzanego do 180*c piekarnika i pieczemy 15 minut, po czym temp zmniejszamy do 160*c i pieczemy jeszcze 30 minut.Studzimy przy

Wanilia i Kardamon
Delikatny bakaliowy sernik 238

wysmarowanej tłuszczem i obsypanej kaszą manną. Sernik wkładamy do nagrzanego do 210 stopni piekarnika na środkowy poziom. Pieczemy około 35 minut. Czas pieczenia zależny od piekarnika. Boki sernika powinny być zarumienione i odchodzić od formy. Gdy sernik przestygnie oprószamy go cukrem pudrem i dowolnie ozdabiamy – u mnie delikatne ozdoby, bo sernik zawsze szybko znikają Jeśli chcemy

Słodkie okruszki
Sernikowa krówka 215

masy. Gdy jest gotowa wsypujemy do niej ostrożnie mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy. Gotowe ciasto wlewamy do prostokątnej formy i pieczemy 35 minut w 180 stopniach. Gotowe ciasto pozostawiamy do wystygnięcia.  Sernik:  Żółtka miksujemy z cukrem  i dodajemy stopniowo ser twarogowy, nie przerywając miksowania. Kolejno wsypujemy mąkę i dodajemy śmietanę. W osobnym naczyniu ubijamy(...)masy karmelowej. Na zimne już ciasto czekoladowe wylewamy na zmianę po łyżce sernika białego i karmelowego tak aby powstały łatki. Wierzch sernika rysujemy fale karbowaną łopatką do dekoracji tortów (ja kupiłam taką w Kauflandzie ale podejrzewam, że dostępne są w każdym większym sklepie). Masę pieczemy 50 minut w 170 stopniach.  Do dekoracji użyłam pokrojonych orzechów włoskich wymieszanych z pozostałą

ciastkarnia na kruchym spodzie
SERNIK SNICKERS 163

Delikatny kremowy sernik z orzechami, polany słoną masą kajmakową i posypany orzeszkami ziemnymi, hmmm, bajeczny smak...😋😋. Kolejny pyszny sernik do bogatej rodziny serników na blogu. Każdy ma w sobie "to coś". Dla wielbicieli serników nie lada gratka. Idealne połączenie smakowe. U nas zagości na pewno jeszcze nie raz. Inspiracją był przepis na insta, jednak przygotowałam go na własny(...)aromat śmietankowy, rozdrobnione orzechy i dokładnie mieszamy. Masę wykładamy na schłodzony spód.  Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160*C i pieczemy ok. 85-90 minut na programie góra- dół, bez termoobiegu. Upieczony sernik wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia. Ja okrawam delikatnie boki, by równo opadał (w piekarniku dość mocno wyrasta). Po wystudzeniu wyjmujemy sernik

Smaczne Zdrowe
Sernik kołem się toczy 155

sukcesem.  Oto przepis na  SERNIK LAWENDOWY Na spód 100g bułki tartej 100g stopionego masła  szczypta soli  70g cukru Na masę serową 1kg twarożku na sernik 250g gęstego jogurtu greckiego 300g cukru 1 laska wanilii 1 łyżka świeżych kwiatków lawendy 4 jajka Na bitą śmietanę 500ml śmietanki 36% 1 torebka herbaty typu Earl Grey Nagrzewamy(...)najmniej dwunastu. Serek jest wtedy gładki i wilgotny, nieco wytrawny przez lawendę. A! No i zapomniałabym- tuż przed podaniem sernik dekorujemy herbacianą bitą śmietaną. Aby ją przygotować podgrzewamy (bez gotowania!) śmietankę i wkładamy do niej torebkę herbaty. Po czterech minutach torebkę wyjmujemy a śmietankę chłodzimy. Kiedy jest zimna ubijamy i nakładamy na ciasto. Pyszności!    A co zrobić

les mirabelles
Puchaty sernik 269

mnie bardzo bolesna sprawa, bo uwielbiam sernik. Ale w te Święta dostałam genialny przepis! Przepis, który jeśli wyszedł tak cudownie mnie, musi wyjść każdemu. Puchaty sernik 1 szkl. mąki 2 łyżki cukru kokosowego lub syropu klonowego/daktylowego 3 żółtka 100g masła 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 kg sera 1 szkl. cukru kokosowego(...)minut. Po wyjęciu zerwać drugą warstwę folii, rozgnieść ciasto tak, żeby równomiernie przykryło całe dno, może też trochę wystawać na boki. Masę serową wylać na ciasto i piec 50 minut w 150 stopniach - wstawić do nagrzanego piekarnika (jeśli przez ten czas się nie zezłoci na wierzchu, można jeszcze dopiec 10 minut. Po wyłączeniu piekarnika, zostawić sernik za zamkniętymi drzwiczkami

Przepysznik - BLW i nie tylko
Sernik dyniowy i "Królowa" 173

budyń waniliowy 3 jajka esencja cytrynowa Chleb drobno pokroić. Herbatniki rozkruszyć. W rondelku roztopić masło. Zdjąć z palnika i wrzucić do masła pumpernikiel i herbatniki. Wymieszać dokładnie. Formę na sernik wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie na dnie rozprowadzić chleb z herbatnikami. Dynię zmiksować ręcznym blenderem na gładką masę. Włączyć piekarnik na 180 stopni C. W dużej misce zmiksować(...)mąkę ziemniaczaną, budyń, jajka i kilka kropel esencji cytrynowej. Zmiksować. Masę wyłożyć do formy. Równo rozprowadzić. Piec w nagrzanym piekarniku na programie góra/dół przez 60 minut. Zaraz po upieczeniu wyjąć sernik z piekarnika i nożem oddzielić jego brzegi od papieru do pieczenia - ten manewr pozwoli na uzyskanie w miarę równej powierzchni sernika bez wgłębienia po środku

Weekendy w domu i ogrodzie
Sernik z Kolcami 67

razem postanowiłam przygotować sernik z dodatkiem polewy czekoladowej, która swoim wyglądem przypomina kolce, stąd też nazwa sernika. Sernik z kolcami, a dokładniej z polewą czekoladową bardzo posmakował moim domownikom i gościom, dlatego tym bardziej polecam Wam ten przepis. Sernik jest delikatny, wilgotny i bardzo smaczny. Z pewnością zachwyci Wasze podniebienia. PRZEPIS NA DOMOWY SERNIK Z KOLCAMI(...)wymieszać przy pomocy miksera. Delikatnie, przy pomocy szpatułki wymieszać wszystkie składniki na sernik. Masę przelać do blachy z podpieczonym, ostudzonym spodem. Piec 60 minut w 180°, grzanie góra-dół. Po upieczeniu uchylić drzwiczki piekarnika. Sernik pozostawić wewnątrz do ostygnięcia. Polewa: czekoladę z mlekiem rozpuścić w kąpieli wodnej. Polewę wylać na przestudzony sernik. Używając widelca zrobić „kolce”. Należy

Przepiski.pl
Sernik z ricotty bez glutenu i jajek 167

Piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180. st.C, następnie zmniejszyć temp. do 120 st. C i piec jeszcze 1 godzinę. • 10 minut przed końcem pieczenia posypać sernik czekoladowymi cukierkami. Zamiast oleju kokosowego można użyć masło

To co kocham
Łaciaty sernik rosyjski 378

Przepyszny, wilgotny i kremowy sernik z łatkami. Klasyczne połączenie masy serowej z kakaowym ciastem, które idealnie ze sobą współgra. Bardzo lubimy serniki, a ten na pewno trafi do stałego repertuaru wypieków. Dla "sernikożerców" prawdziwa duża, rodzinna porcja ciasta :) Polecam! Niebo w gębie! Składniki: Na spód: 450 g mąki 45 g kakao 3 łyżeczki proszku do pieczenia(...)masy twarogowej i zmiksować. Przelać masę twarogową do formy, wyrównać powierzchnię. Z pozostałego ciasta rwać nieduże kawałki, spałszczać je i układać na serowym nadzieniu. Wstawić sernik do rozgrzanego piekarnika. Piec ok. 90 minut do zarumienienia wierzchu (dodatkowo sprawdzić nożem lub patyczkiem - masa serowa nie może się przyklejać i być płynna). Upieczony sernik najpierw studzić w uchylonym piekarniku, następnie

MyCookBook.pl

Proponowane wyszukiwania