sernik w 15 minut - 7159 przepisów (strona:78/478)

Puszysty sernik wiedeński. 154

wylej na wyłożoną papierem do pieczenia ( boki wysmaruj tłuszczem i oprósz mąką ) blaszkę , równo rozsmaruj. Piec w nagrzanym piekarniku ( góra - dół ) 150 C przez około 90 - 100 minut. Jeśli chcesz, aby sernik nie popękał wstaw do piekarnika małą miseczkę z wodą , wtedy para wodna zapobiegnie popękaniu ciasta. Pod koniec pieczenia obserwuj czy sernik jest już ładnie z góry

Przepisy i porady kulinarne
Pyszny sernik z rodzynkami 135

Przepis na pyszny sernik z wiaderka z rodzynkami  gotowy w kilka minut do pieczenia, bez spodu idealny na święta. Składniki (na formę 25cm) 1kg sera z wiaderka (niebieski president) 200g margaryny palma lub masła 2 łyżki rodzynek 3/4 szklanki cukru (250ml szklanka) 4 łyżki mąki tortowej 4 jajka 1 cukier migdałowy (delecta)  Przygotowanie Margarynę rozpuść w garnuszku(...)masę. Piekarnik nagrzej do temperatury 190 stopni, piecz (góra  dół) przez 20 minut, zmniejsz temperaturę do 150 stopni i piecz 25minut, zmniejsz temperaturę do 120 stopni i wypiekaj jeszcze 30 minut. Wyłącz piekarnik, zostaw na 10 minut, stopniowo otwieraj piekarnik, po pewnym czasie, wtedy sernik nie opadnie. Smacznego! P.S. Sernik jeszcze gorący, dodam  zdjęcie środka wkrótce

Kurnikowo
Sernik z rabarbarem i białą czekoladą 148

sernik jest wart każdej minuty poświęconej na jego wykonanie. Wbrew pozorom jest bardzo prosty i niebiańsko smaczny :-) Aksamitny, rozpływający się w ustach.. delikatnie owocowy i zwyczajnie piękny. Czas przygotowywania:  1 h Czas chłodzenia: minimum   2 h Czas pieczenia: 90 minut - 160 stopni Ilość porcji:  tortownica o średnicy

AniaGotuje.pl
Sernik z rabarbarem wg Aleex 168

tarce resztę kakaowego ciasta. Ilość wiórków można zmniejszyć lub je pominąć. Jeśli jest ich tyle, co w przepisie, wierzchnia warstwa ciemnego ciasta może się oddzielać. 10. Sernik piec przez 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C w opcji dół i termoobieg. 11. Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Posypać cukrem pudrem. 12. Po ostudzeniu wstawić do lodówki

W mojej kuchni
Seromakowiec 210

piekarnika zakryłam tortownicę folią aluminiową. W przepisie jest napisane , że w ten sposób piec 40 minut. Ja po takim czasie zdjęłam folię i piekłam jeszcze jakieś 20 minut. Nie należy wyjmować sernika z piekarnika dopóki nie ostygnie. ( przy otwartych drzwiczkach ) Smacznego

Różne smaki w kuchni
Sernik wiedeński 1771

masę serową przełożyć do tortownicy, wyrównać - sernik wstawić do piekarnika, piec w 140-150 stopniach przez 70-80 minut do ścięcia się całej powierzchni sernika, zwłaszcza na środku (sprawdzam to, delikatnie dotykając wierzch sernika końcem wykałaczki) - upieczony sernik powinien mieć sprężysty i ścięty wierzch - po upieczeniu sernika wyłączyć piekarnik i pozostawić w nim sernik, lekko uchylając drzwiczki

Smakołyki Bereniki
Sernik królewski z wanilią 178

średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto dzielimy na dwie części. Jedną wylepiamy spód foremki. Wlewamy gotową masę serową. Na wierzch ścieramy drugą część ciasta. Sernik pieczemy przez 60 minut

VioletoweKucharzenie
Sernik 138

pokrojone brzoskwinie. Na koniec ubijamy białka na sztywną pianę  i delikatnie łączymy z masą serową. Masę przekładamy do tortownicy  i wstawiamy do zimnego piekarnika. Sernik pieczemy ok. 60 minut  w temperaturze 170 stopni.  Po upieczeniu uchylamy drzwiczki piekarnika  i zostawiamy na godzinę. Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

Pyszności Słodkości
Sernik z jagodami 263

masa. Tak przygotowaną masę wykładamy na nasz spód. Na wierzch wysypujemy połowę jagód. Sernik wkładamy do rozgrzanego piekarnika o temperaturze 120 stopni na 70-80 minut. Musimy cały czas pilnować żeby sernik się nie przypalił a masa była zastygnięta. Po upieczeniu należy wyjąć z piekarnika i ostudzić. Najlepiej smakuje mocno schłodzony. Przed podaniem należy na wierzch wysypać pozostałe

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Sernik z musem wiśniowym 224

całkowicie się rozpuści . Odstawić mieszankę do czasu aż zacznie tężeć. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem waniliowy, Połączyć z tężejącymi wiśniami. Tak przygotowany mus wyłożyć na sernik . odstawić na kilkanaście minut do lodówki ,żeby mus całkowicie zastygł. Smacznego :) Polecam

Malinowa Kawiarenka
Sernik po kapitańsku 162

olejku. Białka ubijamy na sztywna pianę. Delikatnie mieszamy ją z masą (silikonową szpatułką). Masę przelewamy do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą foremki o wymiarach 24x29 cm. Sernik pieczemy przez 15 minut w temperaturze 180*C, następnie w 160*C przez 45 minut. Ciasto studzimy i dekorujemy masą kajmakową, pokrojonymi orzechami i czekoladowymi kuleczkami

VioletoweKucharzenie
Sernik Zebra 324

każdej masy osobnej łyżki). I tak na przemian do wyczerpania mas. Sernik włożyć do piekarnika. W piekarniku pod sernikiem umieścić naczynie z wrzącą wodą.  Sernik piec przez 15 minut w temperaturze 180 stopni, następnie zmniejszyć temperaturę do 120 stopni i piec kolejne 90 minut. Studzić w uchylonym piekarniku. Następnie przechowywać w lodówce. Przepis pochodzi stąd

Moja Galeria Smaku
.896. by umilić powrót 92

sernikowego (mielonego) ~100g puree z dyni ~jajko ~2 łyżki proszku budyniowego waniliowego ~20g ciemnej czekolady słodzonej ksylitolem ~cukier/stevia do smaku Czekoladę siekamy. Łączymy wszystkie składniki i pieczemy sernik ok. 40-45 minut w 170*C. Zostawiamy na noc w piekarniku. (lub po prostu do całkowitego ostygnięcia). Smacznego! P.S. Z okazji Światowego Dnia Kota macie tutaj jeszcze zdjęcie mojego Simby

breakfast of dreams
Sernik z malinami 223

posypać 1/3 czekolady).  Włączyć piekarnik i ustawić temperaturę na 150 stopni, program góra/dół (bez termoobiegu! - serniki tego nie lubią).  Ubić białka na sztywną pianę z cukrem waniliowym.  Wyłożyć na wierzch sernika.  Piec około 90 minut.  Po upieczeniu studzić najpierw w lekko uchylonym piekarniku, następnie na kratce lub w lodówce.  Przed podaniem

Garniec Magalie
Serniczek z borówkami amerykańskimi i konfiturą jagodową. 165

cytryny. Na końcu dodać budynie śmietankowe w proszku. Ciasto wyłożyć do tortownicy o średnicy 26 cm, posmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką. Na masie rozłożyć równomiernie borówki amerykańskie. Sernik piec 50 - 60 minut w temperaturze 175ºC. Pozostawić do ostygnięcia w lekko uchylonym piekarniku jeszcze około 60 minut. Po tym czasie wyciągnąć z piekarnika i ostudzić całkowicie. Konfiturę jagodową

Zakątek rozkoszy kulinarnych

Proponowane wyszukiwania