sernik w 15 minut - 7159 przepisów (strona:72/478)

Sernik z masłem orzechowym 96

smakować. Sernik, jak to w moich sernikach bywa, jest bez spodu. Jeśli lubicie masło orzechowe, to powinien Wam bardzo smakować. Posmak masła orzechowego nie jest zbyt intensywny w tym serniku, nie przytłacza, pomimo sporej ilości masła. Polecam jako odskocznię od klasycznego sernika. Ciasto jest sprężyste, ale struktura delikatna, rozpływająca się(...)mieszając. • Upieczony sernik wyjąć z piekarnika,  rozprowadzić po jego wierzchu polewę czekoladową i włożyć ponownie do piekarnika na 10 minut. • Po tym czasie piekarnik wyłączyć, sernik studzić w lekko uchylonym piekarniku i schłodzić przez noc w lodówce. Sarnik udekorować orzechami, u mnie są to orzechy pecan

To co kocham
Sernik z wiórkami kokosowymi i malinami. 135

wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzchu układamy maliny wcześniej umyte i dokładnie osuszone. 3. Pieczenie: Sernik pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 60-70 minut do zrumienienia. 4. Podanie: Upieczony sernik dokładnie studzimy, ja studzę w piekarniku, a następnie zimny przekładam do lodówki na kilka godzin. Zimny sernik kroimy i podajemy. Smacznego życzę. Moje rady: Szklanka

Izabelawkuchni
Najłatwiejszy sernik 562

litra). Serni będzie pieczony w kąpieli wodnej podobnie jak sernik nowojorski. Wstawiamy całość do nagrzanego do 170°C piekarnika. Pieczemy serni ok. 55-60 minut. Ok. 20 minut przed końcem pieczenia przykrywamy sernik folią aluminiową, aby się nie zbytnio spiekł. Wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do całkowitego ostudzenia. Posypujemy cukrem pudrem. Źródło: Daktyle w Czekoladzie The post Najłatwiejszy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sernik kokosowy z ananasem 168

łyżek cukru trzcinowego 1 łyżka soku z limonki 2 galaretki cytrynowe lub 2 łyżki żelatyny Spód do sernika: 150 g herbatników maślanych Jak zrobić sernik kokosowy z ananasem? Ser: Wiórki kokosowe namoczyć na 15 minut w mleku. Żelatynę zalać 50 ml zimnej wody i po napęcznieniu delikatnie podgrzewając rozpuścić (nie gotować). Serek mascarpone, cukier puder i cukier waniliowy miksować(...)limonki. Na koniec dodać namoczone wiórki i miksując powoli połączyć masę z wystudzoną żelatyną. Masę serową przełożyć do foremki wyłożonej herbatnikami i wstawić na 15 minut do lodówki. Po tym czasie sernik polać wystudzoną galaretką z ananasem i ponownie wstawić do lodówki, aby sernik całkowicie zastygł. Galaretka z ananasa: Ananasa obrać dokładnie ze skóry, przekroić na 4 części

Kuchcik gotuje
Sernik jagodowy na zimno 486

rozprowadzać szerokim nożem, żeby „skapywała” na brzegi. Na wierzch sernika jagodowego na zimno rozsypać resztę jagód i wstawić jeszcze do lodówki na minimum 40 minut, żeby polewa stężała. Post Sernik jagodowy na zimno pojawił się poraz pierwszy w Pociąg Do Kuchni

Pociąg Do Kuchni
Sernik gotowany na miodowych plackach 278

smak.   Składniki: Placki miodowe: 4 szklanki maki pszennej pół szklanki cukru 2 jajka 3 łyżki miodu 300 g margaryny "Kasia" 2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka cynamonu  Sernik gotowany: 1 kg mielonego białego sera 200g margaryny "Kasia" 2 jajka 1 cukier wanilinowy  3/4szklanki cukru 1 budyń śmietankowy  1 łyżka mąki ziemniaczanej Dodatkowo:  1 puszka(...)Wszystkie składniki ciasta zagniatamy. Ciasto dzielimy na 3 części. Każdą z nich pieczemy w blaszce o wymiarach 20 x 35 cm wyłożoną papierem do pieczenia ok. 15 minut w 200 stopniach.  Sernik gotowany: W garnku roztapiamy masło, dodajemy ser i dokładnie mieszamy. Stopniowo dodajemy jajka, cukier biały, cukier wanilinowy, Dokładnie mieszamy i zagotowujemy na średnik ogniu, uważając, żeby

Salonik smaków
Sernik w łatki ( szachownica ). 269

odwrót , tam gdzie ser pasek kakaowy, tam gdzie pasek kakaowy ser, Całość zalewamy serem. Sernik wyrośnie wysoki .  Pieczemy w temperaturze 170 stopni około 60/65 minut. Wszystko zależy od piekarnika. Upieczony sernik studzimy przy otwartych drzwiczkach wyłączonego piekarnika . Gdy sernik wystygnie wyciągamy go z piekarnika. Sernik możecie  polać polewą lub polukrować, jak wolicie :) Ja swój

Sama słodycz i szczypta chili
Sernik z musem z pieczonych truskawek 416

jajka klasy M 1 szklanka cukru – ok. 220 g 1 opakowanie cukru wanilinowego (16 g) 1 czubata łyżka mąki (skrobi) ziemniaczanej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na sernik z musem z pieczonych truskawek: Mus z pieczonych truskawek – jak zrobić?: Truskawki umyć, osuszyć, pozbawić szypułek, a następnie pokroić na ćwiartki. Przełożyć je do dość szerokiego naczynia żaroodpornego, dodać ocet(...)góra dół, bez termoobiegu) i piec go przez około 50 – 60 minut (do czasu aż powierzchnia sernika będzie dobrze wypieczona i ścięta). Cała powierzchnia sernika powinna być wypieczona i ścięta przy dotyku patyczkiem. Jeśli użyjecie mniejszej blaszki, a co za tym pójdzie – sernik będzie wyższy – to należy w razie konieczności nieco wydłużyć czas pieczenia. Pozostawić sernik

Kulinarne Przeboje
Sernik na cieście ucieranym ze śliwkami 83

Sernik na cieście ucieranym ze śliwkami to prawdziwy raj dla podniebienia. Mamy tu połączenie dwóch ciast które idealnie ze sobą współgrają. Ciasto jest treściwe poprzez ciasto ucierane, ale jednocześnie dodatek sernika sprawia, że jest wilgotne. Jakby jadło się ciasto z kremem. Zwieńczeniem całości są obecne sezonowo śliwki posypane płatkami migdałowymi. Jak uwielbiam czekoladę, tak w tym zestawieniu zupełnie(...)połączenia składników. Wylewamy masę serową na ciasto ucierane i jedna obok drugiej układamy śliwki. Rozcięciem na górę. Posypujemy płatkami migdałowymi i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 60 minut w 170 stopniach Sernik na cieście ucieranym ze śliwkami Genialne połączenie sernika z ciastem ucieranym Ciasto ze śliwkami Prosty sernik na cieście ucieranym ze śliwkami Smacznego!!! Justyna Ps. Przepis znalazłam

Relaxtime
sernik maślany 119

rodzynki 2 łyżki mąki 1 budyń waniliowy skórka z cytryny Wykonanie Cytrynę zalać wrzątkiem i zetrzeć na tarce skórkę. Oddzielić żółtka od białek. Miękkie masło ucierać przez 3-5 minut, cały czas ucierając, dodawać po jednym żółtku i po łyżce cukru. Gotową masę żółtkową połączyć z serem, mąką,budyniem miksując na średnich obrotach. Na koniec dodać sparzone rodzynki ,skórkę(...)temperatury 180 stopni C i piec sernik około 1 godziny. Jeśli wierzch sernika będzie się zbyt mocno przypiekał, przykrywamy go folią aluminiową. Na 15 minut przed końcem pieczenia ,obkroić delikatnie sernik ,wokoło od boków formy ,aby był równy ,a nie wklęsły. Boków formy nie smarujemy ,tylko dno wyścielamy papierem do pieczenia .Upieczony sernik pozostawić do ostygnięcia przy

mojej kuchni
sernik maślany 119

rodzynki 2 łyżki mąki 1 budyń waniliowy skórka z cytryny Wykonanie Cytrynę zalać wrzątkiem i zetrzeć na tarce skórkę. Oddzielić żółtka od białek. Miękkie masło ucierać przez 3-5 minut, cały czas ucierając, dodawać po jednym żółtku i po łyżce cukru. Gotową masę żółtkową połączyć z serem, mąką,budyniem miksując na średnich obrotach. Na koniec dodać sparzone rodzynki ,skórkę(...)temperatury 180 stopni C i piec sernik około 1 godziny. Jeśli wierzch sernika będzie się zbyt mocno przypiekał, przykrywamy go folią aluminiową. Na 15 minut przed końcem pieczenia ,obkroić delikatnie sernik ,wokoło od boków formy ,aby był równy ,a nie wklęsły. Boków formy nie smarujemy ,tylko dno wyścielamy papierem do pieczenia .Upieczony sernik pozostawić do ostygnięcia przy

w mojej kuchni
Sernik kajmakowy 163

solonych orzeszków ziemnych łyżka cukru pudru (opcjonalnie) Zaczynamy od ugotowania masy kajmakowej. Puszkę z mleczkiem skondensowanym słodzonym gotujemy w garnku pod przykryciem przez 3 godziny i 30 minut. Przeczytaj cały przepis - Sernik kajmakowy at AleTorcik

AleTorcik
SERNIK Z PIERNICZKAMI 157

ok.60 minut z umieszczoną na dnie piekarnika formą z wodą. Ja piekłam bez pary wodnej, wstawiłam formę do piekarnika nagrzanego do 140*C i piekłam ok.75 minut na termoobiegu. Po upieczeniu zostawiamy sernik w uchylonym piekarniku do wystudzenia. Następnie odstawiamy sernik do stężenia do lodówki.lub w chłodne miejsce Przed podaniem posypujemy kakao. Ja polałam mój sernik(...)mleczna) - 50g słodkiej kremówki W rondelku zagotować kremówkę, zestawić z palnika. Do kremówki wrzucić kostki czekolady i odstawić na kilka minut. Następnie całość zamieszać do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Odstawić do lekkiego przestudzenia. Następnie polać wierzch sernika. Udekorować pierniczkiem. Smacznego

Smaczne Zdrowe
pyszny sernik z ciemnym ciastem 158

piekarnika do 180 stopni i piec sernik przez około godzinę. Jeśli wierzch sernika będzie się zbyt mocno przypiekał, przykryć papierem do pieczenia.Na 15 minut przed końcem pieczenia ,obkroić  delikatnie boki sernika ,aby był równy ,a nie wklęsły. Boków formy nie smarujemy ,tylko dno wyścielamy papierem do pieczenia .U mnie przed wlaniem masy serowej ,rodzynki wrzucone na dno ciasta.sernik

w mojej kuchni
sernik "capri" z rodzynkami bez ubitej piany pieczony... 201

mogel do jajek dać miękkie masło, serek "capri" 2 opakowania, 1 jogurt grecki - jak lubisz sernik bez grudek to zmiel albo w rozdrabniaczu razem z jogurtem serki zmiksuj - my lubimy nie za gładki i w robocie na dużych obrotach ucieram z 5 minut sparzone rodzynki odsączyć na sicie i wymieszać je z budyniem, proszkiem do pieczenia i kaszką manną(...)obsypać tartą bułką - wlać sernik i piec z 45-50 minut, zostawić w uchylonych drziwczkach do wystudzenia czekoladę mleczną 100 gram z 1 łyżkją smietany gęstej 18% roztpić w misce na granku z gotującą się wodą i polać wierzch sernika - zostawić do zastygnięcia sernik jest bardzo smaczny, wilgotny..............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania