sernik w 15 minut - 7159 przepisów (strona:66/478)

Sernik z masą toffi i słonecznikiem 153

bardzo delikatnie. Wyłożyć ciasto do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, boki również. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 C godzinę. Po upieczeniu otworzyć drzwiczki piekarnika i zostawić sernik na około 10 minut. Zostawić w formie, aż ostygnie. Przygotowanie masy – masło roztopić wrzucić słonecznik i smażyć, aż się zarumieni. Uważać, żeby nie spalić. Na zimny sernik rozsmarować masę

Kuchnia Pokoleń
Świąteczny zielony sernik korzenny 195

Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni, a na najniższej półce umieszczamy żaroodporne naczynie z wodą - dzięki temu sernik będzie płaski jak deska i równomiernie się upiecze. Sernik pieczemy 50-60 minut (do momentu, aż wierzch będzie sprężysty). Studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika, a następnie wkładamy do lodówki na minimum 8 godzin. 3. Gdy sernik jest już schłodzony, przygotowujemy

My Culinary Art
Sernik Oreo 115

święta wielkanocne nie może zabraknąć dobrego sernika. U nas w tym roku będzie to sernik pieczony z ciasteczkami Oreo . Sernik zrobiliśmy z sera z wiaderka oraz serka mascarpone i chyba nikt nie będzie zdziwiony, gdy napiszemy, że wyszedł pyszny. W smaku aksamitny i śmietankowy, niezbyt słodki, choć z czekoladową polewą. Do tego nieźle się prezentuje wyeksponowany na paterze(...)koniec powciskać resztę ciasteczek, tak aby wszystkie były przykryte masą serową. Sernik wstawić do piekarnika nagrzanego do 165 o C ( z termoobiegiem ), piec 75 minut . Po tym czasie piekarnik wyłączyć, a sernik pozostawić w nim jeszcze przez godzinę (przy zamkniętych drzwiczkach). Przestudzony sernik wyjąć z piekarnika, pozostawić w formie do całkowitego wystygnięcia. Polewa: W garnku podgrzać mleko

niecodziennikpary
Sernik krakowski 163

Tradycyjny ciężki sernik z charakterystyczną kratką, do którego chętnie się wraca i się nie nudzi. Składniki: Ciasto: 250 g mąki pszennej 125 g cukru pudru 125 g masła cukier waniliowy 1 jajko Masa serowa: 1 kg twarogu tłustego 8 jajek 100 g miękkiego masła 250 g cukru pudru cukier waniliowy 3 łyżki mąki ziemniaczanej 100 g rodzynek Dodatkowo(...)podpieczony spód wyłożyć masę serową. Pozostałe ciasto rozwałkować, pokroić w paski i ułożyć w kratkę na wierzchu sernika. Posmarować roztrzepanym żółtkiem i piec około 60 minut w temp. 170 stopni C. Wystudzony sernik polukrować. Smacznego

talerz przyjemności
Czekoladowy sernik z bananami i gruszką 164

długo żeby sernik się nie napowietrzył. Chodzi tylko o połączenie składników. Do sera wlałam też cały sok z cytryny jaki uzyskałam. Gruszki: Gruszki obieram ze skóry, zostawiam ogonki, wycinam za to końcówkę spodu gruszki. Do garnka wlewam litr wody, dodaję goździki, cynamon, kardamon, gruszki i gotuję aż będą miękkie, ale nie rozgotowane około 20 minut. Wyjmuję z wody(...)biszkopty, wylewam 1/2 masy serowej, układam gruszki wciskam je w masę. Wylewam resztę sera. Piekarnik nagrzewam do temperatury 180 stopni termoobieg. Wstawiam miskę z wrzącą wodą. Wstawiam sernik i piekę 20 minut, po czym zmniejszam na 130 stopni i piekę jeszcze 40 minut aż zetnie się środek. Wyłączam piekarnik, uchylam drzwiczki i zostawiam do ostygnięcia w nim. Zimny wstawiam

wesoła kuchnia
Sernik pomarańczowy (z mlekiem i olejem) 72

Sernik pomarańczowy to ciasto, który piekłam niejednokrotnie i zawsze znikało w ekspresowym tempie. Cóż, moja rodzina oraz znajomi je uwielbiają! Sernik kusi swoim cudownym, aromatycznym zapachem i pomarańczowym posmakiem. Jest niezwykle delikatny oraz przyjemnie kremowy, a dodatek oleju sprawia, że długo pozostaje świeży. Przygotowanie masy serowej jest naprawdę proste, ponieważ wystarczy wymieszać wszystkie składniki i już! Nic więcej(...)podpiec około 10-15 minut w 180 stopniach. Masa serowa. W większej misce zmiksować twaróg, cukier, jajka oraz proszek budyniowy. Następnie masę powoli połączyć z mlekiem i olejem, a na końcu wmieszać sok ze skórką pomarańczową. Całość przelać na podpieczony spód i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 60-70 minut w 180 stopniach. (Sernik powinien odstawać od formy

Di gotuje
Sernik migdałowy 156

proszkiem budyniowym i połączyć z masą serową.  Tortownicę o śr. 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć biszkopty. Masę wylać na biszkopty i sernik wstawić do piekarnika. Piec 60 minut w tem. 200*C. Po upieczeniu pozostawić sernik w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach do całkowitego wystygnięcia. Zimny sernik wyjąć na talerz,górę posmarować masą

Kolorowa kuchnia Elki
Czekoladowy sernik na herbatnikach. 147

spód do sernika. Kto chętny to zapraszam na kawałeczek. Dodam, że pysznie smakuje z filiżanką aromatycznej kawy, przynajmniej ja tak lubię. Zapraszam:) Składniki: Masa serowa: 1 kg sera na sernik ( użyłam gotowy w wiadereczku ) 5 jajek 1 szklanka śmietanki kremówki 30 % 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 3 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy(...)wykładamy papierem do pieczenia, następnie dno wykładamy herbatnikami. Na herbatniki wylewamy równomiernie masę serową ( masa jest trochę rzadka i taka ma być ). 3. Pieczenie: Sernik pieczemy około 60 - 70 minut w temperaturze 160 stopni, upieczony będzie lekko z wierzchu zrumieniony i będzie lekko odchodził od brzegów. Upieczony sernik dokładnie studzimy i wstawiamy do lodówki na kilka godzin

Izabelawkuchni
SERNIK LETNI Z BORÓWKAMI I MOJE LATO W KADRZE 54

sercu. To moje miejsce z dzieciństwa, do którego zawsze wracam. Małe, urocze, bliskie memu sercu miejsce. Na wsi, na wsi… I moja ukochana Grecja! Wspaniały czas! Czas na sernik! Taki prosty, letni, pełen pysznych borówek! Co jest potrzebne? spód 100 g ciasteczek kakaowych 6 łyżek roztopionego masła masa 1,2 kg twarogu półtłustego (800g) i tłustego (400g(...)Masę serową przekładamy na schłodzony spód. Połowę borówek wykładamy na wierzch masy, lekko je w nią wciskając. Piekarnik nastawiamy na 180C w opcji pieczenia góra-dół. Sernik pieczemy przez pierwsze 15 minut w 180C, a następnie 60 min w 160C. Po upieczeniu sernik zostawiamy w uchylonym piekarniku do całkowitego wystudzenia. Na schłodzony wierzch wykładamy pozostałe owoce, pistacje dekorujemy

Raj dla Podniebienia
Sernik czekoladowy na orzechowym spodzie bez pieczenia 132

Mocno czekoladowy z kawałkami czekolady i na orzechowo-orkiszowym spodzie sernik na zimno. Przygotowanie: 60 minut  Koszt: Tanie Nie wiem jak u Was, ale u mnie serniki pod każdą postacią są numerem 1. Czy to na zimno, czy pieczone, zawsze są przy większych i mniejszych okazjach, a nawet i bez okazji. Jako że jestem miłośniczką gorzkiej czekolady

Zdrowie i pysznie na talerzu
Słodkie Środy - Waniliowy sernik z nutą migdałową 176

Masę serową przekładamy na przygotowany kruchy schłodzony spód.  Sernik wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni na 25 minut, zmniejszamy grzanie do 150 stopni i pieczemy przez następne 65 minut.  Wyłączamy grzanie i zostawiamy sernik w uchylonym piekarniku.  Przygotowujemy polewę.  Galaretkę rozrabiamy w 250 ml wrzącej wody. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Sernik dyniowy z kremem kokosowym 170

formy z podpieczonym spodem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz przez godzinę, a następnie zmniejsz temperaturę do 160°C i piecz kolejne 30-45 minut do suchego patyczka. Gotowy sernik wystudź całkowicie w piekarniku z uchylonymi drzwiami. Krem kokosowy Puszkę z mlekiem kokosowym wstaw do lodówki na całą noc. Następnie z góry zbierz śmietankę. Ubij(...)młynku do kawy) i z ziarenkami laski wanilii. Masą posmaruj wierzch sernika. Nań ułóż orzechy włoskie oraz laskowe i posyp cynamonem. Sernik wstaw do lodówki na 3 godziny do lodówki lub na 30 minut do zamrażarki

Food Square
Senik z musem brzoskwiniowym 164

Szukając ciekawego przepisu na sernik, znalazłam ten Kasi . Zmodyfikowałam wg własnych potrzeb i możliwości, a efekt możecie podziwiać poniżej. Sernik jest bardzo delikatny, wilgotny a piękny kolor zawdzięcza brzoskwiniom. Składniki: 1kg sera twarogowego, 1 1/2 cukru, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 4 jajka 8 połówek brzoskwiń z puszki w syropie, szklanka mąki, 125g masła, pół łyżeczki proszku do pieczenia(...)masę. Ser twarogowy łączymy ze szklanką cukru, jajkami, mąką ziemniaczaną i 3/4 musu brzoskwiniowego. Dokładnie mieszamy. Wykładamy na spód, z pozostałej części musu robimy kleksy na wierzchu sernika. Pieczemy ok  80 minut w temp. 160 stopni. Zostawiamy w piekarniku do wystygnięcia, następnie wstawiamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą

Lena Gotuje
Jagodowa miłość 142

polecam. Takie proste, a jakie skuteczne! A teraz już zapraszam na sernik. Bo mimo pewnych niedociągnięć, jest naprawdę smaczny - zwarty, kremowy, z pyszną śmietanową polewą, którą uwielbiam. Sernik jagodowy z polewą śmietanową Składniki: (na formę o średnicy 26 cm) spód: 140 g ciastek digestive 75 g masła masa serowa: 800 g twarogu 3krotnie mielonego 100 ml śmietany kremówki(...)każdym dodaniu. Na końcu wlać jagody, wymieszać na jednolitą masę. Masę serową przełożyć na wcześniej przygotowany spód. Piec w 180 st. C. przez 55 minut. Śmietanę krótko zmiksować z cukrem i ekstraktem waniliowym. Wyjąć sernik, na wierzch wyłożyć masę, wyrównać powierzchnię. Piec kolejne 10 minut w 180 st. C. Piekarnik wyłączyć, lekko uchylić drzwiczki i zostawić sernik

Pożeraczka, czyli raz adobrze

Proponowane wyszukiwania