sernik w 15 minut - 7159 przepisów (strona:60/478)

Waniliowy sernik z wiśniami 179

schłodzić w lodówce przez około 30 minut. Przygotować formę o wymiarach dolnych około 22x33 cm, wyłożyć ją papierem do pieczenia.  Schłodzone ciasto rozwałkować na wielkość formy, przenieść je do niej i dokładnie wylepić spód blaszki. Ciasto nakłuć widelcem, wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 190°C i podpiekać przez około 15 minut ( lud dłużej ), do lekkiego zezłocenia. Podpieczone ciasto(...)przestudzony kruchy spód. Na wierzchu poukładać owoce, posypać płatkami migdałowymi. Piec w temperaturze 150° - 160°C przez około 75 minut, aż środek sernika będzie ścięty i sprężysty. Po tym czasie piekarnik wyłączyć, lekko uchylić i zostawić w nim sernik do całkowitego wystudzenia. Wystudzony sernik włożyć do lodówki na kilka godzin lub całą noc, nabierze wówczas odpowiedniej konsystencji. Smacznego

Opowieści z piekarnika
SERNIK TIRAMISU – najlepszy! 648

jednym z jego sekretów jest dobrej jakości ser. Możemy użyć wiejskiego twarogu, który sami zmielimy albo genialnego twarogu Mój Ulubiony marki Wieluń. Jest gęsty i kremowy – idealny do serników! Koniecznie wypróbujcie ten przepis! Polecam! SKŁADNIKI: SPÓD: * czekolada mleczna – 70 g * kawa rozpuszczalna ( proszek ) – 2 łyżeczki * Amaretto – 2 łyżki * masło – 65 g * cukier drobny(...)jajku. Wlewamy likier, dodajemy wanilię oraz śmietanę z mąką – którko ale okładnie miksujemy. Wylewamy na schłoodzny spód, pieczemy 15 minut w 170C, a następnie ok. 90 minut w120C. Pod sernik, na spód piekarnikia wkładamy naczynię z wodą! Studzimy. „PIANKA” Śmietanę ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy przygotowaną wcześniej żelatynę, dzielimy na 2 części. Do jednej dodajemy kakao

Ostra na Słodko
Sernik wiedeński z kaszką kukurydzianą 193

Bezglutenowy sernik z kaszką kukurydzianą, oparty na klasycznym przepisie na sernik wiedeński.  Bez spodu ale z  dodatkiem rodzynek, skórki pomarańczowej i brzoskwiń, przykryty orzeźwiającą galaretką pomarańczową. Klasyczny, świąteczny wypiek, zwięzły, puszysty i wilgotny. Składniki: 1 kg mielonego twarogu - używam twarogu gotowego, który odsączam na gazie przed użyciem 2 szklanki cukru pudru 1 kostka masła lub masła(...)wysypaną bułką tartą. Na wierzchu sera poukładać cienko pokrojone plastry brzoskwiń lub moreli z puszki.  Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 80 minut. Jeśli po 60 minutach nie cały sernik wyrośnie to należy włączyć termoobieg i dopiec go w wyższej temperaturze. Po upieczeniu gorący sernik będzie wysoki, po wystygnięciu może opaść. Nie należy się

Ze smakiem bez glutenu
Sernik królewski 438

Przed Świętami przewertowałam mój stary zeszyt z przepisami i znalazłam w nim taki przepis na sernik. Wyszedł świetny! Jego konsystencja bardzo mi odpowiadała więc z pewnością jeszcze do niego powrócę. Składniki (na dużą blachę 36x24cm): Ciasto kakaowe: 500 g mąki 20 dag masła 20 dag cukru pudru 1 jajko 3 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)serową. Na wierzch zetrzeć pozostałe ciasto kakaowe. 4. Całość piec w 180 st. C przez około 1 godzinę. Po upieczeniu jeszcze chwilę pozostawić w wyłączonym piekarniku (ok 10 minut). 5. Gotowy sernik można oprószyć cukrem pudrem. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Świąteczny sernik dyniowy z persymoną 140

masą serowo-dyniową, która to właśnie jest głównym elementem tegoż ciasta. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Smacznego Świąteczny sernik dyniowy z persymoną Składniki. Spód: 5 dkg cukru pudru 15 dkg płatków owsianych (bez glutenu) 10 dkg masła (bez laktozy) 2 łyżki drobno krojonych orzechów laskowych 1 persymon Masa(...)ubite, dodajemy cukier puder a następnie stopniowo wiórka kokosowe. Pieczemy w 170 stopniach Celsjusza przez 40 minut. Po 40 minutach wyjmujemy ciasto i szybko wylewamy na nie pianę z białek i kokosa. Kontynuujemy pieczenie przez kolejne 30 minut. Smacznego! Świąteczny sernik dyniowy z persymoną Wskazówki. Puree z dyni wykonałam sama w domu. Najpierw upiekłam dynię w piekarniku a później

mecooks
Sernik kajmakowo-pomarańczowy z bananami i cynamonem i dla Mojej Babci i Dziadka… 110

tego jedynego sprawił, że sernik podbił moje serce już chyba na całe życie. Dziękuję Ci Babciu za tę wielką inspirację! Dziś sernik właśnie dla Ciebie. A ten sernik to poezja. Słodko-kwaskowaty za sprawą połączenia kajmaku i pomarańczy. W środku jest dwuwarstwowy, a tym samym dwukolorowy. Lekki, puszysty,no bliski ideału. Upieczony chłodną porą roku łączy(...)banany przełożyć masę kajmakową i ciasto włożyć do piekarnika. Piec ok. 30-40minut w 180C przez 15minut, następnie zmniejszyć temp. do 150-160C. Po tym czasie na masę kajmakową, która powinna już być ścięta wyłożyć masę pomarańczową. Piec jeszcze 35-40minut w 160C. Sernik studzić w otwartym piekarniku. Przestudzony sernik udekorować podgrzanym lekko kajmakiem

Raj dla Podniebienia
Sernik kokosowy z nektarynką i galaretką kryształową. 221

które wzięłam ze sobą na urlop. Na ten czas mieszkam sobie w starej Niewiadówce, więc miejsce do ekspozycji i oświetlenie to istna magia, w kontekście zdjęć. Co do samego sernika to polecam na wszelkie przyjęcia i okazje bo wygląda smacznie, a dzięki temu że jest pieczony w kwadratowej formie jest również bardzo podzielne. Co do połączenia smaków(...)dużej formy wlewamy wrzątek i ustawiamy na najniższy, stopniu w piekarniku. keksówkę ustawiamy na środkowej półce w piekarniku. Po 30 minutach przykrywamy wierzch sernika folią aluminiową by nie spiec wierzchu.  5. Sernik pieczemy w 160 st C przez 1 godzinę. Po upieczeniu zostawiamy sernik w piekarniku uchylając drzwi. Po wystudzeniu wyjmujemy i studzimy do temperatury pokojowej

vaniliowoczekoladowa
Przepis na sernik z lemon curd! 125

sernik z lemon curd na dużą tortownicę lub prostokątną średnią formę - 1 kg serka dobrej jakości z wiadereczka (polecam Mój Ulubiony) - 8 jajek zerówek - 180 g miękkiego masła - 2 łyżki proszku budyniowego o smaku śmietankowym - szklanka mleka - 1 łyżka mąki pszennej - 1 szklanka cukru - 5 łyżek lemon curd W misie robota ucieramy masło, po 4 minutach dodajemy porcjami(...)temp 160 -170 stopni C. (każdy piekarnik piecze inaczej kontroluj czas i temperaturę sernika) Sposób pieczenia: góra i dół Po upływie pieczenia drzwiczki tylko uchylamy i pozostawiamy sernik jeszcze na 25 minut w piekarniku.  Potem wyjmujemy tortownicę (lub prostokątną porcelanową formę) z formy z wodą i studzimy całkowicie sernik. Sernik najlepiej przygotować na noc. Rano

SMYKWKUCHNI
Sernik Izaura - trzy kolory 133

Izaura to pyszny kremowy sernik na czekoladowym spodzie, polany również czekoladową polewą. wszystkie smaki doskonale się uzupełniają. Mama kiedyś piekła go często, bo mieliśmy dużo swojskiego sera. Teraz też miałam taki ser, więc postanowiłam przypomnieć ten smak :) Trzy kolory powstały przypadkiem (długa historia;)), ale był to strzał w dziesiątkę! Składniki: Ciasto: 1 i 1/2 szkl. mąki(...)pagórki), następnie rozprowadzamy masę serową z czekoladą, a na wierch masę serową białą. 6) Pieczemy około 50 minut w piekarniku rozgrzanym do około 200 stopni, następnie zmniejszamy temperaturę do 150 stopni i pieczemy jeszcze około 35-40 minut. 7) Gorący sernik polewamy odlaną masą, rozprowadzamy. Można też posypać kolorowymi perełkami lub wiórkami kokosowymi. Całość studzimy przed krojeniem. Przepis dołączam

Kolorowy Przepisownik
Czekoladowy sernik na piernikowym spodzie 154

masę czekoladową i miksuję całość jeszcze przez 2-3 minuty. Przygotowaną masę serową wylewam na upieczony spód i piekę w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 45 minut. Następnie studzę sernik przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Dekoracja W kąpieli wodnej rozpuszczam masło z dodatkiem gorzkiej czekolady. Przygotowaną polewą dekoruję sernik. Całość posypuję granatem. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Sernik nowojorski - New York Cheesecake 103

końcu sok z cytryny. Miksować tylko do połączenia składników. Zbyt długie miksowanie napowietrzy masę i sernik „upadnie” po wypieczeniu. Masę serową wylać na przygotowany wcześniej spód i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 80-90 minut (do tzw. „suchego patyczka”). Polewa: Śmietanę wymieszać z cukrem pudrem. Jego ilość zależy od naszych(...)upodobań. Jeśli wierzch ma być słodki można dodać go niego więcej. Śmietaną smarujemy równomiernie wierzch sernika i wkładamy do piekarnika jeszcze na około 15 minut aż śmietana się zetnie tworząc różną, białą warstwę. Sernik studzić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Kroić po wystygnięciu

Pyry na Gaz
Sernik dyniowy 182

oraz masło pokrojone na małe kawałki. Całość szybko zagnieć. Gotowe ciasto owiń folią, wstaw do lodówki na ok. 30 minut, a następnie rozwałkuj je i wyłóż nim tortownicę (którą wcześniej wysmaruj masłem i obsyp kaszą manną). Spód piecz ok. 16 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Składniki na masę powinny być w temperaturze pokojowej. Do misy miksera kolejno przełóż(...)cukier i puree z dyni. Całość miksuj do połączenia się składników. Nie miksuj zbyt długo, ponieważ niepotrzebnie napowietrza to masę serową. Gotową masę przelej na podpieczony spód. Sernik piecz ok. 80 minut w piekarniku rozgrzanym do 175 stopni. Po upieczeniu zostaw w piekarniku do przestygnięcia. Smacznego Zobacz więcej – przepisy z dynią Artykuł Sernik dyniowy pochodzi z serwisu

365 dni dookoła kuchni
TRADYCYJNY SERNIK Z MALINAMI NA KRUCHYM SPODZIE 87

Sernik to pyszne ciasto, które doskonale nadaje się na świąteczny stół, ale nie tylko. Można go upiec nie tylko od święta.  Dziś podam Wam łatwy przepis na sernik, który zawsze się udaje. Jest wilgotny w środku, lekki,  nie za słodki i wygląda bardzo efektownie.  Składniki na kwadratową blachę 20 x 20 cm: Kruche ciasto(...)obrotach do czasu aż składniki się połączą. Masę serową wylać na podpieczone kruche ciasto, wyrównać wierzch.  Sernik wstawić do piekarnika i piec około 45-50 minut w 160'C. Upieczony sernik pozostawić w wyłączonym piekarniku i studzić przy lekko uchylonych drzwiczkach.  Wierzch sernika można posmarować dowolnie, według upodobań. Może być to polewa czekoladowa, masa krówkowa, lukier

Zrób to smacznie
SERNIK TRADYCYJNY NA KRUCHYM SPODZIE 90

Sernik to pyszne ciasto, które doskonale nadaje się na świąteczny stół, ale nie tylko. Można go upiec nie tylko od święta.  Dziś podam Wam łatwy przepis na sernik, który zawsze się udaje. Jest wilgotny w środku, lekki,  nie za słodki i wygląda bardzo efektownie.  Składniki na kwadratową blachę 20 x 20 cm: Kruche ciasto(...)obrotach do czasu aż składniki się połączą. Masę serową wylać na podpieczone kruche ciasto, wyrównać wierzch.  Sernik wstawić do piekarnika i piec około 45-50 minut w 160'C. Upieczony sernik pozostawić w wyłączonym piekarniku i studzić przy lekko uchylonych drzwiczkach.  Wierzch sernika można posmarować dowolnie, według upodobań. Może być to polewa czekoladowa, masa krówkowa, lukier

Zrób to smacznie

Proponowane wyszukiwania