sernik w 15 minut - 7159 przepisów (strona:51/478)

Dietetyczny sernik z owocami, czyli jak stworzyć zjawiskowe ciasto bez grama białego cukru 320

Wykonanie CIASTO Na początku przygotuj „kruchy” spód sernika Weź widelec i przy jego pomocy zgnieć banana. Dodaj płatki owsiane i wymieszaj. Wyłóż okrągłą blaszkę papierem do pieczenia i przełóż bananową masę. Wygładź szpatułką masę i wstaw blaszkę ze masą do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza na 10 minut. A teraz główna część ciasta – zacznij od oddzielenia(...)szpatułki wszystko wymieszaj. Przełóż masę serową na podpieczony, bananowy spód ciasta. Ponownie wstaw blaszkę po piekarnika – tym razem zmniejsz temperaturę do 160 stopni Celsjusza i piecz sernik przez 60 minut. Odstaw ciasto do ostygnięcia i zabierz się za truskawki i polewę. Składniki CIASTO 250 g borówek (mogą być mrożone) 1 kg serka homogenizowanego 0% tłuszczu lub sera chudego

Eat me! Fit me!
Podwójny sernik 202

piekarnika 200’C (180′ C termoobieg), na około 50 minut. Zaglądamy w między czasie do ciasta czy za bardzo się nie spiekło, jeżeli tak to nie czekamy do końca pieczenia tylko od razu przechodzimy do kolejnego kroku. Ciasto musi być lekko brązowe jak każdy sernik. Ubijamy białka z pozostałym cukrem i szczyptą soli(...)sztywną pianę. Dodajemy odlany kubek masy serowej i delikatnie mieszamy do połączenia się składników. Wylewamy powstałą masę na gorący sernik i pieczemy jeszcze 15-20 minut, aż się ciasto ładnie zarumieni. Sernik pozostawiamy do wystudzenia w otwartym piekarniku. …Smacznego

KasiaiKrzysiu.pl
Sernik czekoladowy z mascarpone 216

zimno i pieczone, kremowe, czekoladowe, karmelowe <3 Dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na czekoladowy sernik. W smaku przypomina blok czekoladowy. Jest mega pyszny. Polecam na zbliżające Święta :) Wymiary tortownicy : średnica 26 cm Czas pieczenia : ok. 60 minut Temp. pieczenia : 170 C   źródło : czasopismo dla kobiet Składniki  Spód: 1,5 szkl. mąki pszennej  łyżeczka proszku(...)dobrze wymieszać. Ciasto wyjąć z lodówki i wyłożyć nim tortownicę. Na ciasto wylać masę serowo-czekoladową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 C i piec ok. 60 minut. Po wystudzeniu sernika wstawiamy do lodówki. Wierzch posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

Różne smaki w kuchni
Sernik czekoladowy z mascarpone 242

zimno i pieczone, kremowe, czekoladowe, karmelowe <3 Dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na czekoladowy sernik. W smaku przypomina blok czekoladowy. Jest mega pyszny. Polecam na zbliżające Święta :) Wymiary tortownicy : średnica 26 cm Czas pieczenia : ok. 60 minut Temp. pieczenia : 170 C   źródło : czasopismo dla kobiet Składniki  Spód: 1,5 szkl. mąki pszennej  łyżeczka proszku(...)dobrze wymieszać. Ciasto wyjąć z lodówki i wyłożyć nim tortownicę. Na ciasto wylać masę serowo-czekoladową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 C i piec ok. 60 minut. Po wystudzeniu sernika wstawiamy do lodówki. Wierzch posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

Różne smaki w kuchni
Sernik Amaretti - budyń z pieca 143

sernik bez jajek i mąki pszennej. Jest słodki, lepki pierwszego dnia, następnego zaś zwarty i kremowy.. bardzo smaczny! Czas przygotowywania:  10 minut Czas pieczenia:  90 minut Ilość porcji:  sernik na 10 osób (średnica

AniaGotuje.pl
Sernik czekoladowy z mascarpone 227

pysznego ciasta kruchego. Bardzo polecam go upiec z okazji zbliżających się świąt. Kto lubi blok czekoladowy temu sernik będzie smakował szczególnie , bo , że smakuje podobnie stwierdziła zgodnie cała moja rodzinka :)  Wymiary tortownicy : średnica 26 cm Czas pieczenia : ok. 60 minut Temp. pieczenia : 170 C   źródło : czasopismo dla kobiet Składniki  Spód: 1,5 szkl. mąki pszennej(...)dobrze wymieszać. Ciasto wyjąć z lodówki i wyłożyć nim tortownicę. Na ciasto wylać masę serowo-czekoladową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 C i piec ok. 60 minut. Po wystudzeniu sernika wstawiamy do lodówki. Wierzch posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

Słodkości i nie tylko
Sernik jak puch z pastą orzechową na herbatnikowym spodzie 181

ubitą śmietanę delikatnie mieszając łyżką. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, na spodzie układamy herbatniki.Przelewamy ser i równomiernie go rozprowadzamy. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni pieczemy sernik około 75 minut na złoty kolor. Zaznaczam jednak że każdy piekarnik piecze inaczej i ten czas pieczenia musicie jednak kontrolować. Następnie wyłączamy piekarnik i studzimy sernik przy otwartych drzwiczkach. Zimny sernik

Sama słodycz i szczypta chili
Ziołowy sernik z kąpieli wodnej, na migdałach, bez mąki i cukru 264

dalszego chłodzenia min. kilka godzin. 4. Listki bazylii i mięty zblanszować: wrzucić do gorącej wodę na 2 minuty, przełożyć łyżką cedzakową do zimnej wody z lodem. Odsączyć, dodać pozostałe składniki sosu (zostawić pół porcji pistacji do dekoracji), zmiksować blenderem. 5.Zimny sernik posmarować bardzo cienką warstwą masła migdałowego, posypać posiekanymi pistacji, schłodzić. Podawać z sosem miętowo-bazyliowym

SzczyptaSmaQ
Sernik jagodowy na spodzie z granoli 188

ziemniaczaną. Na koniec miksowania dodaję mus z jagód. Tak przygotowaną masę serową przekładam na podpieczony spód. Sernik umieszczam w piekarniku i piekę przez 75 minut, następnie studzę przy uchylonym piekarniku. Wystudzony sernik umieszczam w lodówce i chłodzę kilka godzin a najlepiej całą noc. Sok z jagód, masło, cukier i jajka roztrzepuję i podgrzewam na wolnym ogniu przez(...)kilkanaście minut cały czas mieszając. Krem po tym czasie powinien znacznie zgęstnieć. Gotowy krem studzę do temperatury pokojowej i smaruję nim wierzch ciasta. Sernik dekoruję świeżymi borówkami i jagodami. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Sernik z bialej czekolady 697

wystudzona czekolade, na koncu dodajemy ubite jajka. Dobrze mieszamy na kremowa mase. Gotowa mase wykladamy na spod. Forme stawiamy na blache i pieczemy 50-60 minut w temperaturze 160°C. Gotowy sernik studzimy poczatkowo w zamknietym piekarniku, potem w otwartym, az w koncu mozemy go wyciagnac. Chlodzimy w lodowce, najlepiej cala noc. Sernik podajemy z kwasnymi owocami(...)mrozonymi malinami. Moja uwaga: Poniewaz sernik sam w sobie jest bardzo slodki w zwiazku z duza iloscia czekolady, ja dodalam mniej cukru. Poza tym pieklam sernik dluzej o okolo 30 minut. Smacznego

Przysmaki Karolki
Sernik z bakaliami 209

spodem ciasteczkowym (w razie konieczności wyrównujemy wierzch sernika łyżką). Sernik wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 170C i pieczemy przez 15 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 125C i pieczemy przez 90 minut. Po tym czasie sernik wyciągamy z piekarnika i pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia. insertCookd("e815b4311e5b14054569b16040c2dd2a

Emcia Pichci
pyszny sernik zebra bez spodu pieczony... 168

przemian masę jasną i ciemną. Piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra dół, sernik piec około 50 minut, następnie na termoobiegu na 150C piec z 10 minut, zostawić odchylone drzwi piekarnika na 30 minut, formę wyjąc i wystudzić najlepiej całą noc. Sernik wyjąć z tortownicy, usunąć papier do pieczenia (sernik jest po upieczeniu jest bardzo równy bez opadania

W Mojej Kuchni Lubię
najsmaczniejszy sernik z mlekiem z puszki... 906

dać papier do pieczenia i wsunąć do formy, w każdej rozsypać biszkopty, wlać prawie do pełna masę serową, piekarnik elektryczny nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, serniki piec 60-70 minut, do suchego patyczka, przy uchylonych drzwiczkach wystudzić serniki, talerzem nakryć formę, odwrócić, i wyciągać boczną formę, potem zdjąć spód i usunąć papier POLEWA: czekolada toffi

W Mojej Kuchni Lubię
SERNIK ŚNIEŻNY PUCH 703

wystarczy. Śnieżki ubijamy mikserem z zimnym mlekiem na sztywno, następnie dodajemy cały ser i cukier, dalej ubijając wlewamy galaretki i żelatynę. Masę serową wylewamy na ciastka. Sernik odkładamy na 10 minut do lodówki aż masa troszkę stężeje. Następnie sernik wyciągamy i rozkładamy na wierzchu resztę herbatników. Ciasto chłodzony 2-3 godziny.  Czekoladę łamiemy na kawałki i rozpuszczamy

Kulinarne Fantazje Marioli
Sernik ze śliwkami 233

tortownicy o średnicy 22 cm. Na serze układamy połówki śliwek. Sernik wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy pierwsze 15 minut w temperaturze 200 stopni, a następnie zmniejszamy temperaturę do 160 stopni i pieczemy jeszcze 40 minut.  Przed podaniem wystudzony sernik posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

Salonik smaków