sernik w 15 minut - 7159 przepisów (strona:56/478)

Świąteczny sernik pomarańczowy - pyszny 183

cukier perlowy Wykonanie: °Skladniki na spod sernika wrzucic do kielicha blendera i drobno zmiksowac.Powstala masa, dokladnie  uciskajac wylepic dno tortownicy wylozonej papierem do pieczenia.Wczesniej obrecz tortownicy posmarowac maslem.Ostawic do lodowki do stezenia. °Wyszorowac i sparzyc 2 pomarancze.Zetrzec skorke i odlozyc.Wycisnac sok. °Otworzyc puszke mleka kokosowego nie mieszajac jej zawartosci.Do sernika uzyc tylko gornej,bialej ,kremowej warstwy. °Ser wymieszac(...)likier. °Mase wylac na przygotowany spod.Wlozyc foremke do piekarnika nagrzanego do 175°C i piec 15 minut,nastepnie zmniejszyc temperature do 130°C i piec kolejne 90 minut. Po upieczeniu sernik bedzie mial dobrze sciete boki,a srodek pozostanie lekko drzacy.Studzic stopniowo,najpierw przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika,potem na kratce. Ten sposob pieczenia sprawia,ze sernik podczas

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernikobrownie z galaretką i truskawkami 529

jajku. Na koniec dodać mąkę i mleko, wymieszać. Spód i boki tortownicy (24 cm) posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Wlać brownie i piec ok 15 minut w 180 stopniach. Sernik: Gdy brownie się piecze ucieramy w misce wszystkie składniki na sernik tylko do połączenia. Wylać na podpieczone i gorące brownie. Zmniejszyć temperaturę w piekarniku do 50 stopni(...)piec przez 50 minut. Ciasto wyjąć i ostudzić. Galaretki rozpuścić w 1/2 l gorącej wody, odstawić do momentu aż zacznie tężeć. Truskawki pokroić na połówki, ułożyć na serniku, zalać tężejącą galaretką. Odstawić do całkowitego stężenia, najlepiej na całą

Smakołyki Asi
Sernik złota rosa... bez rosy. ;-) 410

widelcem, pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 15 minut.  2. Ser miksujemy z cukrem i cukrem pudrem. Dodajemy kolejno: po jednym jajku, budyń, olej, mleko. Masa serowa będzie miała płynną konsystencję.  3. Masę wylewamy na upieczony spód, zmniejszamy temperaturę do 160 stopni i pieczemy przez około 60 minut. 10 minut przed końcem ubijamy jajka z cukrem. Ubitą pianę(...)wykładamy na ciasto i pieczemy jeszcze 15-20 minut, do zezłocenia piany.  4. Sernik studzimy w uchylonym piekarniku przez 30 minut, po tym czasie wystawiamy. Kiedy ciasto całkiem wystygnie, chowamy je do lodówki

Szefowa kuchni
sernik z wiśniami + kilka słów o Toruniu :) 182

bitą śmietaną. Dużo spacerowaliśmy, zdjęć pstrykaliśmy, potem winko i następny dzień w Muzeum Żywego Piernika, Planetarium, itd... Piękne miasto, chętnie tam wrócę! :) A tymczasem mam dla Was przepis na sernik z wiśniami, bardzo szybki, prosty i smaczny, Zainspirował mnie przepis z bloga kuchnia w zieleni. Składniki: 1 kg sera w wiaderku 3 białka puszka mleka skondensowanego słodzonego 4 łyżki(...)ubite białka. Całość przełożyć do wysmarowanej i obsypanej bułką tartą i piec ok 30 minut. Po tym czasie wymieszać śmietanę z cukrem pudrem i wylać na wierzch sernika i piec jeszcze 15 minut. Schłodzić. Wiśnie zalać wodą, dodać cukier, gotować aż będą miękkie, przecedzić (sok zostawić do polania sernika). Ostudzone wiśnie ułożyć na wierzch sernika. Przed podaniem polać sokiem

Trufelkowo
Sernik z bakaliami na lukrowanych pierniczkach. 156

przesuwały, ponieważ masa jest dość rzadka. Następnie na wierzchu masy serowej układamy pozostałe pierniczki. 3. Pieczenie: Sernik pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 70-80 minut do zrumienienia. Upieczony sernik studzimy. Ja studzę w piekarniku, a następnie zimny przekładam do lodówki na kilka godzin. 4. Podanie: Gotowy sernik kroimy, podajemy i smacznego życzę.   Moje rady

Izabelawkuchni
Sernik z kokosowymi cukierkami. 173

ładnie się wałkować można wylepić nim blaszkę. Następnie na ciasto równomiernie wykładamy masę serową. 4. Pieczenie: Sernik pieczemy w temperaturze 170 stopni przez około 70-80 minut do zrumienienia. Upieczony sernik studzimy. Ja studzę w piekarniku, następnie zimny przekładam do lodówki na kilka godzin do stężenia. 5. Podanie: Gotowy sernik kroimy i podajemy. Smacznego życzę. Moje rady

Izabelawkuchni
Kajmakowy sernik na biszkoptach z pianką. 555

wymiarach około 24 cm x 35 cm wykładamy w równych rzędach biszkopty i przekładamy masę serową. Sernik pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 60 - 70 minut do zrumienienia. Upieczony sernik dokładnie studzimy. Sernik musi być bardzo zimny. 3.  Pianka: Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy. Dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy masę

Izabelawkuchni
Sernik z pierniczkami i lekką pianką. 294

wykładamy połowę masy serowej, następnie w rzędach układamy pierniki i przykrywany pozostałą masą serową. 3. Pieczenie: Sernik pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 60 - 70 minut do zrumienienia. Upieczony sernik dokładnie studzimy. 4. Pianka: Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy mleko w proszku i cukier puder do smaku

Izabelawkuchni
Sernik zebra czekoladowo waniliowy. 247

kąpieli wodnej to znaczy: na dno piekarnika wkładam szerokie naczynie z wodą ( np. inną blaszkę ). Sernik piekę w nagrzanym piekarniku w 170 stopniach około 80 minut bez termoobiegu. Gotowy sernik po poruszeniu tortownicą powinien być zwarty, nie galaretkowaty. Po upieczeniu sernik zostawiam w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach do ostudzenia. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Sernik Amaretto z ricotty 210

skórka z limonki – 1 łyżeczka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: UWAGA! S ernik Amaretto z ricotty robi się błyskawicznie , ale wymaga długiego chłodzenia. Po tym czasie smakuje obłędnie , więc jest to sernik raczej dla cierpliwych ;) Blachę natłuszczamy masłem , delikatnie obsypujemy bułką tartą. Ricottę miksujemy z cukrem na gładką masę , a następnie nie przerywając miksowania dodajemy po 1 całym jajku. Po wymiksowaniu(...)likier , a następnie delikatnie , ale dokładnie mieszamy. Masę wylewamy na blachę i wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 10 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 160C i pieczemy ok. 50-60 minut ( uważamy by sernik nie spalił się z góry – jeśli tak się będzie działo nakrywamy go papierem do pieczenia. ) Po tym czasie wyłączamy piekarnik i przy

Ostra na Słodko
Cykl wielkanocny: Sernik z ricotty i kremu pasticcera (Torta di ricotta e crema pasticcera) 155

wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto  wałkujemy na grubość 1/2 cm.  Dokładnie wylepiamy nim formę. Ciasto nakłuwamy w kilku miejscach widelcem. Ciasto pieczemy ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, po czym odstawiamy do wystygnięcia. **** Pasta frolla Setacciate la farina con il lievito per dolci e un pizzico di sale. Aggiungete i tuorli(...)kremem pasticcera. Na koniec do masy serowej dodajemy białka ubite na sztywną pianę.   Masę serową przelewamy na podpieczone ciasto.  Sernik pieczemy ok. 45-50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Sernik odstawiamy do wystygnięcia. Czekoladę i masło rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Sernik dekorujemy czekoladą oraz wielkanocnymi

La grande e la piccola cuoca
Sernik kawowo-śmietankowy z cynamonową pianką 139

rozpuszczalnej Składniki na piankę: - 4 białka - 1 szklanka cukru - cynamon Najpierw robimy spód do sernika. Mąkę przesiewamy, dodajemy cukier, jajka, proszek do pieczenia oraz kakao. Wszystko razem wyrabiamy w robocie dodając schłodzone kawałki masła. Gotowe ciasto zawijamy w folie i wkładamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie ciasto wyciągamy i wałkujemy na wielkość foremki. W między czasie robimy(...)się w formie do pieczenia. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 190 stopni i pieczemy 60 minut. Pod konie pieczenia sernika zaczynamy robić piankę cynamonową. Białka ubijamy na sztywną pianę stopniowo dodając cukier i cynamon. Pianę nakładamy na upieczony sernik i jeszcze wkładamy do piekarnika obniżając temperaturę do 150 stopni i pieczemy 15-20 minut. Smacznego

Kuchenne Wariacje
Sernik na herbatnikach kakaowych 107

papierem  do pieczenia i herbatnikami. Przekładamy na nie mase serową i wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy ok 60 minut w 180stC. Po wyłączeniu piekarnika trzymamy sernik jeszcze ok 10-15 minut w piekarniku przy delikatnie uchylonych drzwiczkach. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem

Camilla w kuchni
aksamitny, wilgotny sernik twarogowo-jogurtowy na spodzie babkowym... 173

składniki do ciasta (oprócz pudru cukru) umieścić w misce, mikserem wszystko dokładnie utrzeć na gładką, dość gęstą masę. Jajka, cukier, olejek waniliowy mikserem utrzeć do białości, spienienia z 4 minuty na najwyższych obrotach. Do twarogu z jogurtami, śmietaną dodać masę jajeczną, wsypać budyń, kaszę manną, proszek do pieczenia i mikserem połączyć składniki. Forma silikonowa 25x25 cm (do pracy męża(...)28x20 cm (lub 1 duża forma 34x25 cm), na dnie form rozsmarować ciasto babkowe, na ciasto wylać masę serową. Piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, serniki piec około 55 minut, do suchego patyczka, w formach dobrze wystudzić, przed podaniem posypać pudrem cukrem - sernik twarogowo-jogurtowy jest bardzo aksamitny, delikatny, wilgotny, na cieście babkowym smakuje idealnie.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania